Švajčiarsko – Lotyšsko 7:3 (kon.) | Kanada – Slovensko sk 3:12 (kon.) | Fínsko – Švédsko 4:5 (kon.)
Austrália – Estónsko 5:11 (kon.) | Nemecko – Česko 5:10 (kon.) | Poľsko – Thajsko 5:2 (kon.)
koniec
Poľsko
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Thajsko
cz Sobota 01.12.2018, 18:30 • Aréna Sparta • Majstrovstvá sveta mužov • Skupina C
    59:55 Pawat THAIDIT - 5:2
     
    59:55
    Tým Thajsko právě vstřelil branku! Thajci ještě pět vteřin před koncem korigují skóre na rozdíl tří branek, body z toho ale dneska již nebudou. PAWAT THAIDIT dostal křižnou přihrávku a střelou z první trefil místečko u přední tyčky. Asistence:Pi Chaiyakul.
     
    59:00
    Poslední minuta dnešního utkání!
    57:52 Maciej SIENKO - 5:1
     
    57:52
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Přesto Poláci přidávají dnes již pátou branku a vypadá to, že výhra je nemine. Lukaszewski si obhodil o mantinel protihráče, poslal míček do druhé vlny, kde byl MACIEJ SIENKO, jehož rána z první trefil odkrytou část branky naprosto přesně. Asistence: Filip Lukaszewski.
     
    53:59
    Michal Sienko je na hřišti!
     
    52:44
    Jenže do gólovky se stejně hnali domácí Poláci! Ti se dostali do přečíslení, ale přihrávka na volného hráče byla sražena mimo nebezpečí.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu Polsko (Michal Sienko – 2 min., Hrubost).
     
    50:51
    Pawel Heyne právě zachránil svůj tým od inkasování! Míček již překonal polského brankáře a šel do branky, v tu chvíli se tam však objevila hokejka polského obránce, jenž míček zastavil.
    49:17 Lukasz CHLEBDA - 4:1
     
    49:17
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci využívají první přesilovou hru a mají tak 50% úspěšnost! Pěkná akce, kdy šel míček z hole na hůl a na jejím konci stál LUKASZ CHLEBDA, jehož rána prošla thajskému gólmanovi nejspíše pod nohou. Asistence: Michal Sienko.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu Thajsko (Veerasak Pimpa – 2 min., Bránění ve hře).
    45:55 Alexander RINEFALK - 3:1
     
    45:55
    Tým Thajsko právě vstřelil branku! Thajci dali gól, ale domácímu týmu se to ani trochu nelíbí a nejspíše k tomu má i důvod! Thaiditova přihrávka byla sražena do míst, kde byl ALEXANDER RINEFALK, který trefil míček nejspíše vysokou holí (někde těsně pod pasem), přesto je trefa uznána! Poláci i polská střídačka protestovali, ale bylo jim to k ničemu. Bez asistence.
     
    43:27
    Další dobrá šance pro Poláky! Tentokrát přišel pas mezi obránce, ale než si stihl daný hráč míček zpracovat, stihli k němu doběhnout a jeho pokus poslat mimo mantinely.
     
    42:03
    Díky tomu zahrávali Thajci volný úder z hranice brankoviště a byli kousek od snížení! První střelu sice domácí obrana zastavila, ale míček se odrazil zpět na hosty, kteří ranou z první trefili tyčku!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:00
    Lukasz Chlebda se dostal ke střele poté, co dostal přihrávku. Autthachai Sohtree však předvedl tygří skok a jeho střelu lapil!
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Thajsko (Santipong Sukkasem – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    34:19
    Tak tohle nebyl od Michala Skury vůbec hezký zákrok. Ten doslova zahodil Veerasaka Pipmu přes mantinel a po právu si odsedí dvě minuty za nedovolené vrážení.
    30:11 Karol PELCZARSKI - 3:0
     
    30:11
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Wow, uběhly dvě vteřiny a už je to o tři branky! Toto aspiruje na nejrychlejší dvě vstřelené branky v historii šampionátů! KAROL PELCZARSKI si naběhl s míčkem a jeho střela na zadní tyč byla úspěšná! Bez asistence.
    30:09 Alexander DAHLSTROM - 2:0
     
    30:09
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci navyšují svůj náskok na dvě branky! Jeden z hostujících obránců nezpracoval těžký míček, ALEXANDER DAHLSTROM mu ho vypíchl a běžel sám na gólmana. Toho si položil a poslal míček pod horní tyčku. Nádhera. Bez asistence.
     
    27:17
    Nádherná akce v podání Poláků! Piotr Kostela inkasoval křižný pas, který měl oči. Jeho střela z první rozvlnila síťku, bohužel pro domácí jen tu z boční strany.
     
    24:50
    Nádherná akce Poláků! Michal Sienko si seběhl s míčkem za branku a před ní si všiml volného Macieje Sienka, jeho střela však byla zablokována.
     
    22:14
    Obrovská chyba Poláků neznamená vyrovnání! Tentokrát to byli oni, kdo namazal svým protihráčům, kteří se dostali do přečíslení tři na jednoho. Skvěle však zasáhl poslední polský obránce!
     
    19:17
    A mohlo to být o dvě branky! Karol Pelczarski si naběhl do dobré pozice a vypálil tvrdou ránu. Thajský gólman ovšem předvedl parádní zákrok, když míček vytěsnil mimo mantinely.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    17:09
    Obrovská šance Polska na navýšení náskoku! Michal Skura běžel sám na gólmana, kterému chtěl míček poslat pod nohou. To se mu sice povedlo, jenže thajský gólman ještě stihl situaci zachránit!
     
    11:16
    Obrovská šance Thajců na srovnání! Jeden z polských obránců chtěl vypálit, jenže při střele mu sjel míček z hole přesně na Watcharapona Onsuka, jenž běžel sám na gólmana. Ten jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    09:39
    Neskutečná minela v podání Thajců nekončí brankou! Pi Chaiyakul namazal přímo na hůl Michala Sienka, který se hnal sám na gólmana. Toho vyšachoval kličkou, přesto nedostal míček za brankovou čáru, jelikož jeden z hostí se dokázal vrátit!
     
    06:30
    Polsko se nyní srážkou připravilo o míček a mohlo toho litovat! K míčku se totiž dostal hostující hráč nedaleko branky, který střelou z bekhendu trefil jen spojnici tyčí!
    02:43 Filip LUKASZEWSKI - 1:0
     
    02:43
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Jenže po chvilce zde vidíme první braknu utkání a dává jí právě polský tým! Autthachai Sohtree vyrazil těžkou střelu jen před sebe, kde byl připravený FILIP LUKASZEWSKI, jenž bez potíží dostal míček do odkryté části branky. Asistence: Lukasz Chlebda.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 3. Lukaszewski (Chlebda), 31. Dahlstrom, 31. Pelczarski, 50. Chlebda (Mi Sienko), 58. Ma Sienko (Lukaszewski) – 46. Rinefalk, 60. Thaidit (Chaiyakul)


    Poľsko: Bogdanski (Pawlik) – Heyne, Sternicki, Korpan, Turwon, Lukaszewski, Mi Sienko, Widurski – Skura, Lyskawa, Widurski – Hamrol, Dahlstrom, Kostela – Chlebda, Ma Sienko, Pelczarski – Sujkowski, Chochowski.
    Thajsko: Sohtree (Hoglenius, Chaiphring) – Namsawang, Chaiyakul, Pimpa, Narkprasert, Kaewsuwan, Ratanaprathum – Holmstrom, Rinefalk, Thaidit – Phoosinoi, Khambanlue, Sukkasem – Yaemyim, Kayairit, Onsuk – Sangmongkhol, Dueankhao.

    Rozhodca: Sojka K., Sojka T.

    Diváci: 270