Chabarovsk – Čerepovec 2:3 (1:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Helsinki 3:5 (kon.) | Vladivostok – Jaroslavľ 2:4 (kon.)
Novosibirsk – Ufa 4:2 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (2:0 po s.n.) | Metallurg Magnitogorsk – Nižnekamsk 5:2 (kon.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 3:0 (kon.) | Novgorod – D. Moskva 1:3 (kon.) | Omsk – S.Moskva 3:1 (kon.)
Petrohrad – Viťaz 3:1 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | HC Slovan – Jekaterinburg sk 3:6 (kon.)
koniec
Kunlun
3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
Jokerit Helsinki
cz Nedeľa 13.01.2019, 08:00 • Feiyang Ice Skating Center (Šangaj) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Trma vrma před Zapolskiho brankou snížení na 4:5 nepřináší, naopak hosté vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    59:31
    Domácí si berou oddechový čas, po kterém zkusí hru bez gólmana.
     
    59:31
    Ačkoliv se to Geoffu Plattovi, velice zkušenému hráči z KHL, vůbec nelíbí, musí nyní strpět dvě minuty za sekání. První přesilovka pro Kunlun přichází 29 sekund před koncem.
     
    55:07
    Hodně tvrdou střelu Shorea vyrazil Zapolski jen před sebe a byl rád, že Viklund se dostal k dorážce z nulového úhlu, odkud de facto nemohl doklepnout puk pod ležícím gólmanem finského týmu do sítě.
    53:29 Drew SHORE - 3:5
     
    53:29
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    No tak se nám s brankami pořádně roztrhl pytel. Vitásek výborně našel mezi kruhy Mertla, kterému se ale střela z první nevydařila. Puk se však klouzal k levé tyči, kde si ho našel DREW SHORE a přes marně se natahujícího Zapolskiho kompletuje hattrick. Asistence: Tomáš Mertl, Ondřej Vitásek.
    51:02 John NORMAN - 2:5
     
    51:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Povolit a vzápětí přitáhnout. Asi tak by se daly charakterizovat současné momenty. Zatímco při brance na 2:4 byli hosté hodně laxní, nyní si znovu berou zpět tříbrankové vedení. Lööv potáhl kotouč za branku, kde si dělal dobrý den z St. Pierreho. Ten byl ale hodně neústupný, takže si útočník hostí radši vyměnil puk s O'Neillem, kterému vyšla až druhá přihrávka k pravé tyči, kde byl v bezprostřední blízkosti branky JOHN NORMAN a dokázal puk dotlačit do sítě. Asistence: Brian O'Neill, Viktor Lööv.
    48:33 Drew SHORE - 2:4
     
    48:33
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Je tady to, co jsem avizoval. Možná až hodně laxní hra Jokeritu a přichází tak snížení domácích na 2:4. Tohle ale byla fantastická rána, o tom žádná. DREW SHORE si vzal puk na osu hřiště, opřel se do střely a milimetrově přesně vymetl z pohledu bezmocného gólmana Zapolskiho pravou šibenici.
     
    47:01
    Málem byla k vidění pátá branka Jokeritu. Kunlun totiž udělal při rozehrávce na modré velkou chybu a Pekka Jormakka se řítil sám na Karhuhena, ale více než jednu dnešní asistenci zatím nezapisuje.
     
    42:23
    Ale nyní se musel Lauridsen a jeho spoluhráči rychle vracet proti bleskovému kontru Kunlunu. Vedl ho St. Pierre, který se po levé straně prohnal do pásma a hledal před brankou zcela volného Grega Squierese. To se mu také povedlo, ale domácí forvard nedokázal z výborně pozice usměrnit puk mezi tři tyče. Pokud by se mu to povedlo, byl by Zapolski asi krátký.
     
    32:13
    Tak na první trest jsme si museli počkat 32 minut a 13 sekund. Tedy dvou minutový trest a tudíž i přesilovou hru. Tomáš Mertl jde ven na dvě minuty za podrážení.
     
    31:36
    A Kunlun toho mohl využít. Před brankou se dostal do zakončení Drew Shore, ale druhou branku dnešního zápasu nepřidal. Poté se k americkému útočníkovi, který číhal u pravé tyče, už odrážel puk, ale při zakončení z ostrého úhlu do volné části klece mu kus černé pryže i snahou beků Jokeritu uskočil od hole.
    28:15 Karl STOLLERY - 1:4
     
    28:15
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Druhá třetina zatím Kunlunu vůbec nevychází. Hosté jsou ve všem lepší a jen díky Karhunenovi to bylo dosud jen 1:3. Ale i gólman domácích si nyní vybral slabší chvilku. Na střelu KARLA STOLLERYHO od modré asi neviděl, leč nepokryl si místo mezi betony, kudy puk prošel a došoural se do sítě. Asistence: Sakari Manninen, Nicklas Jensen.
    21:52 Sakari MANNINEN - 1:3
     
    21:52
    Jokerit právě vstřelil branku!
    No tak nyní bych nejradši vzal svoje slova zpět. SAKARI MANNINEM totiž obdržel výbornou přihrávku za obranu od Granta a tváří v tvář Karhunenovi si věděl rady. Svého krajana propálil střelou kolem vyrážečky ke vzdálenější tyči. Asistence: Alex Grant, Steve Moses.
     
    12:37
    Mezi střídačkami vznikla menší roztržka, ve které byl nejaktivnější Michael Latta. Hostující Oliver Lauridsen se vůbec nechtěl prát. Rozhodčí udělil desetiminutový osobní trest pro tohoto domácího forvarda za hrubost. Jiný trest není, bude se pokračovat v pěti na obou stranách.
    10:58 Sami LEPISTÖ - 1:2
     
    10:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Branky padají a to je jedině dobře! Během jedenácti minut vidíme už třetí. Po sražené střele od modré se kotouč odrazil mezi kruhy na Miku Niemiho, který ho šikovnou zadovkou poslal k levému kruhu na SAMI LEPISTÖ. Zkušený útočník naznačil střelu, potáhl ještě puk a poté zakončil krásně do bližší šibenice. Asistence: Mika Niemi, Pekka Jormakka.
     
    08:19
    Ve vedení mohl být znovu Jokerit. To by si ale Steve Moses musel u levé tyče poloodkryté branky poradit lépe než tak, že vůbec netrefí prostor tří tyčí.
     
    06:45
    Pro oči fanoušků jistě pohledná akce. Olli Palola se probíjel po levé straně kolem mantinelu jako tank. Ne sice tak pomalu, ale tak efektivně. Najel si až k levé tyči, ale bekhend si tentokrát Zapolski pohlídal.
    05:18 Drew SHORE - 1:1
     
    05:18
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Netrvalo to dlouho a máme srovnáno. Po vyhraném buly se puk dostal na modrou k Vitáskovi, který se vůbec s ničím nerozpakoval, vystřelil a to byla správná volba. Jeho pokus totiž dokázal ztečovat DREW SHORE za bezmocného gólmana Zapolskiho. Asistence: Ondřej Vitásek.
    03:23 Sakari MANNINEN - 0:1
     
    03:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do zaslouženého vedení. SAKARI MANNINEN obdržel dobrou přihrávku od Steve Mosese, která k němu prošla i trošku se štěstím. Přes obránce si poradil, položil si gólmana a poté zakončil parádním bekhendem. Asistence: Steve Moses, Nicklas Jensen.
     
    02:52
    Obrovská tlačenice před Karhunenovou brankou. Hosté jsou výrazně lepším týmem, ale ani z dobrých pozic nedokázali protlačit puk do branky. A že k tomu měl třeba Steve Moses hodně blízko.
     
    00:48
    První dobrá akce! Nicklas Jensen dostal mezi kruhy přihrávku, popotáhl puk a vystřelil, ovšem na Tomiho Karhunena si nepřišel. Bude to dneska v mnoha ohledech finský souboj.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 6. Shore (Vitásek), 49. Shore, 54. Shore (Mertl) – 4. Manninen (Moses, Nicklas Jensen), 11. Lepistö (Niemi, Jormakka), 22. Manninen (A. Grant, Moses), 29. Stollery (Manninen, Nicklas Jensen), 52. Norman (O'Neill, Lööv)


    Kunlun: Karhunen (C. Sun) – V. Lajunen (A), Järvinen, Lofquist, Vitásek (A), Viklund, Jüe – Yip (C), Shore, Mertl – Palola, Fontain, Lundh – Squires, St. Pierre, Latta – Seto, Lockhart.
    Jokerit Helsinki: Zapolski (A) (Kalniņš) – Lepistö (A), Kivistö, A. Grant, Stollery, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lööv – O'Neill, Joensuu (A), Norman – Manninen, Moses, Nicklas Jensen – Vesalainen (C), Platt, Regin – Jormakka, Niemi, H. Ikonen.

    Rozhodca: Kulakov, Gusev – Sadovnikov, Sazonov