Nitra – Zvolen 2:3 (po pr.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:0 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 2:1 (3:1 po s.n.)
Trenčín – Miškovec 4:0 (kon.) | Žilina – Košice 4:3 (2:1 po s.n.) | Budapešť – Detva 2:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 07.10.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 10. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad o 17:00 privíta na svojom štadióne MHK 32 Liptovský Mikuláš a uvidíme teda zaujímavé podtatranské derby. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradčania ťahali zaujímavú sériu piatich víťazstiev, ale v piatkovom stretnutí, ktoré odohrali v Nových Zámkoch, bola ich šnúra prerušená. Nové Zámky hrali s Popradom vyrovnanú partiu, rozhodlo sa až v tretej tretine, kedy domáci strelili gól a Poprad prehral 2:1 Predtým Popradčania zdolali doma Miškovec 3:2 po predĺžení a Detvu vonku 0:3. Kamzíkom teda po 9 zápasoch patrí 6. miesto so ziskom 16 bodov a skóre 23:18.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš

    Liptáci celkom sľubne naštartovali aktuálnu sezónu, istý čas sa nachádzali aj v okolí štvrtého miesta, no momentálne im patrí hneď 7. priečka za Popradom. Mikuláš naposledy cestoval do Žiliny, kde prehral 4:3, predtým podľahol doma Novým Zámkom 0:1, no tri kolá dozadu sa prezentovali Liptáci zaujímavým výkonom v Nitre. Spod Zobora si odviezli tri body po prekvapivej výhre 0:4.

    Vzájomná zápasová bilancia z minulej sezóny hovorí jednoznačne v prospech popradského mužstva, ktoré v minulom ročníku zdolalo Liptovský Mikuláš vo všetkých ligových zápasoch. Liptáci určite túto negatívnu bilanciu budú chcieť zmeniť, a tak nás môže čakať zaujímavé stretnutie. Prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Petran, Brejčák (A), Salija, Ťavoda, Fabian (C), Kozák, Česánek, Erving – Svitana (A), Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Zagrapan, Heizer, Koyš – Paločko, Bjalončík, Macík

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Mezovský, Nádašdi, M. Bača, Korím, Kurali, Suchý (A), Nemec, Horváth – Kriška (C), Ri. Huna, Ró. Huna – Piatka, Oško, Števuliak – Žiak, Uhrík (A), Vybíral – Heikkilä, Lichanec, J. Sukeľ

    Rozhodca: Kalina, Juhász – Jobbágy, Vincze.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú oba tímy. Popradčania budú hrať v modrých dresoch a Liptáci v bielych. Pred začiatkom si už ako vždy vypočujeme slovenskú štátnu hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Popradčania vyhrali úvodné buly a podarilo sa im získať útočné pásmo. Od modrej pálil Petran, no Kislitsyn strelu pohodlne vyrazil betónom.
     
    00:48
    Nahodneý puk z hokejky Richarda Hunu brankár Vošvrda vytlačil na plexisklo. Oba tímy následne odišli striedať, s pukom na hokejkách sú hostia.
     
    01:23
    Takáč nahodil puk za Kislitsynovu bránu, no Paukovček sa k nemu už nedostal. Korím okamžite posúval puk preč po mantineli.
     
    01:50
    Dávid Bondra to skúsil formou individuálnej akcie. Prekorčuľoval na ľavý kruh, odkiaľ vyslal strelu švihom. Kislitsyn si puk našiel vo svojej výstroji.
     
    01:51
    Po prerušení hry hlási jeden z časomeračov hlavnému rozhodcovi nejakú závadu na mantineli. Člen technického tímu zo štadióna sa prichádza pozrieť na problém s mantinelom. Problém je pravdepodobne s reklamným bannerom, ktorý je súčasťou mantinelu.
     
    02:23
    Zagrapan ešte stihol tečovať Česánekovu mierne nepresnú prihrávku, a tak sa domáci vyhli icingu.
     
    02:52
    Heikkilä posúval puk na modrú čiaru Horváthovi, ktorý to chcel vystreliť z prvej, no prihrávka mu vôbec nesadla a nevydarená strela skončila na hokejke popradského hokejistu.
     
    03:25
    Bjalončík pristavil puk medzi kruhmi Paločkovi, ktorý sa ešte cez obrancu pretlačil do výhodnejšej pozície na ľavý kruh, Kislitsyn však strelu pohotovo vyrážal.
     
    04:39
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otvárajú skóre stretnutia. Dlhší pobyt prvého domáceho útoku v pásme priniesol ovocie. Brejčák z pravého kruhu nabil nakrátko SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI, ktorého delovka z prvej preletela ponad Kislitsynovu vyrážačku.
    Asistencia: Daniel Brejčák
     
    05:07
    Ťavoda to skúsil nenápadne z otočky od modrej čiary. Zakončenie však bolo tečované a letelo mimo brány.
     
    05:36
    Heizer sa Takáčovi ukázal z druhej vlny, chcel si spracovať puk medzi kruhmi, no v tom mu zabránil Mezovský, ktorý mu okamžite zakliesnil hokejku.
     
    06:26
    Fabianovu prihrávku naslepo si na ľavom kruhu prebral Karol Korím, ktorý to skúsil ihneď nastreliť, no strelu zblokoval ďalší popradský obranca.
     
    06:34
    Fabian dostal do tváre nepríjemný odrazený puk a z jeho tváre mu tečie aj krv. Na pomoc ihneď prišiel lekár a rolbári sú po probléme s mantinelom opäť zamestnaní, musia totižto zoškrabať z ľadu krv.
     
    06:51
    Michal Uhrík zachytil puk pri mantineli a ihneď ho posielal z otočky na bránu. Strelu Vošvrda pohodlne zachytil do svojej lapačky.
     
    07:13
    Svitana šikovne prenechal Petranovi pri modrej čiare. Petran to následne chcel ihneď skúsiť strelou, ale tá mu bola nakoniec zblokovaná.
     
    07:56
    Mezovského nahodený puk bol naozaj pre Vošvrdu nebezpečný, len tak preletel popri Salijovi. Vošvrda však nastrčil svoju lapačku a bezpečne strelu uchmatol.
     
    08:35
    Jedndouché sólo Joonu Erving zakončil tento fínsky zadák strelou z ľavého kruhu, ktorú Kislitsyn hokejkou usmernil na ochrannú sieť.
     
    09:35
    Kozák sa musel pri mantineli popasovať s protihráčom, napokon ešte puk posúval preč po mantineli. Kamzíci napokon z tlaku nevyťažili, liptáci sa dokázali ubrániť.
     
    11:14
    Bondra bol vyprevadený z útočného pásma, musel už len prihrávať dozadu na Salliju. Puk potom vyletel na hosťujúcu striedačku a hra je prerušená.
     
    12:23
    Po Salijovej chybe v strednom pásme sa puku zmocnil Lukáš Žiak a vykorčuľoval rýchlo na ľavý kruh, odkiaľ preveril Vošvrdu. Český gólman v službách Popradu mal svoju lapačku na správnom mieste.
     
    13:03
    Nemcova delovka od modrej bola nepríjemne tečovaná niekým z dvojice Sukeľ – Lichanec. Puk však bol usmernený vedľa brány.
     
    13:56
    Števuliak si prebral prihrávku v útočnom pásme a vyskúšal to strelou spoza ľavého kruhu, no tá mu bola zblokovaná. Bola to ďalšia už z niekoľkých blokovaných striel v tejto tretine.
     
    14:44
    Takáč s Bondrom prišli o puk v rohu klziska, hostia ho získali na svoje hokejky, no držia ho za bránkou, keďže striedajú.
     
    15:45
    Zagrapanov pokus o únik po pravom krídle sa skončil strelou, no tá bola znovu zablokovaná a vytlačená na ochrannú sieť, ako aj v predošlých situáciách.
     
    16:15
    Martin Kriška sa trochu zamotal s pukom pred modrou čiarou, no napokon si ho v pokoji prebral a smeroval do zakončenia. Spomedzi kruhov to skúsil švihom, Vošvrda bol pripravený.
     
    17:06
    Po neúspešnej rozohrávke domácich si puk za pravým kruhom prebral Patrik Števuliak a skúsil to strelou na bránu. Vošvrda rýchlo vytiahol svoju lapačku a puk v nej ukryl.
     
    17:35
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Presilovku si zahrá Mikuláš. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Ján Ťavoda.
     
    18:03
    Úvod presilovky zatiaľ liptákom nevychádza. Neúspešný pokus o získanie pásma využil Kozák na vyhodenie puku.
     
    18:45
    Petran teraz mohol v pokoji sám vyviezť puk až na stredovú čiaru, odkiaľ to príklepom napálil do Kislitsynovej lapačky.
     
    19:10
    Tak teraz mali hostia veľkú príležitosť. Kriška z prvej vypálil od modrej čiary, Vošvrdovi vypadol puk na bránkovisko, no jeden z Hunovcov ho už nedokázal expresne doraziť do brány.
     
    19:54
    Popradčania sú už v pätici, no dopustili sa icingu. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Popradu a to bude pravdepodobne bodka za prvou tretinou, ktorá sa nám natiahla na 40 minút.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme videli vcelku zaujímavé dianie, i keď miestami chýbalo aj nasadenie. Do vedenia šli zaslúžene domáci. V 5. minúte sa presadil Mlynarovič a Poprad teda po prvej tretine vedie 1:0.

    Druhá časť hry sa začne približne o 17:58.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Popradčania získali útočné pásmo, Paukovček to skúsil strelou od mantinelu. Kislitsyn mal pripravenú svoju lapačku a bez problémov do nej zachytil puk.
     
    21:28
    Spomedzi kruhov to strelou skúsil Uhrík, no jeho zakončeniu chýbala presnosť.
     
    21:44
    Priestor sa teraz otvoril pred Dávidom Bondrom, ktorý už šiel sám na Kislitsyna, vystrelil prvýkrát najprv do betónov a potom aj jeho dorážku Kislitsyn vynikajúco vyrazil.
     
    22:57
    Piatka posunul puk medzi kruhy Števuliakovi, ktorý jemne švihom nastrelil na Vošvrdu. Gólman Popradu nemal s týmto zakončením žiadne problémy.
     
    23:14
    Po Horváthovom zakončení od modrej sa pred popradskou bránou zrodila menšia trma-vrma, z ktorej chcel ťažiť Lichanec, no dorážku nasmeroval len na Vošvrdu.
     
    25:19
    Strela z ľavého kruhu z hokejky Patrika Oška smerovala na Vošvrdov betón a odtiaľ sa odrazila do rohu klziska.
     
    26:28
    Bjalončík posunul v strednom pásme Zagrapanovi, ktorý sa natlačil medzi kruhy a odtiaľ preveril Kislitsyna. Brankár Mikuláša si strelu postrážil.
     
    27:31
    Joona Erving si prebral Svitanovu prihrávku pri mantineli a dostal sa s ňou až pred Kislitsyna, ktorého teraz zachránila horná žrď.
     
    28:57
    Kriškovi sa pred bránkoviskom ukázal korčuľujúci Róbert Huna, no napokon nedokázal prihrávku od Krišku zužitkovať.
     
    29:38
    Aj liptáci sa natlačili do útočného pásma a podarilo sa im vystreliť od modrej čiary. Postaral sa o to Filip Mezovský, ktorého delovku však Vošvrda výborne lapačkou zachytil a udržal u seba.
     
    30:37
    Paukovček naštartoval dopredu Dávida Bondru, ktorý sa pretlačil po pravom krídle a bekhendom to zblízka skúsil. Bránu však netrafil.
     
    30:56
    Ďalšie zakončenie ponúkol z ľavého krídla Radomír Heizer. Jeho strela z kruhu skončila v moci gólmana Antona Kislitsyna.
     
    31:24
    Heizer šikovne prenechal Koyšovi medzi kruhmi, ktorý sa priblížil a chcel ešte prihrávať Zagrapanovi, no túto strieľanú prihrávku nedokázal Zagrapan využiť.
     
    32:13
    Jakub Sukeľ vykorčuľoval po pravom krídle a podarilo sa mu síce zakončiť z kruhu, no strelu mu zblokoval popradský obranca smerom na plexisklo.
     
    33:32
    Takáč nedokázal zachytiť puk v rohu klziska, zmocnil sa ho Nádašdi, no nie nadlho, keďže ho okamžite poslal von cez všetky čiary a píska sa icing.
     
    34:03
    Paukovček clonil Kislitsynovi a Takáč vedel, že má nahadzovať puk od modrej. Aj tak urobil, no napokon mikulášsky gólman bol na túto neprehľadnú situáciu pripravený.
     
    34:32
    Bondrovo zakončenie spomedzi kruhov najprv Kislitsynovi trochu vypadlo, no jednoznačne už nedal šancu na dorážku protihráčom a čo najskôr prikryl puk.
     
    34:36
    V tomto zápase sa hrá fair-play a vidíme len prvé vylúčenie na strane hostí. Peter Horváth dostáva dve minúty za držanie.
     
    35:20
    Piatka uchmatol puk Mlynarovičovi a vykorčuľoval s ním až k útočnej modrej. Nazbieral tak nejaké cenné sekundy pre svoj tím.
     
    36:30
    Domácim táto presilovka rozhodne nevychádza, dokonca sa teraz hosťom podarilo aj dvakrát zakončiť na bránu. Postaral sa o to Kriška a Horváth čochvíľa naskočí na ľad.
     
    37:24
    Salija v rohu klziska hrou do tela "zostrelil" Karola Koríma, ktorý sa len ťažko stavia z ľadu. Ide však po svojich na striedačku a vylučovať sa nebude.
     
    38:03
    Hostia sa natlačili pred bránku Popradu, zrodila sa tam aj menšia strkanica, no rozhodcovia ihneď upokojili situáciu a hru prerušili.
     
    38:57
    Mikuláš získal na nejaký čas útočné pásmo, no strelu sme tam od hráčov MHK nevideli. Oba tímy rýchlo prestriedali.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry mala podobný priebeh, ako tá prvá, len s tým rozdielom, že počas nej sme gól nevideli. Poprad teda stále vedie 1:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Róbert Huna to skúsil individuálnou akciou, prepracoval sa medzi kruhy a odtiaľ strieľal. Jeho zakončenie Vošvrda vyrazil.
     
    40:46
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti gólovo vstupujú do tretej tretiny. MARTIN BELLUŠ vykorčuľoval po ľavom krídle a z kruhu svižnou strelou usmernil puk popri Kislitsynovej lapačke.
    Bez asistencie.
     
    41:39
    Erving posielal puk nepríjemne žabkou popred bránkovisko, napokon však ani Takáč, ani Bondra si ťažšiu prihrávku spracovať nedokázali.
     
    41:53
    Kamzíci budú hrať presilovú hru. Kamil Korím dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    42:16
    Belluš vypálil po Brejčákovej prihrávke z ľavého kruhu. Svoj príklep nasmeroval priamo na Kislitsynove betóny, ktoré mal gólman Mikuláša spojené a strelu zlikvidoval.
     
    42:47
    Belluš po ďalej Brejčákovej prihrávke puk netrafil a hosťom sa podarilo oslobodiť sa pomocou vyhodenia puku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 209 divákov.
     
    43:54
    Arturs Salija to teraz nedomyslel, chcel nahodiť puk po mantineli, no v tom momente sa otvoril dvere na trestnej lavici a puk skončil práve tam.
     
    44:09
    Lukáš Žiak sa poriadne oprel do puku medzi kruhmi. Vošvrda okamžite vyšiel ďalej z brány a potom ramenom vyrazil túto tvrdú a nepríjemnú strelu.
     
    44:51
    Jakub Sukeľ sa snažil využiť moment striedania na domácej strane, prešiel s pukom k pravému kruhu a švihom preveril Vošvrdu. Domáci brankár si strelu našiel pri betóne.
     
    45:57
    Samuel Mlynarovič si v strednom pásme prevzal puk, prekorčuľoval na pravý kruh a odtiaľ pomedzi Nádašdiho nohy vystrelil. Kislitsyn strelu eliminoval pomocou betónov.
     
    47:43
    Korímov nahodený puk zo stredného pásma Vošvrda zachytil lapačkou a ihneď ho rozohral na pravú stranu Takáčovi.
     
    48:33
    Takáč šikovnou prihrávkou našiel pred bránkou uvoľneného Dávida Bondru, ktorý vystrelil ihneď z prvej, no Kislitsyn si postrážil bližšiu žrď.
     
    49:32
    Macík delovkou od modrej čiary preveril tvrdosť mantinelu za bránkou hostí. Mikuláš potom získal puk a už ho Heikkilä presúva do útočného pásma.
     
    50:02
    Nádašdimu prišiel z druhej vlny na pomoc kapitán Kriška, ktorý pálil okamžite od modrej. Vošvrda mal puk pred sebou a Brejčák ho ihneď upratal preč.
     
    51:23
    Koyš nahodil puk do útočnej tretiny, Kislitsyn ho zachytil za bránou a ihneď prenechal svojim obrancom.
     
    52:25
    Liptáci majú teraz ideálnu možnosť na strelenie kontaktného gólu. Boris Česánek dostáva menší trest za podrazenie.
     
    53:04
    Nádašdi vypálil príklepom od modrej, jeho delovka bola tečovaná, no len mimo popradskej brány. Liptáci sa ešte stále držia v pásme.
     
    53:42
    Paločko si prevzal puk v obrannom pásme a keďže nebol pod tlakom, mohol pokojne vyhodiť cez všetky čiary. A tak sa aj stalo.
     
    54:34
    Jakub Sukeľ prekorčuľoval medzi kruhy a odtiaľ strieľal švihom. Jeho pokus letel iba na plexisklo a k puku sa už dostávajú domáci, ktorí sú v už v plnom počte.
     
    55:44
    Richard Huna sa dostal do súboja jeden proti jednému. Spoza Ťavodu strieľal z pravého kruhu, ale priestor brány nezasiahol.
     
    56:15
    Kriška sa z pravého kruhu presunul medzi kruhy a odtiaľ to skúsil prízemnou strelou. Vošvrda mal svoj betón na správnom mieste.
     
    57:07
    Bjalončík vyviezol puk von z obranného pásma, prihral ho na krídlo Macíkovi, ktorý to skúsil strelou z kruhu. Kislitsyn použil na zneškodnenie strely svoje rameno.
     
    57:52
    Bondra si pri mantineli nerozumel s Takáčom a hostia poslali puk preč zo svojho pásma.
     
    58:34
    Strela Róberta Hunu spoza ľavého kruhu nevystrašila Vošvrdu, bol absolútne pripravený a betónom vyrazil puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    59:16
    Hostia sa už pokúšajú hrať v šestici, no zatiaľ sú len v obrannom pásme.
     
    59:31
    Hra sa teraz presunie pred gólmana Vošvrdu, keďže Popradčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    59:36
    Brejčák puk po buly nevyhodil, nastrelil ho do Suchého, od ktorého sa puk odrazil na domácu striedačku.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hneď v úvode tretej tretiny navýšil domáce vedenie Belluš a odvtedy sa už skóre nemenilo. Popradčania v tretej tretine predviedli spoľahlivý výkon a hostí do vyložených šancí nepustili. Veľkú zásluhu na dnešnom víťazstve domácich má určite aj brankár Vošvrda, ktorý si vďaka výborným zákrokom pripísal ďalšie čísté konto.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:15:31)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Mlynarovič (Brejčák), 41. Belluš


    HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Petran, Brejčák (A), Salija, Ťavoda, Fabian (C), Kozák, Česánek, Erving – Svitana (A), Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Zagrapan, Heizer, Koyš – Paločko, Bjalončík, Macík
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Mezovský, Nádašdi, M. Bača, Korím, Kurali, Suchý (A), Nemec, Horváth – Kriška (C), Ri. Huna, Ró. Huna – Piatka, Oško, Števuliak – Žiak, Uhrík (A), Vybíral – Heikkilä, Lichanec, J. Sukeľ

    Rozhodca: Kalina, Juhász – Jobbágy, Vincze

    Diváci: 1 209