Sociedad – Valencia 0:1 (kon.) | Barcelona – Bilbao 1:1 (kon.) | Eibar – Sevilla 1:3 (kon.)
Real Madrid – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 29.09.2018, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Real Madrid CF a Atlético Madrid. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45!

    Cez víkend opäť pokračuje aj španielska Primera Division, na programe je jej siedme kole. Prostredníctvom tohto prenosu zavítame na Estadio Santiago Bernabéu, aby sme mohli byť svedkami madridského derby medzi Realom a Atléticom.

    Real Madrid CF:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 13 bodov a za lídrom z Barcelony zaostávajú len o skóre. Posledná forma domácich je celkom priaznivá, narušila ju však prehra v minulom kole so Sevillou. Real prehral na pôde súpera rozdielom triedy 3:0 a tak bude chcieť túto prehru doma určite odčiniť.

    Atlético Madrid:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 11 bodov a za domácimi zaostávajú len o jedno miesto. Posledná forma hosťujúceho celku je takisto veľmi priaznivá, Atlético zdobia dve výhry v rade. V minulom kole hostia zvíťazili doma s Huescou 3:0 a budú tak chcieť šnúru výhier natiahnuť.

    Derby nikdy nemá favorita. To určite bude platiť aj pri tomto stretnutí, v ktorom pôjde navyše o dôležité body v boji o špicu tabuľky. Máme sa tak určite na čo tešiť, sledujete toto stretnutie prostredníctvom nášho textového prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Nacho Fernández – Kroos, Casemiro, Modrić – Bale, Benzema, Asensio

    Náhradníci: Navas – Díaz, L. Vázquez, M. Llorente, Reguilón, D. Ceballos, Vinícius Júnior

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín (C), Luís – Koke, Rodri, Saúl Ñíguez, Lemar – D. Costa, Griezmann

    Náhradníci: Adán – Arias, Partey, N. Kalinić, Á. Correa, Lucas Hernández, Vitolo

    Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval
     
    Prajem príjemný futbalový večer! O malú chvíľu je v španielskej Primera Division na programe madridské derby medzi Realom a Atléticom. Futbalový stánok Santiago Bernabéu je už teda na všetko pripravený, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. V bráne domácich opäť dostáva prednosť Courtois, v tej hosťujúcej zase tradične Oblak. Podrobne si teda ešte môžte prezrieť zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname!
     
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Martínez spoločne so svojimi asistentmi Barberom a Novalom privádza oba celky na hraciu plochu. Zápas sa tak už čo nevidieť začne, preto vám prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielych dresoch. Hostia zase v bielo-červenej kombinácii.
     
    2
    Real má už svoj prvý útočný výpad v tomto stretnutí za sebou, prenik do pokutového územia súpera sa však nevydaril. Pri lopte sú tak už hostia, ktorí sa snažia usadiť na útočnej polovici.
     
    3
    Atléticu sa to aj podarilo a boli sme svedkami obliehania domácej šestnástky. Napokon sa k strele odhodlal Rodriho, ale jeho tvrdý pokus k tyčke vyrazil Courtois do bezpečia.
    3. Rodri (ATM)
     
    4
    Ešte pokračoval nápor hosťujúceho celku, ale opäť lopta skončila len u domáceho brankára. Ten ju už rozohral na svojich spoluhráčov, ktorí sa pokúšajú opäť zaútočiť.
     
    5
    Dlho netrvalo a opäť sme sledovali útočný výpad hosťujúceho celku. Griezmann to skúšal v pokutovom území nožničkami, ale jeho pokus nebol presný, aby dokázal ohroziť domácu bránu.
     
    6
    Domáci sa pokúsili o rýchly protiútok, ale vyprodukovali len nepresnú prihrávku smerujúcu do autu a tak sa k lopte vracia hosťujúci celok. Atlético však musí ďalší útok zakladať až zo svojej polovice ihriska.
     
    7
    Hostia sú v úvode stretnutia veľmi aktívny a opäť sa im podarilo pritlačiť súpera na jeho polovici ihriska. Courtois musel predviesť dobrú prácu nohami, loptu však dokázal dostať do bezpečia.
     
    8
    Konečne niečo zaujímavé teraz predviedli aj domáci futbalisti. Modrić vymyslel zaujímavú prihrávku, tej sa zmocnil Bale, ktorý to vyskúšal strelou spoza pokutového územia, ale Oblak si pripisuje úspešný zákrok.
     
    9
    Domáci sa teraz usadili na útočnej polovici, ale zatiaľ sa nikam neponáhľajú a snažia sa niečo vymyslieť cez postupné prihrávky. Hostia však neváhajú a okamžite vysoko napádajú.
     
    10
    Kombinácia futbalistov v bielom drese však končí nepresnou prihrávkou, loptu tak získavajú na svoje kopačky futbalisti hosťujúceho celku, ktorí sa už snažia nadviazať na nedávnu aktivitu.
     
    11
    Postupne sa však už útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale ani jednému celku sa teraz nedarí presne zakombinovať. Stále sme však len v úvode zápasu, ešte sa nieje kam ponáhľať.
     
    12
    S loptou teraz kombinuje domáci celok, ale ďalej ako po stred ihriska sa nedostáva. Hostia teda opäť vysoko napádajú súperovu rozohrávku, čo robí domácim veľké problémy.
     
    13
    Kapitán domácich Ramos teraz musel opustiť hraciu plochu, zrejme utrpel nejakú menšiu ranku a pustila sa mu z tváre krv. Domáci teda budú musieť hrať na malú chvíľu s desiatimi hráčmi.
     
    14
    K lopte sa dostali hostia, ale aj oni majú problémy so založením útočnej akcie. Je to zatiaľ aj také vyčkávanie z oboch strán, diváci na tribúne si však derby užívajú.
     
    15
    Real teraz kombinuje na svojej polovici ihriska, do výmeny lôpt sa zapojil aj brankár Courtois. Ten nemá zrovna najlepšie spomienky na minulé stretnutie so Sevillou, dnes si tak rozhodne bude chcieť napraviť chuť.
     
    16
    Bol tu pokus o rýchly útočný výpad zo strany hosťujúceho celku, ale Griezmann nedostal presnú prihrávku na Costu. Hostia však ešte ostávajú usadení na útočnej polovici.
     
    17
    Krátky pobyt Atlética na útočnej polovici sa skončil, domáci sa však po zisku lopty opäť nikam neponáhľajú a znova teda čelia vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    18
    A máme tu prvú veľkú príležitosť tohto stretnutia, vypracovali si ju hostia! Domáci síce reklamovali faul na Casemira, ale hra plynula ďalej a Griezmann sa dostal do úniku na domácu bránu. Courtois však parádne zmenšil strelecký uhol a podržal výborným zákrokom svoj tím!
    18. Thibaut Courtois (REA), Antoine Griezmann (ATM)
     
    19
    Domáci sa snažia rýchlo odpovedať nejakou podobnou akciu, ale hostia taktickým faulom prerušili ich snahu o útok. Real však ešte ostáva pri lopte a môže sa pokúšať ďalej niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    20
    Individuálnu akciu previedol Benzema, ktorý po faule vybojoval pre svoj tím priamy kop zo zaujímavej pozície. Atlético sa tak bude musieť prvýkrát v zápase vážnejšie brániť.
     
    21
    Na zaujímavé šance to je teraz 1:1! Kroos rozohral spomínaný priamy kop, jeho centrovaná lopta mierila pred domácu bránu, ale Bale ju nedokázal zachytiť, chýbal mu azda jeden maličký krok. Pre hostí veľké šťastie, pre domácich zase smola.
    21. Gareth Bale (REA)
     
    22
    Začína sa to teda rozbiehať na oboch stranách. Diváci sa stále bavia futbalom, už by to zrejme chcelo len ten úvodný presný zásah, ktorý by naznačil, ako sa stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    23
    Sledovali sme centrovanú loptu pred bránu domácich, ale ani jeden z hostí ju nedokázal zachytiť. Courtois sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
     
    24
    Opäť teda sledujeme, ako sa striedajú útočné výpady na oboch stranách. Dostali sme sa za prvú polovicu tohto dejstva, stále čakám na úvodný zásah, ale zaujímavé príležitosti začínajú pribúdať.
     
    26
    Nasledovalo okupovanie hosťujúcej šestnástky, výsledkom bol Modrićov center, ale lopta minula vzdialenejšiu tyč. Oblak sa tak chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    27
    Momentálne sú tu nepresnosti na oboch stranách, ktoré trocha kazia dianie na ihrisku, ale stále sa je načo pozerať. Uvidíme, čo všetko nás ešte čaká do konca prvého dejstva.
     
    28
    Aj centru od Carvajala chýbala patričná presnosť a tak sa Oblak chystá k ďalšej rozohrávke od svojej brány.
     
    29
    Častejšie sú teraz pri lopte domáci futbalisti, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Hostia sa naopak snažia o vysoké napádanie, ale Real si drží loptu na svojich kopačkách.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
    30. Daniel Carvajal (REA)
     
    31
    Polhodina z tohto stretnutia uplynula, presný zásah sme ešte nevideli. Určite sa však nenudíme, ale presný zásah by dodal stretnutiu ešte väčší náboj.
     
    33
    Začína sa nám priostrovať aj v osobných súbojoch. Hlavný rozhodca má teda plné ruky práce, predsa len to je derby a tie bývajú poriadne vyhrotené.
     
    34
    Naďalej však sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Pomaly sa blíži záverečná časť prvého polčasu, sledujeme vyrovnané stretnutie, stále však bez gólu.
     
    36
    Hosťujúci celok sa s loptou usadil na útočnej polovici, ale nedarí sa mu nič zaujímavého vymyslieť. Domáci sa však musia mať na pozore a vyvarovať sa každej jednej chybe.
     
    37
    Druhý veľmi dôležitý zákrok domáceho brankára Courtoisa! Costa využil zaváhanie obrany a z uhla postupoval na bránu Realu, ale Courtois spojil nohy včas a lopta sa za jeho chrbát až do brány nedostala!
    37. Thibaut Courtois (REA), Diego Costa (ATM)
     
    38
    Blíži sa teda záver prvého dejstva a opäť pribúdajú zaujímavé situácie. Uvidíme, či padne gól ešte do konca polčasu, alebo si naň budeme musieť počkať až do druhého dejstva.
     
    39
    K lopte sa dostal Carvajal, skúsil to strelou z prvej a to z hranice pokutového územia, ale nemieril presne a lopta išla vysoko nad bránu hosťujúceho celku.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút, stále márne čakáme na prvý presný zásah. Tempo však nijak neopadáva a vyzerá to ešte na zaujímavé stretnutie.
     
    41
    Prvý presný zásah nepriniesol ani center od Asensia, pretože Godín predviedol výborný obranný zákrok a lopta sa tak dostáva na hosťujúce kopačky.
     
    43
    Hosťujúci brankár Oblak teraz zdvihol poriadne tlak celému svojmu tímu! Zle rozohral loptu a tá sa dostala na nohu Asensia, ale odrazila sa späť do brankárových rukavíc, O kúsok vedľa a mohol to byť otvárací gól stretnutia.
    43. Marco Asensio (REA), Jan Oblak (ATM)
     
    44
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas prvého polčasu, uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca zápasu nadstaví.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje jedna minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme napokon žiadny presný zásah nevideli, ale určite sme sledovali zaujímavé dejstvo, dobre však pracovali obe defenzívy a podobne aj brankári svojich celkov. Na otvárací gól si tak budeme musieť počkať do druhého polčasu, ktorý sa začne približne 21:47.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Dani Ceballos.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Domáci spravili jednu zmenu v základe, hostia zatiaľ nestriedali.
     
    47
    Naháňačka o prvý presný zásah pokračuje, Casemiro sa dostal k lopte a tak to vyskúšal strelou z prvej, ale mieril len nad bránu hosťujúceho tímu.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Juanfran (Atlético Madrid).
     
    49
    Bude teda nesmierne dôležité, komu sa ako prvé podarí otvoriť skóre zápasu. Od toho sa potom bude hra ďalej vyvíjať a tak verme, že sa ešte máme na čo tešiť.
     
    50
    Asensio dostal výbornú prihrávku za obranu súpera, ale bol dosť z uhla a jeho zakončeniu nebolo nijak nebezpečné, Oblak ho však skrotil na dvakrát.
     
    51
    Ešte pokračoval menší nápor domáceho celku, k centrovanej lopte sa dostal Casemiro, ale jeho hlavička nebola presná a Oblak bude rozohrávať od svojej brány.
     
    52
    Opäť sú tu však nepresnosti na jednej či druhej strane. Diváci na štadióne sa stále snažia vytvárať parádnu atmosféru a radi by už videli presný zásah, domáci fanúšikovia pochopiteľne v Oblakovej sieti.
     
    53
    Individuálnu akciu predviedol Asensio a bol pri nej faulovaný. Domáci tak získavajú priamy kop a hostia sa budú musieť brániť, bude to z celkom nebezpečnej vzdialenosti.
     
    54
    Centrovaná lopta sa však dostala len na hlavu Kokeho, ktorý ju upratal do bezpečia. Real však ešte ostáva na útočnej polovici a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    55
    Čas pomaličky plynie, stále čakáme na otvárací zásah. Snáď sa ho spoločne s divákmi na Santiago Bernabéu aj dočkáme, oba tímy sa po zisku lopty snažia hrať aktívne.
     
    56
    Sú tu však opäť len nepresné prihrávky, či neúspešné útočné výpady. Hra má celkom rýchly spád, ale chcelo by to ďalšie zaujímavejšie situácie pred jednou či druhou bránou.
     
    57
    Aj naďalej sledujeme ostré osobné súboje, hlavný rozhodca sa snaží pískať rovnako na obe strany. Niekedy to však domáci priaznivci na tribúne nevedia veľmi oceniť.
     
    58
    Benzema sa snažil preniknúť cez hosťujúcu obranu, padol napokon len na zem a loptu stráca. Domáci sa ešte dožadovali pokutového kopu, ale ich prianiu nebolo vyhovené.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Thomas Lemar (Atlético Madrid).
    59. Thomas Lemar (ATM)
     
    60
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Lemar, prichádza Ángel Correa.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
    61. Sergio Ramos (REA)
     
    62
    Po dlhšej dobe tu bol útočný výpad aj zo strany hosťujúceho celku, ale Griezmannov center skončil len v rukaviciach brankára Courtoisa. Obaja brankári sú zatiaľ oporami svojich celkov.
     
    63
    Hra sa začína už celkom aj kúskovať, čo nieje zrovna dobrou správou, keďže sa pomaly dostávame do ďalšej fázy zápasu. Hodina zápasu už uplynula, stále čakáme na prvý presný zásah.
     
    64
    Mali sme možnosť sledovať pokus Modrića, ale ten minul tesne priestor troch žrdí hosťujúcej brány. Čas pomaly plynie, aktivita je teraz mierne na strane domáceho celku.
     
    65
    Atlético Madrid sa s loptou presúva na útočnú polovicu, ale nedarí sa mu až tak v kombinácii. Uvidíme, kedy príde ďalšia zaujímavá príležitosť, dlhšiu sme nevideli žiadne väčší závar.
     
    66
    Zrejme som to privolal, ale gól sme stále nevideli! Kroos parádnou prihrávkou vysunul do šance Asensia, ktorý sa dostal sám pred brankára Oblaka, ale prekonať sa mu ho nepodarilo!
    66. Marco Asensio (REA), Jan Oblak (ATM)
     
    67
    Práve brankári sú dnes veľkými oporami svojho celku, Courtois aj Oblak vytiahlu už nejeden veľmi dôležitý zákrok. Uvidíme, či sa vôbec dočkáme aj presného zásahu v tomto zápase.
     
    69
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Thomas Partey.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Koke (Atlético Madrid).
    70. Koke (ATM)
     
    71
    Sledovali sme centrovanú loptu od Krossa, ale nikto z jeho spoluhráčov sa nedostal do zakončenia. Oblak sa tak chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    72
    Nový muž na ihrisku Partey sa snažil presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť cez súperovu obranu. Pomaly sa blíži záverečná časť zápasu, vyzerá to teda zatiaľ na deľbu bodov.
     
    73
    Dnes veľmi aktívny Asensio prenikal s loptou pred bránu súpera, ale Gimenéz predviedol skvelý obranný zákrok a včas odstavil domáceho zakončovateľa od lopty.
     
    74
    Na druhej strane sme sledovali rohový kop hosťujúceho celku, ale lopta končí len v rukaviciach brankára Courtoisa. Real Madrid sa teda dostáva k lopte, ale nedarí sa mu teraz v prechode na útočnú polovicu.
     
    75
    V prípade víťazstva domáceho celku by sa Real posunul na čelo ligovej tabuľky, kedže Barcelona dnes len remizovala. Na remízu to však stále vyzerá aj v tomto stretnutí a v tomto prípade by sa Barcelona udržala na prvom mieste.
     
    77
    Nič však ani nenasvedčuje tomu, žeby sa niekto z aktérov tohto stretnutia dočkal víťaza. Začínajú sa kopiť nepresnosti a záver zápasu sa pomaly ale isto blíži.
     
    78
    Rýchly útok domácich zakladal Modrić, po sérii prihrávok sa lopta dostala na Carvajala, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný. Hostia sa teraz smerom dopredu moc nehrnú.
     
    79
    Predsa len sa však hostia usadili na útočnej polovici a začínajú obliehať šestnástku domáceho celku. Real sa tak teraz musí brániť, prípadný gól v tejto fázy zápasu by znamenal veľké komplikácie.
     
    80
    Z druhej vlny teraz pálil na bránu domácich Partey, ale nemieril presne a tečovaná lopta sa medzi tri žrde nevošla. Približne desať minút ostáva do konca stretnutia, na gól stále čakáme.
     
    81
    Ani centrovaná lopta od Juanfrana na tom nič nezmenila, hlavou dobre zapracoval kapitán domáceho celku. Záverečná časť zápasu je už tu, všetko je však ešte otvorené.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Lucas Vázquez.
     
    83
    Tečovaný strelecký pokus z pravej strany smeroval len do rukavíc brankára Oblaka. Sme ešte zvedaví, či niekto z tímov skúsi hru otvoriť a zabojovať o víťazstvo.
     
    85
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Nikola Kalinić.
     
    86
    Ešte sledujeme útočné výpady na oboch stranách, ale defenzívy sú dnes zdá sa neomylné a vyzerá to na zaslúženú deľbu bodov.
     
    87
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ale smerom dopredu sa už moc nehrnie, snaží sa o postupnú kombináciu. Škoda, že zrejme už presný zásah neuvidíme, to jediné azda tomuto stretnutie chýbalo.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Vinícius Júnior.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa čoskoro naplní, uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca zápasu Martinéz ešte nadstaví.
     
    90
    Sledovali sme útok hosťujúceho celku, Correa posielal loptu na svojich spoluhráčov, ale tá si našla len súperových hráčov. Remíza 0:0 už tak naberá reálne kontúry.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú tri minúty!
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
    90+2. Nacho Fernández (REA)
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Ángel Correa (Atlético Madrid).
    90+3. Ángel Correa (ATM)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V madridskom derby napokon gól nepadol a tak sa body na Santiago Bernabéu budú deliť. Aj keď sme sa presného zásahu nedočkali, tak vyložene nudné stretnutie to nebolo, určite sa bolo načo pozerať, ale dnes vynikli obe defenzívy a podobne aj brankári. Real tak nevyužil zaváhanie Barcelony a ostáva na druhom mieste, Atlético klesá na štvrté miesto za Sevillou.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:39:55)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   30. Carvajal (REA), 61. Ramos (REA), 90+2. Nacho Fernández (REA) – 48. Juanfran (ATM), 59. Lemar (ATM), 70. Koke (ATM), 90+3. Á. Correa (ATM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 14:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:17.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Nacho Fernández – Kroos, Casemiro, Modrić (82. L. Vázquez) – Bale (46. D. Ceballos), Benzema (88. Vinícius Júnior), Asensio.
    Náhradníci: Navas – Díaz, L. Vázquez, M. Llorente, Reguilón, D. Ceballos, Vinícius Júnior.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín (C), Luís – Koke, Rodri (85. N. Kalinić), Saúl Ñíguez, Lemar (60. Á. Correa) – D. Costa (69. Partey), Griezmann.
    Náhradníci: Adán – Arias, Partey, N. Kalinić, Á. Correa, Lucas Hernández, Vitolo.

    Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval.