Štrasburg – Bordeaux 3:2 (kon.)
koniec
RC Štrasburg Alsace
3:2 (0:1)
Girondins Bordeaux
cz Streda 30.01.2019, 18:45 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francúzsky ligový pohár • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu semifinále francouzského ligového poháru. Od osmnácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Štrasburkem a Bordeaux!
     
    RC Štrasburk Alsace

    Domácí tým zažívá skvělou sezónu. Po loňské zvládnuté záchranářské misi šly jeho výkony rapidně nahoru a po nekompletních dvaadvaceti kolech aktuálně sídlí na pátém místě Ligue 1. Velmi dobře si Štrasburk vedl i v obou pohárových soutěžích. V celonárodním poháru měl trochu smůlu na los, neboť před týdnem prohrál 0:2 se suverénním PSG. V ligovém poháru rovněž neměl vůbec snadné soupeře, ale i tak si postupně poradil s Lille (2:0), Marseille (2:1) i Lyonem (2:1).
     
    Girondins Bordeaux FC

    Účastník letošního ročníku Evropské ligy předvádí v Ligue 1 průměrné výkony. Po jednadvaceti zápasech má vzácně vyrovnanou bilancí sedmi výher, remíz i porážek se skóre 23:23. V Coupe de France se Bordeaux nedostalo mezi nejlepších dvaatřicet týmů, když na domácím hřišti prohrálo s druholigovým Le Havrem. V ligovém poháru měl Girondins menší výhodu v tom, že byl nasazen rovnou do osmifinále. Za sebou tak má pouze dva zápasy, ve kterých mu stačily vstřelit dva góly. Nejprve odklidil cesty Dijon a pak také již zmíněný Le Havre.
     
    Vzájemné zápasy

    Štrasburk na svém hřišti přivítá Bordeaux podruhé během pěti dnů. V rámci Ligue 1 byl úspěšnější právě domácí tým, který navázal na srpnovou výhru 2:0 a hosty z Bordeaux udolal 1:0 gólem Kennyho Laly z 93. minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk Alsace: Kamara – Koné, Mitrović (C), Martinez – Lala, Thomasson, Sissoko, Fofana, Caci – Ajorque, Mothiba.
    Náhradníci: Sels – Corgnet, da Costa, Gonçalves, Liénard, N´Dour, Prcić.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Otávio, Plašil – Karamoh, Sankharé, Kalu – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Cornelius, Jovanović, Kamano, Palencia, Vada.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Mugnier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně červených, zatímco domácí v modrobílých dresech.
     
    1
    Neuteklo ani pět vteřin a Kamara si připsal svůj první zákrok. Sankharého pokus z půlící čáry by jinak zapadl přesně pod břevno.
     
    2
    Kenny Lala se nadvakrát prodral až k šestnáctce, kde ho ve skluzu zastavil Koundé a malinko si přitom ublížil.
     
    3
    Lala sám pro sebe vybojoval vhazování a posléze i rohový kop. Pokus o centr srazil za koncovou čáru Karamoh.
     
    4
    Nebylo to od Laly rozehrané vůbec špatně, ovšem Mitrovićova střela z první prosvištěla nad Costilovou brankou.
     
    6
    Poundjé doprovodil nepřesný nákop do zámezí. Zpět do hry uvede balón hostující kapitán Benoît Costil.
     
    7
    Kalu po akci Sabalyho vystřelil zpoza šestnáctky hodně pomalu. Kamara si jednoduše doskočil pro míč ke své levé tyči.
     
    8
    Caci si připravil centr z levého křídla, který letěl k malému vápnu a Ludovic Ajorque na něho jen těsně nedosáhl.
     
    9
    Lala si všiml Mothiby, který stál v obrovské mezeře mezi dvěma obránci. Jihoafrický útočník velkou šanci ale neproměnil, zblízka trefil jenom Costila, jenž mu zmenšil střelecký úhel!
    9. Lebo Mothiba (SSG)
     
    10
    Na další zakončení jsme nečekali dlouho. Ibrahima Sissoko to zkusil z poměrně velké dálky, ovšem Costilovu branku o značný kus netrefil.
     
    11
    Několikaminutovou převahu domácího týmu ukončil až nedovolený zákrok ve středu hřiště. Bordeaux v klidu rozehrává z vlastní půlky a je u toho i český defenzivní záložník Jaroslav Plašil.
     
    12
    Ajorque zajel do Sabalyho u pravé autové čáry. Kalu bude rozehrávat standardní situaci z padesáti metrů.
     
    13
    Žádné velké vzrušení se ale nekonalo, dlouhý nákop doplachtil jen do rukavic Bingouroua Kamary.
     
    14
    Tři hráči Bordeaux stáli ve vápně těsně u sebe. Centr Kalua pro ně byl nechytatelný, a tak míč skončil až na levé straně, odkud přišla Karamohova tečovaná střela do boční sítě.
     
    14
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Hosté se ve čtrnácté minutě dostávají do vedení! Značnou část viny na inkasovaném gólu má Kamara, který v rukavicích nezkrotil Karamohův centr. YOUNOUSSE SANKHARÉ byl ve správný čas na správném místě a nekompromisní dělovkou bez přípravy otevřel skóre.
    14. Younousse SANKHARÉ - 0:1
     
    16
    Štrasburk propadl v přechodové fázi a pak musel bránit přečíslení čtyři na tři. To skončilo u Karamoha, jenž si dlouho štěloval míč na střelu a tou trefil clonícího Mitroviće.
     
    17
    Koundé uhlídal Ajourquea, jenže ten si od něj v křídelním prostoru vzal míč nazpátek. Domácí díky tomu zahájili dobývání vápna.
     
    18
    Jeden z domácích sklepával vysoký balón jenom do autu. Po rozehrávce Costila se hra rychle stěhuje před branku Štrasburku.
     
    19
    Centr Kalua byl pro Brianda i Karamoha příliš vysoký. Akce Bordeaux pokračovala autem Poundjého, jehož následný centr rovněž nebyl vůbec přesný.
     
    20
    Ibrahima Sissoko to znovu zkusil z nějakých pětadvaceti metrů. Tentokrát mířil mnohem přesněji, ale Costil hostující branku bez potíží ustrážil.
     
    21
    Benoît Costil si dal hodně načas s odkopem od branky, který se posléze odrazil až k jeho brankářskému protějšku Kamarovi.
     
    22
    Caciho centr byl sražen do autu, odkud vhodil míč zpět do hry a to už se Štrasburk vrátil až do okolí půlící čáry.
     
    23
    Bordeaux se opět zatáhlo do kompaktního bloku a donutilo domácí fotbalisty odcentrovat. Od Caciho šel míč za vzdálenější postranní čáru.
     
    24
    Domácí tým vysunul napadání, aby zkomplikoval život nejenom Poundjému, který musel vhazovat v nevýhodné pozici. Nakonec z toho byl zisk míče po faulu Kalua.
     
    25
    Koné přenesl hru doleva na Caciho, který se rozhodl jenom pro přihrávku směrem dozadu. Útočné akce Štrasburku jsou až moc komplikované...
     
    26
    Briand přesprintoval Stefana Mitroviće, jenže pak musel čekat na podporu spoluhráčů. Po přihrávce do druhé vlny pálil Kalu do Pabla Martineze.
     
    27
    Fofana dal míč do levé strany, která patří Cacimu. Centrovaný balón však přistál u Julese Koundého.
     
    28
    Otávio byl hodně pozdě v souboji s Martinezem, kterého poslal nedovoleně k zemi. Je z toho přímý kop pro Lalu.
     
    29
    Ani z tohoto mráčku ale nezapršelo. Kenny Lala sice překopl zeď, ale zároveň i Costilovu branku. A to hned o několik metrů.
     
    30
    Držení míče: 54% – 46%.
     
    31
    Teď už Lala centroval z pravého kraje hřiště a našel místečko, ve kterém byli hned tři jeho spoluhráči. Ludovic Ajorque to vyřešil nůžkami, jenže branku přestřelil.
     
    32
    Až na jednu chybu z úvodu zápasu podává obrana Bordeaux velmi jistý výkon. Platí to hlavně o Koundém, který zlikvidoval další centr z kopačky Fofany.
     
    33
    Thomasson si nerozuměl se spoluhráčem a pokusil se získat míč zpět od Kalua. Přes něj ve vápně přepadl, ale na zisk pokutového kopu to nestačilo.
     
    34
    Maxime Poundjé se postavil před Lalu a srazil balón na roh. Caci však byl na zadní tyči těsně bráněn a nedostal se k hlavičce.
     
    36
    Otávio byl otravován ve středovém kruhu, kde si kryl míč před houževnatými protihráči tak dlouho, až na něj byl odpískán faul.
     
    37
    Karamoh na konci rychlé akce na malém prostoru přistrčil míč Briandovi, jenž zkusil štěstí z delší vzdálenosti, ale Kamarovu branku přitom neohrozil.
     
    38
    Sissoko přenášel hru doleva, ale Casimu dal příliš těžký balón, který skončil v zámezí. Následuje vhazování Youssoufa Sabalyho.
     
    39
    Právě Sabaly šel do odvážného průniku, při kterém si narazil s Kaluem, nicméně ve vápně už mu pod nohy skočil Kamara.
     
    40
    Štrasburk produkuje poměrně velký počet nepřesností. Tentokrát se zrodila nechytatelná přihrávka pro Lalu. Ještě předtím zazdil rutinní odkop Kamara.
     
    41
    Ludovic Ajorque ještě zachránil míč ve hřišti. On ani jeden ze spoluhráčů však z levého křídla odcentrovat nedokázal.
     
    42
    Briand si šel pro míč do hloubky hřiště a chytrým krytím balónu si vynutil faul v podání srbského obránce Stefana Mitroviće.
     
    43
    Alsaský tým ubránil nákop ze středu hřiště a aktivním presinkem vytlačil Bordeaux až k jednatřicetiletému brankáři Costilovi.
     
    44
    Poundjé schytal bolístku od kopačky Sissoka. Hosté se tím pádem vrací do držení míče a snaží se vymyslet recept na zataženou obranu Štrasburku.
     
    45
    Ibrahima Sissoko si pěkně odmítl Kalua a zleva pronikl do vápna, kde evidentně přihrál pád po neuskutečněném kontaktu s Koundém. Hlavní arbitr mu na to neskočil a odměnil simulování žlutou kartou.
    45. Žlutá karta za simulování
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který by se dal rozdělit na dvě další půlky. V té první se hrálo nahoru dolů a zejména Mothiba měl velkou šanci na to, aby poslal Štrasburk do vedení. První branka však padla na druhé straně, kdy po chybě Kamary uklidil balón do sítě Younousse Sankharé. Od té doby útočili hlavně domácí, žádnou příležitost na srovnání si ale nevytvořili a do šatny se tak jde za stavu 1:0 pro Bordeaux.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    Pablo odehrál jeden z mnoha centrů těsně před dvěma útočníky Štrasburku, kteří si museli nechat zajít chuť na zakončení.
     
    49
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Další domácí akce už končí gólem znamenající vyrovnání na 1:1! Martinez skvělou diagonálou našel na pravé straně Lalu. Mothiba na jeho centr nedosáhl, ovšem míč se od Costila odrazil k LUDOVICU AJORQUEOVI a ten ho s přispěním Plašilovy teče dostal do sítě.
    49. Ludovic AJORQUE - 1:1
     
    51
    Otávio šlápl na nohu Martineze, který se ihned začal svíjet v bolestech. Rozhodčí byli shovívaví a nepotrestali brazilského záložníka žlutou kartou.
     
    52
    Adrien Thomasson napřáhl zpoza vápna, jenže neměl prakticky žádnou šanci trefit branku. Kdyby ji neminul, tak by stoprocentně napálil některého ze tří clonících protivníků.
     
    53
    Lebo Mothiba nedosáhl na nákop, který byl Pablem mírně tečovaný, takže následuje domácí rozehrávka rohového kopu.
     
    54
    Po centru Laly se míč odrazil od několika hráčů v pokutovém územ. Domácí ho nezkrotili a museli se vrátit do středu hřiště.
     
    55
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo jako přes kopírák! Ajorque brilantně přenesl hru doprava na Kennyho Lalu, který pohotově odcentroval do vápna na LEBA MOTHIBU a ten zakončením bez přípravy nedal Costilovi žádnou šanci.
    55. Lebo MOTHIBA - 2:1
     
    57
    Sabalyho pokus o průnik nekompromisně zastavil Martinez. Místo rychlého protiútoku má Bordeaux k dispozici jen aut z půlky hřiště.
     
    58
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Andreas Cornelius.
     
    59
    Hodně bolestivé přivítání pro Corneliuse, který dostal do hlavy od vyskakujícího Mitroviće. Po nákopu ze standardní situace nepřesně hlavičkoval Briand.
     
    60
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Kdo by to byl během poločasové pauzy řekl, že domácí budou po hodině hry vést o dva góly! Lala rozehrál standardní situaci na vytáhlého Ajorquea, který sklepl míč na LEBA MOTHIBU a ten už to měl při hlavičce jednoduché. Obrana Bordeaux si špatně rozebrala hráče, Pablo v kritické chvíli musel strážit hned dva soupeře najednou, což pro něj byl neřešitelný úkol.
    60. Lebo MOTHIBA - 3:1
     
    62
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    63
    Snadná práce pro Lalu, který se vrátil do vlastního vápna a zneškodnil plachtící centr, který k němu poslal Samuel Kalu.
     
    64
    Plašilova nahrávka směřovala na paty Jimmyho Brianda. Neměla však rychlost a Kenny Lala ji zkušeně přečetl.
     
    65
    Znovu v akci český veterán, kterému se na pravé straně nabízel Sabaly. Místo přihrávky ale sám napřáhl ke střele a o obrovský kus minul Kamarovu bránu.
     
    67
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Toma Bašić.
     
    68
    Thomasson nenechal rozběhnout Poundjého, kterého ještě na půlce fauloval. Na podobném místě pak došlo k dalšímu nedovolenému zákroku, tentokrát v neprospěch Bordeaux.
     
    69
    Pablo Martinez měl moře času a prostoru na provedení nákopu na Mothibu. Tomu se míč nepovedlo stáhnout ze vzduchu a dopředu už míří hosté.
     
    70
    Caci a Sissoko zaútočili po otevřené levé straně. Centr prvně jmenovaného ale defenziva v červených dresech jednoduše odvrátila.
     
    71
    Od Sankharého gólu z 14. minuty se hraje výhradně na branku Benoîta Costila. Dvacet minut před koncem tak nic nenasvědčuje tomu, že by hosté ještě dokázali dovést zápas do penaltového rozstřelu.
     
    72
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází François Kamano.
     
    73
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Sanjin Prcić.
     
    74
    Skoro do posledního místečka zaplněný stadion pro 29 tisíc diváků si užívá průběh druhého poločasu plnými doušky. Loňský nováček Štrasburku má hodně blízko k účasti ve finále pro Guingampu.
     
    75
    Pablo se dočkal posměšků z řad fanoušků, když během poklidné kombinace ve středu hřiště zadrbal snadnou přihrávku na Maximea Poundjého.
     
    76
    Sabalyho diagonála do místa určení nedoputovala. O pár vteřin později oba týmy několikrát ztratily balón u půlící čáry. Vše skončilo faulem na Caciho.
     
    77
    Další laciná ztráta Štrasburku, který už začal trochu rezignovat na jakoukoliv ofenzivní činnost.
     
    78
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Lebo Mothiba, přichází Nuno da Costa.
     
    79
    Briand se pral o míč s Koném a vybojoval pro Bordeaux alespoň roh. Po něm si dobře zpracoval dlouhý pas dánský forvard Cornelius, jenže zprava minul vzdálenější tyč.
     
    80
    Samuel Kalu nabíral obrovskou rychlost během rychlého přechodu přes střed hřiště. Na půlící čáře ale narazil do Martineze, který před srážkou zahrál balón.
     
    82
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Štrasburk si zahrál menší bago v těsné blízkosti velkého vápna. To se mu ve výsledku vymstilo, neboť následoval rychlý kontr zakončený snižujícím gólem! Kamano potáhl míč po levé straně a přes dva hráče prostrčil míč před dobíhajícího JIMMYHO BRIANDA, který pravačkou zakončil mimo dosah Kamary.
    82. Jimmy BRIAND - 3:2
     
    83
    Autor gólu si běžel rychle vyzvednout míč ze sítě, což nechtěl dopustit Kamara. Za vzniklou potyčku viděl Briand žlutou kartu.
     
    85
    Nechybělo moc a bylo to znovu o dva góly! Anthony Caci zleva výtečně odcentroval na hlavu da Costy a balón se zastavil až o břevno Costilovy brány!
    85. Nuno da Costa (SSG)
     
    87
    Ve středu hřiště je to v posledních minutách obrovský boj. Z něj vzešel i nedovolený zákrok Martineze na Andrease Corneliuse.
     
    88
    Bašićův nízký nákop přistál u Kalua, který z otočky vystřelil do protihráčovy ruky. Ta však byla u těla a sudí proto nařídil pouze rohový kop.
     
    89
    Prudký centr na bližší tyči odklidil do bezpečí da Costa. Zpět do ohně vracel balón Koundé, jenže míč prosvištěl nad hlavami všech ostatních.
     
    90
    Sabaly čistě vypíchl míč Cacimu, jenomže ho srazil na domácí fotbalisty. Jejich akce ztroskotala na nepochopené přihrávce nejnovější akvizice Štrasburku – Sanjina Prciće.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty. V první z nich se úplně nepovedla rychlá protiakce Fofany a da Costy.
     
    90+2
    Jimmy Briand byl pod velkým tlakem Laly při snaze zkrotit centr Kalua. Míč šel do autu právě od hostujícího útočníka a Kamara nebude vůbec spěchat s odkopem od branky.
     
    90+3
    No a po faulu na Sissoka už je asi definitivně jasno. Alsaský celek má k dispozici standardní situaci, po které se určitě nebude tlačit do koncovky.
     
    90+4
    Za nesportovní odhození balónu ještě vyfasoval napomenutí žlutou kartou chorvatský legionář Toma Bašić.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Štrasburk šel do tohoto semifinále v roli mírného favorita, kterou dokázal na trávníku potvrdit. Domácí tým se nenechal rozhodit inkasovaným gólem ze čtrnácté minuty a svůj vytrvalý tlak dokonale zúročil na startu druhého poločasu, kdy po třech podařených podobných dvakrát skóroval Mothiba a jednou také Ajorque. Bordeaux se zmohlo k odporu až v posledních patnácti minutách, Briand ještě snížil na rozdíl jediné branky, ale k nějakému dramatu už stejně nedošlo. Ještě před dvěma roky druholigový Štrasburk tak po čtrnácti letech postupuje do finále ligového poháru, v němž bude opět favorit, neboť se proti němu postaví nejhorší tým Ligue 1 z Guingampu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:3.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:43:45)

    Michal Břuchanský

    Góly: 49. Ajorque, 55. Mothiba, 60. Mothiba – 14. Sankharé, 82. Briand

    Karty:   45. Sissoko (SSG), 83. Briand (SSG) – 90+4. Bašić (BOR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:3.
    RC Štrasburg Alsace: Kamara – Koné, Mitrović (C), Martinez – Lala, Thomasson, Sissoko, Fofana, Caci – Ajorque (73. Prcić), Mothiba (78. da Costa).
    Náhradníci: Sels – Corgnet, da Costa, Gonçalves, Liénard, N´Dour, Prcić.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Otávio, Plašil (67. Bašić) – Karamoh (58. Cornelius), Sankharé (72. Kamano), Kalu – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Cornelius, Jovanović, Kamano, Palencia, Vada.

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Mugnier