Valencia – Ebro 1:0 (kon.) | Getafe – Córdoba 5:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Leganés 0:1 (kon.)
Espanyol – Cadiz 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
Cadiz CF
cz Utorok 04.12.2018, 21:30 • RCDE Stadium • Španielsky pohár • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z odvetného zápasu o postup do osmifinále Copa del Rey. Od jednadvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na duel mezi barcelonským Espanyolem a Cádizem!
     
    Espanyol Barcelona

    Katalánci měli být poměrně jasným aspirantem na postup, jenomže mizerná forma z posledních týdnů udělala z tohoto dvojzápasu velké drama. Z předchozých šesti zápasů Espanyol vyhrál jen jednou nad Bilbaem, od té doby nestačil 1:2 na Sevillu, 1:3 na Gironu a před pár dny pro změnu 0:3 na Getafe, za který se v LaLize propadl na osmé místo.

    Cádiz CF

    Hosté to v aktuální sezóně mají přesně naopak. z úvodních devíti kol druhé nejvyšší soutěže vybojovali jediné vítězství a vypadalo to s nimi hodně bledě. V polovině října však přišlo pohárové vítězství 1:0 nad Zaragozou a od té doby Cádiz šlape jako hodinky. V lize zvítězil šestkrát za sebou a vyšvihl se již na sedmé místo, z něhož ztrácí na přímý postup do LaLigy pět bodů.
     
    1. zápas

    Od prvního zápasu ze hřiště Cádizu utekl už více než měsíc. Jako předzvěst jistých starostí pro favorizovaný Espanyol byla už první minuta, ve které inkasoval od Dejana Lekiće. Barcelonští pak srovnali zásluhou Puada, nicméně Karim Azamoum strhl vedení zpět na stranu Cádizu. Ten udržel výsledek 2:1 až do konce a před venkovní odvetou může živit velmi reálnou naději na postup do osmifinále.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Roberto – Rosales, Da. López (C), Hermoso, Pedrosa – Melendo, Roca, Darder, Piatti – Puado, Baptistão.
    Náhradníci: Di. López – Pipa, Duarte, Iglesias, Á. López, Pérez, V. Sánchez.

    Cádiz CF: Gil – Carmona, Mauro (C), Kecojević, Matos – Ramos, Azamoum, Agra – Perea, Aketxe – Carrillo.
    Náhradníci: Cifuentes – Barco, Correa, Á. Fernández, S. González, Izquierdo, Vallejo.

    Rozhodčí: Bengoetxea – Del Palomar N. Fernández.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně žlutých, zatímco domácí v modrobílých dresech.
     
    3
    Puadovi se nepodařilo odcentrovat. Sražený míč zpět do hry házel Roberto Rosales, ale ani tentokrát ho do pokutového území nedostal.
     
    4
    Rosales při pokusu o centr podklouzl. Cádiz však po rozehrávce Gila míč neudržel ani chviličku a musí se opět vrátit do defenzivy.
     
    5
    Adrià Pedrosa neměl šanci dostihnout dlouhý nákop do levého křídla, k balónu to měl blíže Gil a doprovodil ho do zámezí.
     
    6
    První zakončení pro Espanyol. Rychlou akci po sklepnutí do druhé vlny zakončoval Sergi Darder, ovšem z delší vzdálenosti o metr minul ze svého pohledu pravou tyč.
    6. Sergi Darder (ESB)
     
    7
    Hosté si znovu nebyli schopni dát ani pár přihrávek a čelí další útočné akci, která začíná až od brankáře Roberta.
     
    8
    Melendo si došel pro faul. Barcelonští rychle rozehráli do pravého křídla, kde Matos naněkolikrát fauloval Rosalese.
     
    9
    Výrazně zkrácený roh rozehrál Pablo Piatti. David López se vyšplhal do hlavičky, nicméně balón pořádně netrefil a naopak si trochu ublížil při dopadu z výšky.
     
    10
    Ager Aketxe na půlící čáře vybojoval pro Cádiz vhazování. José Matos se štěstím našel právě Aketxeho a je z toho první souvislejší akce.
     
    11
    Po přetaženém centru se hosté dokonce dostali do prvního zakončení. Na úrovni Robertovy levé tyče byl José Ángel Carrillo, jenomže branka pro něj byla malá.
     
    13
    Na střídačce Cádizu panuje vynikající nálada. To se rozhodně nedá říct o domácích, kteří by rádi co nejrychleji smazali manko z prvního zápasu.
     
    14
    V nejbližších vteřinách se tak nestane kvůli odmávanému ofsajdu během přechodu na útočnou třetinu hřiště.
     
    15
    Domácí aktivně přistupovali k protihráčům ve vlastnictví míče a postupně je vytlačili až k brankáři Davidu Gilovi.
     
    16
    Také zformovaný obranný blok se předpisově posunuje zároveň s akcí Espanyolu, jenž se nemůže pořádně přiblížit k pokutovému území.
     
    17
    Karim Azamoum zleva přihrál do vápna přes Rosalese. Hledal tím na přední tyči Carrilla, nicméně ten byl obranou Barcelony uhlídán.
     
    18
    José Ángel Carrillo si hrudí nezpracoval míč a vycestoval s ním za levou postranní čáru. Vhazovat může domácí pravý obránce Roberto Rosales.
     
    19
    Roca dal přesný pas na pravou stranu, kde se rozbíhal Léo Baptistão, jenomže byl sestřelen Matosem, který za svůj skluz viděl premiérovou žlutou kartu.
     
    20
    Následovala standardní situace, ale ani ta nevedla k žádnému většímu zrušení před Gilovou bránou.
     
    22
    O pár vteřin později viděl hlavní rozhodčí Bengoetxea další faul, ale ani tento nákop do šestnáctky nenadělal v defenzivě Cádizu žádnou paseku.
     
    23
    Baptistão přihrával k penaltovému bodu na Puada, jenž se snažil obtočit kolem dvou stoperů, ale jeden z nich mu přitom ukopl míč k brankáři.
     
    24
    Další rychlý útok končící u Gila, jenž nevymýšlel nic složitého a nakopl balón až ke svému protějšku Robertovi.
     
    25
    Aketxe si sbíhal s balónem na střed, nicméně nedostal čas ani k dokončení nápřahu ke střele. Cádiz to vzal přes pravou stranu, ale po chvilce byl zbaven míče.
     
    26
    Espanyol měl v úmyslu bleskově rozehrát po faulu na Melenda. Rozhodčí mu to nepovolil a Cádiz se opět stihl vzadu zformovat.
     
    27
    Spolupráce mezi Pedrosou a Puadem. Druhý jmenovaný prodlužoval míč k bližší tyči, u které vybíhal Gil a srazil ho na roh.
     
    28
    Centr z levé strany přeletěl největší hrozen hráčů a skončil až na místě, kde byli jen hostující obránci ve žlutých dresech.
     
    29
    Ager Aketxe si kryl míč ve středovém kruhu, přičemž ho zezadu nedovoleně atakoval Mario Hermoso. Míč pro hosty.
     
    30
    Držení míče: 72% – 28%.
     
    31
    Pablo Piatti se přihlásil o přihrávku od Baptistãa. Tu sice dostal, jenomže obrana Cádizu ho vystavila do odmávaného ofsajdu.
     
    32
    Matosovi nevyšla střela z voleje a trochu chyběl v defenzivě. Rychlý přechod Espanyolu jeho spoluhráči i tak eliminovali.
     
    33
    Alberto Perea si u rohu vápna několikrát za sebou zasekl míč na pravačku. Poslední klička už byla navíc a těžká přízemní střela na bližší tyč byla dosti nepřesná.
     
    34
    Na druhé straně se musel do domácí akce vložit brankář David Gil, ke kterému prodloužil míč PIatti. O nic vážného se ale nejednalo.
     
    35
    David López posílal dlouhý balón na Puada, jenž byl podle asistenta rozhodčího v těsném ofsajdu, takže se nemohl vydat vstříc Gilovi.
     
    36
    David Carmona zprava centroval na zadní tyč. Alberto Perea chtěl hlavičkovat do protipohybu Roberta, ale jeden z domácích stihl odkopnout míč před brankovou čarou.
    36. Alberto Perea (CAD)
     
    37
    Rohový kop pro Barcelonu...
     
    38
    Úvodní gól zápasu však zůstává v nedohlednu. Piattiho centr Gil vyboxoval a pak zastavil i další vysoký pas z opačné strany.
     
    39
    Óscar Melendo padl po kontaktu s Azamoumem a řekl si o faul. Barcelonští budou moci poslat další centr do ohně.
     
    40
    První menší chybička Gila, kterému překáželi vlastní spoluhráči a nemohl pořádně zkrotit další Piattiho centr. Míč se tak odrazil na Léo Baptistão, jenž z nelehké pozice vystřelil vysoko nad.
     
    41
    Vynikající práce hostujících obránců, kteří během pár vteřin čelili hned čtyřem střelám. Tři z nich přitom dokázali zablokovat a tu poslední od Pabla Piattiho brankář Gil vyrazil!
    41. Pablo Piatti (ESB)
     
    42
    Vzrušující chvilku ukončil až faul kousek před pokutovým územím. K rozehrávce přímého kopu se postavil Mario Hermoso, jenže branku přestřelil.
     
    44
    Tlak Espanyolu se začíná nebezpečně stupňovat. Hostující hráči i fanoušci už tlačí čas k poločasové přestávce.
     
    45
    Čtvrtý rozhodčí neukázal žádné oznámení o nastavení. Barcelonští se svou akcí nijak nechvátali a k nelibosti publika ji ani nemohli dokončit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, ve kterém byl Espanyol mnohem aktivnější, ovšem moc šancí na smazání manka z prvního zápasu neměl. Cádiz udržel bezbrankový stav a pokud uhájí čisté konto i po změně stran, tak bude moci slavit překvapivý postup přes účastníka nejvyšší soutěže.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    48
    Léo Baptistão si poněkolikáté nepohlídal ofsajdovou linii. Chvíli předtím zleva centroval Pedrosa, ale dal do svého kopu až příliš razance.
     
    49
    José Ángel Carrillo mohl přiblížit hosty k postupu! Naskočil si na centr z levé strany a prudkou hlavičkou zaměstnal Roberta, který reflexivním zákrokem zachránil Espanyol od pohromy!
    49. José Ángel Carrillo (CAD)
     
    50
    Barcelonští okamžitě zapli do protiútoku. Trochu nevole způsobil zákrok na Baptistãa, jenž byl čistým způsobem povalen těsně před vápnem.
     
    51
    Tempo hry začíná mít solidní parametry! Rosales přistrčil míč do vápna na Baptistãa, jenž pohotově střílel, ale Gil byl u své levé tyče připravený.
     
    52
    Z nařízeného rohového kopu už nic dramatického nevzniklo. Salvador Agra inkasoval úder do hlavy a byl na něj odpískán zjevný faul.
     
    53
    Marc Roca nedal do své střely z nějakých sedmadvaceti metrů moc razance a David Gil měl hodně času na zachycení balónu.
     
    54
    Ivan Kecojević se s ničím nepáral a resolutně odkopl z šestnáctky balón, který byl určen pro nedaleko číhajícího Puadu.
     
    55
    Piatti nebyl v ofsajdu a výtečně si zpracoval dlouhý nákop do šestnáctky. Zády brance ještě přihrával lépe postavenému Baptistãovi, jehož nadějně vypadající zakončení do branky nepustil dobře postavený Kecojević.
     
    56
    Pedrosa si před pokutovým územím dal míč trochu dál od nohy, Léo Baptistão si ho přivlastnil pro sebe, ovšem finální přihrávku před malé vápno nikdo v modrobílém nezachytil.
     
    57
    Baptistão je v posledních minutách hodně vidět! Teď zrychlil na malém prostoru, čímž se dostal přes dva protihráče. Před dalšími dvěma soupeři už napřahoval ke střele ze sedmnácti metrů a protáhl Gila, který rychle skákal směrem k pravé tyči a prudkou jedovku vyrazil.
    57. Léo Baptistão (ESB)
     
    58
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Salvador Agra, přichází Mario Barco.
     
    59
    Carrillo šel do hlavičky a sklepl míč do Davida Lópeze, kterého to trefilo do ruky. Barcelonští standardku snadno ubránili a už se zase tlačí do útoku.
     
    60
    Puado posouval míč pod sebe na Piattiho, který chtěl střílet zpoza pokutového zúemí, ale v zahuštěném prostoru byl odzbrojen.
     
    61
    Marcos Mauro skluzem zajel do Óscara Melenda a daroval Barceloně přímý kop z velmi zajímavé pozice. Ze vzdálenosti jednadvaceti metrů zkoušel štěstí Mario Hermoso, ovšem trefil jenom zeď.
     
    62
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Borja Iglesias.
     
    63
    Baptistãova přihrávka byla ztečovaná na nově příchozího Iglesiase, jenž ihned střílel z delší vzdálenosti. Gil mohl výt tentokrát v klidu, balón letěl hodně mimo.
     
    64
    Útok Cádizu skončil dříve, než pořádně začal. Mario Barco byl v ofsajdu a po několika minutách se chytil za pravý stehenní sval.
     
    65
    Mario Barco nebyl na hřišti ani sedm minut a už musí vynuceně střídat. Velká smůla pro hráče, který do Cádizu přišel teprve nedávno.
     
    66
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Mario Barco, přichází Álex Fernández.
     
    67
    Melendův centr z hloubi pole se snášel pod nohy Pabla Piattiho. David Gil vyběhl z brány a těsně předním balón odkopl do bezpečí.
     
    68
    Baptistão centroval do míst, kde se normálně nachází on sám. Pedrosa zavíral zadní tyč pozdě a Cádiz se i v této situaci dokázal ubránit.
     
    68
    David López vymyslel parádní kolmici přes celou řadu hráčů. Na pravém kraji vápna ji převzal Rosales, ale následná přihrávka pod sebe se stala kořistí pro hosty.
     
    69
    Ojedinělý útočný výpad Cádizu neměl žádnou kloudnější myšlenku. José Matos tak práskl do balónu z velké dálky a o pořádný kus přestřelil Robertovu branku.
     
    70
    Prakticky totožná situace i na druhém konci hřiště, kde svůj pokus nedokázal lépe umístit Sergi Darder. Espanyolu tak na vstřelení potřebné branky zbývá posledních dvacet minut.
     
    71
    Aketxe byl zakřižován Hermosem v situaci, kdy Cádiz poprvé mohl zaútočit do trochu rozevřenější obrany. Espanyol už musí riskovat.
     
    72
    Roztáčející se kolotoč přihrávek uťal faul Carmony na Pabla Piattiho. Hlavní arbitr byl blízko a nařídil standardku, kterou rozehrál Darder na Davida Lópeze. Jeho propagační hlavička šanci na úspěch neměla.
     
    72
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Pablo Piatti, přichází Hernán Pérez.
     
    73
    Z nenápadné akce vytěžil hostující tým rohový kop, jenž je pro něj teprve prvním v celém utkání.
     
    74
    S centrem z pravého konce hřiště neměla barcelonská obrana ani špetku starostí. Modrobílí se ujali míče a rychle se nastěhovali na útočnou polovinu.
     
    75
    Nejčersvější hráč na hřišti Hernán Pérez narazil do zad bránícího hráče a nevykoledoval si odpískání faulu. Protiakce Cádizu skončila záhy kvůli ofsajdu.
     
    76
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Velká radost domácích hráčů a fanoušků. Espanyol se čtvrthodinu před možným koncem dostává do vedení! Barcelonští zaútočili po levé straně, Adrià Pedrosa dostal balón do šestnáctky, kde měl spoustu času a prostoru na další nahrávku. Tu poslal na HERNÁNA PÉREZE a střídající hráč nezištně uklidil míč ze svého pohledu k levé tyči.
    76. Hernán PÉREZ - 1:0
     
    77
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Alberto Perea, přichází Manu Vallejo.
     
    78
    Borja Iglesias sladil svůj náběh s kolmicí od Dardera. Jeden z obránců ho na poslední chvíli trochu rozhodil a ve spolupráci s vybíhajícím Gilem situaci vyřešili.
     
    80
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Óscar Melendo, přichází Víctor Sánchez.
     
    81
    Díky jedné vstřelené brance na venkovním hřišti je aktuálně blízko postupu Espanyol. Cádizu naopak nezbývá moc času na vyrovnání, které by zase znamenalo jeho postup.
     
    82
    Carmona byl rychlejší než Baptistão. Ten se sice poslušně vracel, ale pomohl si faulem. Následoval centr z pravé strany, jenž Roberto bezpečně vyboxoval.
     
    83
    Barcelonští po dalším pasu do vápna nedokázali odkopnout míč pryč. Menší zmatky vyvrcholily hodně nepovedenou střelou z dálky od Álexe Fernándeze.
     
    84
    Další rychlostní souboj mezi Baptistãem a Carmonou tentokrát vyzněl lépe pro útočníka Espanyolu, jenž se prohnal do pokutového území, ale krátkou předávku na Pedrosu naprosto pokazil.
     
    84
    Tvrdě dohraný Pérez odvedl dobrou práci na pravém křídle, odkud našel spoluhráče ve vápně. Ten nezakončoval vůbec špatně, ale zákrok Gila ještě udržel Cádiz ve hře.
     
    85
    José Matos předběhl Víctora Sáncheze, který ho zezadu objal kolem pasu a řekl si o poměrně jasnou žlutou kartu.
     
    86
    Další faul, jehož obětí se tentokrát stal Álex Fernández. Provinil se domácí útočník Léo Baptistão, který je po změně stran u všeho podstatného.
     
    87
    Domácí uklidnili hru a volí poklidnou kombinaci na vlastní polovině, při které se zaměřují hlavně na šetření času.
     
    88
    Edu Ramos si dobře pokryl míč před Kecojevićem, kterému byl písknut další neoddiskutovatelný faul. Hlavní sudí Bengoetxea po menším váhání ukázal i žlutou kartu.
     
    89
    Z následné standardky Espanyol mohl vytěžit rozhodně více. Z nepovedené rozehrávky resultuje jen autové vhazování pro druholigový Cádiz.
     
    90
    Álex Fernández roztáhl hru doprava, kde měl čas Carmona, jenže jeho centr neukořistil ani jeden ze spoluhráčů ve žlutých dresech.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány celkem čtyři minuty. Papírový favorit z Barcelony zatím má koncovku zápasu pod kontrolou.
     
    90+2
    Sergi Darder měl na noze definitivní rozhodnutí, po akci Iglesiase a jeho přihrávce byl před pokutovým územím úplně sám. Nejbližším protihráčem byl vyběhnutý brankář Gil, kterého zblízka trefil.
    90+2. Sergi Darder (ESB)
     
    90+3
    Marca Rocu trefil míč do ruky. Hosté rychle rozehráli a nakopli míč do vápna. Hermoso se malinko nedomluvil s Robertem a raději zahrál na rohový kop.
     
    90+4
    To jsou věci! Ager Aketxe si po neúspěšném rohu centr zprava zopakoval. Jeden z hostů pas prodloužil k malému vápnu, odkud Karim Azamoum dopravil balón do sítě, ale velkou radost uťal správně odmávaný ofsajd.
    90+4. Karim Azamoum (CAD)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Cádiz si do Barcelony přivezl nadějný výsledek 2:1. V první půli si tento náskok bezpečně uhlídal, nicméně po změně stran už se dostal pod velký tlak. A jelikož hlavičkujícího Carrilla ve 49. nesmírně důležitým zákrokem vychytal Roberto, tak Espanyolu nadále stačil k postupu jediný gól, který čtvrthodinu před koncem vstřelil střídající Hernán Pérez. V poslední minutě nastavení domácím hráčům i fanouškům zatuhla krev v žilách, když za Robertova záda dopravil míč Azamoum. Velkou radost druholigového outsidera zastavil až správně odhalený ofsajd.
     
    Katalánci tedy částečně napravili tři předchozí ligové prohry a po nervy drásajícím průběhu dvojzápasu postoupili přes Cádiz do pohárového osmifinále.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:14.
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (23:35:48)

    Michal Břuchanský

    Góly: 76. Pérez

    Karty:   85. Sánchez (ESB) – 19. Matos (CAD), 88. Kecojević (CAD)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:14.
    RCD Espanyol Barcelona: Roberto – Rosales, Da. López (C), Hermoso, Pedrosa – Melendo (80. V. Sánchez), Roca, Darder, Piatti (72. H. Pérez)– Puado (62. Iglesias), Baptistão.
    Náhradníci: Di. López – Pipa, Duarte, Iglesias, Á. López, Pérez, V. Sánchez.

    Cadiz CF: Gil – Carmona, Mauro (C), Kecojević, Matos – Ramos, Azamoum, Agra (58. Barco) (66. Á. Fernández) – Perea (77. Vallejo), Aketxe – Carrillo.
    Náhradníci: Cifuentes – Barco, Correa, Á. Fernández, S. González, Izquierdo, Vallejo.

    Rozhodca: Bengoetxea – Del Palomar N. Fernández
    01.11.2018
    Cadiz - Espanyol 2:1

    Góly: 1. Lekič, 41. Azamoum – 36. Puado

    Karty:   23. Azamoum (CAD), 51. Mari (CAD) – 64. Rosales (ESB)

    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:10.