Dortmund – Hannover 5:1 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 2:4 (kon.) | Mainz – Norimberk 2:1 (kon.)
Mönchengladbach – Augsburg 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 0:3 (kon.) | Brémy – Frankfurt 2:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:1 (1:0)
Hannover 96
Sobota 26.01.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného podvečera. (17:31:10)
     
    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 9:3. Strely mimo: 6:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:10.
     
    Domáci Dortmund v druhom polčase doslova rozmetal Hannover a tromi gólmi za šesť minút definitívne zlomil svojho súpera. Hostia, ktorý v prvom polčase ako-tak držali s domácimi krok, následne úplne odpadli a nebyť skvelých zákrokov ich brankára Essera, mohli si z Dortmundu odviezť ešte väčší výprask. Stolička trénera hostí Breitenreitera, o ktorej sa už pred zápasom hovorilo ako o rozkývanej, sa rozkývala ešte viac, a je otázne, či ešte bude v ďalšom kole na lavičke Hannoveru. Hannover je totiž i naďalej predposledný a každým kolom sa jeho šance na záchranu zmenšujú. Naopak Dortmund kráča naďalej suverénne za titulom a aktuálne má pred Bayernom, ktorý má zápas k dobru, a Mönchengladbachom náskok 9 bodov.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
    90. Axel Witsel (DOR) - 5:1
     
    90
    Dortmund dal gól!

    Tak ešte jeden darček dostanú na cestu domov hráči Hannoveru! Sancho našiel prihrávkou AXELA WITSELA, ktorý prízemnou strelou trafil úplne presne k pravej tyči brány Essera.
     
    89
    Domáci si ale stále idú svoje a hostia napriek strelenému gólu vypadajú rezignovane a odovzdane.
    87. Marvin Bakalorz (HAN) - 4:1
     
    87
    Hannover dal gól!

    Tak hostia predsa len strieľajú aspoň čestný gól! MARVIN BAKALORZ si potiahol loptu k šestnástke a vystrelil priamo na stred brány. Jeho strelu ale tečoval domáci obranca Diallo mimo dosah brankára Bürkiho. Ten je právom rozčúlený, toto bol úplne zbytočný gól.
     
    85
    Zápas sa už asi len dohráva. Hostia vypadajú, akoby už ani nechceli hrať a chceli toto trápenie rýchlo ukončiť.
     
    84
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Hendrik Weydandt, prichádza Benjamin Hadžič.
     
    83
    Strely: 16:11
    Strely na bránu: 8:3
     
    82
    Dokazuje to i aktuálny obraz hry na ihrisku. Hostia získali loptu a prihrávajú si okolo stredovej čiary, kde ich narozdiel od predošlého priebehu zápasu nikto nenapáda.
     
    81
    Domáca ofenzívna smršť sa asi skončila. Borussia sa nikam neponáhľa a s pokojom kontroluje zápas. Za stavu 4:0 sa asi tomuto prístupu ani nedá diviť.
     
    79
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Mahmoud Dahoud.
     
    77
    Center Fossuma však domáca obrana hravo odvrátila a dopredu sa môže vydať Dortmund. Nádejne vypadajúcu akciu ale domáci zastavili prihrávkou Hakimímu na päty.
     
    76
    Hostia sa ubránili rohovému kopu a vydali sa do rýchleho protiútoku. Asanov center z pravej strany zrazil Schmelzer na rohový kop.
     
    75
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Nicolai Müller, prichádza Tim Dierssen.
     
    74
    Hakimího center chytil brankár Esser, svojim pohybom ale ešte urobil dva kroky dozadu a skončil s loptou za bránkovou čiarou. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    73
    Borussia už tento zápas rozhodla a na bránu zlomeného Hannoveru sa valí jeden útok za druhým. Brankár Esser je zodpovedný za to, že hostia inkasovali len štyri góly, mohlo to byť totiž ešte výrazne horšie...
     
    71
    Kapitán domácich sa teraz sám smeje na svojom zakončení. Má asi prečo, keby to totiž bolo 1:0, tak sa asi nesmeje...
     
    70
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Łukasz Piszczek, prichádza Marcel Schmelzer.
     
    70
    Reus dostal ďalšiu kolmú prihrávku za obranu a bežal úplne sám na Essera. Tesne pred ním chcel loptu efektne podkopnúť a prelobovať hosťujúceho brankára, zakončenie sa mu ale vôbec nevydarilo a strela šla až takmer do autu.
     
    68
    Borussia stále nemá dosť. Reus sa uvoľnil na ľavej strane a svoj prienik zakončil strelou pod brvno. Esser ďalším skvelým zákrokom loptu vyrazil nad bránu.
    66. Raphaël Guerreiro (DOR) - 4:0
     
    66
    Dortmund dal gól!

    Domáci sa futbalom bavia a vypadá to tak, že hostia už zápas zabalili. Reus dostal loptu k pokutovému územiu hostí a krásnou kolmou prihrávkou uvoľnil RAPHAËLA GUERREIRA, ktorý strelou k bližšej tyči prekonal Essera.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Paco Alcácer.
    62. Mario Götze (DOR) - 3:0
     
    62
    Dortmund dal gól!

    Domáci veľmi rýchlo odskakujú do trojgólového náskoku! Sancho dostal loptu do nábehu a naviedol si ju na hranicu pokutového územia na stred, kde však namiesto strely prihral doprava MARIOVI GÖTZEMU. Ten strelou k vzdialenejšej tyči prekonal ako tretí domáci hráč brankára Essera.
    60. Marco Reus (DOR) - 2:0
     
    60
    Dortmund dal gól!

    Hostia nezvládli rozohrávku a za stratu lopty na vlastnej polovici pykajú inkasovaným gólom! Hakimí obral o loptu Albornoza a následne poslal pred bránu peknú prihrávku MARCOVI REUSOVI, ktorý loptu cez padajúceho obrancu dostal do odkrytej brány.
     
    58
    Piszczek je dnes veľmi aktívny. Teraz vyskúšal zo strednej vzdialenosti pozornosť brankára Hannoveru Essera, ten však nemal s jeho strelou do stredu brány žiadne problémy.
     
    56
    Sancho potiahol loptu po ľavej strane, odkiaľ nacentroval na druhú stranu. Tam si nabiehal Witsel, na poslednú chvíľu ale pred ním zasiahol Ostrzolek.
     
    55
    Hostia získali loptu a snažia sa kombináciou medzi vlastnými obrancami trochu upokojiť hru. Pod tlakom vysokého presingu domácich sa im ale nedarí založiť rozohrávku akcie, ktorou by sa dostali na útočnú polovicu.
     
    53
    Domáci držia loptu na vlastnej polovici a obrancovia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú. Určite by sa im hodilo, keby strelili druhý gól, asi si ale veria, že i toto vedenie dokážu udržať.
     
    52
    Rohový kop ale nepriniesol žiadne nebezpečenstvo pre brankára hostí Essera. Podobne dopadol i následný center Reusa.
     
    51
    Loptu si po rozohrávke Bürkiho potiahol sám až k šestnástke súpera Piszczek, ktorého strela bola zrazená na rohový kop.
     
    50
    Müller vybojoval svojim dobrým presingom loptu pre Hannover, jeho následný pokus o kolmicu na Albornoza mu už ale nevyšiel a pre loptu si pokojne dokráčal brankár Borussie Roman Bürki.
     
    49
    ...ktorý ale i on sám zbytočnou prihrávkou do strany zastavil. Domáci prechádzajú do postupného útoku.
     
    48
    Albornoz ťahal loptu sám od stredu ihriska až k šestnástke Dortmundu, tam ho ale o loptu pripravil Hakimí. Práve on teraz zakladá rýchly protiútok Dortmundu...
     
    47
    Domáci sa ale bleskovo dostali späť k lopte a snažili sa o postupný útok, po nepresnej prihrávke Witsela ale loptu získala obrana hostí.
     
    46
    Hneď na začiatku druhého polčasu posielal Piszczek kolmú prihrávku za obranu na Sancha, tomu ale lopta odskočila pri spracovaní do autu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym ďalším striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:35.
     
    Po prvom polčase vedie domáca Borussia nad Hannoverom 1:0 a dá sa asi povedať, že zaslúžene. Aj keď svojho súpera nevalcuje tak, ako by sa asi podľa tabuľkového postavenia očakávalo, tak bola aktívnejšia, mala viac z hry a mala viac nebezpečných príležitostí. Hostia si najväčšiu príležitosť vypracovali hneď na začiatku, Bürki si ale s hlavičkou Weydandta poradil. Zatiaľ sa teda napĺňa očakávaný scenár dnešného zápasu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Medzitým zostal na trávniku ležať domáci kapitán Marco Reus, ktorý je teraz ošetrovaný. Našťastie to ale nevypadá na nič vážne a mal by v zápase pokračovať.
     
    45+2
    Hostia sa ku koncu prvého polčasu herne trochu zdvihli. Po centri zľava hlavičkoval v šestnástke domácich Weydandt, loptu ale poslal len do náručia brankára Bürkiho.
     
    45+1
    Center z pravej strany sa odrazil pred šestnástkou k Fossumovi, ktorý stál v slušnej streleckej pozícii. Volej sa mu ale nevydaril a bránu Bürkiho vôbec neohrozil.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Kevin Akpoguma (Hannover 96).
     
    43
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Noah-Joel Sarenren-Bazee, prichádza Takuma Asano.
     
    42
    Lekári signalizujú na striedačku hostí, že bude nutné striedanie.
     
    41
    Delaney pred pokutovým územím trafil bez lopty členok hosťujúceho Sarenren-Bazeeho. Hosťujúci hráč musí byť ošetrený, faul ale nebol odpískaný.
    40. Raphaël Guerreiro (DOR)
     
    40
    Piszczek našiel krásnym pasom za obranu nabiehajúceho Guerreira. Portugalský krídelník mieril z prvej pod brvno, skvelý zákrok však predviedol brankár hostí, ktorý loptu vyrazil nad bránu.
     
    39
    Akpoguma chcel svojim nákopom nájsť nabiehajúcich spoluhráčov v útoku, bohužiaľ pre hostí platí len to, že chcel. Loptu totiž poslal úplne mimo do autu.
     
    38
    Ten sa stal ale veľmi ľahkou korisťou domáceho brankára Bürkiho.
     
    37
    Hostia sa dostali do ojedinelého protiútoku a po zrazenom centri Bakalorza získavajú rohový kop.
     
    35
    Reus zachytil rozohrávku hostí a okamžite poslal prihrávku na pravú stranu nabiehajúcemu Witselovi. Tomu sa ale strelecký pokus vôbec nevydaril a bránu výrazne minul.
     
    33
    A verdikt hlavného rozhodcu je, že penalta sa kopať nebude.
     
    32
    Weydandt si nabiehal na kolmú prihrávku zo stredu poľa a v súboji s domácim stopérom Diallom v pokutovom území spadol. Hlavný rozhodca sa radí s videorozhodcom.
     
    31
    Tlak Borussie v posledných minútach trochu zoslabol. Hra sa odohráva hlavne v strede ihriska.
     
    29
    Opäť prišlo niekoľko tvrdých zákrokov v strede poľa, po ktorých vedú veľkú diskusiu Anton a Götze. Hlavný rozhodca ich upokojuje.
     
    27
    Po veľmi dlhej dobe sa hostia dostali na útočnú polovicu a po centri sprava sa k hlavičke dostal Weydandt, svoj pokus ale nedokázal namieriť medzi priestor vymedzený tromi tyčami.
     
    26
    Dortmund, povzbudený vedúcim gólom, je pri chuti a hosťom prakticky nepožičiava loptu. Tí predviedli v strede poľa z frustrácie niekoľko tvrdších zákrokov.
    24. Achraf Hakimí (DOR) - 1:0
     
    24
    Dortmund dal gól!

    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu! ACHRAF HAKIMÍ si narazil na ľavej strane loptu s Guerreirom a následne ju z hranice šestnástky poslal presne k vzdialenejšej tyči brány hostí. 1:0 pre Borussiu!
     
    22
    A hneď prichádza ďalšia veľká príležitosť domácich! Piszczek si potiahol loptu cez stred k šestnástke hostí a prihrávkou cez stred obrany poslal do samostatného úniku Marca Reusa. Ten brankára Essera prekonal, jeho strela sa ale zastavila na ľavej tyči.
    20. Mario Götze (DOR)
     
    20
    Prvá obrovská príležitosť domácich! Götze zachytil rozohrávku domácich a posunul loptu nabiehajúcemu Reusovi, ktorý loptu poslal v skvelej streleckej pozícii tesne nad brvno.
     
    19
    Sám faulovaný Guerreiro si zobral na starosti rozohrávku priameho kopu, svoj center ale nasmeroval ďaleko za bránu hostí.
     
    18
    Faul na Guerreira pred šestnástkou hostí už ale hlavný rozhodca odpískal, a tak domáci budú mať priamy kop.
     
    17
    Ich rozohrávka bola ale veľmi nepresná, a tak loptu v podstate len darovali domácim. Následne zjavne fauloval Bakalorz v strede poľa v súboji o loptu Witsela, rozhodca ale faul neodpískal.
     
    16
    Po nevydarenom centri Sancha získali loptu obrancovia Hannoveru, ktorý sa snažia rozohrať postupný útok hostí.
     
    15
    Domáci postupne získavajú optickú prevahu nad zápasom, do veľkej príležitosti sa ale stále nedostali. Obrana hostí zatiaľ funguje veľmi spoľahlivo.
     
    13
    Hakimí sa pokúsil individuálne prekľučkovať do šestnástky Hannoveru a napokon mu to so šťastím i vyšlo. Bakalorz ale potom zachytil jeho spätnú prihrávku na spoluhráčov.
     
    12
    Reus sa pustil do šprintérskeho súboja s Albornozom, ktorého v tomto súboji fauloval. Zbytočný zákrok domáceho kapitána.
     
    11
    Úvodných 10 minút zápasu je za nami. Ani jeden z tímov zatiaľ nezískal kontrolu nad zápasom, aj keď hostia mali hneď na začiatku obrovskú príležitosť.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).
     
    9
    Štandardka sa domácim vôbec nevydarila, naopak založila rýchly protiútok hostí. Weydandta tak musel zastaviť taktickým faulom v strede poľa Hakimí.
     
    9
    Sancho poslal z pravej strany prízemný center, ktorý odvrátil obrana Hannoveru. Následne ale práve Sancha fauloval Ostrzolek. Priamy kop pre domácich.
     
    8
    O loptu sa bojuje hlavne v strede poľa. V posledných okamihoch veľmi rýchlo mení majiteľa, pretože ani jeden z tímov ju nie je schopný podržať dlhšiu dobu.
     
    6
    Borussia drží naďalej loptu a aj keď hostia napádajú veľmi vysoko, tak sa k nej nedokážu dostať.
     
    5
    Prvé zakončenie domácich. Piszczek centroval z pravej strany a k hlavičke sa dostal Delaney, hlavičkoval ale zo záklonu, a tak nedokázal loptu usmerniť inde ako do stredu brány.
     
    4
    Domáci trochu zaspali úvod zápasu, už ale hra vypadá tak, ako sa očakávalo – Dortmund má loptu a snaží sa o kombináciu na útočnej polovici.
     
    3
    Rohový kop zakončoval znovu Weydandt, jeho strela z voleja sa ale vôbec nevydarila a letí vysoko nad bránu domácich.
     
    2
    Albornoz sa dostal k centru z pravej strany a Weydandt bol úplne voľný v pokutovom území. Jeho hlavička letela k ľavej tyči a Bürki tak musel zasiahnuť a vytesniť ju na rohový kop.
     
    1
    Hostia to skúsili po oboch krídlach, na oboch stranách ich ale zastavili obrancovia domácich, ktorí napokon po nepresnej prihrávke hostí loptu získali.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu posunuli dozadu a snažia sa o prvý postupný útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu. Domáca Borussia bude hrať v tradičnej žltočiernej kombinácii, hostia vo vínovočervených dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Weigl, A. Diallo, Hakimí – Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Guerreiro – M. Götze.
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Schmelzer, Toprak, Pulisic, Bruun Larsen, Alcácer.

    Hannover 96: Esser – Wimmer, Akpoguma, Anton (C), Albornoz – Fossum, Bakalorz – Sarenren-Bazee, N. Müller, Ostrzolek – Weydandt.
    Náhradníci: Radlinger – Walace, Jonathas, Asano, Schwegler, Hadžič, Dierssen.

    Rozhodca: Gräfe – Kempkes, Pickel.
     
    V posledných sezónach bol vo vzájomných zápasoch úspešnejší Dortmund. Za posledných 5 sezón sa Dortmund radoval z výhry sedemkrát, Hannover dvakrát a raz sa zrodila remíza. Remízou (0:0) sa skončil i prvý vzájomný zápas v tejto sezóne. Hannover je tak jediný tím, ktorý v tejto bundesligovej sezóne dokázal proti Borussii udržať čisté konto.
     
    Hannover 96

    Hostia majú úplne iné starosti. Po 18 kolách sú na predposlednom 17. mieste a na nezostupové 15. miesto strácajú 4 body. Nutne tak potrebujú bodovať naplno, problém je, že ich forma je skutočne mizerná. Hannover vyhral ešte naposledy na začiatku novembra, od tej doby ťahá sériu siedmich zápasov bez výhry, v ktorých získal len dva body za dve remízy a strelil len 4 góly. Povzbudením pred dnešným extrémne ťažkým zápasom nie je ani pohľad na bilanciu v zápasoch vonku, pretože Hannover vonku v tejto sezóne ešte nevyhral a na cudzích ihriskách uhral len 4 body. Zisk čo len jedného bodu by tak bol pre Hannover dnes obrovským úspechom...

    Posledných 5 zápasov:
    Mainz – Hannover 1:1
    Hannover – Bayern Mníchov 0:4
    Freiburg – Hannover 1:1
    Hannover – Düsseldorf 0:1
    Hannover – Brémy 0:1
     
    Borussia Dortmund

    Domáci tím si zatiaľ hrá v Bundeslige svoju ligu. Borussia je naďalej jasne prvá a neohrozene smeruje za titulom. V predošlých 18 kolách nezabodovali domáci naplno len štyrikrát a prehrali len raz. Dortmund má tiež najlepšiu ofenzívu súťaže (45 strelených gólov) a spolu s Mönchegladbachom a Lipskom i najlepšiu obranu (18 inkasovaných gólov). Na domácom štadióne je Dortmund navyše najlepším tímom súťaže – z 9 domácich zápasov vyhral 8 a jeden remizoval. Borussia tak ide do dnešného zápasu ako jasný favorit a nič iné ako zisk troch bodov si rozhodne nepripúšťa.

    Posledných 5 zápasov:
    Schalke – Dortmund 1:2
    Dortmund – Brémy 2:1
    Düsseldorf – Dortmund 2:1
    Dortmund – Mönchengladbach 2:1
    RB Lipsko – Dortmund 0:1
     
    Vitajte pri zápase 19. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa stretnú Borussia Dortmund a Hannover 96.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 24. Hakimí, 60. Reus, 62. M. Götze, 66. Guerreiro, 90. Witsel – 87. Bakalorz

    Karty:   10. Hakimí (DOR) – 44. Akpoguma (HAN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (70. Schmelzer), Weigl, A. Diallo, Hakimí – Witsel, Delaney (79. Dahoud) – Sancho, Reus (C), Guerreiro – M. Götze (66. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Schmelzer, Toprak, Pulisic, Bruun Larsen, Alcácer.

    Hannover 96: Esser – Wimmer, Akpoguma, Anton (C), Albornoz – Fossum, Bakalorz – Sarenren-Bazee (43. Asano), N. Müller (75. Dierssen), Ostrzolek – Weydandt (84. Hadžič).
    Náhradníci: Radlinger – Walace, Jonathas, Asano, Schwegler, Hadžič, Dierssen.

    Rozhodca: Gräfe – Kempkes, Pickel