Příbram – Ústí n. L. 5:2 (kon.)
koniec
FK Příbram
5:2 (1:2)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
cz Utorok 15.01.2019, 10:30 • Xaverov • Tipsport liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Ačkoliv Ústí nad Labem vedlo o dvě branky, tak konečným výsledkem je porážka 2:5. Příbram se hned z kraje druhého poločasu dostala k vyrovnávací brance, načež byl vyloučen ústecký Šmehýl. Od té doby se Ústí nad Labem pouze bránilo, výsledkem byly další dvě inkasované branky, hattrickem se prezentoval střídající Jandera. Příbram se tedy umístila na první pozici své skupiny, naopak Ústí nad Labem nezískalo ani jeden bod, což znamená poslední příčku. (12:16:32)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto, uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    88
    Mužík to zkusil nákopem na druhou stranu, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Krátce poté se do šestnáctky dostal Nágl, který vybojoval roh.
     
    85
    Hraničním zákrokem si nyní počínal obránce Nový, jenž povalil k zemi protihráče. Hlavní sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    84
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Matěj Valenta, přichází Jan Mužík.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Filip Hlúpik (1.FK Příbram).
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Příbram je pochopitelně aktivnější, Ústí musí dotahovat tříbrankové manko.
    81. JANDERA - 5:2
     
    81
    Příbram právě vstřelila branku!
    Je tu pátá branka v síti Ústí! Nitrianský vyprodukoval naprosto přesnou kolmici za obranu, na kterou si na hranici ofsajdu naběhl Fantiš, který přihrál do tandemu na ROSTISLAVA JANDERU, pro kterého je to hattrick.
     
    81
    Tvrdoň se opět dosal k výkopu od své branky, po kterém za sebe prodlužoval Nágl. Za ním nečíhal nikdo, Příbram tak bude vhazovat.
     
    80
    Následně jsme se dočkali zakončení. Valenta to zkoušel obstřelem ke vzdálenější tyči, míč nakonec dopadl zhruba metr vedle branky.
     
    79
    Chodora měl celkem dostatek prostoru na centr do pokutového území, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    78
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Olivier Kingue, přichází Bohumil Hudec.
     
    77
    Za obranou se zjevil Hlúik, který ještě vracel míč do malého vápna na Janderu. Druhému jmenovanému scházel hruba krok k zakončení.
     
    76
    Nágl šel do souboje s protihráčem nohou napřed, hlavní sudí ale nedovolený zákrok neodpískal. Následně Nitrianský přihrával mimo dosah Hlúpika.
     
    75
    Znuděný Švenger rozehrál do strany na Nového, který do kombinace zapojil dva kolegy. Příbram se snaží vytáhnout hráče soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Michal Šimeček, přichází Daniel Chodora.
     
    73
    Druhý jmenovaný ještě zabojoval, hrací předmět se mu ještě podařilo udržet na hrací ploše. Krátce poté se Skácel málem dostal ke střele.
     
    72
    Hlavní sudí ponechal výhodu, Příbram ale nic nevytěžila. Posléze to průnikem do šestnáctky zkoušel Fantiš, který ale nenašel Skácela.
    71. JANDERA - 4:2
     
    71
    Příbram právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v síti Tvrdoně! Vše začalo přenesením hry na Hlúpika, načež se k přízemnímu centru dostal Nový, který na malém vápně našel ROSTISLAVA JANDERU, jehož zakončení na přední tyč slavilo úspěch.
     
    71
    Valenta neuspěl v souboji o míč u postranní čáry, Skácel si během krátké chvíle vyzkoušel hned dvě autové vhazování.
     
    70
    Nyní přišel nedovolený zákrok na Miskoviče, naopak se provinil střídající Jandera. Ústí nad Labem rozehrálo standardku nakrátko.
     
    66
    Ústí nad Labem to nyní bude mít hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankou ztrátu. Navíc se Ústí musí obejít bez vyloučeného Šmehýla.
    65. FANTIŠ - 3:2
     
    65
    Příbram právě vstřelila branku!
    Příbramští se poprvé v utkání dostávají do vedení! Jandera vyšperkoval akci přihrávkou na vedle stojícího ANTONÍNA FANTIŠE, který měl na zakončení hodně času. Brankář Tvrdoň se za míčem pouze ohlédl.
     
    65
    Posléze Příbram rozjela kombinaci na levém křídle, načež se Jandera dostal k ostrému centru, který skončil v rukavicích Tvrdoně.
     
    64
    Miskovič se z otočky pokusil vypálit na Švengera, avšak míč směřoval do jiného prostoru. Nepovedené zakončení, které nepřineslo žádný zákrok.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází David Kilián, přichází Jiří Januška.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Poslední minuty nabízí celou řadu nepřesností.
     
    61
    Švenger vyběhl z branky, jenomže míč nechal před sebou. To soupeř nedokázal potrestat, široko daleko nebyl nikdo v bílomodrém kompletu.
     
    60
    Následně se na zemi ocitl Skácel, který byl nepříjemně dohrán zezadu. Ani předchozí standardní situace nepřinesla nic nebezpečného.
     
    59
    Tvrdoň se ujal dalšího odkopu od své branky, po jeho pasu se ale nikdo ze spoluhráčů nedostal k míči. Příbramští tak budou opět vhazovat.
     
    58
    Rozehrávku volného kopu obstaral Jablonský, který u postranní čáry hledal Nového, jehož prodloužení míče směřovalo pouze do zámezí.
    57. Červená karta
     
    57
    Tak pozor! Hlavní sudí se šel na předchozí zákrok podívat k videu, následně Šmehýla ocenil přímou červenou kartou. FK Ústí nad Labem bude dohrávat v početní nevýhodě.
     
    57
    Nový dokázal čistým způsobem odzbrojit protihráče, avšak poté se mu nepodařilo konstruktivně rozehrát. Následně přišel tvrdý faul na Kiliána.
     
    56
    Rezek to zkoušel z velké vzdálenosti, jenomže jeho rána postrádala lepší směr letu. Tvrdoň se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    55
    Kingue si pohlídal rychlonohého Janderu, který se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    54
    Do nepříjemné pozice se dostal Nitrianský, který proti napadající dvojici protihráčů neuspěl. Následný centr ale stačil odklidit Jablonský.
     
    53
    Ve vzdušném souboji si nedovoleným zákrokem pomohl právě Skácel, který se za svůj prohřešek omluvil. Ústí nad Labem okamžitě rozehrálo.
     
    52
    Skácel obstaral autové vhazování z levé strany, nakonec se jeho celek dostal z obležení. V tuto chvíli má míč na kopačce Nitrianský.
     
    51
    Ihned po rozehrávce to Pimpara zkoušel dalekonosným pasem na Miskoviče, který měl míči hodně daleko. Jako první se k němu dostal Švenger.
    50. JANDERA - 2:2
     
    50
    Příbram právě vstřelila branku!
    Z rychlého protiútoku je srovnáno! Hlúpik se rychlostně dokázal dostat do pokutového území, odkud před brankou našel ROSTISLAVA JANDERU, který skluzem dopravil míč do odkryté branky. Krátce po změně stran máme opět srovnáno!
     
    50
    Posléze to u postranní čáry celkem dobře provedl Šup, který otřel míč o napadajícího Nového. Ústí nad Labem tak bude vhazovat.
     
    49
    Před branku Švegera se snášel velice dobrý centr, na který na poslední chvíli reagoval Nový. V opačném případě by se do šance dostal Miskovič.
     
    48
    Hned v samotném úvodu to přes střed hrací plochy zkoušel Nágl, který byl posléze donucen ke zpětné přihrávce na Tvrdoně.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala Příbram, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři přesné trefy. Ústí nad Labem se dokonce dostalo do dvoubrankového vedení, které soupeř dokázal zkorigovat kontaktní brankou. V úvodu utkání jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak poté se výrazně začala projevovat Příbram, který si vytvořila opravdu velký tlak. Vyrovnání za alespoň prozatím ale nekonalo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Od levé autové čáry vhazoval míč zpět do hry Skácel, který si vybral vedle stojícího Průchu, jenž okamžitě přenášel hru na pravé křídlo.
     
    42
    Hezký fotbalový moment! Příbram zahrávala přímý kop, k němu se postavil Nový, jehož obstřel skončil na břevně, načež míč spadl vedle branky.
     
    40
    Budeme sledovat další rohový kop pro Příbram, která si vytváří značný tlak. I tentokráte se k rozehrávce rohového kopu staví Katidis.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Na zemi se ocitl Kilián, který po kontaktu s Richterem upadl. Jednoznačný faul, Příbram se rozhodla rozehrát standardku nakrátko.
    37. HLÚPIK - 1:2
     
    37
    Příbram právě vstřelila branku!
    Přeci jenom tu máme snížení! Míč se odrazil za pokutové území, kde se k němu jako první dostal FILIP HLÚPIK, jehož rána nártem směřovala k bližší tyči, kam se Lindr natahoval zcela marně.
     
    37
    Fantiš ještě stihl míč na hrací ploše, který posílal pod sebe na Voltra. Druhý jmenovaný skoro netrefil balón, Ústí nad Labem se tak opět ubránilo.
     
    36
    Krátce poté si obrannou povinnost splnil aktivní Nitrianský, který přihrával zpět na nohu Švengera, jenž ihned odkopl za půlící čáru.
     
    35
    U postranní čáry skončil na zemi Průcha, Příbram se tak chopí další standardní situace. K rozehrávce se již staví velezkušený Skácel.
     
    34
    Nitrianský našel pod sebou Katidise, který z první zakončil vysoko nad branku. Lindr nezasahoval, nyní se ujme odkopu od branky.
     
    33
    Průcha se sice dostal k míči, poté mu ale uskočil daleko od nohy. I tak z toho bude rohový ko, ke kterému se na pravé straně dostal Katidis.
     
    32
    Lindr se ujal odkopu od své branky, který posílal k postranní čáře na Šmehýla. Druhý jmenovaný prodlužoval za sebe pouze do autu.
     
    31
    S Příbramí to v tuto chvíli nevypadá příliš dobře, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    30. KRÁTKÝ - 0:2
     
    30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Rázem je to o dvě branky! Zdánlivě nenápadná akce ústeckých směřovala na kopačku MARKA KRÁTKÉHO, který vypálil přesně pod břevno, kam brankář Švenger nedosáhl. Míč dost možná ještě otřel o horní konstrukci.
     
    30
    Na levém křídle operoval s míčem Fantiš, který sice předal vedle stojícímu Voltrovi, ten se ale nedokázal dostat přes blok protihráčů.
     
    29
    Obrannou povinnost si splnil obránce Brak, který za sebe nepustil nakopávaný balón. Krátce poté si nedovoleným zákrokem pomohl Kingue.
     
    25
    Málem to bylo o dvě branky! Richter to zkusil z větší vzdálenosti, jeho pohotová rána pravačkou skončila na spojnici břevna a tyče.
     
    24
    Na druhé straně si Voltr navedl míč na pravou nohu, načež vypálil po zemi k tyči. Lindr jeho ránu moc neviděl, i tak jí dokázal zneškodnit.
     
    23
    Švenger měl další práci, avšak zasahoval až vedle branky. Nakonec nebude rohový kop pro soupeře, nýbrž pouze odkop od branky.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jediné branky. Mimo jiné sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    21
    Jablonský zahrál na jistotu k Lindrovi, který pro změnu odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde byl faulován nenápadný Kingue.
     
    20
    Dalekonosný nákop směřoval na levou stranu, kde se ho ještě Katidis snažil udržet na hrací ploše. To se nepovedlo, soupeř bude vhazovat.
     
    19
    Hlúpik se ho rozhodl rozehrát nakrátko, načež se sám dostal k dalšímu centru. I tentokráte dokázala zasáhnout obrana Ústí nad Labem.
     
    18
    Další nedovolený zákrok přišel na celkem nenápadného Kiliána, tentokráte se provinil Krátký. Následně si Příbram vybojovala další rohový kop.
     
    17
    Fantiše si dokázal pohlídat míč před napadajícím Krátkým, avšak poté se kolegovi Skácelovi vůbec nepovedl první kontakt s hracím předmětem.
     
    16
    Nový se postaral o autové vhazování z pravé strany, načež se sám odhodlal k centru, který ale skončil na kopačce jednoho z protihráčů.
     
    15
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Krátký, který zezadu fauloval Voltra. Jednoznačný faul, sudí okamžitě nařídil standardní situaci.
     
    14
    Ústí nad Labem zahrávalo volný kop z přijatelné vzdálenosti. Do pokutového území přiletěl centr, který odklidil jeden z hráčů soupeře.
     
    13
    Švenger rozehrával od své branky, jako adresáta výkopu si vybral Voltr, který ale neuspěl ve vzduchu. Příbram se i přesto dostala k míči.
     
    12
    Středem hrací plochy to zkoušel Šmehýl, který okamžitě předal do tandemu na Šimečka, jehož centr skočnil daleko za brankovou lajnou.
     
    11
    Nitrianskému se mezi obránci podařilo najít volného Voltra, který si ale neporadil s neposedným míčem. Ten tak skončil v náruči brankáře.
    10. ŠMEHÝL - 0:1
     
    10
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Ústí podniklo útočný výpad po pravém křídle, do pokutového území se dostal Krátký, který přízemní přihrávkou našel na druhé tyči naběhnuvšího ŠIMONA ŠEHÝLA, který už měl snadnou práci.
     
    10
    Katidis rozehrál rohový kop z levé strany, na který si nejvýše vyskočil Richter. Prodloužení míče směřovalo do zámezí, soupeř bude ještě vhazovat.
     
    9
    Bílek se ujal dalšího autového vhazování, po kterém se jeho kolegové nedostali ani na útočnou polovinu. Na opačné straně budeme sledovat roh.
     
    8
    Hodně pohotovou střelou to zkoušel Průcha, který to nemyslel vůbec špatně. Lindr se musel činit, jeho projektil krotil nadvakrát.
     
    7
    Krátký postupoval po pravém křídle, jenomže se nedostal kolem protihráče. Ústí nad Labem tak vhazovalo, postaral se o to Bílek.
     
    6
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Pimpara, jehož centr pouze proletěl šestnáctkou. Následně se k němu dostal také ústecký brankář Lindr.
     
    5
    Valenta šikovně roztáhl hru na levou stranu, kde centroval Šimeček. Jeho centr zamířil na hlavu Skácela, který odvrátil na jistotu za brankovou čáru.
     
    4
    Na opačné straně to střeleckým pokusem zkoušel Voltr, jehož rána pravačkou skončila kousek vedle. Lindr se za míčem pouze ohlédl.
     
    3
    Hned v samotném úvodu utkání se do zakončení dostal Valenta, který z dobré pozice vypálil vysoko nad. Švenger tak nemusel zasahovat.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Ústí, které bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Švenger – Kilián, Hlúpik, Jablonský, Nový, Katidis, Fantiš, Skácel, Nitrianský, Průcha, Voltr
    Náhradníci: Kočí – Jandera, Rezek, Januška

    FK Ústí nad Labem: Lindr – Bílek, Šmehýl, Pimpara, Valenta, Matějka, Krátký, Richter, Kingue, Šimeček, Brak
    Náhradníci: Tvrdoň – Chodora, Nágl, Štefko, Šup, Misković, Mužík, Hudec.
     
    Velkým favoritem tohoto zápasu jsou fotbalisté Příbrami, kteří se dokázali vrátit do české nejvyšší soutěže, ve které se momentálně nacházejí ve spodní polovině tabulky, konkrétněji na dvanácté pozici, která by v konečném součtu znamenala skupinu o udržení. Příbram sice z posledních pěti ligových zápasů prohrála pouze jedinkrát, avšak další tři utkání skončily nerozhodným výsledkem. Na opačné straně stojí fotbalisté Ústí nad Labem, kteří se ve druhé lize nacházejí na dosavadní šesté pozici, přičemž na vedoucí České Budějovice ztrácí už deset bodů. Ústí nad Labem v posledním kole ukončilo třízápasovou sérii bez zisku bodu, na domácím stadionu se jim totiž podařilo porazit čtrnáctou Chrudim.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Tipsport liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1.FK Příbram a FK Ústí nad Labem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Góly: 37. Hlúpik, 50. Jandera, 65. Fantiš, 71. Jandera, 81. Jandera – 10. Šmehýl, 30. Krátký

    Karty:   83. Hlúpik (PRI)   57. Šmehýl (UNL)


    FK Příbram: Švenger – Skácel, Nitrianský, Nový, Jablonský (46. Rezek) – Voltr, Katidis (46. Jandera), Průcha, Kilián (63. Januška) , Hlúpik – Fantiš
    Náhradníci: Kočí – Jandera, Rezek, Januška

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Lindr – Bílek, Šmehýl, Pimpara, Valenta, Matějka, Krátký, Richter, Kingue, Šimeček, Brak
    Náhradníci: Tvrdoň – Chodora, Nágl, Štefko, Šup, Miskovič, Mužík, Hudec