Real Betis – Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Real Betis
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 02.12.2018, 12:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vitajte pri zápase 14. kola španielskej Primera Division medzi tímami Real Betis a Real Sociedad San Sebastian.
     
    Real Betis

    Betis je na tom z dnešných súperov v tabuľke o niečo horšie, pritom ale vďaka vyrovnanosti stredu tabuľky stráca na svojho súpera len tri body. Domáci sú na 14. mieste so 16 bodmi a paradoxne majú bližšie k európskym pohárom (strata 4 body na 6. miesto) ako k zostupovým pozíciám (náskok 5 bodov). Forma Betisu však šla v posledných týždňoch smerom dolu a tabuľkou sa tak len zosúva. Z posledných 5 zápasov vyhral Betis len jeden, šokujúco na Camp Nou proti domácej Barcelone (4:3). Hlavným problémom Betisu je mizerná útočná produktivita, priemer jeden strelený gól na zápas je skutočne mizerný. V posledných troch zápasoch však Betis strelil osem gólov, takže na zlepšení streleckej formy domáci postupne pracujú.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Betis – Valladolid 0:1
    Getafe – Real Betis 2:0
    Real Betis – Celta Vigo 3:3
    FC Barcelona – Real Betis 3:4
    Villarreal – Real Betis 2:1
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Hostia sú len o bod za šiestym Realom Madrid na ôsmej priečke. Z posledných piatich zápasov prehrali len jeden na pôde Atlética Madrid a posledné dva zápasy proti tímom na podobnej kvalitatívnej úrovni vyhrali. Podobne ako domáci, i hostia majú problém so strieľaním gólov, na priebežné dobré umiestnenie im to však stačí, pretože nedostávajú veľa gólov (15 inkasovaných gólov za 13 zápasov). Zaujímavosťou je, že Real Sociedad vedie tabuľku zápasov vonku a vonku získal 13 zo svojich 19 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Sociedad – Girona 0:0
    Atlético Madrid – Real Sociedad 2:0
    Real Sociedad – Sevilla 0:0
    Levante – Real Sociedad 1:3
    Real Sociedad – Celta Vigo 2:1
     
    V posledných 10 vzájomných zápasoch bol úspešnejší hosťujíci Real Sociedad, ktorý s Betisom prehral len dvakrát a naposledy ešte v septembri 2015. Posledné vzájomné zápasy v minulej sezóne sa skončili remízami – v októbri 2017 sa zrodila po divokej prestrelke remíza 4:4, naopak v marci 2018 bezgólová remíza.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Sidnei – Guerrero, Lo Celso, W. Carvalho, Guardado, Firpo – Joaquín (C) – Morón.
    Náhradníci: Robles – Feddal, Javi García, Tello, Inuj, Boudebouz, A. Sanabria.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Gorosabel, Le Normand, H. Moreno, Hernández – Oyarzabal, Illarramendi (C), Zubeldia, Zurutuza – Sandro Ramírez, José.
    Náhradníci: Rulli – Zaldúa, Juanmi, Merino, Januzaj, Pardo, Rodrigues.

    Rozhodca: Cuadra Fernández.
     
    Oba tímy už nastupujú na ihrisko a zápas sa o chvíľu začne. Domáci v tradičných zelenobielych dresoch, hostia v sivých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí loptu len posunuli na vlastných obrancov, od ktorých sa snažia rozbehnúť prvý postupný útok.
     
    2
    Firpo sa prvýkrát presadil na ľavej strane a centroval do pokutového územia na Moróna, obranca Le Normand loptu odvrátil. Domáci však zostávajú pri lopte a opäť začínajú kombináciu od vlastných obrancov.
     
    3
    Guerrero a Morón sa skúšali dostať k centru z pravej strany, oba boli zblokované. Betis začína dnešný zápas veľmi aktívne a hostia sa ešte nedostali k lopte.
     
    4
    Domáci až teraz strácajú loptu, pretože Guardadovi lopta odskočila pri spracovaní do autu.
     
    5
    Už-už to vypadalo, že Sandro Ramírez obíde na pravom krídle Sidneiho, loptu si ale predkopol do autu. Lopta pre Betis, ktorý opäť začína postupný útok.
     
    6
    Tentokrát už hostia lepšie pokrývajú voľné priestory a dobrým presingom vytlačili domácich až k brankárovi Lópezovi. Loptu ale stále drží Betis.
     
    7
    Guerrero prišiel o loptu v súboji so Zurutuzom. Domáci však svojim presingom dostali hostí pod obrovský tlak a brankár Moyà nemal inú moožnosť, ako odkopnúť loptu do autu.
     
    8
    Domáci si stále posúvajú loptu zo strany na stranu, hostia sú ale zoradení v obrannej formácii a nedávajú Betisu priestor na žiadnu kolmú prihrávku.
     
    9
    Illarramendi vybojoval loptu pred vlastným pokutovým územím a posunul dopredu Oyarzabala. Ten chcel z prvej vysunúť do nábehu Sandra Ramíreza, prihrávka na útočníka hostí bola ale príliš rýchla a skončila u brankára Paua Lópeza.
     
    10
    Guardado rozohral roh trochu nešikovne, keď si chcel naraziť loptu na krátko so spoluhráčom. Obrana hostí sa ale bleskurýchle posunula dopredu a vystavila Guardada do ofsajdu.
     
    11
    Desať minút zápasu za nami. Hostia sa zatiaľ prakticky nedostali k lopte. Domáci sa snažia o postupné kombinácie, zatiaľ sú ale veľmi pomalé, bez pohybu a bez nápadu.
     
    12
    Hernández sa chcel prekľučkovať medzi dvoma obrancami smerom k pokutovému územiu domácich, druhý z nich ho ale podrazil. Priamy kop hostí zo zaujímavej pozície.
     
    13
    Oyarzabal centroval na zadnú tyč, kde loptu chytil brankár Pau López. Doňho vrazil ešte nabiehajúci Moreno, domáci tak získavajú loptu po faule hostí.
     
    14
    Ďalšiu postupnú kombináciu napáda len Oyarzabal. Všetci jeho spoluhráči sú zoradení v obrane na vlastnej polovici. Betis tak nemá žiaden problém so založením útoku.
     
    15
    Guardado sa pri spracovaní vysokého nákopu zranil a veľmi pomaly opúšťa ihrisko. Betis zatiaľ hrá v oslabení.
     
    17
    Lo Celso a Bartra sa takmer zrazili pri vzdušnom súboji a už to vypadalo, že sa za nami k lopte dostane Sandro Ramírez. Ten ale pri pokuse získať loptu fauloval.
     
    18
    Prvýkrát v zápase sú v postupnej kombinácii na polovici súpera i hostia. O loptu sa ale pripravili sami, keď Zurutuzovi utiekla lopta do autu.
     
    19
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Ryad Boudebouz.
     
    20
    Držanie lopty: 70 % : 30 %
     
    21
    Carvalho veľmi riskantne prihral z prvej na krídle, kde spoluhráč loptu nespracoval. Následne ju ale Carvalho získal skĺzom späť a Betis je tak opäť nasťahovaný na polovici hostí.
     
    22
    Práve hrdina predchádzajúcej minúty Carvalho chcel vysunúť medzi obrancov do samostatného úniku Moróna, Le Normand na poslednú chvíľu loptu zastavil.
     
    23
    Sidnei teraz predviedol skvelý obranný zákrok vo vlastnej šestnástke, pretože sa cez neho tlačil k zakončeniu Sandro Ramírez. Sidnei mu ale čistým zákrokom loptu odkopol.
     
    25
    Sandro Ramírez si opäť nabiehal za pasom za obranu, napokon bol ale preňho príliš vysoký a nedokázal si spracovať na ihrisku.
     
    26
    Až štyria hráči Betisu napádali rozohrávku hostí, ktorý sa ale dostali z tohto tlaku a okamžite zaútočili do otvorenej obrany Betisu. Hernández dostal prihrávku za obranu a spadol v pokutovom území v súboji so Carvalhom, rozhodca zostal pokojný a penaltu nepíska.
     
    28
    Z pravej strany prišiel veľmi nečakaný center od Illaramendiho, Sandro Ramírez bol ale od lopty ďaleko. Lopta napokon končí u hráčov Betisu.
     
    29
    Hra sa v posledných minútach trochu zrýchlila. Lo Celso chcel kolmicou vysunúť Joaquína, pred ním zasiahol obranca hostí.
     
    31
    José centroval sprava a center prešiel pomedzi nohy Mandiiho. Sandro Ramírez sa k lopte nedostal, naopak Betis rýchlo zaútočil a po faule na Guerrero budú mať domáci priamy kop zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    32
    Lo Celso strieľal z priameho kopu priamo na bránu, bránu ale prestrelil.
     
    33
    Real Betis dal gól!

    Rohový kop predĺžil hlavou Carvalho na zadnú tyč, kde stál úplne voľný JÚNIOR FIRPO, ktorý si loptu spracoval a nechytateľne napálil k tyči. Betis otvára skóre!
    33. Júnior Firpo (RBE) - 1:0
     
    36
    Hostia po góle zvýšili svoju aktivitu a pritlačili domácich k ich pokutovému územiu. K ohrozeniu brány Paua Lópeza ale nedošlo.
     
    38
    Le Normand pod tlakom krásne obišiel dvoch napádajúcich hráčov, následný pokus o vysunutie Sandra Ramíreza už sa ale nevydaril.
     
    39
    Joaquín s obrovským prehľadom udržal loptu proti trom protihráčom a založil útočnú akciu. Loptu ale pred pokutovým územím stratil Boudebouz.
     
    40
    A okamžite po zisku lopty dostal loptu na pravom krídle Sandro Ramírez, ktorý si ju potiahol do pokutového územia a vypálil. Jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár Pau López.
    40.
     
    41
    A ďalšia veľká možnosť hostí! Z ľavej strany poslal Moreno krásny center do pokutového územia, kde nechala obrana domácich úplne voľného Zurutuzu. Ten ale zblízka loptu poslal mimo bránu.
    41.
     
    43
    Oyarzabal posunul loptu Illarramendimu, ktorý centroval z ľavej strany. Bartra jeho center odvrátil.
     
    44
    Oyarzabal sa snažil tentokrát pre zmenu vysunúť Josého, ten jeho prihrávku nespracoval.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy neponúkal. Hra sa trochu rozbehla až po vedúcom góle domácich a hostia si vypracovali dve čisté gólové príležitosti, ktoré ale nedokázali premeniť. Stav po prvom polčase je teda 1:0 pre Betis a nám nezostáva nič iné, len veriť, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas rozohrali výkopom hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Giovani Lo Celso (Real Betis).
     
    47
    Boudebouz pekne preniesol loptu na Firpa na ľavú stranu, ten sa ale po narážačke s Joaquínom dostal do ofsajdu.
     
    48
    Guerrero sa pekne otočil okolo obrancu a z pravej strany nacentroval presne na Firpa, ktorého hlavičkou do zeme k tyči skvele vyrazil brankár Pau López.
     
    49
    Okamžite na druhej strane došlo k rýchleho protiútoku, ktorý zakončil gólom Sandro Ramírez. Tesne pred jeho strelou mu ale odstránil z cesty Bartru faulom José a tak jeho gól neplatí.
     
    51
    Nákop z vlastnej polovice hľadal nabiehajúceho Zurutuzovali. Ten si loptu nespracoval, ale aspoň sa dostala k hosťom a po faule na Illarramendiho budú mať priamy kop.
     
    52
    Illarramendi centroval na zadnú tyč, jeho center ale letel príliš vysoko pre všetkých hráčov a tak končí za bránou.
     
    53
    Dnešné stretnutie sleduje 46 562 divákov. Štadión tak nie je úplne zaplnený.
     
    54
    Ale späť k hre. Guerrero centroval sprava, jeho center bol ale mizerný a nemal šancu nájsť nabiehajúceho Lo Celsa.
     
    55
    Betis získal priamy kop po faule Hernández na Guerrera. Domáci ho ale nerozohrávali nákopom do pokutového územia, ale len na krátko a radšej prechádzajú do postupného útoku.
     
    56
    Loptu ale stratili a po ďalšom rýchlom protiútoku sa snažil o prienik z pravej strany Zubeldia, obranca domácich si s ním skúsene poradil.
     
    57
    Po peknej akcii domácich centroval Guerrero z pravej strany na nabiehajúceho Firpa, pred ním loptu odvrátil Gorosabel. Domáci sú v druhom polčase aktívnejší a radi by navýšili svoj náskok.
     
    58
    Rohový kop bol rozohraný na krátko a po centri sa k hlavičke v strede pokutového územia dostal Bartra. Jeho hlavička skončila mimo a navyše ešte vo vzdušnom súboji fauloval obrancu.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Júnior Firpo (Real Betis).
     
    60
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Zurutuza, prichádza Mikel Merino.
     
    61
    Boudebouz stratil loptu v strede poľa a hostia mohli zaútočiť do otvorenej obrany. Rýchly útok sa ale vôbec nevydaril a loptu stratili.
     
    61
    Illarramendi nádhernou kolmou prihrávkou našiel Sandra Ramíreza, ktorý si obhodil brankára Paua Lópeza, s loptou sa však už dostal do príliš veľkého uhlu. Následne aspoň centroval späť pred bránu, ale Oyarzabal sa pri pokuse o strelu z voleja pošmykol. To bola veľká šanca!
     
    62
    Žltú kartu dostáva Theo Hernández (Real Sociedad San Sebastian).
     
    63
    Po prestávke má zápas vysoké tempo a hra má spád. Hra sa prelieva zo strany na stranu a obrany sú omnoho otvorenejšie.
     
    65
    Hernández vletel po ľavom krídle do pokutového územia, jeho prihrávku krížem cez bránkovisko ale nezasiahol Sandro Ramírez, ktorého mu na to chýbalo pár krokov.
     
    66
    Morón sa pokúsil o individuálny prienik medzi štyrmi obrancami, jeho prienik sa ale nevydaril a lopta končí v aute.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Cristian Tello.
     
    68
    Carvalho krásnou kolmicou vysunul Firpa, ktorý ešte posielal prihrávku pred prázdnu bránu Morónovi. Ten už ale loptu nestihol a tak ju vrátil späť na postupnú kombináciu.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Juanmi.
     
    70
    Merino sa snažil obísť Bartru a potom ho silou tlačil do pokutového územia. Jeho zákrok následne vyhodnotil rozhodca ako faul.
     
    72
    Hernándezov center zľava po jeho individuálnej akcii sa odrazil od hráčov v pokutovom území k Sandro Ramírezovi, ktorého strelu zákrokom zápasu vyrazil brankár Pau López.
    72. Sandro Ramírez (RSC)
     
    73
    Následne ďalším skvelým zákrokom vyrazil domáci brankár hlavičku Juanmiho, ktorý hlavičkoval po centri Sandra Ramíreza.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Igor Zubeldia, prichádza Adnan Januzaj.
     
    76
    Žltú kartu za ťahanie protihráča za dres dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).
     
    78
    Po prieniku Tella strieľal Morón asi z piatich metrov, brankár Moyà ho vychytal a následné dve dorážky jeho spoluhráčov zblokovali obrancovia hostí.
     
    79
    Žltú kartu dostáva William Carvalho (Real Betis).
     
    80
    Žltú kartu za úder do tváre Guerrera dostáva Willian José (Real Sociedad San Sebastian).
     
    81
    Januzaj dostal prihrávku od Juanmiho do pokutového územia a z pravej strany strieľal cez obrancu. Jeho strela minula bránu len o centimetre!
    81. Adnan Januzaj (RSC)
     
    83
    Domáci sa asi minútu točili okolo pokutového územia hostí a hľadali nejaký voľný priestor. Ten ale nenašli a tak to zobral na seba Lo Celsa, ktorého strela do stredu brány nebola problém pre brankára Moyu.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Javi García.
     
    85
    Betis teraz po striedaní Moróna prechádza na hru bez klasického hrotového útočníka. Carvalho si narazil pekne loptu s Lo Celsom a chcel si nabehnúť za loptou do pokutového územia, k lopte sa ale priplietol Tello a akciu zbrzdil.
     
    86
    Lo Celso sa snažil o individuálny prienik po ľavej strane a už takmer z bránkovej čiary prihrával pred bránu. Tam ale nebol nikto z domácich hráčov.
     
    87
    Domáci sa snažia kontrolovať loptu a ťahať trochu čas svojou postupnou kombináciou.
     
    88
    Tello sa pekne uvoľnil na ľavom krídle do samostatného úniku. Namiesto strely ale zvolil prihrávku na pravú stranu, kde na jeho prihrávku nemohol nikto zo spoluhráčov dosiahnuť.
     
    89
    Center Boudebouza z rohového kopu odvrátili obrancovia hostí len na hranicu pokutového územia k Tellovi, ktorého strela z prvej letí nad bránu Moyu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Domáci držia loptu a nechcú ju dať hosťom, ktorý by ešte mohli zaútočiť. Teraz sú nasťahovaní pred pokutové územie hostí.
     
    90+3
    Hostia konečne získali loptu a snažia sa ešte dostať do gólovej príležitosti. Ich akcia ale končí faulom Januzaja a domáci sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas, narozdiel od toho prvého, ponúkol skvelý futbal. Domáci Betis bol aktívnejší, hostia si ale i tak boli schopní vytvárať veľké gólové príležitosti. Ani jednu ale nepremenili a tak si domov neodvezú ani bod. Betis sa týmto víťazstvom bodovo doťahuje vo vyrovnanom strede tabuľky na svojho dnešného súpera.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (13:53:58)

    Michal Sadlek

    Góly: 33. Firpo

    Karty:   46. Lo Celso (RBE), 59. Firpo (RBE), 76. Mandi (RBE), 79. W. Carvalho (RBE) – 62. Hernández (RSC), 80. José (RSC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:18.
    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Sidnei – Guerrero, Lo Celso, W. Carvalho, Guardado (19. Boudebouz), Firpo – Joaquín (C) (67. Tello) – Morón (84. Javi García).
    Náhradníci: Robles – Feddal, Javi García, Tello, Inuj, Boudebouz, A. Sanabria.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Gorosabel, Le Normand, H. Moreno, Hernández – Oyarzabal (69. Juanmi), Illarramendi (C), Zubeldia (75. Januzaj), Zurutuza (60. Merino) – Sandro Ramírez, José.
    Náhradníci: Rulli – Zaldúa, Juanmi, Merino, Januzaj, Pardo, Rodrigues.

    Rozhodca: Cuadra Fernández

    Diváci: 46 562