Hannover – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Ulm – Düsseldorf 1:5 (kon.) | Chemie Lipsko – Paderborn 0:3 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Augsburg – Mainz 3:2 (po pr.) | Heidenheim – Sandhausen 3:0 (kon.)
Rödinghausen – Bayern 1:2 (kon.) | Wiesbaden – Hamburger 0:3 (kon.)
koniec
BSG Chemie Lipsko
0:3 (0:2)
SC Paderborn 07
cz Utorok 30.10.2018, 18:30 • Alfred-Kunze-Sportpark • DFB-Pokal • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci německého poháru,ve kterém se utká domácí Chemie Lipsko a hostující Padeborn. Obrovským favoritem tohoto utkání je hostující tým, který hraje ve 2. nejvyšší lize, zatímco domácí Lipsko hraje až pátou nejvyšší soutěž.
     
    Úvodní sestavy:

    BSG Chemie Lipsko: Latendresse-Lévesque – L. Schmidt, Karau, B. Schmidt, Wajer – Wendschuch, Heinze – Bury, Böttger, Wendt – Druschky.
    Náhradníci: Rode, Opolka, Trogrlic, Heine, Keßler, Stelmak, F. Schmidt.

    SC Paderborn 07: Ratajczak – Dräger, Schonlau, Hünemeier, Collins – Klement, Gjasula – Tekpetey, Vasiliadis, Antwi-Adjej – Gueye.
    Náhradníci: Strohidek, Ritter, D¨ker, Zingerle, Schwede, Zolinski, Boeder.

    Rozhodčí: Dietz – Haslberger, Ostheimer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání v rámci německého poháru začalo! Domácí tým nastoupil v typických zelených dresech. Hostující Paderborn zvolil dresy bílé. Ten se také postaral o výkop.
     
    1
    První minuta a hned první velká šance domácího celku! Druschky se dostal do úniku a běžel z úhlu. Proto mířil na zadní tyč, ale jeho pokus o pár centimetrů branku minul!
     
    2
    Jinak diváci si dnešní utkání zatím hodně užívají. Těsně před úvodním výkopem se prezentovali nádherným choreem, který doprovodil ohňostroj.
     
    3
    Viděli jsme menší rozmíšku mezi dvěma hráči u brány domácího brankáře. Vše se nakonec obešlo bez karty a Latendresse-Lévesque může odkopávat.
     
    4
    Chemie Lipsko se sice dostalo jako první ke střele a k dobré šance, jenže od té doby se pořádně nedostalo k míči. Ten kontroluje hlavně Paderborn.
     
    5
    Konečně se dostali ke střele také hostující fotbalisté. Přišla střela z první po dobrém přízemním centru, jenže ta jen trefila domácího obránce.
     
    7
    Hostující celek zahrával standardní situaci ze zajímavé pozice. Na centr si již naskakoval hráč Paderbornu, ale těsně před ním byl balon odhlavičkován mimo.
     
    8
    Poté se snažil dostat do zajímavé pozice ještě Gueye, ale ten byl nachytán v těsném, ale správně odpískaném ofsajdu. Domácí gólman tak může v klidu rozehrát.
     
    10
    Fotbalisté v zeleném se snažili napadat hodně vysoko, ale hostující obrana si s tím poradila na jedničku. Díky tomu může zkusit zaútočit.
     
    11
    Což se také stalo a nebyla to vůbec marná šance! Skvělý centr letěl do pokutového území, kam si naskakoval osamocený Gueye. Těsně před ním však trefil balon domácím obránce, jenž ho poslal těsně vedle branky na roh.
     
    12
    Také Lipsko mělo k dispozici první standardní situaci. Přišel velmi dobrý centr na zadní tyč, odkud byl poslán zpět do ohně. Zde však hosté nebezpečí odvrátili.
     
    13
    Krásná akce jednoho z hostujících hráčů! Ten pelášil od poloviny hřiště a svému soupeři nasadil povedené jesličky. Poté ovšem zkazil centr do vápna.
     
    15
    V posledních dvou minutách se vůbec nic zajímavého nestalo. Tempo hry určuje jednoznačně Paderborn, avšak domácí Chemie se celkem slušně brání.
     
    16
    Přesto přišel zajímavý centr do šestnáctky. Latendresse-Lévesque byl však nejrychleji a nejvýše ve vzduchu, díky čemuž míč vyboxoval.
     
    17
    Nadále jsou u balonu hostující fotbalisté, kteří jsou v současné době někde okolo poloviny hřiště. Zatím nemají možnost proniknout až k bráně.
     
    18
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Hosté potvrzují roli favorita a jdou jako první do vedení. Rozehrávku rohového kopu vyrazil gólman jen na zadní tyč, odkud přišla hlavička, jež mířila do břevna. Balon se ovšem odrazil přesně do míst, kde byl připravený BABACA GUEYE, který trefil odkrytou bránu.
    18. GUEYE - 0:1
     
    20
    A hosté nadále pokračují v držení balónu a připravování si šancí. Tentokrát se však domácí ubránili, ale Druschky se s ním moc daleko nedostal.
     
    21
    Lipsko ale předvádí vesměs sympatický výkon. Snaží se útočit, přestože se většinou moc daleko s míčem nedostane. Přeci jen hosté jsou jasní favorité.
     
    23
    Hosté vyslali vysoký centr na hranici šestnáctky, kde ho domácí obrana odhlavičkovala. Jeden z hráčů Chemie ho ještě chtěl poslat daleko, ale netrefil balon.
     
    24
    Nádherná jedovatá střela v podání hostujícího hráče! Ten pálil z hranice šestnáctky, jenže domácí brankář předvedl skvělý reflexivní zákrok!
    24. Jedovatá střela, jež domácí gólman vyrazil
     
    25
    Nutno dodat, že domácí gólman asi má menší problémy s viditelností. Přímo do očí mu totiž svítí jedno ze světel a Latendresse-Lévesque používá ruku jako kšilt.
     
    26
    Každopádně na obrazu hry se toho moc nemění. Paderborn naprosto ovládá držení míče, který svému soupeři de facto ani nepůjčuje.
     
    28
    Paderborn právě vstřelil branku!
    Hostující celek zahrával další rohový kop, tedy standardku, po které naposledy vstřelil branku, což se mu podařilo znovu! Na balón si totiž nejvýše vyskočil UWE HÜNEMEIER, který nebyl nikým atakován a svou hlavičku namířil přesně k tyči.
    28. HÜNEMEIER - 0:2
     
    30
    A domácí mohli okamžitě odpovědět! Po několika odrazech se míč odrazil v šestnáctce k domácímu hráči, který z první balon netrefil!
     
    31
    Jinak je to ale stejně stará písnička. Hosté nadále drží míč na svých kopačkách a hledají skulinky, kudy by se mohli dostat do šance.
     
    32
    Hráči v zeleném celkem dobře a vysoko napadali, a tak poslal hostující záložník míč raději až ke svému gólmanovi. Ten si na něj dneska ještě mockrát nesáhl.
     
    33
    Držení míče: 33% – 67%
     
    34
    Dobrou defenzivní práce předvedl Wajer. Ten svého soupeře nepustil až do šance, navíc mu dokázal sebrat balon a odkopnout ho pryč.
     
    35
    Paderborn mohl klidně vést o tři branky! Hostující hráč ukázal, že je rychlíkem a doběhl jako první míč, jenž mířil k domácímu gólmanovi. Chtěl ho překonat střelou po zemi, jenže Latendresse-Lévesque vytrčil svou nohu!
    35. Důležitý zákrok domácího brankáře
     
    37
    Po delší době se dostalo Lipsko přes polovinu hřiště, jenže nakonec zde dlouho nepobylo. Samo se připravilo o míč nepřesným pasem.
     
    38
    Do konce poločasu nám chybí nějakých osm minut. Míč mají u sebe hráči hostujícího Paderbornu, kteří i nadále vedou o dvě branky.
     
    39
    Domácí se již hnal do rychlého protiútoku, ale skvělou práci odvedl pravý obránce hostujícího celku, který daného hráče předběhl a míč odkopl.
     
    40
    Tak tenhle centr se Lipsku nepovedl ani malinko. Nejspíše měl mířit někam do šestnáctky, jenže nakonec skončil vysoko a daleko o brány hostí.
     
    42
    Paderborn to zkoušel po zemi, ale tato kombinace neměla dlouhého trvání, když jedna z přihrávek trefila domácího borce. Ovšem Lipsko o míč hned přišlo.
     
    43
    Jeden ze soubojů na polovině hřiště přinesl velké vášně. Nutno dodat, že faul to byl naprosto jasný, přesto na místě přestupku vznikla valná hromada.
     
    43
    Žlutou kartu dostává A. Wendschuch (BSG Chemie Lipsko).
     
    44
    Žlutou kartu dostává B. Schmidt (BSG Chemie Lipsko).
     
    44
    Hned dva hráči dostali během pár vteřin žlutou kartu. První z nich to měl nejspíše za nějaké řeči směrem k rozhodčímu, ten druhý za již zmíněný zákrok na polovině hřiště, i když se mu to nelíbí.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločase, po kterém Paderborn potvrzuje roli favorita a v dnešním pohárovém zápase vede o dvě branky, když se prosadili Gueye a kapitán týmu Hünemeier. Domácí se sice snaží podávat sympatický výkon, jenže jejich jediná zajímavá šance přišla hned v první minutě. Jinak Lipsko brání.
     
    Držení míče po 1. poločase: 28% – 72%
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů se nerozhodl pro změnu ve svých sestavách. Pokračuje se tedy ve stejných týmech, s jakými se začínalo, akorát hosté vedou o dvě branky.
     
    47
    Antwi-Adjej si naběhl s míčem na hranici šestnáctky a vypálil. Jeho rána ovšem vůbec nemířila mezi tři tyče a skončila vysoko nad.
     
    48
    Tentokrát zastavil hostující hráče hodně nepřesný pas. Míč sice skončil mimo hřiště jen o kousek, ale lajnový sudí si toho správně všiml.
     
    49
    No, tato akce již zaváněla třetí brankou v síti domácích! Hostující hráč obehrál v šestnáctce dva protihráče a posílal přízemní centr před bránu. Tam však zasáhl Latendresse-Lévesque, jenž míč sebral.
     
    50
    Lipsko si zadělalo vlastní chybou na velké problémy! Domácí obránce chtěl nechat dojít míč až ke gólmanovi, jenže tam se zjevil hráč hostí, který balon trefil. Domácí gólman si připsal zákrok ramenem!
     
    51
    Skvělý zákrok hostujícího obránce! Ten totiž zamezil Heinzovi v dalším postupu na gólmana, na kterého šel již sám. V ten moment se ale přiřítil hostující obránce a o míč ho obral.
     
    53
    Gueye vyslal další střelu na bránu. Tentokrát z toho ovšem byl celkem pomalý pokus, který šel navíc doprostřed brány. Jednoduchý zákrok.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Gueye (SC Paderborn 07).
     
    55
    Po žluté kartě hostujícího hráče zahrávali domácí standardní situaci. Centr ovšem hosté odvrátili a ihned se vydali do další útočné akce.
     
    55
    Jenže domácí budou dohrávat o deseti, jelikož Wendt vidí rovnou červenou kartu! Ten celkem nesmyslně vzal jednoho z hosté zezadu, kde mu trefil nohu. Rozhodčí ani na vteřinu nezaváhal a vyndal rovnou červenou.
    55. Červená karta
     
    56
    Žlutou kartu dostává Dräger (SC Paderborn 07).
     
    57
    Konečně se po dlouhé době hraje! Domácím se samozřejmě červená nelíbila, ale rozhodčí jí zpět nevezme. Standardka v podání hostí nestála za nic.
     
    58
    Navíc Lipsko opravdu hodně a často fauluje. Tentokrát šlo o další jasný faul, kdy dostal hostující hráč loktem. Chemii se ovšem odpískání ani trochu nelíbilo. Vypadá to, že tento tým je zvyklý na jiné posuzování.
     
    60
    Paderborn právě vstřelil branku!
    První velká šance hostí gólem neskončila, ale ta druhá již ano! Tekpetey vyslal parádní centr do pokutového území, kam si naprosto osamocený naskočil BABACAR GUEYE, který nedal domácímu gólmanovi šanci.
    60. GUEYE - 0:3
     
    62
    Lipsko mělo k dispozici standardní situaci, díky které se konečně dostali také na útočnou polovinu. Dobrý zákrok s připsal Ratajczak.
     
    62
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Klement, přichází Zolinski.
     
    64
    Ostrý zákrok v podání hostujícího hráče, kdy ten domácí nejspíše schytal šlapák. Hráč Lipska navíc ukazuje, že bude chtít střídat, ale nejspíše to nebude tak horké. Hünemeier ovšem dostal žlutou kartu.
     
    65
    Fotbalisté v zeleném se snaží, jenže ta kvalita jim chybí. Tentokrát byl domácímu hráči odpískán ofsajd. Paderborn tak může v klidu útočit.
     
    67
    O dnešním utkání je nejspíše rozhodnuto, přestože do konce zbývá ještě něco přes dvacet minut. Domácí prohrávají o tři góly, navíc hraje v deseti.
     
    68
    Tohle si Gjasula, který hraje s obličejovou maskou, nepohlídal. Vystavil sám sebe do ofsajdu, který byl po zásluze odmáván i odpískán.
     
    69
    Karau se provinil naprosto zbytečným faulem na polovině hřiště, kdy to opravdu trochu vypadalo, že chce soupeře zranit. Počkal si na Tekpeteye, kterého celkem nevybíravě trefil do ramene.
     
    70
    Neskutečně! Hosté byli blízko čtvrté vstřelené brance. Vyšla dobrá střela od penaltového puntíku, jenže balón zastavil jeden z hostí na brankové čáře!
    70. Hosté se sami připravili o gól
     
    72
    Dobrý centr do šestnáctky v podání Paderbornu! Tam byl osamocený hostující hráč. Ten však na míč těsně nedosáhl. To mohl být gól zadarmo.
     
    73
    Domácí se konečně dostali k nějaké střele! Těch ještě v průběhu zápasu moc nepředvedli. Přišel pokus z hranice šestnáctky, jenže nebyl přesný.
     
    74
    Latendresse-Lévesque se snažil hodně moc zastavit míč ještě na čáře, jenže o kousek to nestihl. Díky tomu měli k dispozici hosté rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Gueye, přichází Düker.
     
    75
    Střídání v týmu BSG Chemie Lipsko: ze hřiště odchází Heinze, přichází F. Schmidt.
     
    75
    Střídání v týmu BSG Chemie Lipsko: ze hřiště odchází B. Schmidt, přichází Keßler.
     
    76
    Hosté zahrávali rohový kop ještě jednou, ale ani druhý pokus nebyl úspěšný. Navíc se hosté provinili faulem, a tak mohou domácí v klidu rozehrát.
     
    77
    Jenže Lipsko se na balonu dlouho neudrželo, naopak. Ke střele se dostal Paderborn, s jehož střelou měl domácí gólman problémy. Přesto chytil.
     
    79
    Střídání v týmu SC Paderborn 07: ze hřiště odchází Tekpetey, přichází Ritter.
     
    79
    Střídání v týmu BSG Chemie Lipsko: ze hřiště odchází Wendschuch, přichází Trogrlic.
     
    81
    Do konce utkání nám chybí posledních deset minut, které chybějí Paderbornu také do postupu. Podaří se Lipsku vstřelit alespoň jeden gól?
     
    83
    Ani hostující tým se již nesnaží nějak moc útočit. Výpadky dopředu podniká jen výjimečně, ale svého soupeře také do ničeho velkého nepouští.
     
    84
    Vypadalo to, že Paderborn dobrou situaci prováhal, přesto to nakonec nebylo vůbec špatné. Hostující gólman obehrál tři protihráče, načež poslal centr do vápna. Ten jím však jen proletěl.
     
    85
    A mohlo to být o čtyři branky! Düker se dostal do gólové hlavičky, jenže tu parádním reflexivním zákrokem zastavil domácí brankář!
    85. Dobrá šance hostí
     
    87
    Znovu v akci hostující hráč s číslem devět. Ten to zkoušel individuálně, ale daleko se s balonem nedostal. Domácí obrana ho o něj obrala.
     
    88
    Fotbalisté Paderbornu si s míčem házeli jako s horkým bramborem, díky čemuž o něj nakonec přišli. Chemie se s ním ovšem daleko nedostala.
     
    89
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ale ten nebyl ani trochu nebezpečný. Nejvýše si pro něj vyskočil Latendresse-Lévesque, jenž ho chytil do náručí.
     
    90
    Fotbalisté v bílém to zkoušeli průnikovou přihrávkou, jenže poslední domácí obránce jejich úmysl přečetl a na poslední chvíli míč zastavil.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Paderborn měl k dispozici standardní situaci. Zahrávající hráč to zkusil rovnou na branku přes zeď a skákavou střelou. Ta však nebyla prudká ani umístěná tak, aby se nedala chytit.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Wajer (BSG Chemie Lipsko).
     
    90+3
    Lipsko se ještě zkoušelo dostat do nějaké šance. To se mu skoro povedlo, ovšem ve vápně nebylo moc domácích hráčů, kteří by se mohli dostat ke střele.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec ovládl jeho favorit, kterým byl Paderborn, který vyhrál o tři branky. Hosté měli navíc jednodušší úlohu, jelikož Wendt předvedl naprosto zbytečný faul zezadu, za což viděl rovnou červenou kartu. Přesilovku zužitkoval Gueye, jenž hlavičkoval úplně osamocený z bezprostřední blízkosti, čímž dal výsledku konečnou podobu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:27:12)

    Denisa Józsová

    Góly: 18. Gueye, 28. Hünemeier, 60. Gueye

    Karty:   43. Wendschuch (CHLP), 44. Schmidt (CHLP), 64. Hünemeier (CHLP), 90+2. Wajer (CHLP) – 54. Gueye (PDN), 56. Dräger (PDN)   55. Wendt (CHLP)


    BSG Chemie Lipsko: Latendresse-Lévesque – L. Schmidt, Karau, B. Schmidt (75. Keßler), Wajer – Wendschuch (79. Trogrlic), Heinze (75. F. Schmidt) – Bury, Böttger, Wendt – Druschky.
    Náhradníci: Rode, Opolka, Trogrlic, Heine, Keßler, Stelmak, F. Schmidt.

    SC Paderborn 07: Ratajczak – Dräger, Schonlau, Hünemeier, Collins – Klement (62. Zolinski), Gjasula – Tekpetey (79. Ritter), Vasiliadis, Antwi-Adjej – Gueye (75. Düker).
    Náhradníci: Strohidek, Ritter, Düker, Zingerle, Schwede, Zolinski, Boeder.

    Rozhodca: Dietz – Haslberger, Ostheimer