Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Nedeľa 30.12.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V poslednom tohtoročnom kole zamierime do košickej Steel Arény, kde aktuálny líder tabuľky privíta Nové Zámky. Zápas sa začne o 17:00 hod.

    HC KOŠICE

    Hokejisti Košíc sa držia na čele tabuľky, hoci v predošlom zápase vyšli bodovo naprázdno. V maďarskom Miškovci prehrali tesne 4:5, keď až trikrát inkasovali v početnom oslabení. Na konte majú 76 bodov, teda o jeden viac než druhá Banská Bystrica. Oceliari na domácom ľade vyhrali ostatné tri stretnutia, pričom Trenčín, Liptovský Mikuláš aj Detvu zdolali na nulu. Aj preto majú najlepšiu defenzívu v súťaži, keď inkasujú v priemere len 2,13 gólu na zápas. Lídrom produktivity je Ladislav Nagy i keď vianočné obdobie žiadnu bodovú žatvu v jeho podaní neprinieslo. V predošlých štyroch dueloch získal len jeden bod za gól do opustenej detvianskej bránky. Košice majú veľmi dobré presilovky, ale rovnako 35 gólov v početných výhodách nastrieľali aj Nové Zámky. V tejto sezóne si skrížili hokejky už trikrát, ale vo všetkých prípadoch uspeli zverenci Romana Šimíčka.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky sú šiestym tímom tabuľky, pričom na vedúce Košice strácajú len osem bodov. Po skvelom vstupe do sezóny si prešli výsledkovou krízou a momentálne sa opäť vezú na víťaznej vlne. Triumfovali v ostatných štyroch stretnutiach, pričom jediný bod stratili pri výhre 4:3 po predĺžení na ľade Nitry. V piatok si bez problémov poradili so Žilinou, ktorej nadelili tenisového kanára. Zverenci Milana Jančušku využili trojicu presiloviek a jediným viacgólovým strelcom bol Andreas Štrauch. Gólový film stretnutia uzavrel Adam Zbořil, ktorý je najlepším strelcom a zároveň lídrom produktivity mužstva. Ďalšie čisté konto si pripísal Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov sa šplhá k hranici 94%. Po zdravotných problémoch sa vrátil do herného diania Tomáš Pospíšil. Zatiaľ nastupoval len vo štvrtej formácii, no v dvoch zápasoch nazbieral päť kanadských bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal – M. Dudáš, McDowell, Pulli, Čížek, Koch, Pretnar, Michalčin – L. Nagy, Suja, M. Haščák – Kafka, Brophey, Netík – Hričina, Galamboš, Spilar – P. Lušňák, Klíma, Žitný – Š. Petráš.

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, M. Henderson, A. Hatala – Rogoň, R. Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, Nejezchleb – Jakúbek, B. Fábry, T. Pospíšil

    Rozhodcovia: Tomáš Orolin, Gábor Juhász – Martin Smrek, Botond Pálkövi – Vladimír Martinko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    V úvode stretnutia sa prvý útok hostí dostal do zakončenia. Konkrétne to bol Andreas Štrauch, ktorý strieľal z priestoru medzi kruhov, ale bránu Vladislava Habala tesne minul.
     
    00:51
    Trošku rozpačitý úvod zo strany domáceho favorita. Košičania si teraz pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia, a tak musí na ľadovej ploche zostať pôvodná pätica hráčov.
     
    01:31
    Za hosťujúcou bránkou spadol na ľadovú plochu Petr Kafka, ale hlavní rozhodcovia zatiaľ nevylučujú. Následne sa hra presunula na opačný koniec klziska a Košičania striedajú.
     
    02:13
    Hra musela byť prerušená, pretože bránka Andreja Košarišťana opustila svoje miesto. Po úprave konštrukcie novozámockej svätyne sa bude vhadzovať v útočnom pásme Košíc.
     
    03:26
    Zatiaľ sledujeme skôr taktickú bitku, ako nejaký pestrý útočný hokej. Teraz sa snažil niečo vymyslieť Ladislav Nagy, ale jeho strela spoza obrancu mierila len do zadného mantinelu.
     
    03:51
    Marcel Haščák dlhší čas držal puk na hokejke a následne ho posunul na Ladislava Nagya. Skúsený útočník s titulom majstra sveta zakončoval z tesnej blízkosti bekhendom, ale mieril len do bočnej siete.
     
    04:35
    Košičania sa síce usadili v útočnom pásme, ale hra sa odohrávala len popri mantineloch. Novozámockí hráči dobre bránili, a tak reprezentačný gólman Andrej Košarišťan zasahovať nemusel.
     
    05:08
    Gabriel Spilar prenikol do útočného pásma po ľavej strane, ale čiarový rozhodca stopol jeho snahu. Tesne predtým mu totiž nakorčuľoval do tretiny súpera jeden z jeho spoluhráčov, zrejme Tomáš Hričina.
     
    05:51
    Domáci útočník Peter Galamboš netypicky od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu súpera. Tam však neboli hráči v bielych dresoch, ktorí by sa mohli postarať o prípadné tečovanie jeho strely.
     
    06:27
    Košice sa po reklamnej prestávke usadili v útočnom pásme. Ladislav Nagy sa snažil zakončovať strelou z otočky, ale trafil len centra elitnej formácie súpera Radima Hrušku.
     
    07:09
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať aj brankár Vladislav Habal. Po pravej strane prenikol do útočného pásma Adam Zbořil, ale trafil len pripraveného brankára v službách HC Košice.
     
    08:18
    Andrej Košarišťan sa musel mať na pozore pri strele z pravej strany. Puk však má v lapačke. Nebezpečne vyzeral ešte predošlý pokus Tomáša Netíka, ktorý však trafil len svojho spoluhráča cloniaceho pred bránou.
     
    08:58
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu odchádza za držanie hosťujúci Martin Jakúbek, a tak sa naskytá výhoda početnej prevahy pre zverencov Romana Šimíčka.
     
    09:38
    Dobrý herný úsek zo strany domáceho tímu. Andrej Košarišťan musel hneď dvakrát zasahovať. Najskôr vyrazil strelu Marcela Haščáka a následne ľavým betónom zneškodnil aj pokus Ladislava Nagya.
     
    10:15
    Nové Zámky dostali puk do stredného pásma. S pukom na hokejke ešte chvíľu pobudol Andreas Štrauch a nazbieral tak cenné sekundičky pre mužstvo pod vedením Milana Jančušku.
     
    10:50
    Domáci chybovali na modrej čiare a takmer za to pykali. K puku sa dostal Henrich Ručkay, ale jeho zakončenie z ľavého kruhu na vhadzovanie smerovalo mimo priestoru troch žrdí.
     
    11:26
    Prvú presilovku si zahrajú aj hosťujúci hokejisti. Na trestnú lavicu odchádza Tomáš Hričina, ktorý si nedal pozor na svoju hokejku a zasiahol ňou tvár Richarda Nejezchleba. Dostáva len menší trest.
     
    12:15
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Tomáš Pospíšil krásnou krížnou prihrávkou našiel na pravom kruhu osamoteného RICHARDA NEJEZCHLEBA a ten strelou z prvej prekonal Vladislava Habala. Asistencie: Tomáš Pospíšil a Branislav Fábry.
    12:15 NEJEZCHLEB - 0:1
     
    12:42
    Na druhej strane sa snažil reagovať na inkasovaný gól Patrik Lušňák, ale jeho strela či strieľaná prihrávka nebola úspešná. Následne sa dostávajú k puku hostia a vyvážajú ho do stredného pásma.
     
    13:25
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v obrannom pásme Košíc. Od modrej čiary nahadzoval puk pred Habala obranca Filip Dundáček, ale jeho výzvu na teč neprial žiaden spoluhráč.
     
    14:19
    Pre Košice sa teraz šanca, ale za obetavý zákrok musíme pochváliť Eduarda Šimuna. Ten sa hodil do strely Martina Dudáša a zabránil tak možnému inkasovanému gólu. Poriadne ho to však bolelo.
     
    15:33
    Sledujeme dlhší herný úsek bez prerušenia, ale v Steel Aréne sa toho veľa zaujímavého nedeje. Nové Zámky si kontrolujú svoje tesné vedenie a Oceliari vyzerajú byť mierne zaskočení.
     
    16:09
    Od modrej čiary nahadzoval puk na súperovu bránu Klemen Pretnar, ale trafil len brániaceho hráča súpera. Následne sa puk odrazil do stredného pásma, čo obe mužstvá využívajú na striedanie.
     
    16:46
    Andrej Košarišťan si pripisuje jednoduchý úspešný zákrok po strele ešte spoza modrej čiary. Košičania aspoň získali výhodu útočného pásma na ľadovú plochu prichádza ich elitná formácia.
     
    17:25
    Košičania budú mať šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Vylúčeným hráčom je novozámocký kapitán Adam Zbořil, ktorý zastavil Jakuba Suju len za cenu podrazenia.
     
    17:55
    Ladislav Nagy bol režisérom akcie domáceho tímu. Šikovnou kľučkou sa zbavil obrancu súpera, následne bekhendom nahodil puk pred bránu, ale Andrej Košarišťan si dokázal poradiť.
     
    19:00
    Už len 60 sekúnd zostáva do konca prvej tretiny. Košičania nehrajú túto presilovku práve najlepšie, keďže ich kombinácia je veľmi zdĺhavá. Andrej Košarišťan až teraz zasahoval po strele obrancu súpera.
     
    19:34
    Marcel Haščák sa dostal k dvom streleckým pokusom, no oba boli zblokované obetavými hráčmi súpera. Andrej Košarišťan tak zasahovať nemusel a zrejme si udrží v prvej tretine čisté konto.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme pomerne rýchlo za sebou. Nové Zámky prekvapujúco vedú na ľade Košíc najtesnejším rozdielom, keď sa ako jediný presadil počas presilovky Richard Nejezchleb. Oceliari zaostali za očakávaniami a prakticky nemali vyloženú šancu. Dá sa tak očakávať, že v druhej tretine zlepšia svoj výkon. Prostredná časť duelu sa začne približne o 17:50 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:41
    Košice dali gól!
    Vynikajúci úvod domácich do druhej tretiny. Tí sa po vyhranom buly nasťahovali do útočného pásma. Po dlhšom obliehaní mal Ladislav Nagy priestor za bránkou, poslal puk do nebezpečného priestoru a na dvakrát sa presadil JAKUB SUJA. Asistencia: Ladislav Nagy a James McDowell.
    20:41 SUJA - 1:1
     
    21:13
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho zakončenia. Myslím, že to bol Evan Brophey, ktorý vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale mieril len do betónov pripraveného Andreja Košarišťana.
     
    21:35
    Sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Množstvo akcii sa končí už v strednom pásme, a tak môžu byť brankári na oboch stranách pokojní. Lepšie však odštartovali túto časť hry zverenci Romana Šimíčka.
     
    22:20
    Hostia budú hrať presilovú hru, pretože Patrik Koch tvrdým spôsobom narazil Michala Nováka na mantinel. Ten sa dlho zdvíhal z ľadovej plochy. Košický obranca dostáva vyšší trest 2+10 min.
     
    22:43
    Košičania sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Ladislav Nagy mal na pravej strane osamoteného Evana Bropheyho, ale prihrávka na kanadského útočníka napokon neprešla.
     
    23:25
    Domáci hokejisti vyhadzujú puk cez všetky čary. Novým Zámkom zatiaľ presilovka vôbec nevychádza, a tak Vladislav Habal naďalej čaká na prvý úspešný zákrok v prostrednej časti hry.
     
    24:51
    Po dlhšom čase sa hra prerušuje. Hostia chybovali v rozohrávke, čo sa snažil využiť Peter Galamboš, Ten strieľal z pomerne náročného uhla a aj preto si Andrej Košarišťan s jeho pokusom poradil.
     
    25:29
    Andrej Košarišťan si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Ešte predtým sa však dostali do brejku hostia, no Adam Zbořil nádejnú situáciu pokazil nepresným pasom na Henricha Ručkaya.
     
    26:08
    Hra sa presťahuje do obranného pásma hostí. Štvrtá formácia s centrom Branislavom Fábrym musí zostať na ľadovej ploche, pretože rozhodcovia pískali zakázané uvoľnenie.
     
    26:26
    V košickej Steel aréne prebieha reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať po pravej ruke Andreja Košarišťana, keďže dôvodom prerušenia bolo posunutie bránky nášho reprezentačného gólmana.
     
    26:47
    Ďalšia presilovka na strane hostí. Potrestaným hráčom je siedmy obranca košického mužstva Christián Michalčin, ktorý dostáva menší trest za sekanie.
     
    27:18
    Košice sa dokázali oslobodiť po približne 30 sekundách svojho oslabenia. Hostia chvíľku držali puk za svojou bránkou a čakali na prestriedanie útočnej formácie.
     
    27:49
    Domáci brankár si pripísal na konto efektný zákrok lapačkou. Po prihrávke do ľavého kruhu strieľal z prvej Andreas Štrauch, ale ako som už spomenul, mieril len do lapačky košického gólmana.
     
    28:28
    Nové Zámky už presilovku nevyužijú. Síce sa usadili vo svojom útočnom pásme, ale zbytočne dlhou kombináciou sa pripravili o cenný čas počas vylúčenia obrancu Christiána Michalčina.
     
    28:54
    Vladislav Habal musel riešiť menší závar pred jeho bránkou. Z náročnej pozície strieľal obranca Miroslav Zaťko, ale bekhendom trafil len mantinel za bránou aktuálneho lídra tabuľky.
     
    29:36
    Zápas pomaly smeruje do svojej druhej polovice. Zatiaľ nevidíme nejaký pekný hokej, no dúfajme, že budeme svedkami aspoň dramatickej koncovky. Všetko tomu nasvedčuje, keďže je stav vyrovnaný.
     
    31:03
    Po dlhom čase registrujeme prerušenie hry. Dôvodom je ofsajd košických hráčov, po ktorom sa bude vhadzovať iba v strednom pásme.
     
    32:00
    Individuálne sa snažil niečo vymyslieť Gabriel Spilar, ale do zakončenia sa nedostal. Prenikol do útočného pásma po pravej strane, ale narazil na pozorných obrancov Nových Zámkov.
     
    33:17
    Z ničoho nič sa dostal k strele z priestoru medzi kruhov Evan Brophey. Kanaďan pohotovo vystrelil, ale trafil len betóny pozorného Andreja Košarišťana.
     
    33:37
    Opäť hráme dlhší časový úsek bez prerušenia. Nevidíme však veľa striel na bránu, tobôž nie nebezpečných zakončení. Košice sa akoby trošku uspokojili po góle Jakuba Suju z úvodu druhej časti.
     
    34:42
    V Košiciach nasleduje ďalšia reklamná pauza. Tesne pred ňou sme registrovali peknú akciu Tomáša Hričinu, ktorý vystrelil spoza obrancu, ale Andrej Košarišťan puk vytesnil na ochrannú sieť.
     
    35:07
    Zákrokov na strane hosťujúceho brankára pribúda. Andrej Košarišťan teraz musel dávať pozor pri strele Gabriela Spilara, ktorý však mieril len do jeho hrude.
     
    35:45
    Klemen Pretnar vystrelil z priestoru ľavého kruhu, ale Andrej Košarišťan si bez väčších problémov poradil. Puk vyrazil do rohu klziska, kde si ho našli jeho spoluhráči v zeleno-čiernych dresoch.
     
    36:17
    Košice zvyšujú svoju aktivitu. Najskôr sa pred bránu súpera dobre natlačil Tomáš Netík, následne po vyhranom buly pálil Evan Brophey a druhý menovaný hráč sa potom ešte snažil zakončiť spoza brány.
     
    36:42
    Novozámockí hokejisti sú v tejto fáze stretnutia prakticky bezzubí, čo sa týka hry smerom dopredu. Nepamätám si vážnejší zákrok Vladislava Habala v druhej časti. Snáď len strela Andreasa Štraucha.
     
    37:28
    Po ďalšom prerušení sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ešte sa však čaká na jedného z hlavných rozhodcov, ktorý mal nejaké problémy s korčuľami.
     
    38:08
    Ďalšia dobrá akcia, tentokrát tretej domácej formácie. Po prihrávke Gabriela Spilara spoza brány zakončoval Peter Galamboš, ale na jeho smolu len do miest, kde stál Andrej Košarišťan.
     
    38:33
    Tak konečne vymysleli niečo smerom dopredu aj hostia. Peter Ordzovenský vystrelil z ľavého kruhu, Vladislav Habal puk len vyrazil a napokon mal šťastie, že sa k dorážke nedostal Eduard Šimun.
     
    38:54
    Ofsajd na strane košického celku. Marcel Haščák bol netrpezlivý a príliš skoro vbehol do útočného pásma, z ktorého domáci hokejisti nestihli vykorčuľovať.
     
    39:35
    Už len sekundičky zostávajú do konca druhej tretiny. V jej závere sme síce videli zvýšenú aktivitu Oceliarov, ale vyzerá to tak, že sa do kabín pôjde za nerozhodného stavu. Hrá sa len v strednom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po dvoch tretinách je v Košiciach zarobené na veľkú drámu. Domáci hokejisti krátko po zmene strán dokázali vyrovnať, keď sa z tesnej blízkosti na dvakrát presadil Jakub Suja. V ďalšom priebehu sme veľa hokejovej krásy nevideli. Až v závere dokázali Oceliari častejšie zamestnať Andreja Košarišťana, ale ten už neinkasoval. Tretia tretina sa začne približne o 18:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Jakub Suja zatiahol puk do útočného pásma, následne pred bránkou súpera hľadal Marcela Haščáka, ale ten bol dobre bránený lotyšským obrancom Janisom Andersonsom.
     
    40:45
    Hra je vykázaná do stredného pásma pre postavenie útočiacieho hráča v bránkovisku. Konkrétne to bol Ladislav Nagy, kto bol v prílišnej blízkosti gólmana Andreja Košarišťana.
     
    41:28
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramenilo zakázané uvoľnenie. Po vhadzovaní sa ocitol na ľade Richard Nejezchleb, ale hlavní rozhodcovia tentokrát nevylučujú.
     
    42:09
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti otáčajú vývoj zápasu na svoju stranu. Patrik Koch od modrej čiary nahodil puk na brankára Andreja Košarišťana. Ten ho iba vyrazil pred seba, čím umožnil gólovú bekhendovú dorážku pre GABRIELA SPILARA. Asistencie: Tomáš Hričina a Patrik Koch.
    42:09 SPILAR - 2:1
     
    42:54
    Domáci hokejisti teraz nebránili práve najlepšie. Až priveľa priestoru dostal zrejme Tomáš Pospíšil, ale jeho strelecký pokus z pravého kruhu na vhadzovanie smeroval do zadného mantinelu.
     
    43:34
    Možno konštatovať, že Nové Zámky po inkasovanom góle zvýšili aktivitu. Snažia sa napádať rozohrávku súpera a nechcú sa zmieriť s priebežným skóre.
     
    44:02
    Andrej Košarišťan sa musel mať na pozore. Na ľavej strane získal puk Tomáš Netík, prešiel modrú čiaru a následne prudko vystrelil. Tretí domáci gól sa mu ale nepodarilo dosiahnuť.
     
    45:29
    Veľmi dobrá práca košického prvého útoku. Jakub Suja získal puk v útočnom pásme, následne pokračovala kombinácia domácich a od modrej čiary nepríjemne nahadzoval puk obranca James McDowell.
     
    45:54
    Spomínaný útok pokračoval v aktivite a takmer zveľadil náskok domáceho tímu. Prihrávku spoza brány dostal osamotený Jakub Suja, ale z tesnej blízkosti mieril len do Andreja Košarišťana.
     
    46:26
    Tempo zápasu sa zvýšilo, z čoho pochopiteľne máme radosť. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale Nové Zámky len ťažko zakončujú svoje útoky strelami.
     
    47:39
    Hra sa teraz odvíja v blízkosti mantinelov. Ani jedno z mužstiev nedáva súperovi ani centimeter ľadu zadarmo. Pomerne dlho sa už neprerušilo, a tak musia tímy striedať počas hry.
     
    48:13
    Gabriel Spilar to spravil šikovne. Využil svoju rýchlosť, vnikol do útočného pásma, ale namiesto strely zvolil možno trošku zbytočnú kľučku na súperovho obrancu.
     
    49:30
    Na druhej strane bojoval Andreas Štrauch, no nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Košickí obrancovia si bez väčších problémov poradili.
     
    50:09
    Začína sa záverečná desaťminútovka riadneho hracieho času. Pred chvíľou sme videli zakončovať Henricha Ručkaya, ale jeho strela z pravého kruhu na vhadzovanie minula bránu Vladislava Habala.
     
    51:21
    Po reklamnej prestávke sa síce domáci hokejisti usadli v útočnom pásme, ale nič výrazne si v ňom nevypracovali. Andrej Košarišťan môže poďakovať spoluhráčom za príkladne bránenie.
     
    51:46
    Teraz pre zmenu chcel Andrej Košarišťan pomôcť svojim spoluhráčom v rozohrávke. Vybehol z brány, no puk z jeho hokejky končí mimo hracej plochy. Našťastie pre neho sa vylučovať nebude.
     
    52:34
    Košice sa opäť dokázali na dlhší čas usadiť v útočnom pásme. Dobre v ňom pracovala dvojica Tomáš Netík a Evan Brophey. Napokon od modrej čiary pálil Patrik Koch do vyrážačky súperovho brankára.
     
    53:18
    Nové Zámky sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Zodpovednosť na seba zobral Henrich Ručkay, ale jeho strelu pravým betónom zastavil na ceste do siete brankár Vladislav Habal.
     
    53:54
    Približne šesť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred Habalom, ktorý si pripísal na konto úspešný zákrok po strele Andreja Hatalu.
     
    54:37
    Ladislav Nagy kúzlil s pukom v útočnom pásme, no stratil stabilitu. Následne Tomáš Netík posunul puk na Jakuba Suju, ale jeho strelecký pokus z medzikružia skončil len na zadnom mantineli.
     
    55:22
    Veľmi dobré striedanie košického tímu. Prvý útok znovu na dlhší čas zatlačil súpera a získal cenný čas. Teraz však prišiel o puk, a tak obe mužstvá využívajú priestor na striedanie.
     
    56:36
    Novým Zámkom uteká čas veľmi rýchlo. Teraz sme videli individuálnu akciu Tomáša Hričinu, ktorému však strela spoza brániaceho hráča príliš nesadla.
     
    57:00
    Tri minúty pred koncom tretej tretiny vykazujú rozhodcovia hru do stredného pásma, dôvodom bolo postavenie košického hráča v bránkovisku, v ktorom kraľuje Andrej Košarišťan.
     
    57:35
    Novozámockí hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Rozhodcovia síce hru neprerušili, no hostia museli vykorčuľovať z útočného pásma.
     
    57:54
    Vladislav Habal kryje strelu zo stredného pásma. Tá však splnila svoj účel. Nové Zámky získali útočné pásmo, tréner Milan Jančuška si mohol vziať oddychový čas a následne stiahnuť z hry brankára Andreja Košarišťana.
     
    58:25
    Nové Zámky síce vyhrali buly v útočnom pásme, ale do žiadneho zakončenia sa nedostali. Po chvíľkovom obliehaní brány prišli o výhodu útočného pásma a za pukom korčuľuje Janis Andersons.
     
    59:04
    Myslím, že to bol obranca Filip Dundáček, kto strieľal od modrej čiary. Pred košickou bránou ale nikto z hostí neclonil, a tak si pomerne ľahký zákrok pripisuje na konto gólman Vladislav Habal.
     
    59:33
    Košice dali gól!
    O osude dnešného zápasu je rozhodnuté! Kanadský útočník EVAN BROPHEY zachytil rozohrávku súpera a smeroval prakticky sám na prázdnu bránu. Tam však prišiel faul súperovho hráča, z čoho pramení technický gól.
    59:33 BROPHEY - 3:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Košíc si po dnešných zápasoch 37. kola udržali pozíciu lídra tabuľky najvyššej slovenskej súťaže. Nové Zámky na vlastnom ľade zdolali 3:1, keď o osude duelu rozhodli v záverečnom dejstve. V 43. minúte skóroval Gabriel Spilar a 27 sekúnd pred koncom rozhodcovia nariadili technický gól po faule na Evana Bropheyho. Nové Zámky boli počas celého zápasu veľmi pasívne, a tak musíme označiť triumf Košíc za zaslúžený. To je odo mňa všetko. Ďakujem za pozornosť, prajem vám pekný zvyšok večera a úspešný štart do nového roka 2019. (19:22:22)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Suja (L. Nagy, McDowell), 43. Spilar (Hričina, Koch), 60. Brophey – 13. Nejezchleb (T. Pospíšil, Fábry)


    HC Košice: Habal – M. Dudáš, McDowell, Pulli, Čížek, Koch, Pretnar, Michalčin – L. Nagy, Suja, M. Haščák – Kafka, Brophey, Netík – Hričina, Galamboš, Spilar – P. Lušňák, Klíma, Žitný – Š. Petráš.
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, M. Henderson, A. Hatala – Rogoň, R. Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, Nejezchleb – Jakúbek, B. Fábry, T. Pospíšil

    Rozhodca: Tomáš Orolin, Gábor Juhász – Martin Smrek, Botond Pálkövi – Vladimír Martinko

    Diváci: 4 541