Akhisarspor – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Besiktas – Sarpsborg 3:1 (kon.) | Genk – Malmö 2:0 (kon.)
Lazio – Limassol 2:1 (kon.) | Marseille – Frankfurt 1:2 (kon.) | Fehérvár – Borisov 0:2 (kon.)
Solún – Chelsea 0:1 (kon.) | Rapid Viedeň – S. Moskva 2:0 (kon.) | Rennes – Jablonec 2:1 (kon.)
Sevilla – Liége 5:1 (kon.) | Villarreal – Rangers 2:2 (kon.) | D.Kyjev – Astana 2:2 (kon.)
Larnaca – Zürich 0:1 (kon.) | Arsenal – Vorskla Poltava 4:2 (kon.) | Celtic – Rosenborg 1:0 (kon.)
D. Záhreb – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Dudelange – AC Miláno 0:1 (kon.) | Kodaň – Zenit 1:1 (kon.)
Razgrad – Leverkusen 2:3 (kon.) | Olympiakos – Real Betis 0:0 (kon.) | Lipsko – Salzburg 2:3 (kon.)
Slavia – Bordeaux 1:0 (kon.) | Lisabon – Karabach 2:0 (kon.) | Trnava – Anderlecht sk 1:0 (kon.)
koniec
Stade Rennes
2:1 (1:0)
FK Jablonec
Štvrtok 20.09.2018, 18:55 • Roazhon Park, Rennes • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Veľmi smolné stretnutie pre Jablonec. Český celok vstúpil výborne do druhého polčasu a zásluhou Trávnika z priameho kopu vyrovnal stav stretnutia. Druhý polčas bol určite vyrovnaný, útočné výpady sme sledovali na oboch stranách a už to vyzeralo na zaslúženú deľbu bodov. V závere riadneho hracieho času však domáci zahrávali rohový kop, Holeš fauloval v pokutovom území a Rennes získalo penaltu. Ben Afra ju s veľkým prehľadom premenil a zariadil tak gólom na 2:1 všetky tri body pre francúzsky celok.

    Od 21:00 ešte Európska liga pokračuje a hlavne Slovensko bude mať veľký dôvod na fandenie. Štadión Antona Malatinského bude hostiť stretnutie Trnavy a Anderlechtu, aj tento zápas vám sprostredkujeme formou textového prenosu na našej stránke!

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok futbalového večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:51:33)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bola tam penalta a tak sa ešte bude hrať niečo nad rámec nadstaveného času. Rennes drží hru ďaleko od svojej brány, už sa tak zrejme nič nestane.
     
    90+3
    Už aj záver nadstaveného času sa blíži, hostia to ešte skúšajú smerom dopredu, ale domáca obrana už pracuje úspešne a nechce pripustiť stratu víťazstva.
     
    90+2
    Nadstavovali sa štyri minúty, ktoré už dávno plynnú. Jablonec je frustrovaný, ale penalta bola oprávnená a český celok tak zrejme prišiel o bodový zápis z Roazhon Parku.
    90+1. Hatem Ben Arfa (REN) - 2:1
     
    90+1
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Hrubý napokon nedokázal túto penaltu zneškodniť, ktorú s veľkým prehľadom premenil HATEM BEN ARFA, keď si vybral opačnú stranu ako brankár hosťujúceho celku a Rennes tak vyhráva 2:1!
     
    90
    Žltú kartu dostáva Tomáš Holeš (FK Jablonec).
     
    90
    Bola nariadená penalta pre domáci celok! Holeš poslal k zemi Sarra a Rennes môže rozhodnúť toto stretnutie, veľká smola pre Jablonec. Je to teda na Hrubom.
     
    89
    Riadny hrací čas stretnutia sa čoskoro naplní, záverečná aktivita patrí domácim futbalistom. Netrpezlivo čakáme aj na údaj o nadstavenom čase, Rennes ide zahrávať rohový kop.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Vladimir Jovović, prichádza Tomáš Břečka.
     
    87
    Jablonec hrá teraz s desiatimi hráčmi, striedanie je pripravené pri postrannej čiare. Čaká sa len na prerušenie hry, loptu držia na svojich kopačkách hostia.
     
    86
    Hosťujúci futbalista odchádza za postrannú čiaru a lavička Jablonca je v pohotovosti. Pokračujeme už v zápase ďalej, blíži sa jeho záver a jeden bod má český celok na dosah.
     
    85
    Jovović ostáva ležať na trávniku a vyzerá to na vynútené striedanie. Ešte jednu výmenu má našťastie Peter Rada k dispozícii Jablonec už troška aj naťahuje čas.
     
    84
    Jablonec zahrával priamy kop, ktorého sa opäť ujal Trávnik. Teraz bol však v úlohe centrujúceho hráča, ale je pískaný útočný faul pred domácou bránou.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Benjamin André (Stade Rennes FC).
     
    82
    Cez postupné prihrávky sa hosťujúci celok presunul na útočnú polovicu a môže ešte skúsiť niečo vymyslieť. Pre Jablonec je však podstatné, že drží hru ďaleko od svojej brány.
     
    80
    Český celok úspešne ubránil ďalšie nebezpečenstvo a Hrubý bude odkopávať od svojej brány. Desať minút a nejaký ten nadstavený čas ostáva do konca zápasu, Jablonec smeruje sa veľmi dobrým výsledkom.
     
    79
    Bourigeaud na druhej strane pálil z hranice pokutového územia, bola tam teč a tak bude nasledovať rohový kop. Jablonec sa ešte bude musieť brániť.
     
    78
    Nebezpečenstvo pred domácou bránou! Chramosta sa dostal k centrovanej lopte a jeho hlavička len tesne míňa priestor troch žrdí, Koubek takisto nebol najistejší, ale našťastie bude rozohrávať od svojej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Vojtěch Kubista.
     
    76
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Ismaïla Sarr, prichádza Benjamin Bourigeaud.
     
    75
    Rennes pridáva na svojej aktivite. Ako som spomínal, kvalita je na strane domácich a to sa teraz prejavuje. Podstatné je však skóre, ktoré je stále nerozhodné.
    74.
     
    74
    Hrubý zachránil Jablonec! André sa dostal k odrazenej lopty a vypálil z dobrej pozície veľmi nebezpečne, brankár českého celku však jeho pokus k tyčke pokryl výborným zákrokom a loptu vyráža na rohový kop!
     
    73
    Obe defenzívy pracujú úspešne a súpera nepúšťajú do vyloženej šance. Uvidíme, čo všetko nás ešte čaká, tempo zápasu stále narastá. Rennes má však zrejme väčšiu kvalitu a Jabloncu môžu dochádzať pomaly aj sily.
     
    72
    Zároveň s týmto zápasom sa hrá aj ďalšie stretnutie v skupine K, Dynamo Kyjev vyhráva nad Astanou 2:1. Celkovo sa zdá byť táto skupina vyrovnaná, Jablonec má šancu okrem historickej účasti v skupine pomýšľať aj na vyššie méty.
     
    71
    Rýchle útočné výpady v posledných chvíľach sú častým obrazom hry, pomalými krokmi sa presúvame do záverečnej časti tohto stretnutia. Jablonec by ten jeden bod určite bral, ale oba tímy sa neboja súperiť aj o všetky tri body.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Jakub Považanec (FK Jablonec).
     
    69
    Domáci zahrávali priamy kop, centrovaná lopta smerovala na Bensebainiho, ale je pískaný ofsajd. Jablonec tak ustál ďalšiu náročnejšiu situáciu a snaží sa dostať loptu ďalej od svojej brány.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Vladimir Jovović (FK Jablonec).
     
    67
    Hostia však rýchlo odpovedajú na tlak súpera a Rennes sa takisto muselo mať na pozore v zadných radoch. Ťažko teda niečo predpovedať, nezaujatý divák sa však má na čo pozerať.
     
    66
    Ben Afra sa okamžite zapojil do útočnej akcie domácich a pred bránou Jablonca bolo veľmi veselo. V týchto chvíľach patrí dianie na ihrisku domácim, ale skóre sa nemení.
     
    65
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Jérémy Gelin, prichádza Hatem Ben Arfa.
     
    64
    Niang vpadol s loptou do pokutového územia hosťujúceho tímu, padol na zem, ale penalta sa nepíska. Menší kontakt tam bol, ale na pokutový kop to určite nebolo.
     
    63
    Domáci tréner chystá v krátkej dobe aj druhú zmenu, na trávnik by sa mal dostať Ben Afra a to je jednoznačné posilnenie ofenzívy. Rennes sa však momentálne musí brániť.
     
    62
    Jablonec podobne ubránil rohový kop súpera a skúša sa už s loptou presunúť na útočnú polovicu. Pre francúzsky celok bol zrejem Jablonec veľká neznáma, Rennes ako favorit zápasu pochopiteľne s remizou spokojný nieje.
     
    61
    K prvej výmene siahol už aj domáci tréner, práve nový hráči môžu ešte priniesť potrebnú kvalitu či oživenie. Hrá sa teraz aktívne na oboch stranách, koncovka však obom tímom až tak nevychádza.
     
    60
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Romain Del Castillo, prichádza M'Baye Niang.
     
    59
    Ten domáci futbalisti úspešne ubránili a skúšajú odpovedať niečim podobným. Roazhon Park sa ak ešte má na čo tešiť, ale najradšej by videl gól v Hrubého sieti.
     
    58
    Veľké nedorozumenie domáceho brankára Koubeka, ktorý vybehol ďaleko zo svojej brány a loptu len podskočil. Chramosta tak z uhla postupoval do pokutového územia, následne sa rozhodol pre zakončenie, ale Traoré zblokoval jeho pokus na rohový kop!
     
    57
    Rennes predsa len v úvode druhého polčasu hralo troška pasívne a len čakalo, s čím vyrukuje súper. Jablonec sa nebál útočiť a pokračuje tak v sympatickom výkone.
     
    56
    Takýto výsledok však určite viacej vyhovuje zverencom Petra Radu. Do konca stretnutia je však ešte dlhá doba a Jablonec si ten bod bude musieť vybojovať.
     
    55
    Aktivita Jablonca bola teda odmenená gólom a vyrovnané stretnutie má už aj vyrovnaný stav. Určite sa však ešte máme na čo tešiť, oba tímy sa neboja zakladať útočné akcie.
    54. Michal Trávník (JAB) - 1:1
     
    54
    Tím Jablonec práve strelil gól!
    A je vyrovnané, začíname odznova! Jablonec získal ďalší priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti a český celok sa raduje z historického gólu v základnej skupine Európskej ligy! K realizácii tejto štandardnej situácie sa postavil MICHAL TRÁVNIK a nečakanou strelou oklamal krajana Koubeka, ktorý si síce dobre postavil múr, ale zle si postrážil tyčku a práve presne k nej lopta zapadla – 1:1!
     
    52
    Francúzky celok tak stále drží svoje tesné vedenie, všetko je však ešte otvorené, Jablonec hrá oveľa aktívnejšie ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    51
    Rennes sa snaží o vysoké napádanie a nepúšťa tak súpera na svoju polovicu. Jablonec drží loptu na svojich kopačkách a pokúša sa vymyslieť akciu, z ktorej by mohol udrieť.
     
    50
    Avšak, na druhej strane sa už musel mať na pozore brankár hostí Hrubý, ale išiel včas proti Sarrovi a loptu dokázal skrotiť. Aj napriek tejto situácii, druhý polčas zatiaľ patrí českému celku.
     
    49
    Škoda tejto situácie, Trávnikovi nevyšla jeho rozohrávka a domáci dostávajú loptu do bezpečia. Jablonec však ešte môže pokračovať vo svojej aktivite.
     
    48
    Jablonec musí doháňať tú jednogólovú stratu a od úvodu druhého dejstva hrá veľmi aktívne. Po nedovolenom zákroku získavajú hostia priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    47
    Odštartoval nám už druhý polčas tohto stretnutia, výkop patril Jabloncu. Peter Rada spravil jednu zmenu v zostave, domáci nastupujú s rovnakou jedenástkou, s akou ukončil prvý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Martin Doležal, prichádza Jan Chramosta.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Aj tomu tak bolo a po rovných 45-minútach vyhráva Rennes nad Jabloncom 1:0! Domáci častejšie držia loptu na svojich kopačkách, ale obraz hry je dosť vyrovnaný a nemôžme hovoriť o žiadnom tlaku na jednej či druhej strane. Hrdinom domácich je zatiaľ Sarr, ktorý v 31. minúte ukázal fanúšikom na štadióne výstavný gólový kúsok a tak jeho tím je zatiaľ v lepšej pozícii, všetko je však určite ešte otvorené. Jablonec podáva sympatický výkon, chce to len zlepšiť hru na útočnej polovici.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:05.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Riadny hrací čas sa už čoskoro naplní a zrejme to vyzerá, že sa nadstavovať nebude.
     
    42
    Pre individuálnu akciu sa rozhodol Del Castillo, ale neprešiel cez Hovorku. Jablonec sa tak ešte môže pokúsiť niečo vymyslieť v záveru prvého polčasu.
     
    41
    Hra sa v prvom polčase výrazne neprerušovala a tak uvidíme, čo sa ešte bude niečo prípadne aj nadstavovať. Stále však môžme hovoriť o sympatickom výkone zo strany českého tímu.
     
    40
    Do konca prvého dejstva ostáva približne päť minút. Rennes stále vyhráva 1:0 a snaží sa už do prestávky tento stav udržať. Jablonec sa naopak snaží o vyrovnanie, ale ťažko sa presadzuje cez obranu súpera.
     
    39
    Sarr už jeden výstavný gól dal a teraz si mohol pripísať aj parádnu asistenciu! Loptu potiahol pred pokutové územie a z ľavej strany vyslal center pred bránu súpera, ale ako prvý bol pri lopte Hrubý, ktorý si tak pripisuje veľmi dôležitý zákrok. Stačil jemný teč nabiehajúceho Siebatcheua a skóre sa mohlo opäť meniť!
     
    38
    Francúzsky celok kombinuje momentálne na útočnej polovici a snaží sa tak držať hru ďalej od svojej brány. Jablonec na nič nečaká a ihneď vysoko napáda túto rozohrávku domácich.
     
    37
    Dôležitým faktorom však aj je, že Jablonec ešte nevyslal strelu na bránu. Rennes si však stále musí dávať pozor na útočné výpady súpera, hlavne takto pred koncom prvého polčasu.
     
    36
    Aj naďalej tak sledujeme vyrovnaný obraz hry, ale skóre zápasu už vyrovnané nieje. Sarrovi ta gólová strela proste sadla parádne a domáci sú tak momentálne v lepšej pozícii.
     
    35
    Po tom inkasovanom góle už Jablonec hrá aktívnejšie smerom dopredu, viacej sa osmelil a domácim vie narobiť problémy v zadných radoch. Do konca prvého dejstva ešte ostáva desať minúta a sme tak zvedaví, čo všetko nás ešte čaká.
     
    34
    Trávník poslal k zemi nedovoleným zákrokom Greniera a tak loptu získanú domáci futbalisti. Tu sa mohla udeliť aj žltá karta, ale hlavný rozhodca Nielsen z Nórska zatiaľ len dohovára.
     
    33
    No a Jablonec s už snaží o rýchlu odpoveď. Po peknej kombinácii sa na hranici pokutového územia dostal do zakončenia Trávník, ale jeho pokus tesne míňa Koubekovu bránu.
     
    32
    Aj keď opticky to vyzerá, že lepšie hrajú domáci futbalisti, sledujeme vyrovnaný obraz hry. Hrá sa však na góly a ako prvý ho dosiahol domáci celok po parádnej strele Sarra. Rennes sa tak dostáva do psychickej výhody, ale stále nieje o ničom rozhodnuté.
    31. Ismaïla Sarr (REN) - 1:0
     
    31
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Krátko po polhodine stretnutia tu máme otvárací gól a podarilo sa ho dosiahnuť domácim futbalistom! Rennes parádne zakombinovalo pred šestnástkou súpera, po krásnej narážačke sa dostala lopta na kopačku
    ISMAÏLU SARRA a ten nádhernou strelou do horného rohu prekonáva Hrubého, ktorý sa síce za týmto pokusom natiahol, ale bolo to zbytočné – 1:0!
     
    30
    Sledovali sme centrovanú loptu na zadnú tyč, ale nikto z hostí nedokázal tento pokus zachytiť a tak sa k lopte dostáva domáci celok, ktorý sa pokúša o rýchly protiútok.
     
    29
    Avšak, hlavnému rozhodcovi neušiel nedovolený zákrok zo stany domáceho tímu a Jablonec ešte získava priamy kop. Toto už bude z veľmi zaujímavej pozície, na pozore sa bude musieť ma hlavne brankár Koubek.
     
    28
    Po dlhšej dobe sa podarilo založiť zaujímavý útok aj hosťujúcemu celku. Jablonec vpadol do otvorenej obrany súpera, ale pred pokutovým územím už nedokázal nič vymyslieť.
     
    27
    Jakub Považanc zahral nešťastne rukou a domáci tak zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Hostia centrovanú loptu odvrátili na rohový kop a aj ten následne úspešne ubránili. Jablonec tak prečkal prvý väčší nápor súpera v tomto zápase.
     
    26
    Rennes ešte zahrávalo rohový kop, ktorý hostia odvrátili. Domáci však ešte ostávajú usadení na útočnej polovici a začínajú si vytvárať potrebný tlak.
     
    25
    Toto už je prvá zaujímavá situácia prvého polčasu! Sledovali sme rýchly útočný výpad francúzskeho tímu, pred bránu hostí smeroval veľmi zaujímavý prízemný center, ale Sarr zbytočne púšťal loptu za seba a obrana súpera ju posiela na rohový kop!
     
    24
    Na priamu strelu na bránu to bolo ďaleko a tak sme boli svedkami centrovanej loptu do veľkého vápna. K odrazenej lopte sa dostal kapitán Hübschman, ale jeho volej mu nesadol a lopta končí u brankára Koubka.
     
    23
    Hosťujúcemu celku za otváral priestor, do ktorého vpadol s loptou Jakub Považanec. Už to vyzeralo, že to celé pokazil, ale napokon si vypýtal faul a Jablonec získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    22
    Uplynula nám už prvá polovica z úvodného dejstva, na gól, ale aj väčšiu príležitosť stále čakáme. Jablonec je však určite spokojný, predvádza sympatický výkon a favorita zápasu k ničomu nepúšťa.
     
    21
    Český tím sa pokúsil skúsiť niečo vymyslieť cez dlhú nakopnutú loptu, ale Doležal ju už nestihol zachytiť a len troška ponaháňal obrancov súpera. Rennes bude zakladať útočný výpad zo svojej polovici ihriska.
     
    20
    Hrubý má zatiaľ viacej roboty ako jeho náprotivok Koubek, ale sú to len také odkopy od brány, či propagačné pokusy domácich. Drží sa tak aspoň v prevádzkovej teplote.
     
    19
    V Roazhon Parku panuje aj výborná atmosféra, domáci fanúšikovia si po dlhej dobe užívajú účasť v pohárovej Európe. Pre Jablonec je to vôbec prvá účasť v základnej skupine európskych pohároch.
     
    18
    Jablonec získava loptu na svojej polovici ihriska a snaží sa po dlhšej dobe založiť útočnú akciu. Hostia toho smerom dopredu zatiaľ veľa nepredviedli, ale na druhej strane zase nie sú po žiadnym výrazným tlakom.
     
    17
    K realizácii priameho kopu sa postavil Grenier, ktorý to vyskúšal priamou prízemnou strelou. Tá sa mu však vôbec nevydarila a Hrubý si pripisuje ďalší presný zákrok. Bol to druhý pokus domácich medzi tri žrde.
     
    16
    Stále sa však hostia musia mať na pozore a prenikajúceho Sarra zastavila obrana Jablonca len za cenu nedovoleného zákroku. Rennes získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    15
    Štvrťhodina z tohto stretnutia už uplynula, na vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane stále čakáme, Jabloncu sa darí postupne hru vyrovnávať.
     
    14
    Registrujeme prvú strelu do priestoru brány. K lopte sa dostal Sarr a vyskúšal to z otočky, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Hrubý.
     
    13
    Futbalisti v červených dresoch začínajú pomaličky preberať aktivitu na svoje kopačky a čoraz viac sa tlačia na útočnú polovicu. Hostia však všetko zatiaľ zvládajú a do výraznejšej šanci súpera ešte nepustili.
     
    12
    Na druhej strane tu bol center pred bránu domáceho tímu, vo vzdušnom priestore však opäť úradoval brankár Koubek. Rennes sa snaží pokračovať vo svojej rodiacej sa aktivite.
     
    11
    Máme tu prvý strelecký pokus v tomto zápase. Francúzsky celok znova úspešne kombinoval na útočnej polovici a cez postupné prihrávky sa prebojoval až do pokutového územia. Tam sa k odrazenej lopte dostal Del Castillo, ale jeho pokus ide tesne vedľa brány súpera.
     
    10
    Rennes teraz kombinovali na útočnej polovici, ale na pozornú defenzívu súpera nič nevymysleli a je zahnané späť na svoje územie. Jablonec hrá teraz bez lopty a tak sa ešte bude musieť brániť.
     
    9
    Prvý rohový kop už majú hostia úspešne absolvovaný, ale nič zaujímavého divákom neponúkol. Stále sme však len v úvode stretnutia, treba byť trpezlivý.
     
    8
    Jablonec sa nasťahoval do pokutového územia domácich a po zásahu obrany získava český celok svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Koubek si tak už organizuje pred bránou svojich spoluhráčov.
     
    7
    Úvod stretnutia je zatiaľ veľmi vyrovnaný z oboch stranách, obaja aktéri sa pokúšajú zakladať útočné výpady a pohroziť tak súperovu nejakou zaujímavou akciou.
     
    6
    Napokon bol z toho center pred bránu Rennes, ale český brankár v službách francúzskeho tímu ho schoval do svojich rukavíc. Koubek následne rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    5
    Jablonec to skúsil cez postupnú rozohrávku a po zásahu domácej obrany získava autové vhadzovanie v blízkosti šestnástky súpera. Domáci sa tak musia mať na pozore.
     
    4
    Predsa len sa domácim podarilo založiť útočný výpad a sledovali sme podobne centrovanú loptu do pokutového územia. Hübschman však hlavou dostáva loptu do bezpečia a Jablonec sa môže pokúsiť zaútočiť.
     
    3
    Domáci futbalisti sa dostávajú k svojej postupnej rozohrávke a snažia sa už preniknúť na útočnú polovicu. Český celok však pokračuje vo vysokom napádaní a svoju súperovi zatiaľ nič nedovoľuje.
     
    2
    Jablonec sa ihneď pustil do vysokého napádania a oplatilo sa. K lopte sa dostal Hanousek a podarilo sa mu aj odcentrovať do pokutového územia, ale napokon je pískaný ofsajd.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Rennes odohrá toto stretnutie v červených dresoch, Jablonec o prvé body zabojuje v zelených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Po Lige majstrov dnes štartuje pochopiteľne aj Európska liga prvými zápasmi v skupine. V tomto prenose spoločne zavítame do Roazhon Park v Rennes, kde francúzsky celok privíta českého rivala z Jablonca. Špeciálne stretnutie to zrejme bude pre domáceho brankára Koubeka, ktorý stráži bránu Stade Rennes. V základnej jedenástke Jablonca nájdeme aj slovenského futbalistu a člena širšieho reprezentačného kádru Jakuba Považanca. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Nórska, konkrétne Nielsen – Grønevik, Isaksen – Ytterland. Zatiaľ si môžte podrobne naštudovať zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname!
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Stade Rennes FC a FK Jablonec. Zápas sa začína o 18:55.

    Po začatí novej sezóny v prestížnych futbalových ligách a aj najväčšej európskej futbalovej súťaže na svete, teda Ligy majstrov, je tu štart aj Európskej ligy! V novom hracom čase 18:55 a o 21:00 tak budeme svedkami súboja popredných európskych celkov. O 18:55 sa Roazhon Parku v Renner stretnú proti sebe francúzsky a český celok.

    Stade Rennes FC:
    Francúzsky tím obsadil v uplynulom ročníku tamojšej súťaže piate miesto a tak bol rovno nasadený do základnej skupiny Európskej ligy. Rennes sa naposledy v Európe predstavilo v sezóne 2011/2012 v základnej skupine Európskej ligy, ale ďalej ako zo základnej skupiny sa nedostalo. V práve prebiehajúcom novom ročníku Ligue 1 má Rennes odohraných päť zápasov a na svojom konte má sedem bodov, s ktorými okupuje predbežné deviate miesto.

    FK Jablonec:
    Český celok bol prekvapením minulého ročníka v tamojšej najvyššej súťaži, keď sa mu podarilo obsadiť tretie miesto a tak si vybojoval historickú miestenku v základnej skupine Európskej ligy. Bude to vôbec prvá účasť Jablonca v základnej skupine európskych pohárov. V práve prebiehajúcom ročníku sa Jabloncu až tak nedarí, po ôsmych zápasoch má na svojom konte 10 bodov a nachádza sa tak na 8. mieste.

    Rennes a Jablonec pôsobia v základnej skupine K, kde sa ešte nachádza Astana a Kyjev. Môže to byť teda veľmi zaujímavá skupina, podobne ako aj každé jedno stretnutie. Uvidíme, ako oba tímy započnú účinkovanie v tejto skupine.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

    Miroslav Revaj

    Góly: 31. Sarr, 90+1. Ben Arfa (pen.) – 54. Trávník

    Karty:   83. André (REN) – 68. Jovović (JAB), 70. Považanec (JAB), 90. Holeš (JAB)


    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva, Bensebaini – Grenier, Gelin (65. Ben Arfa), André – Del Castillo (60. Niang), Siebatcheu, Sarr (76. Bourigeaud).
    Náhradníci: Diallo – Zeffane, Niang, Siliki, Bourigeaud, Ben Arfa, Poha.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman – Masopust (77. V. Kubista), Trávník, Považanec, Jovović (88. Břečka) – Doležal (46. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – D. Ikaunieks, R. Acosta, Chramosta, Janković, Břečka, V. Kubista.

    Rozhodca: Nielsen – Grønevik, Isaksen – Ytterland (všetci Nórsko)