Dortmund – Union Berlín 3:2 (po pr.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:1 (5:6 po pen.) | Flensburg – Brémy 1:5 (kon.)
Rostock – Norimberk 2:2 (2:4 po pen.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:5 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 2:0 (kon.)
Bielefeld – Duisburg 0:3 (kon.) | Kiel – Freiburg 2:1 (kon.)
koniec po predl.
Borussia Dortmund
3:2 (1:0)
1. FC Union Berlín
cz Streda 31.10.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • DFB-Pokal • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár má na programu zápasy v rámci 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Dortmund a 1. FC Union Berlín.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu prožívají opravdu vydařené týdny, ve své domácí soutěži okupují první příčku, avšak tento fakt trochu pokazil minulý zápas, ve kterém Borussia remizovala s Herthou 2:2. Domácí celek nyní má na první příčce náskok dvou bodů, druhý Bayern zřejmě překonal špatnou formu. Dortmund v letošním ročníku Bundesligy jako jediný celek neucítil hořkost porážky, nicméně ztratil body ve třech případech. Borussia se opírá o nejproduktivnější útok soutěže, který například nastřílel o dvanáct branek více, než Bayern. Velmi dobře se jeví také obrana, která sice inkasovala deset branek, což je stále velice dobré číslo.
     
    1. FC Union Berlín

    Na opačné straně se nachází celek z druhé nejvyšší soutěže, kterým je Union Berlín. Mužstvo z hlavního města Německa momentálně okupuje třetí pozici, přičemž se mu podařilo získat devatenáct bodů, což dělá dvoubodové manko na vedoucí Kolín. Union Berlín rovněž v letošním ročníku ještě neprohrál, nicméně z jedenácti odehraných zápasů hned sedmkrát remizoval, což z něj dělá remízového krále. Hostující tým dnešního utkání remizoval ve třech po sobě jdoucích zápasech, hned dvakrát se jednalo o bezbrankový výsledek. Union Berlín se ale opírá o vysoce kvalitní obranu, která je zároveń tou nejlepší v celé lize, neboť inkasovala pouze sedm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Diallo, Toprak, Zagadou – Weigl, Dahoud – Pulisic, Kagawa, Wolf – Philipp
    Náhradníci: Bürki, Sancho, Alcácer, Reus, Guerreiro, Witsel, Larsen

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel, Friedrich, Hübner, Lenz – Prömel, Schmiedebach – Redondo, Zulj, Hartel – Andersson
    Náhradníci: Busk – Gogia, Abdullahi, Hedlund, Parensen, Polter, Reichel

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Také hráči Unionu se dostali poprvé k míči, Lenz totiž vhazoval od levé postranní čáry. Aut směřoval do šestnáctky, kde ale zasáhl Toprak.
     
    4
    Redondo dokázal prodloužit míč za sebe, kde se nacházel pouze Zagadou. Ten odkopával balób do bezpečí, nicméně ke kulatému nesmyslu se dostal Zulj.
     
    5
    Dortmund se opět musel osvobodit dalekonosným odkopem, který směřoval až na druhou stranu. Posléze se Friedrichovi nepodařilo přenést hru na Trimmela.
     
    6
    S míčem si zahrál také brankář Hitz, který raději rozehrál na jistotu po zemi na Topraka. Borussia to nyní zkouší velice pomalou rozehrávkou.
     
    7
    Hakimi se manévrem dostal ke středu hrací plochy, nicméně následnou přihrávkou nedokázal Phillip pochopit. Berlín se tak opět dostal k balónu.
     
    8
    Posléze Dahoud vytlačil z operativní pozice Zulje, který musel přihrávat až brankáři Gikiewiczovi, jenž pro změnu otočil hru k levé postranní lajně.
     
    9
    Hakimi se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry. Krátce poté se jeho celek dostal až před šestnáctku, kde v tuto chvíli operuje Pulisic.
     
    10
    Nakonec to na sebe vzal Hakimi, který se manévrem dostal kolem Hubnera, následný centr ale odvrátil pozorný obránce Friedrich.
     
    11
    Domácí se dostali k úvodnímu rohovému kopu, který obstaral Weigl. Ten poslal do vápna nadýchaný centr, načež byla Pulisicova rána zablokována.
     
    12
    Logicky se tak konal další rohový kop, tentokráte z levé strany. Nyní se k míči postavil Pulisic, který našel hlavu Toprak, jeho hlavičku dokázal brankář vyrazit.
     
    13
    Vypadá to, že se bude muset střídat. Zdravotní problémy totiž má domácí obránce Diallo, na což domácí lodivod zareagoval možným střídáním.
     
    14
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Raphael Guerreiro.
     
    15
    Union Berlín se dostal ke souvislejší kombinaci na útočné polovině, Hakimi ale u hranice pokutového území ubránil Hartela. Domácí se vrhají kupředu.
     
    16
    Do pokutového území Dortmundu přiletěl nadýchaný centr, který se stal snadnou kořistí Zagadoua. Posléze ještě skončil na zemi křídelník Wolf.
     
    17
    Už se zdá být všechno v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Momentálně je v držení míče domácí celek, který to zkouší přes levou stranu.
     
    18
    Obrana hostující mužstva se na malý moment otevřela, čehož chtěl využít Kagawa. Jeho slaboučká rána skončila v rukavicích brankáře.
     
    19
    Zagadou si vyměnil míč s Toprakem, posléze se do rozehrávky zapojil také Hakimi, který pro změnu oslovil ve středu hrací plochy osamoceného Dahouda.
     
    20
    Borussia přenesla hru k levé postranní čáře, načež se míč dostal k opačné šestnáctce. Tam byl ale Dahoud čistým způsobem odzbrojen o balón.
     
    21
    Pulisic si dokázal poradit s dvojicí protihráčů, poté se k centru z levé strany dostal Dahoud, který ale našel pouze hlavu protihráčem, kterým byl Hubner.
     
    22
    Takhle to rozhodně fungovat nebude. Dahoud zkoušel přenést hru na levou stranu, střídající Guerreiro ale neměl šanci zastihnout míč na hrací ploše.
     
    23
    Hubner dlouho váhal s přihrávkou na naběhnuvšího Redonda, který si kopl míč do běhu. Včas byl v souboji Toprak, jenž poslal míč na jistotu do zámezí.
     
    24
    Nakonec z toho bude standardní situace pro Union Berlín. Hakimi totiž nezasáhl míč, nýbrž nohu Lenze, který se okamžitě skácel k zemi.
     
    25
    K oné rozehrávce se postavil Zulj, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. S tím počítal také brankář Hitz, který vyboxoval míč za brankovou čáru.
     
    26
    Tohle už byl obrovská šance pro hosty! Za pokutovým územím se dostal k pohotové ráně Lenz, jehož střelu musel nad branku vyrážet Hitz.
     
    27
    Borussia si pořádně zahrává. Do pokutového území přiletěl další centr, na který se tentokráte dostal Hubner. Jeho hlavičku zkrotil na brankové čáře Hitz.
     
    28
    Také domácí si vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu, který si vzal na starost Pulisic. Ten na přední tyči našel pouze hlavu protihráče.
     
    29
    Posléze byl na zelený pažit poslán Wolf, kterého zezadu fauloval obránce Hubner. Jednoznačný faul, Dortmund okamžitě rozehrál volný kop.
     
    34
    Z pořádného úhlu to nyní zkoušel Pulisic, který našel pouze rukavice brankáře. Zdá se, že Dortmund konečně zabral, stav je ale i nadále bezbrankový.
     
    35
    O pár vteřinek později se k míči opět dostal Pulisic, který to zkoušel z hranice pokutového území. Jeho projektil vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    36
    Tohle byl hraniční zákrok na Hakimiho, který ještě teď leží na hrací ploše. Hlavní sudí ale faul neviděl, následně nechal pokračovat ve hře, což se domácím nelíbí.
     
    37
    Vzápětí si útočným faulem pomohl nevýrazný Wolf, který tak zmařil slibnou akci svého celku. K samotné rozehrávce se postavil brankář Gikiewicz.
     
    38
    I posléze se k práci s míčem dostal brankář Gikiewicz, který pro změnu roztáhl hru k pravé postranní čáře, kde se nacházel volný Trimmel.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně dostávají do vedení! Dortmund se usadil s míčem na útočné polovině, posléze se k centru dostal Dahoud, který na malém vápně našel Kagawu, jehož hlavičku dokázal Gikiewicz zastavit na brankové čáře, dorážející CHRISTIAN PULISIC měl ale snadnou práci.
    40. PULISIC - 1:0
     
    41
    Posléze se domácí dostali k slibné akci, kterou zakončoval vedle branky Dahoud. Union Berlín je v posledních vteřinách čím dál více pasivnější.
     
    42
    Hosté měli obrovskou smůlu! Na levém křídle měl hodně času Redondo, jehož pohotová rána zamířila na horní konstrukce, velké štěstí pro domácí.
    42. Velká šance hostů.
     
    43
    Domácí opět rozjeli kombinaci na útočné polovině, posléze se k míči dostal obránce Zagadou, který si náramně poradil s napadajícím Anderssonem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Pulisic. Borussia se hodně dlouho herně hledala, naopak to byl Berlín, který měl slibné pasáže, při kterých si vytvořil několik zajímavých šancí, které ale branku nepřinesly. Přesnou trefu jsme sledovali na druhé straně, o dorážku z brankové čáry se totiž postaral Pulisic. Union Berlín byl blízko vyrovnání, avšak zakončující Redondo trefil pouze břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Union Berlín vybojoval volný kop z vlastní poloviny. K míči se postavil obránce Hubner, který rozehrál na stranu, což ale bylo špatné řešení.
     
    49
    Nakonec to skončilo nedovoleným zákrokem, po kterém se málem do šestnáctky prodral Wolf. Posléze ještě pálil dva metry nad branku Dahoud.
     
    50
    Hosté se pokoušeli zahrozit po pravém křídle, nicméně Zulj nedokázal přehodit míč na Redonda. Do dráhy letu balónu se totiž postavil Guerreiro.
     
    51
    Úvod druhého poločasu je zatím hodně opatrný, Union Berlín se snaží neudělat žádnou chybu. Nyní se o rozehrávku na obranné polovině stará Friedrich.
     
    52
    Nakonec si Trimmel vyzkoušel dalekonosné autové vhazování, které sice našlo Anderssona, u něho byl důrazný Toprak, který tak zmařil akci soupeře.
     
    53
    Hakimi se zbavil Lenze a následně se hnal do nadějného přečíslení, které dokázal utnout Friedrich, který byl v roli posledního hráče svého mužstva.
     
    54
    Logicky se tak konal rohový kop, který z pravé strany obstaral domácí Kagawa. Nadýchaný centr měl ideální výšku, avšak ve vzduchu zvítězil Promel.
     
    55
    Najednou měl hodně času na zakončení Guerreiro, který ale úplně přestřelil branku. To byla slibná šance pro Dortmund, nicméně Gikiewicz nemusel zasahovat.
     
    57
    Hakimi byl nyní hodně nedůrazný, v souboji ho dokázal obelstít Andersson, kterému ale scházela rychlost. Hakimi se nakonec vzorně vrátil k protihráči.
     
    58
    Borussia si vybojovala další roh, který tentokráte zahrával Guerreiro. Další centr na bližší tyč skončil na hlavě Philippa, který mířil daleko za branku soupeře.
     
    59
    Trimmel posílal do velkého vápna velice nebezpečný centr, na který nakonec nedosáhl žádný z kolegů. U penaltového puntíku musel zasahovat Zagadou.
     
    60
    Guerreiro se opět dostal ke střele, která byla o poznání povedenější. Rána levačkou směřovala ke vzdálenější tyči, kterou nakonec minula o několik centimetrů.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Achraf Hakimi (Borussia Dortmund).
     
    61
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Kenny Redondo, přichází Suleiman Abdullahi.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Sebastian Polter.
     
    62
    Dnes hodně nevýrazný Wolf zkoušel kroutit míč do přehuštěného prostoru, avšak centru dal až moc razance. Balón tak skončil až za brankovou čárou.
     
    63
    Abdullahi se zapojil do akce svého celku, která ale nebyla nebezpečná. Na druhé straně si o penaltu řekl Hakimi, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    63
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté totiž srovnávají krok! Hostující celek rozjel akci středem hrací plochy, průniková přihrávka od Zulje našla za obranou naběhnuvšího SEBASTIANA POLTERA, jehož slaboučká, avšak přesná střela, skončila až za Hitzem.
     
    64
    Dortmund najednou ožil, domácí okamžitě rozjeli kombinaci v blízkosti pokutového území, do které se zapojila snad kompletní jedenáctka.
     
    65
    Posléze na útočnou polovinu zamířil také Zagadou, který oslovil Kagawu, jehož práce s míčem přinesla zisk autového vhazování, ke kterému se staví Guerreiro.
     
    66
    Nyní na hrací ploše skončil Polter, který se okamžitě chytil za hlavu. Hlavní sudí musel přerušit hru, momentálně se několik desítek vteřin hrát nebude.
     
    67
    Polter konečně vstal, následně si to namířil za postranní čáru. Union Berlín bude chvíli hrát v početní nevýhodě, střelec vyrovnávací branky by se ale měl vrátit na hřiště.
     
    68
    Hakimi si celkem zbytečně zahrával na půlící čáře, kde ho nakonec nedovoleným zákrokem poslal k zemi Lenz. Dortmund okamžitě rozehrál volný kop.
     
    69
    Dahoud měl ve středu hřiště hodně času, nakonec si na pravém křídle vybral Hakimiho, který narazil do přehuštěného bloku. Union Berlín brání ukázkově.
     
    73
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí neponechávají nic náhodě, naopak se opět dostávají do vedení! Pulisic vyslal do pokutového území MAXIMILIANA PHILIPPA, který to překvapivě zkoušel přímo na bránu. Rána pravačkou nakonec slavila úspěch, Gikiewicz ale určitě nemá čisté svědomí, tohle se zřejmě dalo chytit-
    73. PHILIPP - 2:1
     
    74
    Union Berlín tak bude muset opět zabrat, což nebude snadná práce. Do konce zápasu zbývá něco málo přes patnáct minut, což by na vyrovnání mělo stačit.
     
    75
    Gikiewicz raději rozehrál po zemi na Zulje, který pro změnu hledal volného Poltera, jeho kroky vedly na útočnou polovinu, kde se Hansa dokázala usadit.
     
    76
    Lenz tentokráte poslal do pokutového území centr, na který si žádný z kolegů nedokázal vyhoupnout. Hitz se ujme odkopu od své svatyně.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Simon Hedlund.
     
    77
    Trimmel se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry, následně se na zemi ocitl Zagadou, kterého ve vzdušném prostoru fauloval útočník Polter.
     
    78
    Zagadou to tentokráte zkoušel nákopem na druhou stranu, kde na něj ale nedosáhl Philipp. Za ním číhal připravený Friedrich, který vyvezl míč k půlící čáře.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Marco Reus.
     
    79
    Hitz měl hodně práce. Nejprve to přímo na bránu zkoušel Promel, který trefil pouze prostředek brány. Následná dorážka Unionu skončila metr vedle branky.
     
    80
    Hakimi si to namířil po pravém křídle, kde jeho přízemní nabídku dokázal zablokovat Lenz. Posléze ještě Pulisic zkoušel udržet míč na hrací ploše, což se nepovedlo.
     
    81
    Gikiewicz opět raději rozehrál nakrátko, což se ale dalo čekat. I tak se spoluhráči nedostali na útočnou polovinu, neboť si čistým zákrokem pomohl Zagadou.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Borussia Dortmund stále vede o jednu branku, což může být před koncem zápasu hodně ošidné.
     
    83
    Aktivní Hakimi si počkal na náběh Philippa, nicméně přihrávku za obranu dokázal zablokovat Zulj. Aby toho nebylo málo, tak důležitý zákrok vytasil Gikiewicz.
     
    84
    Následoval rohový kop z pravé strany, ke kterému se postavil Pulisic. Ten zkoušel centrovat na přední tyč, s čímž počítal také pozorný Schmiedebach.
     
    85
    Borussia si připsala další standardku, která ale nebyla ničím nebezpečná. Naopak to směrem kupředu zkoušel Abdullahi, který ale nedokázal prohodit míč na Promela.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Axel Witsel.
     
    87
    Leibold si dal záležet na autovém vhazování, které skončilo až v pokutovém území, kde ale zasahoval Toprak, jenž poslal míč do bezpečí.
     
    88
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, hosté pár minut před koncem zápasu opět srovnávají! Domácí obrana si na malém vápně nepohlídala SEBASTIANA POLTERA, který důraznou hlavičkou překonal Hitze. Nicméně to byl právě domácí brankář, který zbytečně riskantním výhozem "zařídil" vyrovnání.
    88. POLTER - 2:2
     
    90+1
    Dortmund poslal do pokutového území hned dva centry, avšak ani jeden se neujal. Posléze musel ve vlastní šestnáctce zasahovat také Ewerton.
     
    90+2
    Reus zahrál u středového kruhu rukou, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Mezitím se na hrací ploše ocitl jeden z hostujících hráčů.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Jadon Sancho.
     
    92
    Borussia Dortmund začala prodloužení velice opatrně, posléze to sám na sebe vzal Pulisic, který ale na útočné polovině nepřešel přes hostujícího Trimmela.
     
    94
    Union Berlín si neporozuměl v oblasti středového kruhu, přihrávka na Promela byla nakonec příliš dlouhá. Domácí to tak zkusí od vlastní šestnáctky.
     
    96
    Zatím jsme se nedočkali ničeho nebezpečného, nicméně domácí stále mají balón ve své moci. Momentálně s ním operuje Sancho, který spěchá kupředu.
     
    98
    Union Berlín mohl jít dokonce do vedení! Sám před brankou byl Hedlund, který ale nevyzrál na Hitze. Domácí nyní naprosto propadli při bránění útoku soupeře.
     
    100
    Dortmund si najednou neví rady s přechodem do útoku. Hakimi navíc chyboval na vlastní polovině, kde ho celkem zbytečně obralo balón napadající Trimmel.
     
    101
    Sancho se dostal s míčem až do pokutového území, kde zřejmě nastřelil ruku protihráči. Hlavní sudí to ale neviděl, pokutový kop se tak kopat nebude.
     
    102
    Nakonec jsme sledovali rohový kop, který z levé strany obstaral právě Sancho. Vzdušná nabídka ale skončila v rukavicích Gikiewicze, který si s výkopem dává načas.
     
    104
    Wiltsel poslal nadýchanou nabídku na Hakimiho, který to zkoušel přízemním centrem do pokutového území, který ale skončil na kopačce Hubnera.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christopher Lenz, přichází Ken Reichel.
     
    107
    Máme před sebou závěrečné prodloužení, výkopem do něj vstoupil hostující celek, který sahá po senzaci. Dortmund by se určitě neral páral s pokutovými kopy.
     
    109
    Na zemi se ocitl domácí Guerreiro, který vybojoval standardní situaci pro svůj celek. Gikiewicz si musí dávat pozor, u balónu se totiž nachází talentovaný Sancho.
     
    110
    Žlutou kartu dostává Marvin Friedrich (1. FC Union Berlín).
     
    111
    Union Berlín zatím nemá starosti s bráněním, nyní ale čelil standardní situaci soupeře, po které hlavičkoval do vzdálenější konstrukce Toprak.
     
    113
    Chyba v domácí rozehrávce přinesla zakončení od Promela, které ale směřovalo do nohy protihráče. Dortmund se dopustil další zbytečné ztráty, která nebyla potrestána.
     
    115
    Hakimi se ujal autového vhazováno od pravé postranní čáry. Svým hodem si nakonec vybral Philippa, po jehož sklepnutí se dostal k míči brankář Gikiewicz.
     
    115
    Žlutou kartu dostává Christopher Trimmel (1. FC Union Berlín).
     
    117
    Na pořadu dne byla další standardka, ke které se tentokráte postavil Reus. Domácí špílmachr to zkoušel přímo na bránu, nicméně Gikiewicz vyrazil míč nad branku.
     
    118
    Tak pozor, je to pokutový kop pro Dortmund!
     
    118
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Marvin Friedrich (1. FC Union Berlín).
     
    119
    Jenomže exekuce pokutového kopu tvrdá hodně dlouho, neboť hráči Unionu Berlín nezvládají emoce.
     
    120
    Žlutou kartu dostává Florian Hubner (1. FC Union Berlín).
     
    120
    Žlutou kartu dostává Axel Witsel (Borussia Dortmund).
     
    120+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund se potřetí v dnešním utkání dostává do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil MARCO REUS, který zamířil k pravé tyči, zatímco se Gikiewicz vydal k opačné konstrukci.
    120+1. REUS - 3:2
     
    120+2
    Borussia mohla rozhodnout dnešní utkání, nicméně zakončující Sancho v pádu minul branku. Union Berlín to zřejmě zkusí dalekonosným odkopem od branky.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, který si s postupem hodně zahrával. Vedoucí celek Bundesligy v dnešním zápase dvakrát vedl, avšak soupeř dvakrát skóre vyrovnal. Utkání se tak dostalo do prodloužení, ve kterém měl Union Berlín vyloženou šanci, která ale neskončila v síti. Aby toho nebylo málo, tak pár minut před penaltovým rozstřelem hlavní sudí nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Marco Reus. Dortmund se tak může radovat z vydřeného postupu, Union Berlín se ale nemusí za svůj výkon stydět.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:23. (21:16:28)

    David Suchý

    Góly: 40. Pulisic, 73. Philipp, 120+1. Reus (pen.) – 63. Polter, 88. Polter

    Karty:   61. Hakimi (DOR), 120. Witsel (DOR) – 110. Friedrich (UNB), 115. Trimmel (UNB), 120. Hubner (UNB)   118. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:23.
    Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Diallo (14. Guerreiro), Toprak, Zagadou – Weigl, Dahoud (86. Witsel)– Pulisic, Kagawa (78. Reus), Wolf (91. Sancho) – Philipp
    Náhradníci: Bürki, Sancho, Alcácer, Reus, Guerreiro, Witsel, Larsen

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel, Friedrich, Hübner, Lenz (106. Reichel) – Prömel, Schmiedebach – Redondo (61. Abdullahi), Zulj, Hartel (76. Hedlund) – Andersson (61. Polter)
    Náhradníci: Busk – Gogia, Abdullahi, Hedlund, Parensen, Polter, Reichel

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos