Nitra – B. Bystrica 3:6 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:0 (kon.) | Košice – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Žilina – Poprad 2:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Budapešť – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 30.12.2018, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vitajte pri tomto online textovom prenose. Na rade je už 37. kolo Tipsport Ligy, v ktorom proti sebe nastúpia celky HC 07 Detva a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Začiatok tohto stretnutia je naplánovaný na 17:30.

    HC 07 Detva:
    Domáci v 38 stretnutiach tejto sezóny dokázali vybojovať 42 bodov za 13 výhier a 25 prehier so skóre 99:129. To im aktuálne stačí na 10. miesto v tabuľke. V minulom kole doma privítali Zvolen, ktorý zdolali 6:5 po predĺžení. Bodovo tento celok tiahne Puliš, ktorý dokázal nazbierať už 34 kanadských bodov (9G – 25A). Detva na domácom ľade dokázala z 20 stretnutí nazbierať iba 19 bodov a preto sa aj v tomto duely budú snažiť napraviť túto nepriaznivú bilanciu.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš:
    Hosťujúci tím má v doterajšom priebehu sezóny bilanciu 12-2-3-21 so skóre 91:117. So 43 bodmi im tak patrí 9. pozícia v tabuľke. V minulom kole privítali doma Trenčín, ktorý zdolali v pomere 3:1. Najviac bodov z tohto celku nazbieral Róbert Huna (15G – 11A). Liptáci na ľade súperov odohrali 22 stretnutí, v ktorých nazbierali 23 bodov a aj v tomto duely budú chcieť nejaký ten bod pridať.

    Miernym favoritom sú hokejisti Detvy, ktorí však v domácom prostredí naposledy podľahli Liptákom v pomere 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) – Chovan Mar., Betker, Sládok, Hraško, Fekiač F., Gachulinec, Šimon – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Fekiač V., Žilka – Tibenský, Gašpar, Král – Surový, Valent, Chovan Mat.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Kurali, Fereta, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Vybiral – Kriška, Huna Ró., Huna Rich. – Števuliak, Uhrík, Oško – Sukeľ, Piatka, Lištiak – Žiak, Tamáši, Nechaj

    Rozhodca: Valach, Snášel – Gajan st., Stanzel – Kramár (video).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvod zápasu sa začína nedorozumením domácich pri rozohrávke a po zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred Zalivina, kde sa bude vhadzovať.
     
    01:42
    Domáci sa v týchto momentoch dokázali usadiť v útočnom pásme, no Kislitsyna v bráne hostí zatiaľ neohrozili.
     
    02:45
    Na opačnej strane klziska prvýkrát pohrozili aj Liptáci, no Zalivin si pripísal úspešný zákrok po strele spoza kruhov.
     
    03:37
    Richard Huna vyviezol puk až do útočného pásma, kde to skúsil tvrdou strelou od modrej čiary, s ktorou si však Zalivin poradil.
     
    03:49
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Hostia otvárajú skóre tohto duelu. RÓBERT HUNA si počkal pred bránkoviskom na odrazený puk a bekhendovým zakončením pomedzi betóny Zalivina strieľa prvý gól tohto stretnutia.
     
    04:39
    Hokejisti Liptovského Mikuláša sa tak ujímajú veľmi skorého vedenia, keď využili nedôslednosti domácich obrancov pred vlastným bránkoviskom.
     
    05:24
    Ďalšia snaha hostí je zastavená čiarovým rozhodcom, ktorý si všimol ofsajdového postavenia a hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    05:59
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Murček – 2 min., hákovanie).
     
    06:48
    Prvú presilovú hru tohto stretnutia si zahrajú hosťujúci hokejisti a to je ideálna príležitosť na navýšenie náskoku, no domáci dokázali poslať puk cez všetky čiary.
     
    07:15
    Domáci sa aj naďalej výborne bránia a presilová hra Liptovského Mikuláša sa tak blíži ku koncu. Navyše prišiel ofsajd hostí a vhadzovať sa bude pred Kislitsynom.
     
    07:57
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Mezovský – 2 min., držanie).
     
    07:59
    Domáci v plnom počte.
     
    08:33
    Nasledovať však bude presilovka domácich, no tí sa zatiaľ nedokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    09:30
    Martin Chovan ostal úplne osamotený na modrej čiary, odkiaľ poslal tvrdý projektil smerom na Kislitsyna, no ten dokázal puk vyraziť do rohu klziska.
     
    09:57
    Hostia v plnom počte.
     
    10:45
    Gašpar vyviezol puk až do útočného pásma, kde sa dostal k strele spoza obrancu, no puk si nakoniec nenašiel cestu medzi tri žrde hosťujúcej brány.
     
    11:22
    Domáci hokejisti teraz zvýšili svoju aktivitu a Liptáci sa dokázali ubrániť iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa tak bude pred Kislitsynom.
     
    12:45
    Hra sa v týchto momentoch prelieva z jednej strany na druhú a obaja brankári tak musia byť v pozore. Po zakázanom uvoľnení domácich sa hra presunie do pásma Detvy.
     
    13:40
    Tempo hry trocha upadlo a ani jeden z celkov si nevie vypracovať dobrú streleckú pozíciu a tak hostia aj naďalej držia najtesnejšie vedenie.
     
    15:25
    Matúš Chovan sa dokázal uvoľniť v útočnom pásme, no jeho zakončenie dokázal zblokovať jeden z obrancov hostí a Kislitsyn tak nemusel zasahovať.
     
    16:38
    Bača ostal úplne osamotený v priestoroch medzi kruhmi, odkiaľ preveril pozornosť Zalivina, ktorý dokázal včas zasiahnuť pravým betónom.
     
    17:45
    Richard Huna teraz dobre vystihol rozohrávku domácich hokejistov, no v blízkosti bránkoviska už nedokázal poslať presnú prihrávku na svojho spoluhráča.
     
    18:51
    Výborná akcia domácich, po ktorej sa Chovan dostal k strele z prvej, no Kislitsyn sa dokázal včas presunúť a skóre sa tak meniť nebude.
     
    19:05
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Oško – 2 min., držanie).
     
    19:57
    V závere prvej tretiny si ešte domáci zahrali presilovú hru, no nič zaujímavé sme v nej nevideli a do šatní tak idú spokojnejší Liptáci.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli len jeden presný zásah, o ktorý sa už v 4.minúte postaral Róbert Huna.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:53
    Detva dala gól!

    Domáci hneď v úvode druhej tretiny vyrovnávajú skóre, keď využili presilovú hru. BEN BETKER sa dostal k strele od modrej čiary a tá sa zastavila až v sieti Kislitsynovej brány.
    Asistencia: Martin Chovan, Ladislav Ščurko.
     
    21:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Gašpar – 2 min., hákovanie).
     
    22:30
    Nasledovať bude presilová hra hostí, v ktorej si môžu prinavrátiť vedenie v tomto zápase. Domáci však okamžite posielajú puk cez všetky čiary.
     
    23:25
    Domáci sú výborní v defenzívnej činnosti a tak si Liptáci stále nevybojovali útočné pásmo a presilovka sa im pomaly kráti.
     
    23:54
    Domáci v plnom počte.
     
    24:05
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Fekiač F. – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    24:46
    Nedisciplinovanosť domácich hokejistov pokračuje a tak sme zvedaví ako hostia naložia s ponúknutou príležitosťou.
     
    25:28
    Hosťom sa hra v početnej prevahe vôbec nedarí a puk je za bránou Kislitsyna, odkiaľ Liptáci gól dajú len veľmi ťažko.
     
    26:05
    Domáci v plnom počte.
     
    27:33
    Veľmi veľa nepresnosti na oboch stranách a tak sa v týchto momentoch hrá prevažne v priestoroch za obomi bránkami.
     
    28:49
    Pekná akcia hostí, po ktorej sa do zakončenia dostal Kriška, no ten bol tvrdo atakovaný a už nedokázal lepšie vystreliť.
     
    29:02
    Detva dala gól!

    Domáci sa po prvýkrát v zápase ujímajú vedenia. Výborná individuálna akcia, ktorou sa prezentoval ZDENEK KRÁL a strelou spoza kruhov vymietol horný roh Kislitsynovej brány.
    Asistencia: Hayden Hodgson, Fekiač Viktor.
     
    30:17
    Za nami je už polovica riadnej hracej doby a domáci celok dvomi gólmi v druhej tretiny dokázal otočiť stav tohto duelu na 2:1.
     
    31:16
    Domáci si teraz nerozumeli pri rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje pred Kislitsyna, kde sa bude vhadzovať.
     
    32:09
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    33:11
    Hostia majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru, no ani v tejto sa im nedarí ohroziť Zalivina a domáci poľahky posielajú puk von z pásma.
     
    34:09
    Domáci v plnom počte.
     
    34:20
    Ščurko po naskočení z trestnej lavice okamžite preveril pozornosť Kislitsyna, no jeho strela švihom brankára hostí neprekvapila.
     
    35:53
    Tempo hry v závere druhej tretiny trochu upadlo a tak sa hra presťahuje do stredného pásma, kde sa bude vhadzovať.
     
    37:20
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., držanie hokejky).
     
    38:01
    Hostia budú hrať opäť v početnej prevahe a tentokrát sa okamžite usadili v útočnom pásme, kde sa k strele spoza kruhov dostal Róbert Huna, no Zalivin bol pripravený.
     
    39:20
    Domáci v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli dva presné zásahy, o ktoré sa postarali domáci hokejisti. Najskôr vyrovnal v 21. minúte Ben Betker a do vedenia Detvu poslal v 30. minúte Zdeněk Král.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:25
    V úvode tretej tretiny sa hostia dokázali usadiť v útočnom pásme a domáci sa ubránili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    42:18
    Pri puku sú aj naďalej Liptáci, ktorí si však nevedia vytvoriť dobrú streleckú pozíciu a Zalivin tak v tejto tretine ešte nemusel zasahovať.
     
    43:16
    Detva dala gól!

    Domáci zvyšujú náskok na rozdiel dvoch gólov. Výborná akcia v podaní Krála,po ktorej sa k puku dostal BEN BETKER a pred bránkoviskom už nemal problém streliť druhý gól v tomto stretnutí.
    Asistencia: Zdeněk Král, Rastislav Gašpar.
     
    44:11
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Hostia však okamžite posielajú gólovú odpoveď. TOMÁŠ NÁDAŠDI vybojoval puk pred bránkoviskom domácich, kde strelou pomedzi Zalivinove betóny dramatizuje tento duel.
    Asistencia: Martin Kriška.
     
    45:17
    Sukeľ dobre vyviezol puk až do útočného pásma, kde to skúsil strelou spoza obrancu, no toto zakončenie neprešlo cez hradbu tiel a Zalivin tak nemusel zasahovať.
     
    46:04
    Domáci sa previnili zakázaným uvoľnením a tak sa hra sťahuje pred Zalivina, kde sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    47:43
    Menšie zmätky pred bránou domáceho celku, no Detva si nakoniec s touto situáciu dokázala poradiť a skóre sa tak meniť nebude.
     
    48:36
    Hra sa teraz kúskuje a nasleduje jedno z množstva zakázaných uvoľnení domácich. Vhadzovať sa tak bude v pásme Detvy.
     
    49:40
    Veľa nepresností na oboch stranách a tak sa puk pohybuje predovšetkým v priestoroch za bránkami oboch celkov.
     
    50:24
    Pred nami je záverečných desať minút tejto tretiny a hostia budú musieť zabrať ak chcú dnes pomýšľať na nejaké body.
     
    51:14
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., hákovanie).
     
    52:07
    Domáci si zahrajú presilovú hru, no v týchto chvíľach sa im nedarí usadiť sa v útočnom pásme a hostia posielajú puk von z pásma.
     
    53:04
    Až teraz sa do dobrej streleckej pozície dostal Murček, no jeho strela z prvej si nenašla cestu za chrbát Kislitsyna.
     
    53:14
    Hostia v plnom počte.
     
    54:42
    Hostia chceli teraz vyraziť do rýchleho protiútoku, no puk nakoniec nezachytil ani jeden z hosťujúcich hráčov a tak je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    55:36
    Sládok teraz stratil puk vo vlastnom pásme, no Róbert Huna toto zaváhanie nedokázal potrestať. Na opačnej strane musel zasahovať Kislitsyn po zakončení Hodgsona.
     
    56:29
    Gašpar si dobre nakorčuľoval do útočného pásma, kde to skúsil strelou z ostrého uhlu, no jeho pokus mieril iba vedľa brány.
     
    56:57
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sládok – 2 min., sekanie).
     
    57:20
    V závere budú hrať hostia v početnej prevahe, čo je ideálna príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu, no domáci dokázali poslať puk cez všetky čiary.
     
    58:01
    Hostia sa už tešili z gólu, no po Lenďákovom nahodení od modrej čiary puk len tesne minul bránu domáceho celku.
     
    58:57
    Domáci v plnom počte.
     
    59:51
    Detva dala gól!

    Domáci štvrtým gólom definitívne rozhodujú tento zápas. Puliš nezištne našiel pred prázdnou bránou LADISLAVA ŠČURKA, ktorý tak dáva bodku za týmto duelom.
    Asistencia: Radovan Puliš.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej časti sme videli tri presné zásahy. Za domácich sa presadili Ben Betker a Ladislav Ščurko. Za hostí dokázal znížiť Tomáš Nádašdi. Detva sa tak teší z troch bodov a víťazstva v pomere 4:2. To je z mojej strany všetko, prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa. (19:49:26)

    Pavel Pytliak


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 21. Betker (Chovan Mar., Ščurko), 30. Král (Hodgson, Fekiač V.), 44. Betker (Král, Gašpar), 60. Ščurko (Puliš) – 4. Huna Rób., 45. Nádašdi (Kriška)


    HK DOXXbet Detva: Zalivin (Petrík) – Chovan Mar., Betker, Sládok, Hraško, Fekiač F., Gachulinec, Šimon – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Fekiač V., Žilka – Tibenský, Gašpar, Král – Surový, Valent, Chovan Mat.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Kurali, Fereta, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Vybiral – Kriška, Huna Ró., Huna Rich. – Števuliak, Uhrík, Oško – Sukeľ, Piatka, Lištiak – Žiak, Tamáši, Nechaj

    Rozhodca: Valach, Snášel – Gajan st., Stanzel – Kramár (video)