Tisková konference Českého Florbalu před MS 2018 (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
Tisková konference Stade Rennes FC (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Českého Florbalu před MS 2018 v Praze

cz Streda 28.11.2018, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tímto také oficiální část tiskové konference končí. Českému týmu pochopitelně držíme palce a věříme v úspěch. (11:49:38)
     
    Filip Šuman o rozpočtu, který se snížil: Měli jsme tým, který pracoval velmi efektivně. Současně jsme také v plánech počítali s tím, že si dvě třetiny rozpočtu musíme zajistit z vlastních zdrojů. Z veřejných zdrojů je financována jen třetina rozpočtu. Mohu říci, že jsem pyšný na to, že připravíme organizačně dobrý šampionát.
     
    Jendrišák: Je to vždy zážitek hrát před českým publikem, před kamarády, před rodinou. Atmosféra bude něčím, na co my hráči budeme vzpomínat ještě dlouho.
     
    Dóža: Je super zprávou, že se budeme točit. Pokud by někdo seděl celý zápas a pak by měl naskočit v půlce semifinále, mohl by mít problém. Zároveň je super projekt škol, protože ten může časem vyústit v budoucnu v další skvělou generaci. Musíme nasadit úsměvy a celou akci si proto důsledně užít.
     
    Jendrišák: Bude se určitě hledat optimální sestava z hlediska nasazování jednotlivých lajn. Týmy na sebe naráží několikrát a neustále se snaží něco změnit.
     
    Kettunen o složení formací: Hrajeme šest zápasů v devíti dnech. Je důležité, aby hráli všichni hráči, aby byli všichni v rytmu. Hráči už vědí, jaké jsou jejich role a jsem sebevědomý v tom, že v sobotu ten úvodní zápas dokážeme zvládnout. První zápas je sice nevyzpytatelný, ale jsem přesvědčený o tom, že ho zvládneme. V brance se jako první představí Lukáš Souček.
     
    České čtvrtfinále se bude hrát ve čtvrtek od půl osmé večer. Je to navázáno i na projekt fanzón, který by měl odstartovat právě zápasem českého týmu ve čtvrtfinále.
     
    Nejnizší kurz na zlato mají Švédové, ten se pohybuje okolo 1,45. Na druhém místě je Finsko za 3,50, třetí je Česko 12,00 a Švýcarsko má v kurzu 15,00 z elitní čtyřky nejmenší šanci.
     
    Matěj Jendrišák o Švýcarsku: Souhlasím s tím, že je to ve skupině nejsilnější soupeř. Vypíchl bych práci jejich švédského trenéra, který s nimi udělal kus práce. Skončila jim silná generace a právě díky němu se v té špičce udrželi a postoupili ještě o kousek výš. Narodila se jim generace, pro níž bude toto mistrovství vrcholem. Je to jeden z favoritů celého turnaje.
     
    Dóža o Švýcarsku: Mají talentované i zkušené hráče v čele s Mathiasem Hofbauerem. Je to extrémně silný tým. Porazili Švédy a také Finy poráží dost často. Nikdy to není zápas, který by s nimi byl jednoduchý. V takových zápasech bude rozhodovat jedna dorážka nebo jedna střela. Klíčové bude i nasazení týmů a naší výhodou by mohlo být právě domácí prostředí.
     
    Jendrišák o Lotyšsku: Fyzická hra mi moc nevadí. Nemůžete ale spoléhat na fyzickou hru proti takovému soupeři. V roce 2012 nás právě zápas s Lotyši stál postup do semifinále. U nich je to ale hodně o začátku zápasu. Pokud jim umožníme dostat se do zápasu nějakým jednoduchým gólem, tak mohou být nepříjemní. Naší hrou jsme ale schopni je porazit.
     
    Patrik Dóža: Proti Lotyšsku jsem si vymknul kotník, takže vzpomínky nejsou nejlepší. Všichni mají 1,90 metru a těžko říci, co tam s nimi dělají. Bude nám vyhovovat rychlá kombinace a bude to především o dobrém pohybu.
     
    Patrik Dóža: Budou se snažit blokovat všechny pokusy a budou jezdit. My ale musíme využít naší převahu a snažit se hru kontrolovat od první minuty do poslední.
     
    Matěj Jendrišák o soupeřích ve skupině: S Německem to může být ošemetný zápas. Je tu boj s nervozitou a očekáváním. Z našeho pohledu je naší cestou nic nepodcenit a jít k tomu soupeři s respektem. Němci na posledním turnaji porazili silné týmy a hráli vyrovnaně s Lotyšskem nebo Norskem. Bude to ale zápas o nás a o našem tlaku do brány.
     
    Kettunen: Klíčové ovšem bude, abychom se soustředili především na svou hru.
     
    Kettunen o Švýcarsku: Spousta hráčů zná Švýcary velmi dobře. Setkali jsme se s tímto soupeřem několikrát a vždy to byly nesmírně zajímavé a vyrovnané duely. Očekávám tedy velmi těžký zápas. Švýcaři tu mají nejlepší tým v historii, mají tři vyrovnané řady.
     
    Kettunen o Lotyšsku: Po technické stránce jsou na tom lépe než Němci a fyzicky jsou tradičně připraveni jako jeden z nejlepších týmů na šampionátu. Je potřeba na ně být připraven i z hlediska fyzicky náročnějšího florbalu. Mají vysoký a váhově těžký tým. Je to soupeř, který má silnou první lajnu, která hraje v zahraničí. Musíme být trpěliví na míčku, kontrolovat hru a připravovat si postupně šance.
     
    Kettunen pokračuje: V říjnu Německo vyhrálo turnaj šesti zemí a porazili tam Slovensko nebo Polsko, ale i další země, které budou na šampionátu startovat. Němci mají také nebezpečnou přesilovku.
     
    Kettunen o Německu: Němci mají mladý tým. Udělali hodně kroků dopředu. Trochu mi připomínají Kanadu z hokeje. Útočí přímočaře a jsou nebezpeční z protiútoků. Pro Čechy bude klíčové dát si pozor na jednoduché ztráty.

    Radek Barkman