Novosibirsk – Barys 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Vladivostok 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Chabarovsk 3:0 (kon.)
Dinamo Minsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekaterinburg 5:2 (kon.) | S.Moskva – Metallurg Magnitogorsk 4:5 (0:1 po s.n.)
Viťaz – Jaroslavľ 2:4 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Pondelok 12.11.2018, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:51:09)
     
    Je dobojováno! Omsk dokázal potvrdit roli favorita, nakonec bere všechny body. Ve všech třetinách se domácí prosadili jednou, konečný výsledek 3:0 je asi zasloužený. Hosté dnes po většinu zápasu tahali za kratší konec provazu, až v závěru si vypracovali několik slibných příležitostí. Zatímco domácí prodloužili šňůru výher, hosté pokračují v sérii porážek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Omsk je už kompletní, domácí nyní pouze nahodili do útočné třetiny, do konce zbývá necelých dvacet vteřin, víc už se nejspíše nestane.
     
    58:31
    Amur nakonec přeci jen zamkl svého soupeře v útočné třetině, od modré stříleli Kolář i Fajzullin, poté vznikl závar před Bobkovem, domácí to zvládli.
     
    57:48
    Úvod přesilové hry se hostům vůbec nevyvedl, domácí se dokázali osvobodit, za malou chvíli se rozeběhnou poslední dvě minuty třetí části.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., podrážení).
     
    56:44
    Dá se říci, že utkání se už jen z povinnosti dohrává, o vítězi je totiž rozhodnuto, u puku momentálně domácí hokejisté.
     
    55:29
    V dobré pozici se ocitl Kolář! Střelu českého hokejisty však bez větších potíží chytil dnes bezchybný brankář Bobkov! Udrží nulu?
     
    55:01
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka hry, Medveděv nepřihrál přesně a daroval puk soupeři, domácí se musí rychle vracet.
     
    54:14
    Poslední minuty patří hostům, kteří se snaží alespoň o čestný zásah. Bobkov však i nadále drží čisté konto, opět se bude vhazovat v obranném pásmu Omsku.
     
    53:22
    O dorážku se nyní snažili Zohorna s Pjanovem, k puku se nakonec jako první dostal domácí brankář, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:44
    Ruděnkov je dnes pravděpodobně nejnebezpečnějším hráčem Chabarovsku! Hostujícího hráče teď znovu vychytal Bobkov!
     
    51:33
    Omsk je kompletní, tato přesilovka hostům vůbec nevyšla, nebezpečnější byli domácí, kteří i v oslabení mohli minimálně jednou skórovat.
     
    50:41
    Domácí se v oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho. Semjonov místo přihrávky zakončoval, úspěšný zákrok si připsal brankář Murygin!
     
    49:33
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Širokov – 2 min., hákování).
     
    49:08
    Z pravé strany teď před bránu přihrával Zohorna, který našel Ruděnkova. Ten místo zakončení ještě posouval kotouč směrem doleva.
     
    48:31
    Stas nyní napadal hostující hokejisty hodně vysoko, ti následně pouze nahodili do útočné třetiny, vzápětí se vydali na střídačku.
     
    48:02
    Zatím to na nějaký zvrat nevypadá, hraje se totiž převážně před brankou Murygina, následovat bude kratší reklamní přestávka.
     
    47:33
    Střelecký pokus Martynova byl zblokovaný, ovšem k puku se dostal Galimov, který ve velké šanci minul hostující branku, rozhodčí pouze rozpažil!
     
    45:53
    Víc než dvě minuty teď čekáme na další přerušení hry, domácí se nikam neženou, hosté se snaží něco vymyslet, zatím však marně.
     
    44:34
    Omsk se znovu nastěhoval do útočné třetiny, domácí hokejisté kombinují před Muryginem, který musí být neustále na pozoru.
    43:50 Viktor STÅLBERG - 3:0
     
    43:50
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš! Skvěle to udělal Jemelin, který od mantinelu přihrával před bránu. VIKTOR STÅLBERG dokázal zamířit k bližší tyči a vstřelit třetí branku Omsku! Asistence: Alexej Jemelin a Kirill Petrov.
     
    43:05
    Obrovská příležitost pro hosty! Na pravé straně se skvěle uvolnil Ruděnkov, který před bránou hledal Dědunova. Ten nakonec nedokázal zakončit do odkryté svatyně!
     
    42:24
    Situace jeden na jednoho, Košelev zkoušel zakončovat zpoza obránce, jeho střela mířila pouze doprostřed brány, snadná práce pro Murygina.
     
    41:49
    To je snad už páté přerušení během úvodních dvou minut, puk končí opět mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve střením pásmu.
     
    41:23
    Od modré čáry střílel Jordán. Snadná práce pro brankáře Bobkova, který měl odkrytý výhled, hra je znovu přerušena, vhazovat se bude v obranném pásmu Omsku.
     
    40:55
    Kotouč do útočného pásma zavezl Rudenkov, který následně nahazoval na domácí branku, Bobkov puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka hry je za námi. Stejně jako v první třetině, i teď jsme viděli jednu brankou. O tu se znovu postarali domácí hokejisté, kteří jsou zatím aktivnějším a nebezpečnějším týmem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Hosté jsou kompletní, domácí hokejisté i přesto drží kotouč v útočném pásmu a v závěru druhé třetiny se snaží něco vymyslet.
     
    38:54
    Přihrávka na pravou stranu, odkud z první zakončoval Petrov. Střelu na bližší tyč si pohlídal Murygin, hra je znovu přerušena!
     
    38:18
    Po nahození od modré čáry si další úspěšný zákrok připsal brankář Murygin, pro hosty bylo klíčové, že mu puk následně nevypadl.
     
    37:37
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valentin Pjanov – 2 min., podrážení).
     
    36:56
    Před bránou číhal Širokov, kterému se tentokráte nepovedlo tečovat pobídku od modré čáry, Murygin následně přerušil hru.
     
    35:58
    Od modré čáry nahazoval Franson, jeden z jeho spoluhráčů puk tečoval, kotouč nakonec skončil těsně nad hostující brankou!
     
    35:01
    Rozběhla se závěrečná závěrečná pětiminutovka druhé třetiny, domácí nyní zamkli svého soupeře v útočném pásmu a snaží se něco vymyslet.
     
    34:11
    Hra se přelévá ze strany na stranu, domácí jakoby ubrali na aktivitě směrem dopředu, u puku jsou totiž především hosté.
     
    33:23
    Do zajímavé příležitosti už uháněl Michejev! Vzrušení bylo zbytečné, domácí hokejista se nacházel v postavení mimo hru.
     
    33:02
    Rasskazov poslal puk přes všechny čáry, odpískáno bylo zakázané uvolnění, což se hostujícímu hráči vůbec nelíbilo.
     
    32:07
    Zakončení z pravého kruhu, puk končí v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu, to ale až po další kratší pauze.
     
    31:11
    Hodně prostoru dostal před bránou Kolář. Český hokejista se nakonec do zakončení nedostal, Chabarovsk výrazně přidal!
     
    30:29
    Hosté mohli snížit, měli největší příležitost v dosavadním průběhu utkání! Po střele Ušenina teď zvonila branková konstrukce za Bobkovem!
     
    29:54
    Za malou chvíli vstoupíme do druhé poloviny tohoto utkání, které má zatím jednoznačný průběh, domácí jsou jasně lepším týmem, vedou o dvě branky.
     
    29:05
    Amur snad poprvé ve druhé části usadil v útočné třetině, do zakončení se ale nedostal a musí se zase rychle vracet.
     
    28:03
    Domácí hokejisté se opět vydali rychle dopředu a vybojovali vhazování v útočné třetině, ještě předtím je tu krátká reklamní pauza.
    27:39 Sergej ŠIROKOV - 2:0
     
    27:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    Vylučovat se nakonec nebude, domácí využívají ponechanou výhodu a vedou o dvě branky! Po nahození od modré čáry teď kotouč tečoval SERGEJ ŠIROKOV, Murygin vůbec nic neviděl! Asistence: Cody Franson a Jevgenij Medveděv.
     
    27:01
    Závar před hostující brankou! Nadvakrát teď dorážel Fisenko, ovšem v obou případech nepřesně, rozhodčí signalizují trest hostujícího týmu, tlak Omsku pokračuje!
     
    26:18
    Ke kotouči se dostal Stas, který obkroužil branku, následně hledal své spoluhráče. Ti se nakonec k puku dostat nedokázali.
     
    25:22
    Ušenin teď dlouho bojoval s Petrovem u mantinelu o puk, úspěšnější byl nakonec domácí hokejista, který už rozehrává.
     
    24:31
    Z mezikruží zakončoval Petrov! Jeho střela mířila pouze doprostřed branky, Murygin nadvakrát zasáhl, poté přerušil hru.
     
    23:55
    Domácí hokejisté posílají puk přes všechny čáry, pískáno je zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé ruce Bobkova.
     
    23:04
    Jeden z domácích hráčů už napřahoval ke střele. Výborný obranný zákrok teď na poslední chvíli předvedl hostující obránce Aťušov.
     
    22:29
    Na pravé straně teď kotouč získal Galimov, který ihned střílel na bližší tyč. Murygin byl pozorný a puk dokázal vyrazit za branku!
     
    21:44
    Stále se hraje ve střední třetině, oba celky před malou chvíli střídaly, necelé dvě minuty druhé části jsou za námi.
     
    20:48
    Boj o puk ve středním pásmu, od modré čáry poté kotouč na Murygina nahazoval Michejev, hostující brankář si připsal snadný zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní část hry, která podle očekávání patřila domácímu týmu. Ten byl aktivnější a vypracoval si několik zajímavých příležitostí, ze kterých vstřelil branku. Hosté poté nevyužili přesilovku 5 na 3. Uvidíme, co nám nabídne druhá dvacetiminutovka, ta začne zhruba v 18:22.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Hosté nahazují puk do útočného pásma, víc už se v úvodní dvacetiminutovce nejspíše nestane.
     
    19:01
    Domácí hokejisté vyhazovali přes všechny čáry, Petrov se k puku nedokázal dostat jako první, čároví pískají zakázané uvolnění.
     
    18:47
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná minuta hry, už téměř čtyři minuty se nepřerušovalo, hosté se pod dlouhé době dostali do útočné třetiny.
     
    17:34
    Rychle se musel vracet hostující bek Aťušov. Ten se k puku dostal jako první, následně dokázal rozehrát svým spoluhráčům.
     
    16:44
    Omsk byl znovu dlouho nastěhovaný v útočné třetině, do zakončení se nakonec nedostal, Murygin zasahovat nemusel.
     
    15:59
    Dobré střídání domácího týmu, dvakrát se o zakončení pokoušel Petrov, tomu puk v obou případech na poslední chvíli utekl.
     
    15:23
    Hodně aktivní Stalberg teď od mantinelu přihrával před branku. Tam nakonec nenašel žádného ze svých spoluhráčů, u puku jsou hosté.
     
    14:55
    V závěru přesilové hry to z velkého úhlu zkoušel Zohorna! Střelu českého hráče si pohlídal Bobkov, domácí jsou kompletní, následuje kratší reklamní pauza.
     
    14:18
    Na modré čáře zůstal úplně Aťušov, který puk posílal na teč před branku. Puk nakonec končí vedle, hosté pokračují v kombinaci.
     
    13:31
    Přesilová hra 5 na 3 je u konce! Bobkov nejprve zaznamenal výborný zákrok, poté přečetl hru soupeře a zasáhl hokejkou!
     
    12:52
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Cody Franson – 2 min., vražení na hrazení).
     
    12:29
    Polovina přesilové hry je téměř za námi, hosté se zatím k ničemu nedostali, domácí znovu vyhazují přes všechny čáry a střídají.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., držení).
     
    11:08
    Hra byla znovu přerušena, vhazovalo se bude po levé ruce Bobkova. O malou chvíli později přišel další icing domácího celku.
     
    10:22
    Úvodní desetiminutovka hry je za námi, Omsk v posledních minutách potvrzuje roli favorita, je aktivnější a hlavně nebezpečnější.
     
    09:46
    Domácí tým se znovu hnal rychle dopředu, Stalberga teď nadvakrát vychytal Murygin, který následně pro jistotu přerušil hru.
    09:04 Denis ZERNOV - 1:0
     
    09:04
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se po deseti vteřinách přesilové hry dostává do vedení! Murygin puk vyrazil betonem jen před sebe, tam se k němu dostal DENIS ZERNOV, který střelou do prázdné branky otevřel skóre! Asistence: Ilja Michejev.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Igor Ruděnkov – 2 min., hákování).
     
    08:19
    Obrovská příležitost pro domácí tým! Murygin se rychle přesunul, poté předvedl parádní zákrok vyrážečkou, kotouč už směřoval do prázdné branky!
     
    07:33
    Na levé straně dostal spoustu prostoru Popugajev, který ihned střílel. Bobkov si připsal úspěšný zákrok, následně přerušil hru. Následuje kratší pauza!
     
    06:45
    Vysoko teď napadal Širokov, kterého však nepodpořil žádný z jeho spoluhráčů, hosté začínají až z vlastního obranného pásma.
     
    05:58
    Na ledě je čtvrtá pětka domácích, Fisenko se probíjel po mantinelu, o kotouč nakonec přišel, hosté s rozehrávkou nepospíchají.
     
    05:03
    Úvodní pětiminutovka hry je za námi, na první branku čekáme, stejně tak i na nějaké větší příležitosti, zatím se spíše brání.
     
    04:45
    Nepřesností je v úvodu tohoto utkání hodně na obou stranách, domácí hokejisté jsou s postupem času aktivnější a snaží se něco vymyslet.
     
    04:04
    Z obtížného úhlu teď zakončoval Desharnais. Hostující brankář si zvládl pohlídal levou tyčku a připsal si první vážnější zákrok!
     
    03:33
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, do zakončení se oba týmy téměř nedostávají, brankáři jsou zatím bez práce.
     
    02:55
    Domácí se nastěhovali před Bobkova a dlouho kombinovali, ke střele se nakonec nedostali, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:02
    Další přerušení hry, těch je opravdu hodně. Tentokráte je pískán icing domácímu týmu, vhazovat se bude po levé ruce Bobkova.
     
    01:22
    Chabarovsku bylo odpískáno zakázané uvolnění, hra se stěhuje před hostujícího brankáře, bude se vhazovat v útočném pásmu Omsku.
     
    00:42
    První útočná akce patřila domácím hokejistům, kteří brzy přišli o pásmo a museli se rychle vracet, u puku jsou už zase hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sázkové kanceláře do role obrovského favorita staví domácí tým! Oba celky na sebe už letos jednou narazily, utkání skončilo nerozhodně, Omsk následně zvítězil v prodloužení. Jak zápas dopadne teď? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Na druhé straně Amur Chabarovsk, který je na tom daleko hůře. Hostům v tabulce Východní konference patří až jedenáctá příčka, zatímco domácí třikrát v řadě vyhráli, tak hosté poslední tři souboje výsledkově nezvládli. Bude to pro ně už páté venkovní utkání v řadě. Chabarovsk má šestnáct bodů, skóre 50:77. V týmu působí hned pětice českých hráčů, jejich nejvíce bodujícím hráčem je Igor Rudenkov (7 branek, 5 asistencí).
     
    Avangard Omsk se nachází v tabulce Východní konference na druhém místě. Domácí hokejisté vyhráli třikrát v řadě, mají čtyřicet bodů, skóre 81:50. Jejich nejproduktivnějším hráčem je s jednadvaceti kanadskými body Sergej Širokov, ten zaznamenal už dvanáct branek, zároveň devět asistencí. Pro Omsk to bude už páté utkání na "domácím" ledě v řadě, jak už jsem zmiňoval, kvůli rekonstrukci stadionu hrají v Balašiše.
     
    Pěkné odpoledne všem. Kontinentální hokejová liga má v pondělí na programu řadu zápasů. Avangard Omsk v jednom z nich přivítá Amur Chabarovsk. Domácí tým letos celou sezonu hraje v Balašiše.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Štěpán Slovák

    Góly a asistencie: 10. Zernov (Michejev), 28. Širokov (Franson, Medvedev), 44. Stålberg (Jemelin, K. Petrov)


    Avangard Omsk: Bobkov (Šilin) – Medvedev (C), Franson, Jemelin, Pokka, Pivcakin, Martynov, Bondarev (A) – Širokov, Zernov (A), Michejev – Stålberg, Desharnais, K. Petrov – A. Galimov, Semionov, Manukjan – Fisenko, Stas, Košelev.
    Amur Chabarovsk: Murygin (Alikin) – Kolář (C), Kuzmin, Koriagin, Aťušov, Turbin, Jordán, Žuravľov – Gorškov, Pjanov, Fajzullin – T. Zohorna (A), Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Rudenkov, Železkov, Dedunov – Kuznecov (A), Rasskazov, Popugajev.

    Rozhodca: Birin, Bondar