Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Nedeľa 30.12.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Košíc si po dnešných zápasoch 37. kola udržali pozíciu lídra tabuľky najvyššej slovenskej súťaže. Nové Zámky na vlastnom ľade zdolali 3:1, keď o osude duelu rozhodli v záverečnom dejstve. V 43. minúte skóroval Gabriel Spilar a 27 sekúnd pred koncom rozhodcovia nariadili technický gól po faule na Evana Bropheyho. Nové Zámky boli počas celého zápasu veľmi pasívne, a tak musíme označiť triumf Košíc za zaslúžený. To je odo mňa všetko. Ďakujem za pozornosť, prajem vám pekný zvyšok večera a úspešný štart do nového roka 2019. (19:22:22)
     
    Koniec zápasu.
    59:33 BROPHEY - 3:1
     
    59:33
    Košice dali gól!
    O osude dnešného zápasu je rozhodnuté! Kanadský útočník EVAN BROPHEY zachytil rozohrávku súpera a smeroval prakticky sám na prázdnu bránu. Tam však prišiel faul súperovho hráča, z čoho pramení technický gól.
     
    59:04
    Myslím, že to bol obranca Filip Dundáček, kto strieľal od modrej čiary. Pred košickou bránou ale nikto z hostí neclonil, a tak si pomerne ľahký zákrok pripisuje na konto gólman Vladislav Habal.
     
    58:25
    Nové Zámky síce vyhrali buly v útočnom pásme, ale do žiadneho zakončenia sa nedostali. Po chvíľkovom obliehaní brány prišli o výhodu útočného pásma a za pukom korčuľuje Janis Andersons.
     
    57:54
    Vladislav Habal kryje strelu zo stredného pásma. Tá však splnila svoj účel. Nové Zámky získali útočné pásmo, tréner Milan Jančuška si mohol vziať oddychový čas a následne stiahnuť z hry brankára Andreja Košarišťana.
     
    57:35
    Novozámockí hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Rozhodcovia síce hru neprerušili, no hostia museli vykorčuľovať z útočného pásma.
     
    57:00
    Tri minúty pred koncom tretej tretiny vykazujú rozhodcovia hru do stredného pásma, dôvodom bolo postavenie košického hráča v bránkovisku, v ktorom kraľuje Andrej Košarišťan.
     
    56:36
    Novým Zámkom uteká čas veľmi rýchlo. Teraz sme videli individuálnu akciu Tomáša Hričinu, ktorému však strela spoza brániaceho hráča príliš nesadla.
     
    55:22
    Veľmi dobré striedanie košického tímu. Prvý útok znovu na dlhší čas zatlačil súpera a získal cenný čas. Teraz však prišiel o puk, a tak obe mužstvá využívajú priestor na striedanie.
     
    54:37
    Ladislav Nagy kúzlil s pukom v útočnom pásme, no stratil stabilitu. Následne Tomáš Netík posunul puk na Jakuba Suju, ale jeho strelecký pokus z medzikružia skončil len na zadnom mantineli.
     
    53:54
    Približne šesť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred Habalom, ktorý si pripísal na konto úspešný zákrok po strele Andreja Hatalu.
     
    53:18
    Nové Zámky sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Zodpovednosť na seba zobral Henrich Ručkay, ale jeho strelu pravým betónom zastavil na ceste do siete brankár Vladislav Habal.
     
    52:34
    Košice sa opäť dokázali na dlhší čas usadiť v útočnom pásme. Dobre v ňom pracovala dvojica Tomáš Netík a Evan Brophey. Napokon od modrej čiary pálil Patrik Koch do vyrážačky súperovho brankára.
     
    51:46
    Teraz pre zmenu chcel Andrej Košarišťan pomôcť svojim spoluhráčom v rozohrávke. Vybehol z brány, no puk z jeho hokejky končí mimo hracej plochy. Našťastie pre neho sa vylučovať nebude.
     
    51:21
    Po reklamnej prestávke sa síce domáci hokejisti usadli v útočnom pásme, ale nič výrazne si v ňom nevypracovali. Andrej Košarišťan môže poďakovať spoluhráčom za príkladne bránenie.
     
    50:09
    Začína sa záverečná desaťminútovka riadneho hracieho času. Pred chvíľou sme videli zakončovať Henricha Ručkaya, ale jeho strela z pravého kruhu na vhadzovanie minula bránu Vladislava Habala.
     
    49:30
    Na druhej strane bojoval Andreas Štrauch, no nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Košickí obrancovia si bez väčších problémov poradili.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Suja (L. Nagy, McDowell), 43. Spilar (Hričina, Koch), 60. Brophey – 13. Nejezchleb (T. Pospíšil, Fábry)


    HC Košice: Habal – M. Dudáš, McDowell, Pulli, Čížek, Koch, Pretnar, Michalčin – L. Nagy, Suja, M. Haščák – Kafka, Brophey, Netík – Hričina, Galamboš, Spilar – P. Lušňák, Klíma, Žitný – Š. Petráš.
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, M. Henderson, A. Hatala – Rogoň, R. Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Bajtek, Šimun, Nejezchleb – Jakúbek, B. Fábry, T. Pospíšil

    Rozhodca: Tomáš Orolin, Gábor Juhász – Martin Smrek, Botond Pálkövi – Vladimír Martinko

    Diváci: 4 541