Vladivostok – Helsinki 4:1 (kon.) | Chabarovsk – Jaroslavľ 0:2 (kon.) | Red Star Kunlun – Čerepovec 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Soči 5:4 (kon.) | Barys – S.Moskva 4:5 (kon.) | CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.)
Dinamo Minsk – Viťaz 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Nižnekamsk 2:3 (po pr.) | Omsk – Ufa 5:4 (2:1 po s.n.)
Riga – Jekaterinburg 1:2 (po pr.) | HC Slovan – Čeljabinsk sk 0:2 (kon.)
koniec po predl.
SKA Petrohrad
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Utorok 15.01.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Petrohradem a Nižněkamskem. Duel startuje v 17:30.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Dnešní hostující celek zatím neprožívá povedenou sezónu. Dosud odehrál čtyřicet devět zápasů, ve kterých nasbíral třicet osm bodů a patří mu jedenáctá pozice Východní konference. Největším problémem Nižněkamsku je špatná defenziva. Dosud totiž inkasoval už 134 branek! V minulém utkání navíc prohrál 5:2 na ledě Magnitogorsku. Nejproduktivnějším hráčem Nižněkamsku je Puustinen, který má na kontě třicet šest kanadských bodů.
     
    SKA Petrohrad

    Domácí Petrohrad je na tom mnohem lépe. Jeden z největších favoritů na zisk Gagarinova pohárů dosud odehrál čtyřicet sedm zápasů, ve kterých nasbíral sedmdesát osm bodů a patří mu druhá pozice Západní konference za CSKA Moskva. Petrohrad už má v tuto dobu jistou účast v play-off. Navíc se veze na vlně vítězných zápasů. Naposledy doma porazil 3:1 Viťaz Čechov. Nejproduktivnějším hráčem je Gusev, který má na kontě padesát devět kanadských bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli začátkem prosince. Petrohrad na ledě soupeře vyhrál 3:1.
     
    Češi a Slováci

    V dresu Nižněkamsku nastupují Adam Polášek a Andrej Nestrašil.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Gavrikov, Rundblad, Zubarev, Zemčonok, Zub, A. Bělov, Sjomin – Dacjuk, S. Plotnikov, Karpov – Děrgačov, Byvalcev, Kuzmenko – Jakupov, Prochorkin, N. Gusev – V. Tichonov, Kablukov, Ketov – Ivan Morozov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (I. Ježov) – Polášek, Bryncev, An. Sergejev, D. Musin, Volgin, Semjonov, Šaripzjanov, Ogurcov – Nestrašil, Porjadin, Puustinen – P. Kulikov, E. Galimov, Chajrullin – Šiksatdarov, Padakin, Šarifjanov – Avcin, Podšendjalov, Bikmullin.

    Rozhodčí: Sojin, Fatějev – Goljak, Šeljanin.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše. Petrohrad bude hrát v modrém, zatímco Nižněkamsk přijel v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Petrohrad se ihned vydal do útoku, jenže Ketov dostal špatnou přihrávku.
     
    00:38
    Dacjuk projel středem ledové plochy do útočného pásma, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš rychlý a překročil modrou čáru ještě před kotoučem.
     
    01:10
    Nižněkamsk se usadil v útočném pásmu. Porjadin dostal přihrávku do rohu kluziště, nicméně pobídkou na modrou čáru nenašel svého spoluhráče.
     
    01:29
    Hosté se znovu usadili v útočném pásmu, nicméně nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení. Hráči hostujícího celku se však zvučného soupeře nezalekli.
     
    02:10
    Jevgenij Ketov dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, projel do útočného pásma, ale jeho nahození hostujícího brankáře nevyděsilo.
     
    02:35
    Ildar Šiksatdarov si najel na přihrávku do útočného pásma, jenže vinou špatného zpracování se nechal vytlačil k mantinelu a David Rundblad jej obral o puk.
     
    03:10
    Pavel Porjadin objel branku domácího celku, vybruslil si na pravý kruh, nicméně jeho pobídka mezi kruhy byla příliš prudká a nikdo v bílém na puk nedosáhl.
     
    03:26
    Damir Musin udržel pro hostující celek útočné pásmo a poslal kotouč před branku domácího celku. Nikdo v bílém dresu jeho nahození nestačil tečovat.
     
    04:12
    Nikolaj Prochorkin se po pravém křídle prokličkoval do útočného pásma, jenže jeden z obránců v bílém se s ním skvěle stáhl a zamezil mu v zakončení.
     
    04:38
    Petrohrad se v úvodu dnešního utkání nikam nežene. Domácí hokejisté rozjíždějí postupné akce a zatím jim schází větší důraz v předbrankovém prostoru.
     
    05:10
    Timur Šarifjanov napadal rozehrávku soupeře ve středním pásmu, dostal pod tlak Viktora Tichonova a domácí útočník nedokázal přesně přihrát.
     
    05:23
    Hellberg musel po delší době zasahovat. Brankář Petrohradu si povyjel proti zakončení z levého křídla a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    05:55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení hned v úvodu dnešního souboje! Po rychlé kombinaci u mantinelu si na zadovku před branku nabruslil SERGEJ PLOTNIKOV a pohotovou střelou otevřel skóre! Asistence: Pavel Dacjuk, Maxim Karpov.
    05:55 Sergej PLOTNIKOV - 1:0
     
    06:18
    Nižněkamsk se ihned usadil v útočném pásmu a snaží se rychle odpovědět. Hráči domácího se však rychle vrátili a stihli kotouč odehrát.
     
    06:45
    Anton Bělov dostal přihrávku na modrou čáru, skvěle si kotouč zpracoval a zakončil. Jeho pokus zápěstím však prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    07:10
    Hellberg musel znovu zasahovat. Domácí brankář si dal pozor na zakončení z ostrého úhlu a betonem vykopl kotouč do rohu obranného pásma.
     
    07:38
    Zubarev rozjel akci Petrohradu z obranného pásma. Domácí hokejista poté poslal prudkou přihrávku na rozjetého Tichonova, ale tomu nevyšlo převzetí puku.
     
    08:10
    Alexandr Děrgačov napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Důrazný hokejista Petrohradu získal pro domácí celek kotouč.
     
    08:40
    Domácí fanoušci si nyní užívají průběh úvodní třetiny a hlasitým skandováním ženou své oblíbence do útoku.
     
    09:05
    Plotnikov se natahoval po prudké přihrávce do útočného pásma, jenže ani špičkou čepele nedokázal kotouč tečovat mezi tři tyče hostující branky.
     
    09:19
    David Rundblad dostal přihrávku na modrou čáru a dokázal krásně zakončit. Jeho pokus však skončil v lapačce připraveného Korotajeva.
     
    10:00
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! ALEXEJ BYVALCEV projel s pukem do útočného pásma, zbavil se obránce a střelou z ostrého úhlu nachytal soupeřova brankáře! Asistence: Andrej Kuzmenko, Vladislav Gavrikov.
    10:00 Alexej BYVALCEV - 2:0
     
    11:14
    Střídání v týmu Neftěchimik Nižněkamsk: ze hřiště odchází Fjodor Korotajev, přichází Ilja Ježov.
     
    11:25
    Fjodor Korotajev dojel nepřesnou rozehrávku Petrohradu za brankou hostujícího celku a počkal na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    11:39
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Neftěchimik snižuje na rozdíl jediné branky! Důrazem v mezikruží se ke kotouči probil ANDREJ NESTRAŠIL, který potrestal rozehrávku Petrohradu! Bez asistence.
    11:39 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    12:10
    Sergej Plotnikov dostal přihrávku do jízdy na levé křídlo, jenže vinou špatného zpracování mu kotouč utekl k obránců Nižněkamsku.
     
    12:35
    Anton Bělov poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže Viktor Tichonov se nechal vytlačil k mantinelu a obránci soupeře mu nedovolili přihrát.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Gleb Semjonov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:30
    Domácího hokejisté se usadili v útočném pásmu a hledají si střelecké pozice. Nikdo v modrém dresu si však zatím netroufl na zakončení.
     
    14:00
    Hosté se dostali k odraženému kotouči a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za branku domácího Petrohradu. Domácí musí rozjet novou akci.
     
    14:05
    Hosté jdou do tří! Chajrullin dostává dvě minuty za držení.
     
    15:10
    David Rundblad dostal prostor na modré čáře a pohotově zakončil. Hostující brankář jeho pokus dobře viděl a dokázal jej vykopnout betonem.
     
    15:45
    Andrej Kuzmenko neudržel pro domácí celek útočné pásmo a domácí hráči museli opustit třetinu. Hráči Nižněkamsku zvládají toto oslabení skvěle.
     
    16:05
    Hosté v plném počtu.
     
    16:30
    David Runblad podržel kotouč za vlastní brankou a počkal na dostřídání svých spoluhráčů. Hráči Nižněkamsku také odjíždějí na střídačku.
     
    17:06
    Jevgenij Ketov dostal přihrávku před vlastní branku, bleskově se s kotoučem otočil a vyvezl puk do bezpečí. Hráči Petrohradu teď podávají dobrý výkon.
     
    17:35
    Ivan Morozov vystihl nepřesnou rozehrávku hostujícího celku, nicméně jeho přihrávka skončila na holi pozorného obránce Adama Poláška.
     
    18:10
    Nikita Gusev se vrátil do obranného pásma a vybojoval kotouč pro domácí celek. Nejlepší střelec Petrohradu si v tísni pomohl vyhozením puku.
     
    18:38
    Damir Šaripzjanov dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho střela zápěstím jen zaduněla o mantinel za brankou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:22
    Vladislav Sjomin nahodil kotouč na branku hostujícího celku, jenže jeden z obránců Nižněkamsku se do jeho pobídky položil a srazil puk do bezpečí.
     
    19:59
    Ještě jedno vyloučení! Dvě minuty za podrážení dostává Chajrullin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté domácího Petrohradu! Domácí vlétli do zápasu jako velká voda a Sergej Plotnikov v sedmé minutě otevřel skóre! V jedenácté minutě navíc navýšil domácí vedení Byvalcev, který nachytal nepozorného brankáře. Andrej Nestrašil poté vystihl nepřesnou rozehrávku a snížil na rozdíl jediné branky. Do kabin se odchází za stavu 2:1.
     
    Střely na branku: 14 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny a ihned se usadili v útočném pásmu. Petrohrad bude v úvodu druhé části dohrávat přesilovku.
     
    20:26
    Sergej Plotnikov se dral za odraženým kotoučem před brankou Nižněkamsku, nicméně brankář Ježov byl pozorný a volný puk zalehl.
     
    21:15
    David Rundblad vybojoval puk v rohu obranného pásma a rozjel další útok domácího mužstva. Obrana Nižněkamsku však v úvodu třetiny pracuje skvěle.
     
    21:59
    Hosté v plném počtu.
     
    22:15
    Také domácí brankář musel zasahovat. Gleb Semjonov se v mezikruží dostal k odraženému kotouči, ale jeho pokus příklepem schoval do lapačky brankář.
     
    22:29
    Na druhé straně si Ježov povyjel proti zakončení Ketova a střelu letící těsně nad ledem ukryl do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    23:10
    Pavel Dacjuk bojoval o kotouč u mantinelu v útočném pásmu, jenže zadáci hostujícího celku byli hodně důrazní a odehráli puk do bezpečí.
     
    23:35
    Andrej Nestrašil rozjel akci hostujícího celku středem ledové plochy, projel s pukem až na modrou čáru, jenže nikdo v bílém jeho akci nepodpořil.
     
    23:48
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté dotahují krok a hala zcela utichla! EMIL GALIMOV projel s pukem před branku Petrohradu. Jeho pokus brankář domácích vyrazil před sebe, ale ihned pálil Semjonov, jehož ránu Galimov tečoval do sítě! Asistence: Gleb Semjonov, Marat Chajrullin.
    23:48 Emil GALIMOV - 2:2
     
    24:20
    Magnus Hellberg vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Domácí brankář ihned hledal Rundblada, ale ten byl dobře napadán.
     
    25:10
    Viktor Tichonov dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže kotouč si nezpracoval zrovna dobře a dostal se s ním mimo střelecký úhel.
     
    25:38
    Emil Galimov nahodil puk ze středního pásma na branku domácího Petrohradu. Domácí brankář však dával pozor a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    26:12
    Ketov dostal přihrávku do útočného pásma, jenže jeho průnik skončil už na modré čáře. Nižněkamsk ve druhé části brání opravdu skvěle.
     
    27:10
    Ildar Šiksatdarov si nabruslil na prudkou přihrávku mezi kruhy, jenže z těžké pozice už nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče.
     
    27:35
    Andrej Sergejev dostal přihrávku do jízdy na modrou čáru, jenže jeho průnik skončil na těle důrazného obránce Davida Rundblada.
     
    28:10
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení! Ani jeden z týmů se nyní nemůže usadit v útočném pásmu. Obě obrany hrají skvěle a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    28:35
    Jevgenij Ketov dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně jeho rána letící po ledě skončila na betonu dobře postaveného brankáře hostujícího mužstva.
     
    29:02
    Ježov si skvěle pohlídal mezírku u pravé tyče své branky a vykopl betonem puk do rohu obranného pásma.
     
    29:26
    Pavel Dacjuk se v útočném pásmu dostal k odraženému puku, bleskově si jej přehodil na forhend, jenže jeho svižný projektil minul vzdálenější tyčku.
     
    30:09
    Vladislav Sjomin dostal krásnou pobídku do jízdy, jenže na modré čáře mu kotouč utekl daleko od hokejky a skončil u obránců v bílých dresech.
     
    30:38
    David Rundblad se jako obránce zapojil do útočné akce Petrohradu, ale projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Píská se postavení mimo hru.
     
    31:25
    Pavel Padakin dostal přihrávku do středního pásma, krásnou kličkou se prosmýkl kolem obránce, ale už nedokázal přesně zakončit.
     
    31:40
    Damir Šaripzjanov se prosmýkl mezi dva obránce v modrých dresech, jenže brankář Ježov si proti němu včas povyjel a dokázal jeho ránu vykopnout.
     
    32:13
    Ježov musel znovu zasahovat. Ketov se tentokrát prosmýkl do útočného pásma, ale střelou zápěstím hostujícího brankáře nepřekvapil.
     
    32:35
    Andrej Sergejev dostal přihrávku na modrou čáru, nicméně jeho zakončení skončilo jen na chráničích prvního obránce v modrém dresu.
     
    33:00
    Hostující brankář Ježov vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a rozehrál bekhendem na modrou čáru.
     
    33:27
    Pavel Kulikov dostal přihrávku na levé křídlo, ale netroufl si na individuální průnik a raději vrátil kotouč svým spoluhráčům z obrany.
     
    34:03
    Andrej Zubarev dostal parádní přihrávku nahoru na levý kruh a pohotově zakončil příklepem! Jeho dělovku však zablokoval obětavý obránce!
     
    34:28
    Alexandr Avcin dostal přihrávku na pravou stranu, projel s kotoučem za branku soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu jeho přihrávku nezastihl.
     
    35:02
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za sekání dostává domácí Alexej Byvalcev.
     
    35:35
    Hosté se v přesilovce usadili v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se zatím nedostal do zakončení.
     
    36:03
    Magnus Hellberg si musel dát pozor na prudké nahození od modré čáry. Domácí brankář střelu dobře viděl a vyrážečkou poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    36:42
    Emil Galimov si řekl o přihrávku na modrou čáru, jenže obranné kvarteto v modrém úmysl hostujícího celku zachytil a nedovolil Petrohradu rozehrát.
     
    37:02
    Domácí v plném počtu.
     
    37:37
    Hellberg musel znovu zasahovat. Galimov se tentokrát dočkal a vypálil od modré čáry. Zásah po jeho rána domácího brankáře hodně bolel.
     
    38:09
    Pavel Dacjuk se krásnou kličkou uvolnil na pravé straně útočného pásma, vybruslil si s pukem na pravý kruh, jenže na jeho přihrávku nikdo v modrém nedosáhl.
     
    38:48
    Domácím se v prostřední části dnešního utkání vůbec nedaří. Hráči Nižněkamsku jsou mnohem pohyblivější a znepříjemňují Petrohradu rozehrávku.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:37
    Ještě jedno vyloučení na straně hostů. Adam Polášek vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetiny hry je u konce! Mnohem spokojenější mohou být s jejím průběhem hokejisté Nižněkamsku. Galimov totiž dokázal krátce po začátku periody vyrovnat! Petrohrad byl od té doby pořádně zaskočený a nemohl se dostat do útočného pásma. Skvělé zákroky navíc předváděl brankář Ježov. Po čtyřiceti minutách je stav 2:2.
     
    Střely na branku: 23 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny a ihned nahodili kotouč za branku domácího Petrohradu. Domácí ještě dohrávají přesilovku.
     
    40:35
    Pavel Padakin přečetl nepřesnou přihrávku na levou stranu a vyhodil kotouč přes všechny čáry. Domácím se nedaří ani v této přesilové hře.
     
    41:10
    Sergej Plotnikov dostal nabito na modrou čáru, ale kotouč si zbytečně snažil zpracovat a jeden z dotírajících soupeřů mu zabránil v zakončení.
     
    41:37
    Hosté v plném počtu.
     
    42:10
    Hosté napadali rozehrávku domácích zadáků v obranném pásmu Petohradu. Tichonov si řekl o přihrávku, ale daleko se s pukem nedostal.
     
    42:24
    Domácí brankář musel vyrazit ven z branky a před dotírajícím soupeřem odehrál kotouč do bezpečí. Petrohrad se znovu může pokusit zaútočit.
     
    43:10
    Pavel Dacjuk se otočil v rohu útočného pásma, vybruslil si mezi kruhy, jenže jeho bekhendová rána nemířila mezi tři tyče.
     
    43:29
    Dacjuk si prodloužil svůj pobyt na ledové ploše, dostal přihrávku před branku hostujícího celku, ale jeho zakončení skončilo na brusli prvního obránce.
     
    44:10
    Vladislav Sjomin dostal přihrávku na modrou čáru, jenže měl velký problém s rozehrávkou a jeho nahození skončilo na noze prvního soupeře.
     
    44:38
    Alexandr Děrgačov se otočil na levé straně útočného pásma, uvolnil Dacjuka na modré čáře, ale rána domácího matadaro zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:04
    Anton Bělov dostal přihrávku na modrou čáru, přehodil si kotouč na forhend, jenže jeho nahození prosvištělo kolem branky Nižněkamsku.
     
    45:50
    Andrej Zubarev dostal přihrávku na modrou čáru, nicméně jeho zakončení prosvištěl kolem branky hostujícího mužstva. Petrohradu schází přenost.
     
    46:14
    Pavel Padakin projel s pukem po levém křídle do útočného pásma, ale David Rundblad jeho kličku přečetl a nenechal se obejít.
     
    46:35
    Adam Polášek poslal dlouhou přihrávku na rozjetého Nestrašila, jenže česká kombinace vedla ke ztrátě kotouče. Petrohrad hraje v obraně opravdu skvěle.
     
    47:15
    Tempo hry je hodně ospalené. Ani jeden z týmů se nemůže usadit v útočném pásmu svého soupeře. Hraje se hlavně ve středním pásmu.
     
    47:45
    Alexandr Bryncev dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně kotouč mu při zpracování přeskočil přes hokejku a utekl mu k obráncům v modrém.
     
    48:01
    Alexej Byvalcev ujel po levém křídle až do útočného pásma, dostal se do zakončení, ale jeho pokus schoval Ježov do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    48:12
    Hostům se vůbec nepovedla rozehrávka. Pavel Porjadin ve velké rychlosti nedosáhl na dlouhou pobídku a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    48:56
    Petrohrad si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Alexandr Bryncev.
     
    49:15
    Sergej Plotnikov zavezl kotouč do útočného pásma, vyměnil si rychlou přihrávku se spoluhráčem, jenže jeho dělovka skončila na mantinelu.
     
    49:40
    Plotnikov opět napadal rozehrávku soupeře a získal puk pro Petrohrad. Domácímu celku v této přesilovce schází přesnější střelba.
     
    50:11
    Arťom Zub dostal nabito na modrou čáru a pohotově zakončil. Ježov měl dobře zakrytý výhled, ale i přesto předvedl vynikající zákrok.
     
    50:56
    Hosté v plném počtu.
     
    51:20
    Až nyní se hosté dokázali vymanit z obrovského tlaku domácího celku a vyvezli kotouč do středního pásma. Petrohrad však bude chtít rozhodnout.
     
    51:28
    Další akci Nižněkamsku zastavuje postavení mimo hru. Pavel Padakin byl rychlejší než kotouč a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:10
    Ilja Kablukov si v útočném pásmu zpracoval skákavý kotouč, přehodil si jej na forhend, ale důrazný obránce Polášek mu stačil přizvednout hůl.
     
    52:33
    Kuzmenko se před brankou Nižněkamsku natahoval po odraženém kotouči, nicméně v pádu už jej nedokázal dopravit do sítě.
     
    53:10
    Alexandr Děrgačov dostal přihrávku na pravou stranu, zbavil se napadajícího Adama Poláška, jenže z ostrého úhlu vůbec netrefil soupeřovu branku.
     
    53:33
    Alexandr Děrgačov si posunul kotouč do útočného pásma, ale jeden z obránců Nižněkamsku jej čistým hitem poslal k ledu.
     
    54:12
    Plotnikov si kolem mantinelu vybruslil na kruh a nahodil puk před branku. Nikdo v modrém dresu jeho pobídku netečoval mezi tři tyče.
     
    54:25
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů nyní zůstává ležet na ledě a drží se za obličej. Uvidíme, zda bude schopen odjet po svých.
     
    55:10
    Galimov projel s pukem do útočného pásma a vypálil forhendem. Jeho pokus skončil v rohu kluziště. Petrohrad může rozjet další útok.
     
    55:32
    Ježov vyjel ven z branky a vyhodil kotouč přes celé kluziště za branku domácích. Zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici hostujícího brankáře.
     
    56:10
    Pavel Dacjuk dostal přihrávku na modrou čáru, přehodil si kotouč na forhend, jenže jeho dělovka po ledě nebyla pro Ježova velkým problémem.
     
    56:38
    Anton Bělov se skvěle vrátil do obranného pásma a odrazem o mantinel vyhodil kotouč za modrou čáru. Ani jeden z týmů se stále nemůže dostat do tlaku.
     
    57:06
    Polášek se obětavě položil do dělovky z mezikruží a srazil Plotnikovovu ránu k mantinelu. Hosté dnes hrají opravdu zodpovědně.
     
    57:42
    Vladislav Gavrikov se probil vpřed po levém křídle, bekhendem poslal přihrávku mezi kruhy, jenže jeho následný pokus zastavil dobře postavený zadák.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:29
    Jevgenij Ketov dostal přihrávku do útočného pásma, ale ihned k němu přistoupil obránce Alexandr Avcin, který jej natlačil na mantinel a vyhodil puk za modrou čáru.
     
    59:12
    Arťom Zub vybojoval puk v rohu obranného pásma, zbavil se dotírajícího obránce, jenže jeho přihrávka na pravé křídlo byla hodně dlouhá.
     
    59:34
    Petrohradu se podařilo vyhodit puk za modrou čáru. Vše nasvědčujemu tomu, že v dnešním souboji uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo! Ve třetí třetině se ani jeden z týmů nemohl dostat do šancí a kralovaly obě defenzivy. O vítězi tak rozhodne prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 28 – 21
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Nižněkamsk se ihned vydal do útoku, jenže přihrávka na levou stranu byla nepřesná.
     
    60:16
    Hosté si zahrají přesilovku! Dvě minuty za podrážení dostává Byvalcev.
     
    61:10
    Pavel Porjadin pálil od modré čáry, ale střela mu moc nesedla a kotouč se odrazil od mantinelu za brankou.
     
    61:35
    Andrej Nestrašil nahodil puk od modré čáry na klec Petrohradu, nicméně brankář Magnus Hellberg si povyjel a ukryl puk do lapačky.
     
    62:06
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a vítězí na ledě silného soupeře! Rychlou výměnu kotoučů dokázal přesnou střelou zakončit PAVEL PADAKIN! Asistence: Andrej Sergejev, Marat Chajrullin.
    62:06 Pavel PADAKIN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nižněkamsk byl nakonec v prodloužení šťastnějším týmem! Hosté si totiž skvělou hrou vypracovali přesilovou hru. V té se usadili v útočném pásmu a Pavel Padakin vystřelil hostům vítězství!
     
    Střely na branku: 28 – 25
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (NIZ) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 19:02
    Adam Polášek (NIZ) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:37
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 11 113 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:53:39)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 6. S. Plotnikov (Dacjuk, Karpov), 10. Byvaľcev (Kuzmenko, Gavrikov) – 12. Nestrašil, 24. E. Galimov (Semjonov, Chajrullin), 63. Padakin (An. Sergejev, Chajrullin)


    SKA Petrohrad: Šestorkin (Hellberg) – Gavrikov, Rundblad, Zubarev, Zemčonok, Zub, Belov, Sjomin – Dacjuk, S. Plotnikov, Karpov – Dergačov, Byvaľcev, Kuzmenko – Jakupov, Prochorkin, N. Gusev – V. Tichonov, Kablukov, Ketov – Ivan Morozov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Korotajev (12. I. Ježov) – Polášek, Bryncev, An. Sergejev, D. Musin, Volgin, Semjonov, Šaripzjanov, Ogurcov – Nestrašil, Poriadin, Puustinen – P. Kulikov, E. Galimov, Chajrullin – Šiksatdarov, Padakin, Šarifjanov – Avcin, Podšendjalov, Bikmullin.

    Rozhodca: Sojin, Fatějev – Goljak, Šeljanin

    Diváci: 11 113