Bohemians – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Příbram – Slavia 2:3 (kon.)
koniec
FK Příbram
2:3 (2:1)
SK Slavia Praha
cz Pondelok 05.11.2018, 13:00 • Na Litavce, Příbram • Juniorská liga – Čechy (CZ) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1.FK Příbram a SK Slavia Praha.
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté Příbrami neprožívají zrovna povedenou sezónu, po třinácti odehraných zápasech se nacházejí na průběžné deváté pozici, na poslední České Budějovice mají náskok dostačujících sedm bodů. Příbrami se navíc v minulém kole podařilo ukončit pětizápasovou šňůru bez zisku jediného bodu, na domácím stadionu si totiž vyšlápla na Plzeň, kterou zdolala poměrem 3:2. Domácí celek dnešního utkání trápí časté inkasovaní branek, doposud pustil už šestatřicet branek, což činí průměr necelých tří obdržených branek na utkání, což není zrovna lichotivá bilance. Uvidíme, jak obrana zafunguje v utkání proti Slavii, které se rovněž nedaří.
     
    SK Slavia Praha

    Na opačné straně se nachází Slavia Praha, která je na tom ještě hůře, než jeho dnešní soupeř. Sešívaní totiž okupují až předposlední pozici, na svém kontě mají jedenáct bodů, na poslední České Budějovice mají náskok tři body. Pražané se ale v posledních zápasech nepotýkají s úplně hrozivou formou, poslední tři zápasy přinesly zisk čtyř bodů, prohra přišla až v minulém kole, kdy Slavia na domácí půdě nestačil na Mladou Boleslav, které podlehla poměrem 0:4. Sešívaní nasbírali většinu bodů právě na hřištích soupeřů, kde z posledních čtyř zápasů prohráli pouze v jednom případě, a sice proti Teplicím. Dnešní utkání tak slibuje vyrovnanou podívanou, Slavia se bude jistě chtít odpoutat od předposlední pozice.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Beran – Šíma, Duda, Nový, Keita, Hloušek, Průcha, Lukavský (C), Katidis, Polidar, Puchmertl
    Náhradníci: Smrkovský – Petrlík, Pecka, Belej, Vlček

    SK Slavia Praha: Vantruba – Drozda (C), Jugas, Vejvar, Nabijev, Havránek, Macháček, Zelený, Slanina, Fukala, Vaněk
    Náhradníci: Radimský – Mach, Azilinon, Mitrano, Janoušek, Šilhan, Bjeloš

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka.
     
    Hráči obou celků přicházejí na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Sešívání vhazovali od levé postranní čáry, poté jsme sledovali akci po pravém křídle, načež musel centrovaný balón odkopnout Nový.
     
    4
    Hosté dokonce zahrávali rohový kol, ten ale nepřinesl nic vážnějšího. Posléze se k míči dostal domácí Nový, jenž raději přihrál vedle stojícímu Průchovi.
     
    5
    U postranní čáry se zmocnil míče Polidar, který si to okamžitě namířil k opačnému pokutovému území, kde musel zasahovat Duda.
     
    5
    Je tu pokutový kop pro Slavii!
    5. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    6
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Nabijev, který pálil do levé části brány. Míč se ale odrazil od brankové konstrukce mimo bránu.
    6. Penalta
     
    7
    Domácí tak přečkali velice krušný okamžik, stav je ale i nadále bezbrankový. Nyní je to právě Příbram, která zavítala na druhou stranu.
     
    8
    Jeden z domácích se nyní pokoušel vyslat do sólového úniku Lukavského, druhý jmenovaný si ale neporadil s prudkou přihrávkou kolegy.
     
    9
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Vejvar, následovat bude standardní situace z velice dobré vzdálenosti od branky.
     
    10
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Nový, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho rána ale orazítkovala pouze horní konstrukci.
     
    11
    Jugas musel pořádně zabrat, neboť ho napadal aktivní Keita, který se nakonec k míči nedostal. Bude z toho autové vhazování pro Slavii.
     
    12
    Nyní se na zemi ocitl domácí Nový, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Hlavní sudí pískal až následný faul na Macháčka.
     
    13
    Přenesení hry našlo u postranní čáry Slaninu, který posléze ještě spolupracoval s kolegou, následný centr ale nepřinesl nic nebezpečného.
     
    14
    Posléze to hosté opět zkoušeli po pravém křídle, tentokráte se do zakončení dostal Macháček, který ale nedokázal usměrnit míč do brány.
     
    15
    Nyní se domácí brankář Beran dostal k výkopu od své branky, jeho nabídka našla volného Lukavského, který si došel pro další nedovolený zákrok.
     
    16
    Příbram rozehrála urychleně, míč se postupně dostal na útočnou polovinu, kde ale dobře zasáhl Havránek, jenž navíc dokázal vyvézt balón.
     
    17
    Nedůraz před hostující šestnáctkou se pokusil potrestat Lukavský, kterému ale zakončení moc nevyšlo. Míč směřoval hodně vysoko nad branku.
     
    18
    Hloušek měl s dotírajícím protihráčem velké starosti, nakonec se mu přeci jenom podařilo otřít hrací předmět o kopačku protihráče.
     
    19
    Hezká akce domácích přinesla prudké zakončení v podání Keity. Ten z menšího úhlu napálil pouze boční síť, Vantruba nemusel zasahovat.
     
    20
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Vejvar, který ale ze vzduchu napálil míč pouze nad branku. Beran bude moci rozehrávat.
     
    21
    Katidisovi se centr do pokutového území moc nepovedl, poté do šestnáctky Slavie přiletěl další nadýchaný centr, po kterém hlavičkoval nad Polidar.
     
    22
    Havránek vhazoval od pravé postranní čáry, jako kolegu si vybral naběhnuvšího Macháčka, kterému se ale nepodařilo udržet míč.
     
    23
    Nyní musel zasahovat Beran, který pokryl přízemní střelu z pravé strany. Sešívaní budou ještě vhazovat, vypadá to na dalekonosný aut.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, přičemž už oba celky nastřelily brankovou konstrukci.
     
    29
    Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, v posledních vteřinách má ale mírně navrch Slavia, která to většinu času zkouší přes pravé křídlo.
     
    30
    Nyní se volného míče zmocnil domácí Hloušek, po jehož přihrávce byl povalen na zem Polidar. Příbram to zkoušela hodně rychlou rozehrávkou.
     
    31
    Ta ale přinesla pouze ztrátu míče, načež se do nadějného protiútoku hnal Nabijev, který ale svojí ránu poslal pouze do nohy protihráče.
     
    32
    Na pořadu dne bude další standardní situace, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. U míče se opět nachází domácí hráč jménem Nový.
     
    33
    Jeho prudká dělovka přinesla pouze ránu do zdi, posléze ještě fauloval jeho kolega Keita. Sešívání okamžitě podnikají rychlou protiakci.
     
    34
    Sledovali jsme slibný přímý kop také na druhé straně, avšak i tentokráte se jednalo o zakončení do zdi, od které se míč dostal za brankovou čáru.
     
    35
    Hosté ještě zahrávali rohový kop, následně se k míči dostal Vaněk, jehož technická střela přistála přesně do náruče brankáře Berana.
     
    36
    Příbram právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Jeden z hostů chyboval v defenzívě, poté se k přízemní nabídce dostal Nový, který našel zcela osamoceného GEORGIOSE KATIDISE. Ten už neměl problém, Vantruba to měl hodně složité.
    36. KATIDIS - 1:0
     
    36
    Hosté ihned rozjeli rychlou akci, která ale nepřinesla nic moc nebezpečného. Nakonec to bylo s tečí Hlouška, následovat bude rohový kop.
     
    37
    Po něm se k ráně z velké vzdálenosti dostal Jugas, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Beran se tak ujme rozehrávky od své branky.
     
    38
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Duda šikovně roztáhl hru na levou stranu, kde operoval hodně aktivní Nový, jehož další přízemní nabídka tentokráte našla IBRAHIMA KEITU, který z velké blízkosti překonal brankáře.
    38. KEITA - 2:0
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu snížení! Sešívání zahrávali rohový kop, který přinesl rozehrávku nakrátko. Nakonec se do pokutového území dostal MICHAL VANĚK, který prudkou přízemní ránou překonal brankáře Berana.
    40. VANĚK - 2:1
     
    43
    Momentálně se nehraje, neboť na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z domácích. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.
     
    44
    Nakonec se jednalo o Nového, který nakonec odkulhal ven z hrací plochy. Příbram bude chvíli hrát v početní nevýhodě, s vážností zranění to ale nebude tak horké.
     
    44
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Martin Nový, přichází Tomáš Pecka.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned tři branky. Všechny branky začaly padat až ke konci tohoto dějství, nejprve se do dvoubrankového vedení dostala Příbram, avšak soupeř dokázal reagovat kontaktní brankou. Sledujeme celkem vyrovnané utkání, které nabízí velkou řadu slibných šancí. Oba celky navíc nastřelily brankovou konstrukci, v obou případech se jednalo o hodně prudkou střelu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu se domácí dostali k autovému vhazování od levé postranní čáry. Krátká kombinace nakonec skončila na kopačce Jugase.
     
    49
    Posléze to Příbram zkoušela dalším atakem, tentokráte Lukavský chtěl oslovit Keitu, na kterého byla přízemní kolmice příliš dlouhá.
     
    50
    Slavia si vybojovala další rohový kop, který z pravé strany rozehrál Nabijev. Jeho centr přinesl kýženou vyrovnávací branku, avšak jednalo se o ofsajd.
     
    51
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hostujících hráčů. Na scénu opět přispěchal lékařský personál, který si vzal hráče do péče.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Dominik Hloušek (1.FK Příbram).
     
    52
    Posléze se za obranu soupeře vydal Keita, který ale nedokázal přetlačit protihráče. Navíc si nyní s míčem pohrává brankář Vantruba.
     
    53
    Avšak jeho špatná rozehrávky mohla skončit třetí domácí brankou! Do opuštěné brány pálil Katidis, který jí minul o pár centimetrů.
     
    54
    Posléze to střelou zpoza pokutového území zkoušel Lukavský, který svůj projektil poslal hodně vysoko nad branku. Vantruba nemusel zasahovat.
     
    55
    Šíma to zkoušel nákopem za obranu soupeře, včas ale zakročil zkušený Jugas, který ale odpálil míč pouze k jednomu z protihráčů.
     
    56
    Míč se přeci jenom ocitl za postranní čárou, jako poslední se ho ale dotkl hostující Havránek. Příbram se postupně přibližuje k opačné šestnáctce.
     
    57
    Příbram má ve druhém poločase jednoznačně více ze hry. Momentálně s míčem pracuje obránce Puchmertl, který hodně dlouho váhá s rozehrávkou.
     
    58
    Pro změnu budeme sledovat další rohový kop pražského celku. Hosté to hodně často zkouší vzdušným prostorem, přes který to zatím moc nevede.
     
    59
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Fukala, přichází Martin Mach.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Georgios Katidis, přichází Jiří Vlček.
     
    60
    Domácí to zkoušeli středem hrací plochy, avšak tady velmi dobře zasáhl střelec kontaktní branky. Na druhé straně to Slavii nevyšlo po levém křídle.
     
    61
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu vyrovnávací branka! Nedůraz v domácí defenzívě využil hostující FARID NABIJEV, který uháněl sám na bránu. Hostující záložník to zkoušel přízemní střelou kolem Vantruby, což slavilo úspěch.
     
    62
    Nyní od pravé autové čáry vhazoval Vlček, který nakonec vybojoval odkop od branky. Příbram je v posledních vteřinách o poznání pasivnější.
     
    63
    Vejvarovi se nepodařilo přejít pře střed hrací plochy, posléze ale domácí opět zbytečně chybovali v rozehrávce. Petrlík nemohl u postranní čáry zastihnout balón.
     
    64
    Byl to právě Petrlík, který si počkal na náběh Vlčka, jenž se ale nedostal kolem hostujícího kapitána Drozda. Sešívání se osvobodili dalekonosným odkopem.
     
    64
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaroslav Zelený, přichází Alejandro Mitrano.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Martin Slanina, přichází Jiří Janoušek.
     
    66
    Střídající Janoušek se ihned po svém příchodu na hrací plochy zapojil do útočné akce po pravém křídle, při kterém jeho celek vybojoval rohový kop.
     
    67
    Samotný rohový kop nebezpečí nepřineslo, avšak poté to Nabijev zkoušel polovysokou nabídkou, kterou z malého vápna musel odvracet ŠÍma.
     
    68
    Příbram si opět zbytečně zkomplikovala rozehrávku, před napadajícím Mitranem nakonec zasahoval Průcha, jenž poslal míč na druhou stranu.
     
    68
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to byla ukázková akce pražského celku, který tak otáčí vývoj zápasu na svojí stranu! Rychlý protiútok nedokázala Příbram odvrátit, naopak přihrávka po zemi našla v pokutovém území úplně volného FARIDA NABIJEVA, který se střelou k tyči ani tentokráte nemýlil.
    68. NABIJEV - 2:3
     
    69
    To je pro domácí hráče určitě velký šok, druhý poločas jim zatím hrubě nevychází. Jsou to ale chyby v obraně, které zapříčinily další obdrženou branku.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Dominik Hloušek, přichází František Belej.
     
    74
    Na pořadu dne byl další rohový kop hostujícího mužstva, ani tentokráte jsme se nedočkali ničeho nebezpečného, co by vyrušilo Berana.
     
    75
    Hra se nám přesunula na útočnou polovinu Příbrami, kde ale dobře zakročil Vantruba, který navíc nechal míč doskákat za brankovou čáru.
     
    76
    Jenomže domácím to ve druhém poločase prostě nejde. Zablokovaná přihrávka se dostala až do moci Berana, který musí znovu rozehrát.
     
    77
    Vzápětí si čistým zákrokem pomohl hostující Drozda, který za sebe nepustil Petrlíka. Hezký fotbalový moment, Vantruba bude opět vykopávat.
     
    78
    Sešívaní se zmocnili rozehrávky standardní situace, na kterou si počkal domácí Vlček, jenž poslal míč daleko z vlastní šestnáctky.
     
    79
    Na opačné straně se ke střele z velké vzdálenosti dostal Katidis, jehož rána ale doplachtila za postranní čáru. To byla hodně nepovedená navštívenka.
     
    80
    Příbram urychleně rozehrála volný kop z vlastní poloviny. Posléze hlavní sudí musel ponechat výhodu, neboť na zemi skončil Keita.
     
    81
    Posléze to byl právě střelec druhé dnešní branky, který se v souboji s Janouškem prezentoval nedovoleným zákrokem. Standardka pro Slavii.
     
    82
    Slavia opět po kratší době zavítala na útočnou polovinu, kde to Mach zkoušel centrem z pravé strany, který ale přistál v rukavicích Berana.
     
    83
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Vaněk, přichází Michael Azilinon.
     
    84
    Hezké zakončení nyní obstaral domácí Hloušek, který to zkoušel ke vzdálenější tyči. Jeho projektil nakonec prosvištěl několik metrů vedle.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut, Slavia i nadále drží hubené vedení. Poslední minuty ale přináší velice ofenzivní podívanou.
     
    88
    Mach obdržel přihrávku na levou stranu, načež se pokoušel najít naběhnuvšího Janouška, před kterým ale včas zasáhl Petrlík.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Příbram i nadále prohrává o jednu branku, do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    89
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Vojtěch Šilhan.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Petr Průcha (1.FK Příbram).
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Slavie, která sice prohrávala už 0:2, nakonec ale otočila na konečných 3:2. Pražané sice nevstoupili do druhého poločasu dobře, neboť několik minut nestíhali. Posléze ale domácí obrana začala chybovat, čehož pražský celek využil dokonalým způsobem, neboť zužitkoval dva rychlé protiútoky. Koncovka zápasu nám nabídla několik zajímavých akcí, avšak žádné další branky jsme se už nedočkali. (14:59:06)

    David Suchý

    Góly: 36. Katidis, 38. Keita – 40. Vaněk, 61. Nabijev, 68. Nabijev

    Karty:   51. Hloušek (PRI), 90+2. Průcha (PRI)

    Nepremenená penalta: 6. Nabijev (SLA), mimo


    FK Příbram: Beran – Šíma, Duda, Nový (44. Pecka), Keita, Hloušek (70. Belej), Průcha, Lukavský (C), Katidis (60. Vlček), Petrlík, Puchmertl
    Náhradníci: Smrkovský – Polidar, Pecka, Belej, Vlček

    SK Slavia Praha: Vantruba – Havránek, Drozda, Jugas, Zelený (64. Mitrano) – Vaněk (83. Azilinon), Macháček – Slanina (64. Janoušek), Nabiyev (89. Šilhan), Vejvar – Fukala (59. Mach)
    Náhradníci: Radimský – Mach, Azilinon, Mitrano, Janoušek, Šilhan, Bjeloš

    Rozhodca: Rejžek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 150