Norimberk – Leverkusen 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:1 (0:1)
Bayer Leverkusen
Pondelok 03.12.2018, 20:30 • Max-Morlock-Stadion, Norimberg • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:08)
     
    Leverkusen po dobre odohranom prvom polčase neudržal nádejné vedenie a prišiel o dva body. V druhom polčase sa podmienky pre obe mužstvá ešte zhoršili a na ťažkom teréne sa o žiadnej futbalovej kráse nedalo hovoriť, naopak to bol tvrdý boj o každú loptu. Oba tímy sa mohli dostať do skvelých gólových príležitostí, veľakrát ale hráčom lopta zastavila v kalužiach vody a útoky tieto straty zbrzdili. V závere ešte mohol napokon Leverkusen i prehrať, keď sa do veľkej príležitosti dostal Adam Zreľák, brankár Hradecky ale udržal remízový výsledok.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen).
     
    90+3
    Norimberg v svojom poslednom útoku stratil loptu a Leverkusen ešte chcel rýchlo zaútočiť. To sa mu ale nepodarilo, pretože pri zisku lopty fauloval Dragović.
     
    90+2
    Leibold a Misidjan faulovali v strede poľa v krátkom časovom slede Larsa Bendera a Vollanda. Tieto dva zákroky vyvolali i menšie vášne na oboch stranách, hlavná rozhodkyňa ich ale s pokojom vyriešila.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Bellarabi odchádza do kabín. Hostia už pritom vyčerpali všetky striedania, vypadá to teda na nejaké zranenie. Hostia tak dohrajú zápas v oslabení.
     
    87
    Nákop predlžili hlavou spoluhráči na nabiehajúceho Adama Zreľáka, ktorý z bezprostrednej blízkosti len trafil brankára Hradeckého. To bola veľká šanca!
     
    86
    Následne strieľal Volland, ale opäť sa lopta prakticky zastavila pred bránou a následne v súboji o loptu fauloval Havertz brankára Bredlowa, ktorý sa vrhol do vody za loptou.
     
    85
    Priamy kop mali i domáci, ten bol ale veľmi nevydarený a založil protiútok domácich. Bellarabi dostal krásnu prihrávku od Baileyho, do samostatného úniku sa ale nedostal, pretože sa lopta úplne zastavila v kaluži vody. Keby trávnik nebol natoľko podmáčaný, tak je to jasná gólová príležitosť.
     
    84
    Havertz si sám potiahol loptu k pokutovému územiu a vystrelil. Jeho strela bola ale natoľko nepresná, že najviac asi ohrozí strechu nad tribúnou.
     
    84
    Bailey strieľal z priameho kopu priamo na bránu, trafil ale len múr. Hostia v posledných minútach opäť zatlačili domácich k ich pokutovému územiu.
     
    82
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Vollanda dostáva Lukas Mühl (1. FC Norimberg).
     
    80
    Misidjan dostal loptu po rohovom kope hostí do nábehu za obranu. Skvelý defenzívny zákrok proti nemu ale predviedol Bellarabi, ktorý si poctivo splnil svoje obranné úlohy a vrátil sa dozadu.
     
    79
    Bailey s Havertzom si posúvali loptu na hranici veľkého vápna, zdržali sa tým však a loptu zblokoval obranca.
     
    79
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Dominik Kohr, prichádza Lucas Alario.
     
    76
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Sebastian Kerk, prichádza Federico Palacios.
     
    75
    Druhý pokus bol omnoho nebezpečnejší. Volland strieľal z hranice šestnástky k pravej tyči, Bredlow skvelým zákrokom strelu vyrazil na rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. Margreitter – 30. Havertz

    Karty:   21. Kubo (NUR), 23. Petrák (NUR), 82. Mühl (NUR) – 42. Kohr (LEV), 90+3. Dragović (LEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 6:11. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:12.
    1. FC Norimberk: Bredlow – Leibold, Mühl, Margreitter, Goden – Kerk (76. Palacios), Petrák (46. Erras), Behrens (C), Misidjan – Ishak, Kubo (58. Zreľák).
    Náhradníci: Klandt – Erras, Ewerton, Palacios, Matheus Pereira, Rhein, Zreľák.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – L. Bender (C), Dragović, S. Bender (46. Wendell), Jedvaj – Kohr (79. Alario), Aránguiz – Bellarabi, Havertz, Brandt (66. Bailey) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Bailey, Baumgartlinger, Wendell, Paulinho, Weiser.

    Rozhodca: Steinhausová – Kleve, Sather