Real Betis – Sociedad 1:0 (kon.) | Girona – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Barcelona – Villarreal 2:0 (kon.)
Alavés – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 02.12.2018, 20:45 • Estadio de Mendizorrotza, Vitoria-Gasteiz • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte pri zápase 14. kola španielskej Primera Division medzi tímami Deportivo Alavés a FC Sevilla.
     
    Deportivo Alavés

    Domáci zatiaľ zažívajú sezónu ako z ríše snov a sú na štvrtej pozícii, zaručujúcej miestenku do Ligy majstrov. Forma šla trochu dolu, keďže z posledných troch zápasov prehrali dva, ale tabuľka za nimi je natoľko vyrovnaná, že sa nikto pred nich nedostal. Alavés veľa gólov nedáva (17 strelených gólov za 13 zápasov), ale ani nedostáva (13 inkasovaných) a hlavne dokáže vyhrávať vyrovnané zápasy, ktoré končia výsledkom o gól. Na svojom štadióne Alavés ako jediný spolu s Atléticom Madrid ešte neprehral a určite bude chcieť v tejto sérii pokračovať i dnes.

    Posledných 5 zápasov:
    Celta Vigo – Alavés 0:1
    Alavés – Villarreal 2:1
    Eibar – Alavés 2:1
    Alavés – Huesca 2:1
    Leganes – Alavés 1:0
     
    FC Sevilla

    Hostia sú na tom ešte lepšie ako domáci, pretože po 13 kolách španielsku Primera Division vedú. Okrem toho majú i výbornú aktuálnu formu, v posledných štyroch zápasoch získali desať bodov a i v zápasoch predtým prehrali len na Camp Nou 2:4. Sevilla zatiaľ dokáže vyhrávať vyrovnané zápasy a strieľa pomerne dosť gólov – je druhým tímom podľa počtu strelených gólov (25). Keďže Barcelona i Atlético Madrid hrajú v tomto kole so súpermi, ktorých by mali poraziť, tak sa dá čakať, že Sevilla bude musieť na udržanie prvého miesta dnes zvíťaziť.

    Posledných 5 zápasov:
    FC Barcelona – FC Sevilla 4:2
    FC Sevilla – Huesca 2:1
    Real Sociedad – FC Sevilla 0:0
    FC Sevilla – Espanyol 2:1
    FC Sevilla – Valladolid 1:0
     
    Oba tímy spolu zatiaľ odohrali 12 vzájomných zápasov. Trikrát sa tešil Alavés, šesťkrát Sevilla a tri zápasy sa skončili remízou. Posledné vzájomné zápasy z minulej sezóny sa skončili víťazstvami domácich tímov 1:0.

    Zápasy v sezóne 2017/2018:
    Alavés – Sevilla 1:0
    Sevilla – Alavés 1:0
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso – I. Gómez, Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Brašanac, Bastón, Guidetti, Marín, Maripán, Sobrino.

    FC Sevilla: Vaclík – Carriço (C), Kjaer, Sergi Gómez – Mercado, Banega, Roque, F. Vázquez, Escudero – André Silva, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Arana, Muriel, Gnagnon, Promes, Sarabia.

    Rozhodca: Sánchez Martínez.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci budú hrať v modrobielych dresoch, hostia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite poslali nákop dopredu. Útočníci ale loptu nezískali a tak môžu zaútočiť hostia.
     
    1
    A hneď v prvej akcii bol Ben Yedder v ofsajde.
     
    2
    Center domácich z pravej strany sa snažil zasiahnuť hlavou Calleri, pri svojom výskoku ale fauloval Kjaera.
     
    3
    Hostia rozohrali veľmi rýchlo a Vaclík rýchlo chytil loptu na hranici pokutového územia. Domáci teraz ukazujú, že hosťujúci brankár chytil loptu mimo pokutového územia, rozhodca ale nepíska.
     
    4
    Domáci vstúpili do zápasu aktívnejšie a držia loptu častejšie na kopačkách. Obrana hostí ale funguje spoľahlivo a nedáva im priestor na kombináciu.
     
    5
    A kombináciu domácich na útočnej polovici ukončil stratou lopty a faulom kapitán García.
     
    6
    V ďalšom súboji v strede poľa fauloval zase Pina Carriça. Zápas začal pomerne tvrdo a nie je to ani zďaleka prvý odpískaný faul.
     
    7
    Domáci teraz svojim presingom dotlačili hostí až k prihrávke na brankára Vaclíka, ktorému sa odkop vôbec nevydaril a letel do autu na tribúnu.
     
    8
    Po ďalšom faule mal Alavés priamy kop z pravej strany. Center sa ale nevydaril a navyše bol jeden z hráčov domácich, ktorý zasiahol loptu, v ofsajde.
     
    9
    Vaclík rozohral nákopom dopredu, ale lopta len preletela celým ihriskom až k brankárovi domácich Pachecovi. Ten zakladá postupný útok domácich.
     
    10
    Calleri centroval po prihrávke Gómeza z pravej strany, jeho zrazený center končí v rukaviciach brankára Vaclíka.
     
    11
    Obrovský debatný krúžok vznikol na polovici Alavésu po faule Andrého Silvu na Duarteho. Domáci požadujú žltú kartu pre hosťujúceho útočníka, hostia zase ukazujú, že Silva hral telom a domáci obranca simuluje.
     
    12
    A ďalší faul prichádza na druhej strane. Kjaera, ktorý chcel rozohrať, zrazil k zemi Gómez. Hra sa zatiaľ veľmi kúskuje.
     
    13
    Mercado bol faulovaný na útočnej polovici a tak bude mať Sevilla priamy kop. Rozhodca všetkým ukazuje, že začne udeľovať karty, ak to bude takto pokračovať.
     
    14
    Z priameho kopu ale neprišlo žiadne nebezpečenstvo, naopak hostia zahrozili z protiútoku, keď sa traja hráči domácich vyrútili k pokutovému územiu Sevilly. Tam si ale pri svojej kombinácii neporozumeli a následný center s pokojom chytil Vaclík.
     
    16
    Wakaso prešprintoval obrancu na ľavom krídle, ale center nezasiahol nabiehajúci Gómez. Alavés v posledných minútach napáda veľmi vysoko a hostia majú s rozohrávkou značné problémy.
     
    17
    Sevilla ale teraz založila postupný útok a približovala sa k pokutovému územiu domácich.
     
    18
    Nepresný nákop ale spôsobil stratu lopty. Brankár Pacheco ju chcel bleskovo rozohrať do útoku, jeho výkop ale doletel do autu.
     
    19
    Sergi Gómez zasiahol vo vzdušnom súboji do tváre Calleriho. Domáci útočník je trochu otrasený, ale pokračuje v zápase.
     
    21
    Ibai Gómez si nabiehal za prihrávkou z ľavej strany a len tesne ju nestihol. Škoda, domáci útočník by bol sám pred brankárom Vaclíkom.
     
    23
    Wakaso získal loptu v strede poľa a chcel hneď vysunúť za obranu nabiehajúceho Calleriho, loptu ale zastavili stopéri Sevilly, ktorí zakladajú postupný útok hostí.
     
    24
    Loptu ale stratili a Calleri to tentokrát zobral sám na seba. Obišiel Sergiho Gómeza, strelecký pokus ale letí vysoko nad.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Manuel García (Deportivo Alavés). Lakťom trafil do tváre vo vzdušnom súboji Andrého Silvu.
     
    25
    Práve André Silva predlžoval center z priameho kopu, nikto z hráčov v červenom sa ale k lopte nedostal.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Roque (FC Sevilla).
     
    27
    Zápas sa zatiaľ nehrá vo vysokom tempe. Vidíme množstvo tvrdých súbojov, faulov, ale ešte sme nevideli žiadnu veľkú gólovú príležitosť.
     
    28
    Escudero takmer prihral hlavou do behu Gómezovi, brankár Vaclík bol ale pozorný a k lopte sa dostal ako prvý. Sevilla prechádza do ďalšieho postupného útoku.
     
    30
    Loptu však stratila, a tak sa o podobnú kombináciu pokúsili domáci. Ich pokus ale dopadol úplne rovnako vďaka Laguardiovi, ktorý nakopol loptu až do autu.
     
    31
    Mercado reklamoval ruku Duarteho v pokutovom území, rozhodca ale nereaguje a hra plynie ďalej.
     
    32
    Roque zozadu trafil protihráča. Rozhodca mu teraz možno i odpustil druhú žltú kartu.
     
    33
    Pina už sa asi nemohol na nekonečnú kombinácie oboch tímov dívať a tak vystrelil z cca 35 metrov na bránu. Vaclík jeho pokus vyrazil.
     
    34
    Strely: 1:1

    I táto štatistika naznačuje, aký bojovný zápas zatiaľ vidíme.
     
    35
    Prvá veľká šanca zápasu! André Silva pekným oblúčikom poslal do šestnástky Ben Yeddera, ktorý pravačkou tesne míňa Pachecovu bránu.
    35. Wissam Ben Yedder (SEV)
     
    36
    Kolmú prihrávku dostal i na druhej strane Calleri, ktorý ale pri pokuse si spracovať loptu fauloval Kjaera.
     
    37
    A opäť Calleri. Ten je dnes v súbojoch s obrancami hostí veľmi aktívny a i teraz bol v súboji s Kjaerom, zahral ale rukou.
     
    37
    Tím Alavés práve strelil gól!

    Hlavičku zo stredného poľa predĺžil Sergi Gómez za seba na Calleriho, ktorý by bez tohto jeho zásahu stál v ofsajde. Takto ale mohol pokračovať, vletel s loptou do šestnástky a prihral pred bránu na nabiehajúceho JONYHO, ktorý na zadnej tyči bez problémov dorazil loptu do brány.
    37. Jony (DAL) - 1:0
     
    39
    Žltú kartu dostáva náhradný brankár Pablo Sarabia (FC Sevilla), ktorý bol veľmi aktívny pri vyjadrovaní svojho názoru na uznanie vedúceho gólu Alavésu.
     
    40
    Banega rozohrával z ľavej strany priamy kop, center ale vôbec nebol vydarený a nepriniesol žiadne nebezpečenstvo pred bránu domácich.
     
    42
    Banega zasiahol vo výskoku nohou do hrude Wakasa, rozhodca si to ale vôbec nevšimol, a tak hra pokračuje len rohovým kopom domácich.
     
    43
    Mercado fauloval Jonyho, a tak budú mať teraz štandardku domáci.
     
    44
    Vo vzdušnom súboji v pokutovom území bol ale faulovaný Roque. Faulujúcim hráčom bol kapitán domácích García.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol len po jednej veľkej príležitosti na oboch stranách. Kým hostia svoju nepremenili, domáci áno a tak idú do šatne s vedením 1:0. Inak sme sledovali nezáživný bojovný futbal, plný veľkého množstva faulov, tvrdých zákrokov, diskusii a prerušení. Dúfajme teda, že druhý polčas prinesie lepší futbal.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Roque, prichádza Ibrahim Amadou.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia a ich tréner musel cez prestávku nútene vystriedať zraneného Roqueho, ktorý teraz sedí na striedačke s ľadovým obkladom na nohe.
     
    47
    Alavés hneď obral hostí o loptu a zatlačil ich k ich vlastnému pokutovému územiu. K streleckému pokusu sa ale domáci nedostali.
     
    48
    André Silva leží na zemi a drží sa za tvár. Vypadá to ale, že bude pokračovať v zápase i bez nutnosti ošetrenia.
     
    49
    Práve André Silva, ktorý teraz prežil vlastnú smrť, si nabiehal za prihrávkou Mercada, Loptu ale nestihol a získava ju tak domáci Alavés.
     
    50
    Hostia od začiatku druhého polčasu napádajú veľmi vysoko a i teraz sa i týmto presingom podarilo získať loptu. Následný Kjaerov nákop na nabiehajúceho Mercada bol už ale príliš vysoký a skončil v aute.
     
    51
    Jony sa presadil na ľavej strane a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu, loptu odvrátil jeden z vracajúcich sa obrancov Sevilly.
     
    52
    Sevilla nehrá dnes dobrý zápas, čo podtrhol i teraz Banega úplne zbytočným faulom pri autovej čiare. Priamy kop domácich.
     
    53
    Gómez krásne pätičkou vo vzduchu posunul loptu Callerimu, ten ale nemohol ísť dopredu a tak domáci prešli k postupnému útoku.
     
    54
    A tento útok zakončil strelou nad z hranice pokutového územia Calleri.
     
    55
    Tempo zápasu sa veľmi nezvýšilo ani v druhom polčase. Na strely je to aktuálne 4:3 pre domácich a tvrdých zákrokov je stále rovnako.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    56
    Banegov center z priameho kopu odvrátil hneď prvý brániaci hráč. Dopredu sa za loptou vydal Jony, ktorý ju ale nezískal a naopak, ešte fauloval Amadoua.
     
    57
    Vaclík podcenil rozohrávku a trafil napádajúceho Gómeza, Našťastie pre českého brankára, lopta sa odrazila ku Kjaerovi, ktorý ju odkopol.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Gabriel Mercado, prichádza Quincy Promes.
     
    59
    Postupný útok Sevilly čoraz viac tlačí domácich k ich pokutovému územiu. Carriçova strela ale bola zblokovaná.
     
    60
    Kjaer poslal malú domov Vaclíkovi, tomu ale pred nabiehajúcim Callerim odskočila a skĺzom ju odkopával na poslednú chvíľu. Český brankár sa zahráva s nervami fanúšikov Sevilly.
     
    61
    Promesov center z pravej strany bol niekoľko tečovaný, až za dostal k Andrému Silvovi, ktorý z voleja prestrelil bránu domácich.
     
    62
    Hostia čoraz viac preberajú opraty zápasu a zatláčajú domácich do obrany.
     
    63
    Veľká príležitosť hostí! Banega krásnou prihrávkou našiel na pravej strane nabiehajúceho Promesa, ktorý sám pred brankárom vo veľkej príležitosti trafil len do bočnej siete.
     
    64
    Gómez stratil loptu, ktorú získal Promes a cez Andrého Silvu sa dostala na Ben Yeddera, ktorého skvelým zákrokom vychytal brankár Pacheco.
    64. Wissam Ben Yedder (SEV)
     
    65
    Ibai Gómez si vyslúžil potlesk domácich fanúšikov, pretože dvakrát za sebou úspešne predviedol zidanovku proti obrancom hostí.
     
    66
    Domáci sa snažia upokojiť trochu hru vlastnou kombináciou, pretože Sevilla si v priebehu dvoch minút vytvorila dve obrovské príležitosti.
     
    68
    Dvakrát Sergi Gómez rezolútne odkopol loptu na tribúnu za autovou čiarou a dvakrát sa ospravedlňoval fanúšikom. Zabránil tým ale prieniku Gómeza po pravej strane.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Simon Kjaer, prichádza Pablo Sarabia.
     
    70
    Calleri sa vo vzdušnom súboji zrazil s Banegom a Garcíom a musí byť ošetrený. Na ošetrenie za autovú čiaru ale odchádza po vlastných, takže sa asi do zápasu vráti.
     
    72
    Sevilla pokračuje v tlaku a rýchlo si posúva loptu zo strany na stranu. Promes na pravom krídle získal rohový kop.
     
    73
    Rohový kop ale takmer založil protiútok domácich. Preto radšej fauloval v strede poľa Vázquez.
     
    74
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Mubarak Wakaso, prichádza Darko Brašanac.
     
    75
    Domáci predviedli bleskový protiútok. Päť hráčov v priebehu niekoľkých sekúnd prešlo s loptou vzdialenosť od vlastného pokutového územia k súperovmu a nechýbalo veľa, aby Calleri zasiahol hlavou Martínov center.
     
    76
    Promes, Sarabia a Ben Yedder si pekne narážali loptu na pravom krídle a tretí menovaný vybohoval roh. Po ňom sa dostal po veľkej skrumáži k hlavičke Carriço, jeho hlavička ale vôbec nebola prudká a končí výrazne mimo.
     
    78
    Sevilla dala gól!

    Hostia zaslúžene vyrovnávajú! Po peknom prechode do útoku sa lopta dostala na pravú stranu k Sarabiovi, ktorý nacentroval do bránkoviska, kde WISSAM BEN YEDDER predskočil všetkých brániacich hráčov i brankára Pacheca a poľahky strelil vyrovnávajúci gól.
    78. Wissam Ben Yedder (SEV) - 1:1
     
    79
    Na druhej strane centroval z priameho kopu do pokutového územia Jony, ale Vaclík jeho vysoký center s obrovským prehľadom chytil.
     
    81
    Priamy kop mali i hostia. Prekvapivo po zemi ho na Sergiho Gómeza rozohral Banega, jeho center už ale nebol úspešný a po zisku loptu okamžite nakopával loptu na Calleriho Duarte. Vaclík bol pripravený a loptu rozohral na ďalší útok Sevilly.
     
    83
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Rubén Sobrino.
     
    84
    Sarabia sa presadil na pravej strane a posunul loptu do behu Ben Yedderovi, ktorý už ale z uhlu trafil len do bočnej siete.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla). Opäť totiž fauloval vo vzdušnom súboji a tak mu hlavný rozhodca už asi spočítal všetky jeho podobné zákroky.
     
    85
    Po priamom kope sa dostal k lopte v pokutovom území zabudnutý Laguardia. Jeho strela letí nad Vaclíkovu bránu.
     
    86
    Banega posielal kolmú prihrávku za obranu na Andrého Silvu, ten ale stál v dobe jeho prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    87
    Navarro predviedol pekné sólo, keď potiahol loptu zo stredového kruhu až do pokutového územia Sevilly, tam mu ale Sergi Gómez loptu odkopol na rohový kop. Center z rohového kopu však bez problémov chytil Vaclík.
     
    88
    Domáci mohli rozhodnúť! Na center z pravej strany si najvyššie vyskočil Brašanac, ktorého hlavička opečiatkovala ľavú tyč brány a následne sa na bránkovej čiare lopta odrazila priamo do rúk brankára Vaclíka.
    88. Darko Brašanac (DAL)
     
    89
    Brašanac sa skúšal obtočiť okolo Banegu, argentínsky záložník si ale splnil svoje obranné povinnosti a ešte založil ďalší útok hostí.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza John Guidetti.
     
    90+2
    Vázquez získal po nákope Vaclíka loptu a bol faulovaný. Sevilla bude mať priamy kop.
     
    90+3
    Prihrávku z priameho kopu dostal po zemi Ben Yedder, ktorý chcel ešte prihrať Promesovi, na toho už ale prihrávka neprešla a naopak, svojim faulom daroval loptu domácim.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva John Guidetti (Deportivo Alavés).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Sevilla v druhom polčase výrazne pridala, viac ako vyrovnať sa jej už ale nepodarilo a vzhľadom ku koncovke zápasu, kedy domáci Brašanac trafil tyč, asi bude s bodom z dnešného zápasu i spokojná. Ďalšie dva ich totiž stál mizerne zahraný prvý polčas, v ktorom si vytvorili len jednu príležitosť a len raz vystrelili na bránu. Z pohľadu ligovej tabuľky dnešný zápas znamená to, že Alavés sa udržal na štvrtom mieste a Sevilla po tomto kole stratila vedúcu pozíciu, ktorú prenechala FC Barcelone.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:43:36)

    Michal Sadlek

    Góly: 37. Jony – 78. Ben Yedder

    Karty:   24. García (DAL), 55. Pina (DAL), 90+3. Guidetti (DAL) – 26. Roque (SEV), 39. Sarabia (SEV), 84. F. Vázquez (SEV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:14.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Laguardia, Navarro, R. Duarte – García (C), Pina, Wakaso (74. Brašanac) – I. Gómez (83. Sobrino), Calleri (90+1. Guidetti), Jony.
    Náhradníci: Sivera – Brašanac, Bastón, Guidetti, Marín, Maripán, Sobrino.

    FC Sevilla: Vaclík – Carriço (C), Kjaer (69. Sarabia), Sergi Gómez – Mercado (58. Promes), Banega, Roque (46. Amadou), F. Vázquez, Escudero – André Silva, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Arana, Muriel, Gnagnon, Promes, Sarabia.

    Rozhodca: Sánchez Martínez

    Diváci: 17 848