Gijón – Eibar 2:0 (kon.) | Villanovense – Sevilla 0:0 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:1 (kon.)
Almería – Villarreal 3:3 (kon.) | Cadiz – Espanyol 2:1 (kon.) | Santander – Real Betis 0:1 (kon.)
koniec
Cadiz CF
2:1 (2:1)
RCD Espanyol Barcelona
cz Štvrtok 01.11.2018, 18:30 • Estadio Ramón de Carranza • Španielsky pohár • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Druholigový Cadiz měl v prvním kole poháru volný los. Ve druhém kole vyřadil po výsledku 2:1 Tenerife, následně si poradil se Zaragozou, kterou porazil 1:0 a nyní se střetne s prvoligovým týmem, s Espanyolem. Šance Cadizu na postup dále jsou poměrně velké, neboť Espanyol nepatří mezi nejsilnější celky Primery Division. Nicméně Espanyolu se v této sezóně poměrně daří a v první lize drží pěkné páté místo. Otázkou je, jak tým bude přistupovat v pohárovém utkání.

    Oba celky se naposledy střetly v již dávné minulosti a to v roce 2006, kdy i Cadiz hrál první ligu. Sehráli spolu čtyři utkání a dvakrát dokázal vyhrát Espanyol a dvakrát Cadiz. Zajímavostí je, že všechny zápasy skončily výsledkem 2:0. Bude se historie opakovat a i dnešní souboj skončí pro některého z týmu tímto výsledkem?
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Gil – Matos Garcia, Ramos, Mauro, Carmona Sierra – Azamoum, Jose Mari – Agra, Perea, Sanchez Ponce – Lekič.
    Náhradníci: Alberto – Aketxe, Barco, Carrillo, Alex, Gonzalez, Izquierdo

    Espanyol Barcelona: Jimenez – Rosales, Duarte, Naldo, Giner Pedrosa – Melendo, Sanchez, Lopez Moreno, Piatti – Baptistao, Puado.
    Náhradníci: Lopez – Avila Gordon, Darder, Doncel, Granero, Iglesias, Marmol

    Rozhodčí: J. Munuera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Sotva nám zápas začal, je tu první branka zápasu. Pedrosa volil přihrávku na svého brankáře, ale ten velmi špatně rozehrál a DEJAN LEKIČ včas vystihl tuhle velkou hrubku Jimeneze a potrestal ji úvodní brankou!
    1. Dejan LEKIČ - 1:0
     
    3
    Domácí zahrozili podruhé a jejich zakončení nakonec končí mimo levou tyč a mají možnost zahrávání prvního rohového kopu.
     
    4
    Jimenez si vyskočil na centrovaný míč a z obtížné situace jej vyráží mimo pokutové území.
     
    5
    Espanyol se ujmul míče a snaží se kombinací dostat do svého prvního útoku. Nakonec volí dlouhou přihrávku, která končí až u brankáře Gila a ten v klidu rozehrává.
     
    6
    Rosales odcentroval dobrý míč z pravé strany a jeho spoluhráč se ve vápně dostal k hlavičce. V tísni obránců hlavičkuje mimo branku, ale první dobré zakončení ze strany Espanyolu.
     
    7
    Další útočná snaha Espanyolu tentokrát končí před šestnáctkou soupeře vinou špatné přihrávky, kterou vystihl jeden z hráčů Cádizu.
     
    8
    Sierra svým pohybem po pravé straně vybojoval autové vhazování na polovině soupeře.
     
    9
    Cádiz operoval na polovině soupeře a nakonec si vybojoval druhý rohový kop.
     
    10
    Rohový kop byl přetažený a Cádiz ani ze svého druhého rohového kopu neohrozil Jimeneze v brance.
     
    11
    Espanyol se dostal z levé strany k centru, ale míč míří do území nikoho a nakonec končí v rukavicích brankáře Gila.
     
    12
    Slibně vypadající útok domácího celku nakonec ubránila obrana Espanyolu, ale outsider zápasu se v úvodních minutách projevuje více než dobře.
     
    14
    Duarte se snažil prosadit střelou ze střední vzdálenosti, ale napálil míč do obránců soupeře a Gil nemusel nyní vůbec zasahovat.
     
    15
    Po faulu budou hosté zahrávat standardní situaci z pravé strany a první dobrá šance hostí na srovnání stavu.
     
    16
    A centrovaný míč se snažil Gil chytit do svých rukavic, ale nakonec nedokázal míč udržet a pouští jej před branku. V ten moment však slyšíme pískot rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok na brankáře Cádizu.
     
    17
    Espanyol s přibývajícími minuty zápasu získává herní převahu a snaží se další útočnou akcí o zteč branky Cádizu.
     
    18
    Další zakončení hostí, které končí střelou nad branku. Míč šel hodně vysoko a pozdravil diváky na tribuně za brankou.
     
    20
    I Sanchez posílá míč hodně nad horní tyčku a hosté se prozatím zastřelují. Po dvaceti minutách vedou domácí 1:0, kdy se prosadili ihned ze svého prvního útoku a nutno připomenout, že po velké hrubce brankáře Jimeneze.
     
    21
    Držení míče je jasně ve prospěch hostí, kteří svého soupeře v posledních pěti minutách nepustili ke své brance.
     
    22
    Hosté po dalším faulu mají k možnosti další standardní situaci ze střední vzdálenosti.
     
    23
    Espanyol nakonec rozehrál míč na krátko a centr přišel až posléze. Míč byl u levé tyčky odvrácen na rohový kop a i Espanyol si zahraje svůj první roh v tomto zápase.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Azamoum (Cádiz CF).
     
    24
    A po něm tečoval jeden z hráčů míč na zadní pravou tyč, kde byl připravený další hráč Espanyolu, ale ten se nacházel v ofsajdu.
     
    25
    Cádiz vybojoval míč na polovině hřiště a byl z toho hodně nebezpečný útok, kdy po přihrávce před branku se snažil skluzem dorazit míč Lekič, ale kousek mu scházel!
     
    27
    Espanyol byl hodně blízko k vyrovnání. Dobrá přihrávka před branku nakonec nekončí brankou. Gil nakonec dorážku skvěle vyrazil a zabránil soupeři vyrovnání stavu.
     
    28
    Hosté i nadále hrozí se svými útočnými akci a u další dobré příležitosti byl Piatti, který dostal přihrávku na střed pokutového území, ale z první trefuje míč mimo branku.
     
    30
    I po půl hodině máme těsné vedení Cádizu. Avšak Espanyol i nadále drží svou herní převahu a vytváří si nebezpečné šance. Jestli bude i nadále pokračovat ve svých útočných choutkách, bude to jen otázkou času, kdy se dočkáme branky z jejich strany.
     
    32
    Espanyol drží míč na vlastní polovině a čekáme na jejich další útočný výpad. Nyní to vypadá, jakoby chtěli svého soka uspat.
     
    34
    O útočný výpad se snažil Baptistao, ale nakonec on sám fauluje a Cádiz bude rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    35
    Kombinace hostí na polovině hřiště...
     
    36
    Espanyol právě vstřelil branku!
    A je to tady. Branka hostí, která se dala každou chvíli čekat. Piatti skvěle našel svou přihrávkou JAVIHO PUADA, který si vyškolil obránce a obloučkem přes padajícího brankáře vyrovnává stav zápasu.
    36. Javi PUADO - 1:1
     
    37
    Uvidíme, jestli Espanyol bude ve své aktivní útočné hře pokračovat i po vyrovnávací brance.
     
    39
    Hosté neupustili od své taktiky a i nadále obtěžují obranu svého soka. Avšak tohle zakončení nebylo pro Gila nebezpečné a v poklidu chytá míč.
     
    40
    Cádiz mohl potrestat další hrubku v obraně soupeře a vybojoval míč, se kterým kombinuje před brankou soupeře.
     
    41
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že špatnou rozehrávku Cádiz nakonec nepotrestá. Avšak hosté nedokázali míč úplně dostat od svého pokutového území a Cádiz rozehrál míč na pravou stranu, odkud přišel centr a následná hezká branková hlavička KARIMA AZAMOUMA.
    41. Karim AZAMOUM - 2:1
     
    43
    Espanyolu nyní zatrnulo podruhé, kdy rohový kop Cádizu nebyl vůbec špatný a následná střela šla nad branku, nicméně Cádiz opět ožil po své vedoucí brance.
     
    44
    Hráč Espanyolu fauluje na vlastní polovině a před koncem prvního poločasu budou domácí zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    45
    Prvotní centr byl odvrácen hlavičkou, ale míč doputoval přímo na kopačku Sancheze, který vyslal dobrou přízemní střelu, kterou musel Jimenez vyrážet u své pravé tyčky!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nám přinesl branku ihned v první minutě, kdy se prosadili po hrubce brankáře Jimeneze domácí. Espanyol pak přebral otěže zápasu a delší dobu se snažil o vyrovnání. Toho se nakonec dočkal a vypadalo to, že se budou snažit i o zvrácení stavu zápasu na svou stranu. Cádiz však potrestal další špatnou rozehrávku v obraně soupeře a zaslouženě dosáhl druhé branky. Espanyol tedy čeká ve druhém poločase ještě plno práce, neboť Cádiz se jeví jako zdatný soupeř, který svou kůži nebude chtít dát zadarmo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nevystřídalo ani jedno mužstvo a pokračujeme v základních sestavách na obou stranách.
     
    48
    Gil si nyní diriguje svou obranu, protože Espanyol se chystá k zahrávání standardní situace.
     
    48
    Proti centrovanému míči si vyběhl Gil, ale jeho vyražení míče nebylo tak jak si sám nejspíše představoval. O dorážku se snažil Sanchez, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a nakonec obrana Cádizu odkopává míč.
     
    49
    Další střelecký pokus Espanyolu a míč končí jen těsně vedle pravé tyčky! Avšak Gil u ní se svým skokem byl včas a otázka, jestli by nakonec byla branka, pokud by míč mířil mezi tři tyče.
    49. Dobrá příležitost hostů!
     
    50
    Hosté začali druhý poločas tlakem na branku soupeře a to bude nejspíše obraz hry i v následujících momentech. Cádiz se bude bezesporu soustředit na protiútoky a čekat na chybu soupeře.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Jose Mari (Cádiz CF).
     
    52
    Piatti nakonec neprošel přes obránce z levé strany a nedokázal ani odcentrovat. Nakonec je z toho rohový kop...
     
    53
    Ten si hosté rozehráli na krátko, ale nic z toho. Následně byl faulován Sanchez a ten gestikuluje, že bude potřebovat ošetření.
     
    55
    Hra již pokračuje, Espanyol vyslal dobrý centr z pravé strany a včasný zásah Gila zabránil potenciální dorážce soupeře. Avšak opět hodně nebezpečná situace před brankou Cádizu.
     
    56
    A je tady protiútok soupeře, avšak Agra se zamotal před šestnáctkou do svých kliček, nedokázal už ani přihrát a ztrácí míč.
     
    57
    Cádizu se momentálně daří přesunout hru na polovinu hřiště, což jim je při chuti a snaží se tu podržet hru co nejdéle.
     
    59
    Na trávník opět bylo potřeba zdravotní tým, který se nyní stará o hráče Espanyolu. Avšak vše je v pořádku a bude se zanedlouho pokračovat ve hře.
     
    60
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Agra, přichází Izquierdo.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Naldo, přichází Marmol.
     
    62
    Momentálně sledujeme hru uprostřed hřiště, ve které je hodně nepřesností na obou stranách.
     
    63
    Dlouhý míč skoro doběhl hráč Espanyolu, ale Gil dobře přečetl hru a včas vyběhl a před dobíhajícím hráčem ukrývá míč do svých rukavic.
     
    63
    Třetí branku Cádizu měl na své kopačce jeden z hráčů, ale svou přízemní střelu mířil přímo doprostřed hřiště, kde byl připravený Jimenez. Nyní povedený protiútok soupeře!
     
    64
    Perea faulován a Rosales si za tento faul vysloužil žluté napomenutí.
     
    65
    Roh pro Cádiz, kdy svou hrudí odrazil míč jeden z hráčů Espanyolu. Domácí reklamují, že do míče zasáhl rukou, ale skutečně se míč odrazil od jeho hrudi.
     
    66
    Rohový kop domácím nepřinesl vůbec nic a Espanyol se opět dostává k míči a zahajuje kombinaci.
     
    68
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sanchez, přichází Darder.
     
    69
    Espanyol se dostal do další pěkné příležitosti, ale hráč nedokázal z malého vápna zakončit přesně do branky a obránce Cádizu ihned z první odkopává míč do bezpečí.
     
    70
    Ani přízemní střela Puada nekončí vyrovnáním! Jeho křižná přízemní střela z levé strany končí těsně vedle pravé tyče! Moc nechybělo a mohlo být opět srovnáno!
    70. Puado vyslal dobrou přízemní střelu!
     
    70
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Azamoum, přichází Gonzalez.
     
    72
    Espanyol má zhruba ještě dvacet minut k tomu, aby vyrovnal, případně otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Do odvety by i vyrovnání bylo pro ně vítané.
     
    73
    Momentálně se pohybuje s míčem uprostřed hrací plochy a před brankou Gila je klid.
     
    74
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Baptistao, přichází Iglesias.
     
    75
    Cádizu se daří nyní držet míč na polovině soupeře a omezuje jeho tlak na jeho branku. Dokonce se dostal na hranici šestnáctky, ale střelecký pokus nakonec byl sražen a neprošel k Jimenezovi.
     
    77
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Perea, přichází Carrillo.
     
    78
    Melendo poznal tvrdou hru soupeře a po faulu bude jeho celek zahrávat standardní situaci ze střední vzdálenosti.
     
    79
    S ní však hostující celek nenaložil nejlépe a pro Gila momentálně nehrozilo žádné nebezpečí a vcelku vzato, Espanyol již dobrých pár minut neohrozil tohoto muže v brance Cádizu.
     
    80
    Naopak vedoucí tým drží soupeře na jeho polovině a to se jim hodí do krámu, neboť vedou a do konce zápasu zbývá deset, dvanáct minut.
     
    82
    Hostům se konečně podařilo dostat míč více pod svou kontrolu a už se snaží o ohrožení branky soupeře.
     
    83
    Centr do vápna z pravé strany vyrazil Carmon Sierra, ale tak nešťastně, že mu míč vůbec nesedl a dostal se k soupeři. Puado pak zakončoval z místa pro penaltu, ale střela z první končí vysoko nad branku Gila. Nyní měli domácí štěstí!
    83. Puado a jeho zakončení nad branku Gila!
     
    84
    Domácí celek se nyní bude muset bránit standardní situaci a Espanyol bude bezpochyby tlačit nyní na branku svého soka.
     
    85
    Se standardní situací si však Cádiz poradil a ihned se snaží dostat míč pryč od své branky. Nakonec si vybojoval i útočný faul, kdy byl faulován Sanchez Ponce, který se snažil dostat míč za půlku hřiště.
     
    87
    Po nepovedeném autovém vhazování se domácím daří dostat míč daleko od své branky a Espanyolu pomalu a jistě dochází čas.
     
    88
    Po útoku Espanyolu se jeho soupeři úspěšně daří dostat míč k půlící čáře. I další opětovný útok prvoligového celku byl soupeřem bezpečně ubráněn a Cádiz zvládá závěr zápasu velmi dobře. Nepouští Espanyol do žádného většího tlaku.
     
    90
    Hráči utíká míč za pomezní čáru a Cádiz s vhazováním autu nebude určitě pospíchat.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí u střídaček ukazuje, že se bude nastavovat ještě 240 sekund nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Espanyol kombinuje...následuje přenesení hry na levou stranu, ale dráhu míče dobře vystihl Gil a chytá míč.
     
    90+3
    Běží předposlední minuta nastavení a sledujeme standardní situaci Espanyolu...
     
    90+3
    ...míč odražen na rohový kop...
     
    90+3
    ... a ten končí na hlavičce obránce Cádizu. Míč nakonec končí na půlce hřiště na kopačkách hostí.
     
    90+4
    Espanyol vyslal nepřesnou přihrávku a Cádiz pravděpodobně ubrání závěrečný tlak soupeře a bude slavit překvapivé vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ano! Prvoligový celek prohrává nakonec na hřišti druholigového Cádizu a do odvety má Espanyol o čem přemýšlet. Jeho hra nebyla špatná, vytvářel si dobré šance, ale hodně střel šlo mimo tři tyče a nepřesnost v zakončení stálo Espanyol, při nejmenším, remízový stav. Vždyť rovných jedenáct střel šlo mimo tři tyče branky Cádizu!
    Nicméně domácí celek beze zbytku potrestal chyby soupeře a přetavil je ve dvě branky a následná dobrá obranná hra, dobré zákroky brankáře Gila, jim stačilo k tomu, aby uhráli velmi dobrý výsledek do odvety.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:10. (20:25:48)

    Adam Dořák

    Góly: 1. Lekič, 41. Azamoum – 36. Puado

    Karty:   23. Azamoum (CAD), 51. Mari (CAD) – 64. Rosales (ESB)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:10.
    Cadiz CF: Gil – Matos Garcia, Ramos, Mauro, Carmona Sierra – Azamoum 70. Gonzalez), Jose Mari – Agra (60. Izquierdo), Perea (77. Carrillo), Sanchez Ponce – Lekič.
    Náhradníci: Alberto – Aketxe, Barco, Carrillo, Alex, Gonzalez, Izquierdo

    RCD Espanyol Barcelona: Jimenez – Rosales, Duarte, Naldo (60. Marmol), Giner Pedrosa – Melendo, Sanchez (68. Darder), Lopez Moreno, Piatti – Baptistao (74. Iglesias), Puado.
    Náhradníci: Lopez – Avila Gordon, Darder, Doncel, Granero, Iglesias, Marmol

    Rozhodca: J. Munuera
    Utorok 04.12.2018
    Espanyol - Cadiz 1:0

    Góly: 76. Pérez

    Karty:   85. Sánchez (ESB) – 19. Matos (CAD), 88. Kecojević (CAD)

    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:14.