Leicester – Manchester United 0:1 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
3:1 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 03.02.2019, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:28:28)
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 12:2. Strely mimo: 3:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8.
     
    Manchester City úplne ovládol druhý polčas a zaslúžene víťazí. Arsenal sa v druhom polčase nedostal ani k jednej strele a bol dopredu úplne neškodný, naopak, každý útok domácich hrozil nebezpečenstvom pre Lenovu bránu. Agüero v druhom polčase dokončil hetrik a dá sa tak označiť za najlepšieho hráča dnešného zápasu. Manchester City sa tak dnešnou výhrou posúva späť na druhé miesto so stratou dva body na vedúci Liverpool, ktorý ale ešte má zajtrajší zápas s West Hamom k dobru. Arsenal po tomto kole klesol na šieste miesto, pretože sa po dnešnej výhre v Leicestri pred neho dostal Manchester United.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci v úplnom závere nadstaveného času s prehľadom držia loptu na útočnej polovici a prihrávajú si pri pokutovom území Arsenalu.
     
    90+2
    Hostia teraz držia loptu na útočnej polovici, ich kombinácia ale nie je vôbec priamočiara a skôr naznačuje, že hostia už čakajú na koniec tohto trápenia.
     
    90+1
    Strely v druhom polčase: 13:0

    Arsenal sa v druhom polčase nedostal vôbec k ničomu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Mahrez si naviedol loptu na stred a spoza šestnástky ľavačkou vystrelil. Bránu Arsenalu ale minul.
     
    90
    Arsenalu sa vôbec nedaria v závere útočné akcie. Po ďalšom pokuse o útok loptu stratili a Torreira musel sklzom zastaviť loptu letiacu na nabiehajúceho Sterlinga.
     
    89
    Domáci obrancovia si prihrávali pred vlastným pokutovým územím, kam sa postupne vysunul presing hráčov hostí. Tí si tak pomohli malou domov na brankára Edersona, ktorý však loptu odkopol priamo do autu.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Riyad Mahrez.
     
    87
    De Bruyne zostáva ležať na zemi a spoluhráči mu pomáhajú s kŕčmi.
     
    86
    Bernardo Silva obral skvelým obranným zákrokom o loptu Denisa Suáreza a potiahol loptu na útočnú polovicu, kde prihral nabiehajúcemu Sterlingovi. Ten sa uvoľnil na pravej strane, na poslednú chvíľu ale jeho strelu zablokoval Koscielny.
     
    85
    Arsenal sa ešte snaží na konci zápasu niečo urobiť s výsledkom. Postupne zatláča domácich čoraz viac k ich bráne, strelecké zakončenie ale zatiaľ neprichádza.
     
    84
    Guendouziho obral o loptu v stredovom kruhu Sterling, ktorý vyzval svojou prihrávkou k strele Jesusa. Tomu však zakončenie vôbec nevyšlo a v dobrej pozícii namieril len po zemi do stredu brány, kde bol pripravený Bernd Leno.
     
    83
    Aubameyang si na ľavej strane narazil loptu s Monrealom, ten ale asi jeho úmysel nepochopil, pretože spätnú prihrávku poslal ako center pred bránu. Aubameyang si nabiehal na ľavej strane, a tak nemal šancu dostať sa k lopte.
     
    82
    Po spätnej prihrávke sa dostal k strele Gündoğan, jeho tvrdý pokus ale vyrazil Leno do pravej strany. Tam stál Lichtsteiner, ktorý loptu poslal dopredu.
     
    82
    Jesus sa hneď po svojom príchode dostal s loptou do pokutovéhp územia, jeho strieľaný center odkopol Koscielny. Domáci ale pokračujú v akcii...

    Michal Sadlek

    Góly: 1. Agüero, 44. Agüero, 61. Agüero – 11. Koscielny

    Karty:   65. Gündoğan (MAC) – 40. Torreira (ARS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – B. Silva, Fernandinho, Gündoğan, D. Silva (C), De Bruyne (88. Mahrez) – Agüero (81. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, Jesus, Mahrez, Delph, Sané.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi (79. Mavropanos), Koscielny (C), Monreal – Lichtsteiner, Torreira, Guendouzi, Kolašinac (66. Denis Suárez) – Aubameyang, Iwobi (66. Ramsey) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Alnaní, Ramsey, Denis Suárez, Özil, Mavropanos, Nketiah.

    Rozhodca: Atkinson – Child, Betts