Benevento – Cittadella 1:0 (kon.) | Bologna – Crotone 3:0 (kon.) | Sampdoria – Spal 2:1 (kon.)
koniec
Benevento Calcio
1:0 (0:0)
AS Cittadella
cz Utorok 04.12.2018, 15:00 • Stadio Ciro Vigorito, Benevento • Taliansky pohár • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:57:55)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:13.
     
    Je dobojováno! Po nezáživné první půli byl k vidění o něco atraktivnější fotbal. Benevento značně zlepšilo svůj výkon a z několika šancí vstřelilo postupovou branku, o což se v sedmasedmdesáté minutě postaral střídající Bandinelli. Utkání dvou týmů ze Serie B končí vítězstvím Beneventa, jenž se může těšit na pohárové osmifinále a zároveň na atraktivního soupeře. Cittadella měla v některých úsecích míč mnohem častěji na kopačkách, žádnou větší šanci si však nevytvořila a po osmi zápasech okusila příchuť porážky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Giovanni Volpicelli inkasoval hodně nešetrný úder kopačkou od Lucy Maniera. Rozehrávat bude Benevento a to už si zřejmě pohlídá postup.
     
    90+4
    Lorenzo Montipo si dobře postavil zeď, která zablokovala střelu Giancarla Malcoreho. Domácí gólman si přiběhl k levé tyči a sražený balón schoval do náruče.
     
    90+3
    Andres Tello zablokoval další nákop rukou. Hlavní rozhodčí Dionisi všechno viděl a nařídil v hostující prospěch dost možná poslední přímý kop.
     
    90+2
    Aktivní Settembrini odletěl od faulujícího Buonaiuta. Tradiční rozehrávač Luca Maniero si dal záležet na centru, ovšem klíčový hlavičkový souboj opět vzešel vítězně pro Benevento.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. V první z nich domácí šetřili čas u praporku, ale na dlouho to nebylo, takže Cittadelle ještě pár minut na vyrovnání zbývá.
     
    90
    Závěr zápasu Benevento zatím zvládá na výbornou. Dalla Bernardina sice zabránil centru, ale zároveň dal domácím výhodu rohového kopu.
     
    89
    Lorenzo Montipo vystartoval proti dlouhé diagonále a před plánovaným adresátem schoval balón do rukavic.
     
    88
    Pasa byl na levé straně zdvojený, míč přesto předal, jenže jeho spoluhráč už nedokázal pořádně odcentrovat do pokutového území.
     
    87
    Dvojice domácích šla do rychlého protiútoku. Federico Ricci přebral pas z levé strany v těžké střelecké pozici a z otočky netrefil balón vůbec dobře, takže Maniera nijak neohrozil.
     
    86
    Luca Maniero nakopával balón do vápna, kde byl zbytečně faulován Gyamfi a Cittadella tím přichází o několik desítek vteřin.
     
    85
    Andrea Settembrini inkasoval úder loktem do hlavy. Giovanni Volpicelli nemůže proti udělené žluté kartě nic namítat.
     
    84
    Domácí už budou sázet jen na rychlé brejky. Cittadella naopak útočí do plných a zatím nenachází žádnou cestu k brankáři Montipovi.
     
    82
    Asencio potáhl míč v rychlém protiútoku. Nalevo se mu nabízeli dva spoluhráči, jenomže vystřelil sám z pětadvaceti metrů a trefil pouze Cancellottiho.
     
    81
    Benevento se po delší době zatáhlo k vlastnímu vápnu a de facto pouze přihlíží zatím neúčinné kombinaci hostujících hráčů.
     
    80
    Giancarlo Malcore se pokusil o rychlé vyrovnání. Naivní střela z dálky však byla hodně nepřesná a Montipo bude z klidu vykopávat.
     
    79
    Hostující kapitán Simone Pasa absolvoval několik soubojů na půlící čáře a odešel z nich se žlutou kartou na kontě.
    77. Filippo BANDINELLI - 1:0
     
    77
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Další střela už měla gólové parametry a domácí se čtvrthodinu před koncem druhé půle dostávají do vedení! Bussaglia netrefil míč při skluzu a pak velmi chyběl v obranné linii. FILIPPO BANDINELLI vyrazil na útočnou zteč, roztáhl hru doleva na dalšího střídajícího hráče Asencia, který mu míč vrátil přízemní přihrávkou a Bandinelli z první vystřelil přesně k bližší tyči.
     
    77
    S postupem času jakoby si hráči uvědomovali, že se nezadržitelně blíží půlhodinové prodloužení. Bright Gyamfi solidně vystřelil z rohu šestnáctky, jenomže opět mířil doprostřed branky na Maniera.
     
    76
    A další nedovolený zákrok, jehož obětí tentokrát byl Tommaso Cancellotti v dresu Cittadelly.
     
    75
    Settembrini se Siegou zastavili pronikajícího Tella jen za cenu faulu, po kterém Benevento přesto nic nevymyslelo.
     
    73
    Střídání v týmu AS Cittadella: ze hřiště odchází Stefano Scappini, přichází Giancarlo Malcore.
     
    73
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Massimo Coda, přichází Raul Asencio.
     
    72
    Držení míče ve 2. půli: 53% – 47%.
     
    71
    Jeden z domácích byl při čekání na nakopávaný balón povalen na trávník. Ani v tomto případě se penalta pro Benevento nepíská.
     
    70
    Lehce přetažený centr na úrovní zadní tyče Agostino Camigliano odklidil do relativního bezpečí před Voltou, jenž fauloval.
     
    69
    Gyamfi podpořil útok a zapříčinil se o zisk rohového kopu, jenž rozehraje Federico Ricci.
    68. Hlavičku Dalla Bernardiny ztečoval do branky ofsajdový hříšník Scappini
     
    68
    Druhý rohový kop už byl mnohem zajímavější, hlavičkový pokus Dalla Bernardiny dokonce skončil v síti, jenže branka nemohla platit kvůli ofsajdu Stefana Scappiniho, od něhož se míč odrazil za Montipova záda.
     
    67
    První žlutá karta celého utkání. Mezi dvěma rohovými kopy ji od rozhodčího Dionisiho dostal domácí obránce Luca Antei.
     
    66
    Teprve druhý rohový kop pro hosty. Luca Maniero centroval z pravé strany, jenomže zadní řady Beneventa snadno odolaly.
     
    65
    Massimo Coda přenášel hru doleva. Tam k jeho údivu nebyl žádný z domácích fotbalistů a vznikla z toho další laciná ztráta.
     
    64
    Sparandeo špatně rozehrál, když poslal míč jenom na Pasu. Cittadella ale zareagovala podobně a na řadu přichází Montipův výkop.
     
    63
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Antonio Nocerino, přichází Giovanni Volpicelli.
     
    61
    Hodina hry je minulostí a dalších šedesát minut možná je ještě před námi. V případě nerozhodného výsledku se bude muset rozhodnout v prodloužení nebo v penaltách.
     
    60
    Dlouhé pasy hostům absolutně nevychází. Z vlastní půlky tentokrát nakopával Andrea Bussaglia a znovu oslovil jen brankáře Lorenza Montipu.
     
    59
    Rychlý protiútok Cittadelly ještě před střídáními ukončil nedovolený zákrok. Benevento za něj nijak nezaplatilo, nákop do ohně byl znovu neškodný.
     
    58
    Střídání v týmu AS Cittadella: ze hřiště odchází Domenico Frare, přichází Andrea Bussaglia.
     
    58
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Marco Cuccurullo, přichází Filippo Bandinelli.
     
    57
    Střídání v týmu AS Cittadella: ze hřiště odchází Luca Ghiringhelli, přichází Simone Branca.
     
    56
    Ghiringhelli stále není schopen pokračovat a s největší pravděpodobností bude muset střídat. Připravený už je Simone Branca.
    55. Federico Ricci (BNT)
     
    55
    Jednoznačně největší šance zápasu! Tello posílal míč do vápna, Coda na něj nedosáhl, ale do příležitosti se díky tomu dostal Federico Ricci. Maniero proti němu bleskově vyběhl a střelu zblízka vyrazil!
     
    54
    Tommaso Cancellotti nabral rychlost, ovšem centr z pravého kraje hřiště hodně přetáhl a poslal ho pouze do dlaní bezchybného Montipa.
     
    53
    Luca Maniero zleva vhazoval jen dvakrát, ale v obou případech jenom odevzdal míč domácím. Ti na pár desítek vteřin disponují přesilovkou.
     
    52
    Tak nakonec se o nedovolený zákrok nejednalo. Cittadella bude jenom vhazovat, ale i tak může poslat míč rovnou do pokutového území.
     
    51
    I začátek druhé půle se odehrává v hostující režii. Gyamfi kousek před šestnáctkou fauloval a zavinil přímý kop. Oběť zákroku Ghiringelli bude potřebovat ošetření.
     
    50
    Volta chtěl z první přesměrovat Nocerinovu přihrávku na střed, jenže našel jen nohy hráčů Cittadelly, což se domácímu publiku pochopitelně vůbec nelíbilo.
    49. Mattia Finotto (CTD)
     
    49
    Cancellotti zprava přihrál na bližší kraj šestnáctky Finottovi, jenž si udělal pár kroků k ose hřiště, ale střele nedal dostatek razance, takže si s ní Montipo snadno poradil.
     
    48
    Antei v pokutovém území zatáhl za dres Finotta, který s sebou švihl o zem, ale na získání penalty to nestačilo.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky, které jsou z velké části tvořeny obvyklými náhradníky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který toho moc zajímavého nepřinesl. Cittadella měla ze začátku více ze hry, ale paradoxně to byli domácí, kteří měli jedinou menší šanci, když brankáře Maniera protáhla střela Cristiana Buanaiuta. Více doteků s míčem absolvoval na druhé straně Lorento Montipo, ani jednu střelu hostující jedenáctky ale likvidovat nemusel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Massimo Coda si došel pro faul a získal pro Benevento standardku. Ricci centroval na zadní tyč, kde se urodil rohový kop. Ten rozehrál Buonaiuto, ale našel jen hlavu Pasy.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
    44. Mattia Finotto (CTD)
     
    44
    Mattia Finotto nepotrestal špatný defenzivní zákrok Ricciho a střelu zpoza šestnáctky poslal hodně vedle pravé tyče Montipovy brány.
     
    43
    Hodně nepovedený centr k levému okraji velkého vápna. Camigliano těžký pas nezkrotil a následuje odkop od branky Beneventa.
     
    42
    Marco Cuccurullo tahal za dres Siegu tak dlouho, až mu byl odpískán faul. Je z toho standardní situace pro hosty.
     
    41
    Andres Tello nedostal povolení na vstup do pokutového území, od balónu byl odseparován čistým způsobem.
     
    40
    Po kratší prodlevě se znovu hraje. Ricci bojoval nalevo od pokutového území, ovšem urputný souboj s Cancellottim skončil jeho faulem.
     
    38
    Nakonec to od Tella nebylo úplně férové, neboť po zisku míče trefil do obličeje záložníka Lucu Maniera. Ten potřeboval dokonce ošetřit.
     
    37
    Andres Tello se zaskvěl učebnicovým obranným zákrokem a načal protiútok Beneventa. Na jeho konci byl Coda, kterému se však nepovedlo usměrnit do branky centr z levého křídla.
     
    36
    Nepřesnost Settembriniho na pravé autové čáře. K míči se zase vrací domácí tým, jenž v posledních minutách trochu srovnal hru.
     
    35
    Luca Maniero si smlsnul na vysokém centru z levého kraje hřiště a rozjel postupnou kombinaci jeho kolegů z obrany.
     
    34
    Ve středu pole to s důrazem přehnal i hostující kapitán Simone Pasa. Kopat se tak bude proti brance Cittadelly.
     
    33
    Nedaleko od středového kruhu tentokrát fauloval Luca Antei. Cittadella místo dlouhé rozehrávky vpřed poslala míč k vlastnímu brankáři Manierovi.
     
    32
    Ani z dalšího centru z pravé strany se hosté neprosadili. Míč letěl příliš vysoko a k tomu všemu byl faulován Bright Gyamfi.
     
    31
    Massimo Coda se neprotlačil k hlavičce a Cittadella se následně musela vrátit až do hloubi vlastní poloviny.
     
    30
    Držení míče: 36% – 64%.
    29. Crisitan Buonaiuto (BNT)
     
    29
    V devětadvacáté minutě jsme se konečně dočkali první střely na branku. Postaral se o ní domácí záložník Crisitan Buonaiuto, ovšem Maniero pokus mířící k jeho levé tyči vyrazil.
     
    27
    Settembrinimu se nechtělo obehrávat domácí obranu a raději napřáhl ke střele z necelých třiceti metrů. Míč přitom poslal několik metrů nad Montipovu bránu.
     
    26
    První náznak útočné akce Beneventa. Osmnáctiletý mladíček Cuccurullo ale netrefil míč při snaze o střelu z voleje a Luca Maniero tak mohl zůstat v klidu.
     
    25
    Benevento se hodně zatáhlo, dobrou minutu a půl čelilo bezúčelné kombinaci a jeden z hráčů nakonec odkopl centr do autu.
     
    23
    Cittadella to často zkouší ze stran, odkud přiletěl centr Settembriniho, nicméně se o něj postaral Massimo Volta.
     
    22
    Hosté po ztrátě míče aktivně presovali, vzadu nechali jen pár lidí a ti si museli poradit s rychlou protiakcí Tella a Cody.
     
    20
    Siega byl faulován na půlící čáře, jenže dlouhý nákop doletěl až do dlaní domácího gólmana. Ten si na nedostatek doteků s míčem rozhodně nemůže stěžovat.
     
    19
    Bright Gyamfi hrudníkem sklepl přetažený centr k Montipovi a ten s následnou rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    18
    Oba druholigové týmy nasadily do zápasu hráče ze širšího kádru. Možná i proto úvodních osmnáct minut moc fotbalové krásy nepřineslo.
     
    17
    I další akce Beneventa skončila neúspěchem kvůli nepřesnému pasu na pravou stranu. K tomu všemu byl signalizován také ofsajd.
     
    16
    Cittadella zatím nepustila domácí tým do blízkosti vápna. Platilo to i po nepovedené rozehrávce z faulu na Cuccurulla.
     
    15
    Benevento se dostalo ke kombinaci u půlící čáry a postupnou kombinací se snaží vyzrát na kompaktní blok složený z hostujících hráčů.
     
    14
    Na zemi zůstal ležet hostující obránce Agostino Camigliano, jenž se srazil s vlastním spoluhráčem Frarem a z výšky nepříjemně dopadl. Po chvilce se ale zvedl a bude moci pokračovat.
     
    13
    Volta trochu nešikovně sklepl míč na Finotta, jenž z levého konce pokutového území ihned centroval, ale jeho spoluhráč z plného běhu přesměroval míč do autu.
     
    12
    Andrea Settembrini si u pravé postranní čáry udělal místo k centru, ale ten poslal jenom do rukavic gólmana Montipa.
     
    11
    Domácí se zatím k ničemu nedostali. O něco se pokoušel Bright Gyamfi, ale po nárazu do Pasy o balón přišel.
     
    10
    Nicholas Siega využil nedůrazného počínání domácích stoperů a dostal se k hlavičce z centru z levé strany. Mezi tyče balón ale neposlal.
     
    9
    Nocerino po propadlém centru odkopl míč jen k půlící čáře, kde už číhali další hráči útočící Cittadelly.
     
    8
    Hraje se v naprosto parádních fotbalových podmínkách, v Beneventu panuje slunečné počasí a teploměr ukazuje něco okolo osmnácti stupňů.
     
    7
    Hosté vstoupili do zápasu velmi nebojácně. Siega se individuálně prodral do šestnáctky, ale sražená střela putovala k brankáři Beneventa.
     
    6
    Další postupnou akci Cittadelly ukončilo postavení mimo hru. Své postavení na levém křídle si nezkontroloval Luca Ghiringhelli.
     
    5
    Další standardka vzešla z faulu u pravé autové čáry. Tentokrát z toho nic vážného nebylo, Montipo si centrovaný míč sebral pro sebe.
     
    4
    Jen částečně odvrácený centr skončil kousek před vápnem, odkud z voleje vypálil Andrea Settembrini, ale trefil jen prostředek branky a v ní připraveného Montipa.
     
    3
    První vteřiny se odehrály v poklidném tempu, i tak Cittadella vybojovala na konci třetí minuty první rohový kop.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenožlutých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Benevento Calcio: Montipo – Sparandeo, Gyamfi, Antei – Cuccurullo, Tello, Volta, Nocerino (C), Bouonaiuto – Coda, Ricci.
    Náhradníci: Puggioni, Gori – Asencio, Bandinelli, Billong, Di Chaira, Filogamo, Maggio, Volpicelli.

    AS Cittadella: Maniero – Cancellotti, Frare, Camigliano, Ghringhelli – Settembrini, Pasa (C), Maniero – Siega – Scappini, Finotto.
    Náhradníci: Paleari – Branca, Bussaglia, Dalla Bernardina, Iori, Malcore, Panico, Schenetti, Strizzolo.

    Rozhodčí: Dionisi – Fiore, Lanotte.
     
    Vzájemné zápasy

    25.09.2018 Cittadella – Benevento 0:1
    08.04.2017 Cittadella – Benevento 1:0
    13.11.2016 Benevento – Cittadella 1:0
    18.05.2016 Benevento – Cittadella 2:4.
     
    AS Cittadella

    Klub z provincie Padova měl vynikající začátek sezóny a zařadil se mezi kandidáty o postup do Serie A, ve které Cittadella ještě nikdy nehrála. V dosavadních třinácti kolech tento celek poznal jen dva přemožitele, naposledy padl 25. září, kdy nestačil právě na svého dnešního soupeře Benevento. Zároveň disponuje nejlepší obranou v soutěži, s pouhými devíti inkasovanými brankami se nachází na třetím místě se ztrátou tří bodů na vedoucí Palermo. Do italského poháru vstoupila Cittadella už v srpnu, na konci přípravy doma porazila Monopoli 1:0 a překvapivě snadno přešla i přes prvoligové Empoli, na jehož půdě zvítězila 3:0.
     
    Benevento Calcio

    Domácí tým se v minulé sezóně proslavil hodně nechtěným způsobem, když jako nováček nejvyšší italské soutěže dosáhl na první vítězství až v devatenáctém kole. Tím pádem se Benevento mohlo dopředu nachystat na návrat do druhé ligy, ve které se aktuálně nachází na šestém místě. Ještě před měsícem na tom bylo výrazně lépe, jenže z posledních pěti zápasů vyhrálo jen jednou. O víkendu se představilo v Palermu a vybojovalo bod za bezbrankovou remízu. V národním poháru odehrálo Benevento už dva vítězné zápasy, nejprve přehrálo Imolese 3:1 a následně překvapivě vyřadilo Udinese po výsledku 2:1 v prodloužení.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu 4. kola italského poháru. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Benevento Calcio a AS Cittadella!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 77. Bandinelli

    Karty:   67. Antei (BNT), 85. Volpicelli (BNT) – 79. Pasa (CTD)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:13.
    Benevento Calcio: Montipo – Sparandeo, Gyamfi, Antei – Cuccurullo (58. Bandinelli), Tello, Volta, Nocerino (C) (63. Volpicelli), Bouonaiuto – Coda (73. Asencio), Ricci.
    Náhradníci: Puggioni, Gori – Asencio, Bandinelli, Billong, Di Chaira, Filogamo, Maggio, Volpicelli.

    AS Cittadella: Maniero – Cancellotti, Frare (58. Bussaglia), Camigliano, Ghringhelli (57. Dalla Bernardina) – Settembrini, Pasa (C), Maniero – Siega – Scappini (73. Malcore), Finotto.
    Náhradníci: Paleari – Branca, Bussaglia, Dalla Bernardina, Iori, Malcore, Panico, Schenetti, Strizzolo.

    Rozhodca: Dionisi – Fiore, Lanotte