Atlético Madrid – Monaco 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Galatasaray 2:0 (kon.) | Dortmund – Brugge 0:0 (kon.)
Porto – Schalke 3:1 (kon.) | Neapol – CZ Belehrad 3:1 (kon.) | Paríž – Liverpool 2:1 (kon.)
Eindhoven – Barcelona 1:2 (kon.) | Tottenham – Inter 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:0 (0:0)
Club Bruggy KV
Streda 28.11.2018, 21:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:00:24)
     
    Po tomto výsledku si tak zaistila postup i Borussia Dortmund, ktorá už ale na druhom mieste stráca dva body na vedúce Atlético Madrid. Tretie Bruggy majú istotu jarnej časti Európskej ligy a posledné Monaco v skupinovej fáze svoju cestu európskymi pohármi skončí. V poslednom kole sa tak už bude hrať na diaľku "len" o víťazstvo v skupine medzi Atléticom Madrid a Borussiou Dortmund.
     
    Takmer celý zápas sa odohral na polovici hostí a domáci mali chvíľami až drvivú prevahu, do šancí sa ale prakticky nedostali. Hostia predviedli famózny defenzívny výkon a v niektorých pasážach privádzali svojou disciplínou hráčov Dortmundu až do zúfalstva. Zápas tak logicky končí bezgólovou remízou.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Delaney zasiahol vo vzdušnom súboji Poulaina a domáci tak loptu strácajú.
     
    90+4
    Pulisic vbehol do šestnástky a po zásahu obrancu získava posledný rohový kop pre domácich.
     
    90+3
    Zápas sa chýli ku koncu a symbolicky vypadá hra tak, ako takmer celý zápas. Pri lopte sú domáci, ktorí kombinujú na polovici hostí.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Club Bruggy KV: z ihriska odchádza Wesley, prichádza Loïs Openda.
    Striedanie v tíme Club Bruggy KV: z ihriska odchádza Ruud Vormer, prichádza Saulo Decarli.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Reus uvoľnil na pravej strane Piszczeka, ktorý hľadal prihrávkou Alcácera pred bránou. Prihrávka však bola zrazená priamo k brankárovi Horvathovi.
     
    90
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Axel Witsel, prichádza Thomas Delaney.
     
    89
    Wesley zasiahol vo vzduchu lakťom Witsela, ktorý musí byť ošetrený.
     
    88
    Mata na druhej strane v ojedinelom útoku hostí posunul loptu z pravej strany na úplne voľného Vanakena, ktorého strela z hranice šestnástky letí nad Bürkiho bránu.
     
    87
    Pulisic našiel pekným centrom na ľavej strane Sancha, ktorý namiesto strely prihrával ešte na hranicu šestnástky Alcácerovi. Alcácer ale loptu dobre netrafil a strela letí mimo Horvathovu bránu.
     
    86
    Nákop z vlastnej polovice hostí letel na hrot útoku na Wesleyho. Ten ale stál v dobe prihrávky v ofsajde.
     
    85
    Reus podobným spôsobom, ako pred chvíľou Sancho, vysunul Hakimího. Ani tentokrát sa ale nepresadil a neúspešný bol i následný nákop na nabiehajúceho Reusa.
     
    84
    Sancho vysunul do nábehu na ľavej strane Hakimího, i jeho center bol ale odvrátený preč. Na domácich už je vidieť i frustráciu z vývoja zápasu.
     
    82
    Sancho hľadal svojou kolmou prihrávkou Alcácera a následne Reusa, ani jeden z hráčov sa ale k lopte nedostal a po odkope hostí začína ďalší postupný útok domácich z vlastnej polovice.
     
    81
    Mata svojou aktivitou obral o loptu Sancha, hostia si ale museli pomôcť pod tlakom presingu domácich prihrávkou dozadu na Horvatha a ten musel loptu len odkopnúť. Domáci ju tak opäť získavajú.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Achraf Hakimí.
     
    79
    Reus sa snažil vysunúť Alcácera, ale jeho prihrávku zastavil stopér Mechele. Takto to dnes domácim jednoducho nevyjde.
     
    78
    Sancho chcel zrýchliť hru elegantnou pätičkou na Alcácera, jeho úmysel však vystihla obrana hostí. Hostia už musia viac útočiť, pretože času im veľa nezostáva.
     
    77
    Sancho sa zamotal v kľučkách a loptu zbytočne stratil. Hostia ale nemôžu prejsť do postupného útoku a tak len nakopli loptu na Wesleyho. S tým si poradil Zagadou, ktorý rozohráva ďalší postupný útok Borussie.
     
    76
    Striedanie v tíme Club Bruggy KV: z ihriska odchádza Emmanuel Bonaventure Dennis, prichádza Mats Rits.
     
    75
    Z ďalšieho postupného útoku hostí prišla prihrávka na Wesleyho, ktorý sa ale na pravej strane cez Dialla nepresadil.
     
    74
    Z ničoho nič sa dostali do nádejnej pozície hostia. Po nákope z vlastnej polovice udržal loptu vpredu Wesley a cez Vanakena sa dostala na ľavú stranu, odkiaľ tesne minul bránu Dennis.
     
    73
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Jadon Sancho.
     
    72
    Ojedinelý útok Brúgg potiahol po ľavej strane Nakamba, po krátkej kombinácii na polovici Borussie ale opäť loptu stratili a tak sa opäť bleskovo zoradili vo svojom obrannom postavení.
     
    71
    Držanie lopty: 73% : 27 %
     
    70
    Reus sa konečne uvoľnil na pravej strane a prízemnou prihrávkou hľadal nabiehajúcich spoluhráčov pred bránou. Lopta však len preletela bránkoviskom na druhú stranu bez toho, aby ju niekto zasiahol.
     
    69
    Organizácia hry hostí je dnes neuveriteľná. Disciplinovane bránia bez toho, aby vystúpili zo svojho obranného postavenia a nedajú absolútne žiadny priestor domácim na kolmú prihrávku.
     
    68
    Reus si narazil loptu s Guerreirom, ktorý sa tlačil do pokutového územia. Jeho spätná prihrávka už ale neprešla cez Denswila.
     
    67
    Konečne prišla rýchlejšia akcia domácich. Pulisic poslal peknú kolmicu na pravú stranu pokutového územia nabiehajúcemu Reusovi, ktorého vychytal skorým vybehnutím brankár Horvath. Vzrušenie ale napokon bolo zbytočné, Reus bol v ofsajde.
     
    66
    Zagadou chcel asi vysunúť nejakého hráča do nábehu, jeho prihrávka ale len prešla medzi obrancami Brúgg až k brankárovi Horvathovi. Jeho odkop dopredu ale nikto zo spoluhráčov nespracoval a Bruggy opäť okamžite loptu stratili.
     
    65
    Domáci si loptu posúvajú zo strany na stranu, ale jednoducho nie je kade útočiť a hráči sa nesnažia uvoľniť na prihrávku.
     
    63
    Po trochu otvorenejšom úvode druhého polčasu sa hra postupne vrátila k obrazu z prvého poločasu. Bruggy bránia v hlbokom bloku a čakajú na možnosť na rýchly protiútok, ale Borussia im loptu veľmi nepožičiava a tak k tomu nemajú príležitosti.
     
    62
    Zagadou rozohral úplne mizerne a po Vanakenovej prihrávke sa mohol dostať do úniku Wesley. Vanaken ale neposlal Wesleymu presnú prihrávku a ten loptu stratil.
     
    61
    Pulisic to skúsil individuálnym prienikom cez stred obrany Brúgg, troch hráčov obišiel, ale Mechele ho už na penaltovom bode zastavil. Loptu ale len odkopol a opäť ju majú domáci.
     
    60
    Strely: 11:3
    Strely na bránu: 2:0
     
    59
    Akanji už to asi nevydržal a trochu z frustrácie vystrelil z cca 30 metrov. Strela letí na tribúnu.
     
    58
    Dahoud si narazil loptu s Alcácerom a následne sa snažil uvolniť priestor pre ďalších hráčov svojim nábehom. Obrana hostí úmysel vystihla, loptu ale dlho neudržala a opäť ju majú domáci.
     
    56
    Domáci tím zvyšuje svoj tlak a čoraz častejšie sa dostáva do pokutového územia. Pulisic dostal loptu na pravú stranu a len o milimetre ju minul.
     
    55
    Reus si narazil loptu s Alcácerom a chcel sa uvoľniť medzi dvoma brániacimi hráčmi Brúgg, lopta mu ale na hranici šestnástky odskočila a brankár Horvath ju okamžite odkopol.
     
    53
    Guerreiro si loptu pekne narazil so spoluhráčom a dral sa do pokutového územia. Do zakončenia sa cez brániacich hráčov ale nedostal.
     
    52
    Hra druhého polčasu je predsa len otvorenejšia. Hostia musia viac útočiť, pretože dnes potrebujú zvíťaziť.
     
    50
    Zo štandardnej situácie ale neprišlo žiadne nebezpečenstvo pre bránu domácich. Naopak, domáci získali loptu a snažili sa prejsť do útoku. Pulisic bol ale na pravej strane faulovaný a útok Borussie tým bol zastavený.
     
    49
    Prvýkrát v druhom polčase sa dostali do kombinácie i hostia. Po faule na Dennisa získavajú priamy kop z pomerne dobrej pozície.
     
    48
    Reus dostal loptu do šestnástky, kde sa ju ešte snažil posunúť Pulisicovi. Pulisic i zakončoval, jeho strela bola zrazená na roh.
     
    47
    K strele sa dostal Paco Alcácer. Jeho jemne tečovaná strela ale skončila v rukaviciach brankára Horvatha.
     
    47
    Druhý polčas začína tam, kde skončil ten prvý – na polovici hostí, kde kombinujú domáci.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    Domáca Borussia je zatiaľ jednoznačne lepšia. Má výrazne viac z hry, častejšie drží loptu, ale vypracovala si len dve čisté príležitosti, ktoré neskončili gólom. Hostia sa na dlhšiu dobu na polovicu domácich prakticky nedostali a budú musieť niečo zmeniť, pokiaľ si chcú po dnešnom zápase ešte zachovať šancu na postup do osemfinále.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Paco Alcácer (Borussia Dortmund).
     
    45
    Reus si narazil loptu s Alcácerom a takmer sa dostal do šestnástky, lopta sa mu ale zamotala medzi nohami.
     
    44
    Už to vypadalo, že sa do postupného útoku dostanú konečne aj hostia, o loptu ale na pravej strane prišli a tak sa hra vracia k svojmu obrazu typickému pre tento zápas.
     
    42
    Reus posunul loptu na ľavú stranu Diallovi, ktorý nacentroval do bránkovisku. Guerreiro pred brankárom ale loptu dobre netrafil a tak končí mimo.
     
    41
    V prvom polčase sme zatiaľ videli len jednu strelu na bránu. Nátlaková hra domácich pripomína skôr hádzanú.
     
    39
    Obraz hry je trochu monotónny. Hostia sú stále zatlačení k svojmu pokutovému územiu, kde sa úspešne bránia postupným útokom domácich.
     
    37
    A hráči Borussie si trochu neporozumeli i teraz. Witsel hľadal nabiehajúceho Reusa, ktorý však jeho prihrávku vôbec nečakal a nedokázal ju teda spracovať. Loptu získal brankár hostí Horvath.
     
    35
    Presne tak ako teraz, keď si na prihrávku do šestnástky zbiehala hneď trojica hráčov domáceho tímu. Tí si však navzájom neporozumeli a lopta sa dostala až k brániacemu hráčovi hostí, ktorý ju rezolútne odkopol.
     
    33
    Borussia je výraznejšie silnejšia na lopte a svojmu súperovi ju požičiava len veľmi výnimočne. Pokiaľ i loptu stratí, je schopná ju aktívnym presingom získavať veľmi rýchlo späť a opäť sa dostať k ďalšej útočnej akcii.
     
    32
    Dortmund naďalej tlačí a kombinuje pred pokutovým územím Brúgg.
    31. Marco Reus (DOR)
     
    31
    Hneď po rohu prišla veľká príležitosť domácich! Reus si spracoval kolmú prihrávku, unikol smerom k brankárovi a aj keď bol tesne bránený, tak dokázal zakončiť. Jeho strela k ľavej tyči len o centimetre minula bránu.
     
    30
    Na pravom krídle sa technicky presadil Pulisic, ktorý sa popri bránkovej čiare dostal až do bránkoviska. Jeho následná prihrávka bola ale zrazená na rohový kop.
     
    29
    Hostia vybojovali na ľavej strane rohový kop. Po ňom sa dostal k hlavičke obranca hostí Poulain, ktorý však zo záklonu nedokázal namieriť loptu presnejšie a jeho hlavička končí vysoko nad bránou Bürkiho.
     
    28
    Guerreiro sa tentokrát dostal i k streleckému pokusu. Jeho strela z diaľky ale bola nepresná a končí vysoko nad.
     
    27
    Na ľavom krídle bojoval o loptu Guerreiro, od neho sa ale lopta dostala za bránkovú čiaru. Nasleduje odkop od brány Horvatha.
     
    26
    Útoky Dortmundu zatiaľ nemajú potrebný moment prekvapenia, ktorý by zaskočil obranu hostí. Hráči si veľmi nenabiehajú do voľných priestorov a ich kombinácie sú skôr statické.
     
    24
    Z protiútoku sa hostia dostali k strele. Amrabat bol dobehnutý na hranici šestnástky, odkiaľ skúsil zakončiť, lopta mu ale vôbec nesadla a končí mimo. Nasleduje odkop od Bürkiho brány.
     
    23
    Diallo získal loptu v strede ihriska a bežal s ním sám až k pokutovému územiu. Miesto strely zvolil prihrávke na Alcácerovi, ktorý ju však nespracoval a loptu stratil.
     
    22
    A nepodarilo sa im to ani teraz po ľavej strane. Paco Alcácer nespracoval prihrávke a pri pokuse získať loptu späť pre domácich fauloval rozohrávajúceho obrancu. Lopta pre hostí.
     
    20
    Dortmund je zatiaľ aktívnejším tímom, vypracoval si však len jednu čistú gólovú príležitosť. Inak sú hostia na svojej polovici dobre sformovaní a pre domácich je ťažké preraziť ich obranu kombinačnou hrou.
     
    19
    Rohový kop ale nepriniesol žiadnu nebezpečnú situáciu a domáci sa museli rýchlo vrátiť, pretože hostia sa dostávali do otvorenej obrany. Wesley ale loptu zbytočne podržal na ľavej strane a Bruggy museli prejsť do postupného útoku, v ktorom loptu stratili.
     
    17
    Brankár Horvath teraz trochu zazmätkoval a daroval Borussii rohový kop. Center Guerreira padal veľmi dlho a od hrude brankára sa dostal za bránkovú čiaru.
     
    16
    Na pravej strane sa snažila uvoľniť dvojica Piszczek – Pulisic. Úspešný bol druhý menovaný, ktorý získal pre domácich aspoň rohový kop.
     
    15
    Priamy kop Dortmundu ale nebol vydarený a loptu získali hostia, ktorí sa snažili po pravej strane prejsť do rýchleho protiútoku. Pas za obranu letel na nabiehajúceho Wesleyho, ten ale loptu nestihol a prvý bol pri nej brankár Bürki.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Stefano Denswil (Club Bruggy KV), ktorý musel zaťahovať ručnú brzdu po tom, čo ho obehol Pulisic na krídle.
     
    12
    Z ľavej strany sa dostal k strele obranca Diallo. Jeho pokus ale nemal potrebnú presnosť a letí vysoko nad bránu hostí.
     
    10
    Následný rohový kop nepriniesol žiadne ohrozenie hostí a tí po zisku lopty prechádzajú do útoku.
    9. Christian Pulisic (DOR)
     
    9
    Prvá veľká šanca zápasu! Borussia sa postupnou kombináciou dostala do pokutového územia a na konci tejto kombinácie bol Pulisic, ktorý zakončoval pri pravej tyči. Brankár Horvath bol ale pripravený.
     
    8
    Bruggy sa dostali do prvého nebezpečnejšieho útoku. Do pokutového územia Bürkiho letel center z pravej strany, ktorý ale nenašiel adresáta a ani následná technická strela neohrozila brankára domácich.
     
    7
    Domáci ale majú zápas zatiaľ plne pod kontrolou a opäť sa postupným útokom približujú k pokutovému územiu hostí. Herné sebavedomie im evidentne nechýba a nikam sa neponáhľajú.
     
    6
    Ďalší súboj Piszczeka s Dennisom, tentokrát na polovici Brúgg, končí faulom poľského obrancu.
     
    5
    Hostia opäť získali loptu a Dennis si spracoval na ľavom krídle nákop z vlastnej polovice. V súboji s Piszczekom sa ale vlastnou kľučkou vytlačil do autu a teraz musí rýchlo bežať späť.
     
    4
    Hostia na chvíľočku získali loptu a hneď prišiel nákop dopredu na Vanakena, Prvý sa ale k lopte dostal Akanji.
     
    3
    Pulisica fauloval pri stredovej čiare Dennis. Útok domácich pokračuje. Od začiatku zápasu sa hostia ešte prakticky nedostali k lopte.
     
    2
    Hneď v prvej akcii sa ale Pulisic dostal k prihrávke z ofsajdovej pozície. Hostia však loptu neudržali a nepodarených nákopom ju v podstate vrátili domácim.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci, ktorý si posunuli loptu dozadu a začínajú zápas postupným útokom z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú dnes hrať v žltých dresoch, hostia v červenobielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a ako vždy pred zápasom si vypočujeme hymnu Ligy majstrov.
     
    V prvom dnešnom zápase skupiny A zvíťazilo doma Atlético Madrid nad AS Monaco 2:0 a definitívne si zaistilo postup do osemfinále. Atlético sa tiež dostalo na prvé miesto skupiny a AS Monaco skončí určite posledné. Bruggy tak dnes musia na udržanie postupových nádejí zvíťaziť v Dortmunde. Ak Borussia neprehrá, stane sa druhým postupujúcim z tejto skupiny.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Zagadou – Witsel, Dahoud – Pulisic, Reus (C), Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Delaney, Sancho, M. Götze, Philipp, Bruun Larsen.

    Club Bruggy KV: Horvath – Poulain, Mechele, Denswil – Mata, Vormer (C), Nakamba, Dennis, S. Amrabat – Wesley, Vanaken.
    Náhradníci: Letica – Rezaei, Mitrović, Schrijvers, Rits, Decarli, Openda.

    Rozhodca: Mažeika – Šimkus, Kazlauskas (všetci Litva).
     
    Club Bruggy KV

    Belgický zástupca mal dobrý vstup do sezóny, jeho forma ale vykazuje skôr klesajúcu tendenciu, keď z posledných piatich zápasov vyhral len jeden a posledné dva ligové zápasy dokonca prehral. Len vďaka vyrovnanosti čela belgickej ligy sa Bruggy držia na treťom mieste a na prvý Genk strácajú len štyri body. Čo je ale možné označiť za pozitívum, je obrovská útočná produktivita Brúgg – v 16 zápasoch strelili 38 gólov.

    V Lige majstrov už nie sú postupové šance v rukách hostí. Po prehrách s Dortmundom (0:1) a Atléticom Madrid (1:3) síce získali v dvojzápase s trápiacim sa Monacom štyri body (1:1, 4:0), ale ich šance na postup už sú len v rovine teórií, pretože na vedúcu dvojicu Borussia Dortmund – Atlético Madrid strácajú pred poslednými dvoma kolami päť bodov. Hostia tak dnes potrebujú zvíťaziť a dúfať, že im ostatné výsledky budú vyhovovať.

    Predošlé zápasy:
    Club Bruggy – Dortmund 0:1
    Atlético Madrid – Club Bruggy 3:1
    Club Bruggy – Monaco 1:1
    Monaco – Club Bruggy 0:4
     
    Borussia Dortmund

    Sezóna Borussie je zatiaľ ako z rozprávky. Nemeckú Bundesligu vedie už o štyri body pred druhým Mönchengladbachom, je jediným neporazeným tímom súťaže a vo veľkom šlágri porazila i Bayern Mníchov 3:2. Po jasných víťazstvách z úvodu sezóny sú síce víťazstvá z posledných zápasov tesnejšie, Dortmund ale naďalej vyhráva a ukazuje, že vie uspieť i vo vyrovnanejších zápasoch. Ohromujúca je predovšetkým útočná sila domácich, za 12 zápasov strelili 35 gólov, čo dáva priemer takmer tri góly na zápas.

    Podobne je na tom Borussia i v Lige majstrov, kde vedie skupinu A s deviatimi bodmi pred druhým Atléticom Madrid, ktoré má rovnaký počet bodov, ale horšie vzájomné zápasy a skóre. Práve Atlético je jediným tímom, ktorý v aktuálnej sezóne dokázal poraziť Borussiu, inak Borussia svoju skupinu valcuje a Bruggy a Monaco jej vo vzájomných zápasoch nedokázali streliť ani gól.

    Predošlé zápasy:
    Club Bruggy – Dortmund 0:1
    Dortmund – Monaco 3:0
    Dortmund – Atlético Madrid 4:0
    Atlético Madrid – Dortmund 2:0
     
    Vitajte pri zápase Borussia Dortmund – Club Bruggy KV, ktorý sa odohrá v rámci piateho kola skupinovej fázy Ligy majstrov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   45. Alcácer (DOR) – 14. Denswil (BGY)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:5.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo (80. Hakimí), Zagadou – Witsel (90. Delaney), Dahoud – Pulisic, Reus, Guerreiro (73. Sancho) – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Delaney, Sancho, M. Götze, Philipp, Bruun Larsen.

    Club Bruggy KV: Horvath – Poulain, Mechele, Denswil – Mata, Vormer (90+2. Decarli), Nakamba, Dennis (76. Rits), S. Amrabat – Wesley (90+2. Openda), Vanaken.
    Náhradníci: Letica – Rezaei, Mitrović, Schrijvers, Rits, Decarli, Openda.

    Rozhodca: Mažeika – Šimkus, Kazlauskas (všetci Litva)

    Diváci: 66 099