koniec zavodu
VC Singapúru

Víťaz: Lewis Hamilton (Mercedes)

Nedeľa 16.09.2018, 14:10Formula 1
     
    Veľká cena Singapuru fanúšikov motošportu určite nenadchla. Mestský okruh Marina Bay je síce veľmi náročný pre pretekárov, ale neposkytuje veľa šancí na predbehnutie. Lewis Hamilton dokonale vyťažil z víťaznej kvalifikácie a vyhral systémom štart – cieľ. Sebastian Vettel bude opäť veľmi sklamaný, po štarte sa síce dostal cez Maxa Verstappena, no vďaka zlej stratégii Ferrari o druhú priečku prišiel. Bodoval aj siedmy Fernando Alonso, deviaty Charles Leclerc či oba Renaulty. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:09:27)
     
    Výsledky dnešných pretekov:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:51:11 hod.
    2. Max Verstappen (Red Bull) +8,961
    3. Sebastian Vettel (Ferrari) +39,945
    4. Valtteri Bottas (Mercedes) +51,930
    5. Kimi Räikkönen (Ferrari) +53,001
    6. Daniel Ricciardo (Red Bull) +53,982
    7. Fernando Alonso (McLaren) 1:43,011
    8. Carlos Sainz (Renault) +1 kolo
    9. Charles Leclerc (Sauber)
    10. Nico Hülkenberg (Renault)
    11. Marcus Ericsson (Sauber)
    12. Stoffel Vandoorne (McLaren)
    13. Pierre Gasly (Toro Rosso)
    14. Lance Stroll (Williams)
    15. Romain Grosjean (Haas)
    16. Sergio Pérez (Force India)
    17. Brendon Hartley (Toro Rosso)
    18. Kevin Magnussen (Haas) +2 kolá
    19. Sergej Sirotkin (Williams)

    Nedokončil: Esteban Ocon (Force India).
     
    Koniec závodu.
    Lewis Hamilton suverénne zvíťazil v dnešných pretekoch.

     
    61
    Víťazom Veľkej ceny Singapuru sa stáva LEWIS HAMILTON. Britský pilot tak nadväzuje na víťazstvo z talianskej Monzy a zvyšuje svoj náskok v poradí šampionátu. Prvá šestka zostala rovnaká ako v kvalifikácii, takže na pódium dnes vystúpia aj Max Verstappen so sklamaným Sebastianom Vettelom.
     
    60
    Lewis Hamilton sa dostáva do predposledného kola a smeruje za víťazstvom. Dnes nemal na trati konkurenciu a pokiaľ sa mu vyhnú technické problémy, tak vyhrá systémom štart – cieľ.
     
    59
    Max Verstappen to už takisto zabalil a jeho manko sa výrazne zvýšilo. Každopádne, Holanďan si zrejme postráži svoje umiestnenie z kvalifikácie, v ktorej obsadil striebornú pozíciu.
     
    58
    Kimi Räikkönen mal teraz možnosť dostať sa na kontakt s Valtterim Bottasom, ale nepodarilo sa zaútočiť. Ani šéf Mercedesu Toto Wolff nevyzerá, že by ho závere pretekov nejako nadchýnal.
     
    57
    Dostávame sa do posledných piatich kôl dnešnej veľkej ceny. Skutočne sa tieto kolá odjazdia len z povinnosti. Ak nenastanú u niekoho technické problémy, zrejme zostane poradie nezmenené.
     
    56
    Valtteri Bottas sa stále sťažuje na nedostatočnú signalizáciu modrých vlajok. Pred fínskym pilotom je momentálne na ôsmom mieste Carlos Sainz. Jazdcovi tímu Mercedes sa to rozhodne nepáči.
     
    55
    Daniel Ricciardo stratil skoro tri sekundy v predošlých dvoch kolách na Kimiho Räikkönena. Vyzerá to tak, že zo súboja o piate miesto nič nebude. Ani Iceman sa príliš netlačí na Valtteriho Bottasa.
     
    54
    Sebastian Vettel dnešné preteky už v hlave zabalil a jazdí totálne na údržbu. Jeho strata na Maxa Verstappena predstavuje už viac než 15 sekúnd. Ak sa nič nepredvídateľné nestane, tak po Singapure bude na Hamiltona strácať 40 bodov.
     
    53
    Kevin Magnussen momentálne jazdí tretí od konca, no vďaka čerstvým pneumatikám si pripisuje na konto najrýchlejšie kolo pretekov. Tak uvidíme, či dánskeho pretekára ešte niekto v tejto štatistike prekoná.
    Trojica pretekárov jazdí tesne za sebou.
     
    52
    Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen a Daniel Ricciardo jazdia v rozpätí dvoch sekúnd. Najmä Austrálčan je expertom na netradičné predbehnutia a bude sa chcieť dostať cez fínskeho pilota Ferrari.
     
    51
    Valtteri Bottas sa teraz sťažoval na nedostatočné signalizovanie modrých vlajok. Aj vďaka tomu prišiel o svoj náskok pred Kimim Räikkönenom, ale na tomto mestskom okruhu sa predbieha len výnimočne.
     
    50
    Daniel Ricciardo je späť v súboji o piate miesto. Predviedol najrýchlejšie kolo na ružových pneumatikách a zrazu je jeho manko na Kimiho Räikkönena už len 1,5 sekundy. Ešte pred chvíľou to boli štyri sekundy.
     
    49
    Keď sme spomínali Kimiho Räikkönena, tak fínsky pretekár má pred sebou krajana Valtteriho Bottasa. Jazdec Mercedesu má momentálne náskok na úrovni jednej sekundy. V hre sú body do poradia konštruktérov.
     
    48
    Daniel Ricciardo zrejme spravil nejakú jazdeckú chybu, pretože v ostatnom kole stratil kontakt s Kimim Räikkönenom. Zatiaľ nám réžia neponúkla spomalené zábery, no manko Austrálčana je už cez tri sekundy.
    Sergej Sirotkin verzus Brendon Hartley.
     
    47
    Sergio Peréz sa dostáva cez svojho dnešného hlavného rivala Sergeja Sirotkina a patrí mu osemnásta pozícia. Naopak, mladý Rus uzatvára štartové pole, no za dnešný výkon si rozhodne zaslúži pochvalu.
     
    46
    Fernando Alonso predviedol najrýchlejšie kolo pretekov, čo sa skutočne nedeje často. Španielovi naďalej patrí siedma pozícia s náskokom 17,5 sekundy pred Carlosom Sainzom. To je ešte stálo málo.
     
    45
    Daniel Ricciardo zajazdil najrýchlejšie kolo a okamžite sa priblížil monopostu pred sebou. V ňom sedí Kimi Räikkönen a vyzerá to tak, že fínsky pretekár ešte bude musieť bojovať o svoju piatu priečku.
    Carlos Sainz sa dostáva na ôsmu pozíciu.
     
    44
    Carlos Sainz sa dostal na ôsme miesto cez Marcusa Ericssona, ktorý ešte stále nebol v boxoch. Okrem toho dostal Romain Grosjean trest piatich sekúnd za nerešpektovanie modrých vlajok. V tomto prípade by som však bol skôr na strate Francúza.
     
    43
    Keď sa nič zaujímavé nedeje vpredu, tak nás trošku bavia aspoň pretekári v zadných pozíciach. Kevin Magnussen bol dostatočne agresívny a dostal sa cez Brendona Hartleyho na 17. pozíciu.
     
    42
    Na preteky dohliada z boxov Renaultu aj trojnásobný majster sveta Alain Prost. Jazdci v žlto-čiernom monoposte sú momentálne na deviatom a dvanástom mieste. Lepšie je na tom Carlos Sainz, ktorý trošku polepšil oproti štartu a útočí na Marcusa Ericssona.
     
    41
    Mexičan si už odpykal trest a zaradil sa na posledné miesto. Okrem toho Ferrari zrejme nevychádza ani plán C, pretože Sebastian Vettel sa skôr vzďaľuje ako približuje Maxovi Verstappenovi.
     
    40
    Sergio Peréz sa síce teraz dostal cez Sergeja Sirotkina, no v nasledujúcich kolách bude musieť zamieriť do boxov. Za spomínaný incident s ruským pilotom dostal od vedenia pretekov prejazd boxovou uličkou.
     
    39
    Lewis Hamilton sa okamžite vzdialil Maxovi Verstappenovi a vypracovali si náskok 3,6 sekundy. Približne rovnaké manko má aj Sebastian Vettel na mladého Holanďana, ktorý smeruje pre ocenenie za druhé miesto.
    Max Verstappen bol chvíľu tesne za Lewisom Hamiltonom.
     
    38
    Max Verstappen bol nalepený za zadným krídlom Lewisa Hamiltona. Brit stratil celý svoj náskok kvôli pilotom, ktorí bolo o kolo pomalší. Keď sa však dostal jazdec tímu Mercedes zo "zápchy", tak okamžite sa trošku vzdialil.
     
    37
    Lewis Hamilton sa teraz dostal do poriadnej premávky a stratil podstatnú časť svojho náskoku. Max Verstappen zaostáva už len o dve sekundy. No, uvidíme ako s týmto vysporiada mladý holandský pretekár.
     
    36
    Myslím si, že po spomínanom kontakte má Sergej Sirotkin nejaké problémy s monopostom. Bez problémov sa cez neho dostal Nico Hülkenberg a doťahuje sa aj Romain Grosjean. Aby toho nebolo málo, Sebatian Vettel prechádza na plán C.
    Nehoda medzi Sergiom Perézom a Sergejom Sirotkinom.
     
    35
    Sergio Peréz zviedol ďalší skvelý súboj so Sergejom Sirotkinom. V závere to ale trošku prehnal a mal kolíziu s ruským pilotom. Niečo mu tam odletelo, a tak okamžite zamieril do boxov. Mexičan klesol na posledné miesto.
     
    34
    Dnešné preteky nepatria medzi divácky atraktívne, keďže predbehutí sme videli veľmi málo. Zatiaľ najpodstatnejší moment sa udial po výjazde z boxov Maxa Verstappena, ktorý sa pretlačil cez Sebastiana Vettela na druhé miesto.
     
    33
    Nico Hülkenberg sa pomaly doťahuje na Sergia Peréza, ktorý sa ani za svet nevie dostať cez Sergeja Sirotkina. Aj teraz to Mexičan skúšal, ale v ľavotočivej zákrute sa mu nepodarilo zlomiť odpor mladého Rusa.
     
    32
    Fernando Alonso si oproti štartu polepšil o štyri pozície, jeho tímový kolega Stoffel Vandoorne dokonca o sedem miest. Obaja piloti ale zatiaľ čakajú so svojou povinnou zastávkou v boxoch, takže ešte budú klesať.
     
    31
    Lewis Hamilton má k dispozícii stále náskok 4,8 sekundy. Vpredu sú skutočne výrazne rozdiely a neschyľuje sa k nejakému súboju. Navyše, aj Daniel Ricciardo je prekvapujúco pomalší než Kimi Räikkönen.
     
    30
    Máme za sebou tridsať odjazdených kôl a Lewis Hamilton jasne smeruje za ďalším víťazstvom. O zábavu sa nám stará aspoň duo Peréz a Sirotkin, ktorí medzi sebou zvádzajú súboj o nebodovanú pozíciu.
     
    29
    Sergio Peréz sa trápi za Sergejom Sirotkinom a trošku úsmevne sa sťažuje do vysielačky. Nuž, Mexičan sa musí vytrápiť za pomalším monopostom Williamsu, ktorý včera stratil na Lewisa Hamiltona viac než päť sekúnd. Je to však boj len o 13. miesto.
     
    28
    Lewis Hamilton opäť trošku zvoľnil a jeho náskok na Maxa Verstapena klesol o približne pol sekundy. Stále je však absolútne komfortný. Na čele pretekov máme prvú šestku v rovnakom zložení ako dopadla kvalifikácia.
     
    27
    Už aj Daniel Ricciardo zamieril do boxov a prenecháva vedenie Lewisovi Hamiltonovi. Austrálčanovi obuli hypermäkké pneumatiky, a tak by mal byť rýchlejší oproti svojim súperom. Na piateho Räikkönena ale stráca rovných deväť sekúnd.
     
    26
    Max Verstappen stále má k dobru skoro 2,5 sekundy na štvornásobného majstra sveta z Nemecka. Okrem toho sme videli, že budúci Vettelov tímový kolega Charles Leclerc sa dostal cez Pierra Gaslyho na deviate miesto.
     
    25
    Keďže Kimi Räikkönen už bol v boxoch, tak je novým lídrom pretekov Daniel Ricciardo. Momentálne je jeho náskok pred Lewisom Hamiltonom viac než osem sekúnd. Stále vidíme, že v Singapure slabšie prší.
     
    24
    Sebastian Vettel momentálne stráca na Maxa Verstappena 2,5 sekundy. Okrem toho po návrate na trať predvádza výbornú jazdu Kimi Räikkönen a pri jeho mene svietia samé fialové sektory.
    Kimi Räikkönen sa vrátil na trať na šiestom mieste.
     
    23
    Kimi Räikkönen zamieril ku svojim mechanikom. Po výjazde z boxov sa zaradil na šieste miesto za krajana Valtteriho Bottasa. Ten však stráca pomerne výrazne a tak nehrozí nejaký pokus o predbehnutie.
     
    22
    Sergio Peréz sa snažil dostať cez Sergeja Sirotkina, ale v jednej zo zákrut prebrzdil svoju prednú ľavú pneumatiku. Mexičan tak zostáva na šestnástej pozícii a teda ďaleko od bodovaných miest.
     
    21
    Lewis Hamilton na to teraz príliš netlačí a trošku šetrí svoje pneumatiky. Dokumentuje to aj fakt, že Kimi Räikkönen si naďalej drží náskok trinástich sekúnd pred Britom. Na bodoch je momentálne aj deviaty Pierre Gasly, ktorého sme ešte nespomínali.
     
    20
    Sebastian Vettel stráca na Maxa Verstappena už skoro tri sekundy. Tento scenár vyhovuje Lewisovi Hamiltonovi, ktorý sa po ďalších zástavkách v boxoch opätovne zaradí na prvé miesto. Pred Holanďanom vedie o štyri sekundy.
     
    19
    Novým lídrom dnešných pretekov je Kimi Räikkönen. Populárny fínsky pretekár ale ešte nebol v boxoch a jeho náskok pred Lewisom Hamiltonom je iba na úrovni 13 sekúnd. Za ním je priebežne druhý Daniel Ricciardo.
    Max Verstappen sa dostáva pred Sebastiana Vettela.
     
    18
    Ferrari to opäť nezvládlo! Max Verstappen zajazdil rýchle časy, zamieril do boxov a dostal sa na druhé miesto cez Sebastiana Vettela. Bol to tesný, ale férový súboj. Každopádne, šance nemeckého pilota na víťazstvo opäť klesli.
     
    17
    Vo Ferrari to zase zrejme nevymysleli najlepšie, ale Sebastian Vettel sa našťastie pre neho rýchlo dostal cez Sergia Peréza. Momentálne má Nemec obuté rýchlejšie pneumatiky než Lewis Hamilton, ale na druhej strane majú kratšiu trvanlivosť.
    Lewis Hamilton má za sebou zástavku v boxoch.
     
    16
    Lewis Hamilton zareagoval na taktiku Ferrari a takisto zamieril do boxov. Jeho mechanici boli síce o dve desatinky pomalší, no Brit sa s prehľadom vrátil na trať pred Sebastiana Vettela. Obuté má však pneumatiky so žltým označením, teda mäkké.
    Ako prvý zamieril do boxov Sebastian Vettel.
     
    15
    Sebastian Vettel zamieril ako prvý z hlavných favoritov do boxov. Mechanici odviedli dobrú prácu a za 2,7 sekundy prezuli jeho pneumatiky. Navyše, Nemec má voľný priestor pred sebou a jazdí na siedmej priečke za Sergiom Perézom.
     
    14
    Britský pilot Mercedesu získal ďalšie štyri desatinky na svojho hlavného konkurenta. Okrem toho sa výrazne prehlbuje aj strata Maxa Verstappena, ktorého manko na Lewisa Hamiltona je už celých päť sekúnd.
     
    13
    Lewis Hamilton momentálne jazdí najlepšie časy a pred Sebastianom Vettelom vedie už o viac než dve sekundy. Okrem toho sme videli, že v Singapure jemne poprcháva. Uvidíme, či nám do vývoja dnešných pretekov nejako prehovorí aj počasie.
     
    12
    Lewis Hamilton teraz trošku pridal a svoj náskok zvýšil na 1,6 sekundy. Pomaličky sa dostávame do akejsi taktickej vojny, ktorá spočíva v tom, kto ako prvý zamieri do boxov, respektíve ako dlho komu vydržia hypermäkké pneumatiky.
     
    11
    Poradie je stabilizované. Momentálne vidíme, že len Brendon Hartley stráca menej než jednu sekundu na konkurenta pred sebou. Je ním Kevin Magnussen, ktorý jazdí na 15. pozícii a trpí kvôli nevydarenej kvalifikácii.
     
    10
    Máme za sebou len šesticu z vypísanej porcie 61 kôl. Zatiaľ čakáme na ďalší predbiehací manéver. Prvá šestka je v znamení pilotov Mercedesu, Ferrari a Red Bullu. Túto partiu uzatvára Daniel Ricciardo, ktorý stráca na Kimiho Räikkönena dve sekundy.
     
    9
    Odstupy prvej trojice pretekárov sa menia len minimálne. Sebastian Vettel je v istých momentoch pod mankom jednej sekundy, ale skutočne sa na okruhu Marina Bay len ťažko predbieha, možno v DRS zónach.
     
    8
    Sebastian Vettel si zobral najrýchlejší čas do svojho vlastníctva. Stále však stráca viac než sekundu na Lewisa Hamiltona. Na deviate miesto poskočil oproti štartu Fernando Alonso. Okrem toho štartové pole stále uzatvárajú jazdci tímu Williams.
     
    7
    Líder pretekov má k dispozícii približne sekundový náskok. Celkovo je prvá trojica vtesná do 1,6 sekundy. V Singapure sa však veľmi pretekať nedá, takže nemôžeme čakať nejaké veľké predbiehanie.
     
    6
    Lewis Hamilton zaznamenal najrýchlejšie kolo dnešných pretekov. Čas sa ale ešte bude postupne vylepšovať. V porovnaní so štartom sa toho veľa nezmenilo. O dve miesta si polepšil Carlos Sainz a jazdí na desiatej priečke pred tímovým kolegom Nicom Hülkenbergom.
    Preteky boli reštartované, Lewis Hamilton zostáva prvý.
     
    5
    Lewis Hamilton zvládol reštart pretekov veľmi dobre a vypracoval si náskok pred Sebastianom Vettelom. Takisto sa Nemec nedočkal žiadneho útoku zo strany Maxa Verstappena, ktorý jazdí na treťom mieste pred fínskym duom Bottas a Räikkönen.
     
    4
    Ruský pilot Sergej Sirotkin zamieril do boxov, kde mu bola odobraná nešpecifikovaná vec na prednom krídle. Okrem toho grafika signalizuje, že Bernd Mayländer po skončení tohto kola opustí trať sa začne sa znovu pretekať.
     
    3
    Pretekári sú v treťom kole, no stále jazdia za bezpečnostným vozidlom. Okrem toho sme mali možnosť vidieť, že Sergej Sirotkin mal niečo zamotané na prednom krídle. Je to zrejme ešte pozostatok nehody jazdcov tímu Racing Point Force India.
     
    2
    Fanúšikovia Sebastiana Vettela sa určite potešili z predbiehacieho manévru, no je otázne či sa Nemec nedostal cez Maxa Verstappena už v čase, keď bol signalizovaný výjazd bezpečnostného vozidla. Na verdikt si musíme ešte počkať.
     
    1
    Spomalené zábery ukázali, že Esteban Ocon mal kolíziu s tímovým kolegom Sergiom Perézom. Mexičan sa už ospravedlnil do vysielačky svojmu tímu Force India. Samozrejme, bezpečnostné vozidlo je na trati a čaká sa na upratanie Francúzovho vozidla.
    Krátko po štarte sa skončili preteky pre Estebana Ocona.
     
    1
    Videli sme ďalší dramatický štart. Lewis Hamilton si bez problémov udržal prvé miesto, no veľká cena sa rýchlo končí pre Estebana Ocona, ktorý skončil v bariére. Dôležité je, že Sebastian Vettel ešte pred ohlásením safety caru predbehol Maxa Verstappena.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Všetkých dvadsať pretekárov práve začína svoje zahrievacie kolo. Lewis Hamilton začne veľkú cenu z najvýhodnejšej pozície a 30-bodovým náskokom v poradí šampionátu pred Sebastianom Vettelom. Uvidíme, ako zamieša kartami Max Verstappen.
    Pohľad na štartový rošt dnešných pretekov v Singapure.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z motoristických pretekov Formuly 1. Dnes budeme sledovať Veľkú cenu Singapuru, ktorá sa ide pod umelým osvetlením na mestskom okruhu Marina Bay Street. Ostrý štart 15. pretekov tejto sezóny je naplánovaný krátko po 14:10 hod.

    KVALIFIKÁCIU OVLÁDOL HAMILTON

    Fanúšikovia Ferrari, zvlášť Sebastiana Vettela, musia byť z posledných týždňov poriadne frustrovaní. V tejto sezóne má v súboji s Lewisom Hamiltonom oveľa viac konkurencieschopné auto, ale nedokáže z toho vyťažiť. V daždivých pretekoch na Hockenheimringu vypadol, v Maďarsku skončil druhý a pred týždňom sa v Monze vyradil z boja o víťazstvo už v úvodnom kole. Aj preto má britský pilot stajne Mercedes v poradí majstrovstiev sveta už 30-bodový náskok. S výnimkou troch pretekov zakaždým skončil na stupňoch víťazov a smeruje za ďalším titulom majstra sveta. Najlepšie zvládol aj včerajšiu kvalifikáciu, hoci v druhom i treťom tréningu malo navrch Ferrari. Napokon zajazdil čas 1:36,015 čím doslova deklasoval konkurenciu. Sebastian Vettel stratil viac než šesť desatín a pred neho sa s polovičnou stratou dostal ešte Max Verstappen. V TOP 10 máme aj oba monoposty tímu Force India, Nica Hülkenberga či Romaina Grosjeana z tímu Haas. Francúz v tímovom súboji opäť jasne zdolal Kevina Magnusena, ktorý skončil už v prvej časti kvalifikácie. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne penalizácie, a tak by mal štartový rošt zostať oproti kvalifikácii bez zmien.
     
    HORNER: ŠTART BUDE VEĽMI DÔLEŽITÝ

    Okruh Marina Bay Street je veľmi členitý a obsahuje až 23 zákrut. Meria niečo cez päť kilometrov, čím sa zaraďuje medzi tie dlhšie v seriáli pretekov Formuly 1. Jeho architektom je Nemec Hermann Tilke a celkovo stála jeho výstavba 33 miliónov amerických dolárov. Oproti minulej sezóne prešla malou zmenou kombinácia zákrut 16 a 17, čo mohlo uniknúť aj pozornému divákovi. Dnešná veľká cena je vypísaná na 61 kôl. Možností na predbiehanie je minimum, hoci sú na trati dve DRS zóny. Nemožno sa tak čudovať tomu, že od roku 2008 sa až sedemkrát stalo, že víťaz kvalifikácie sa následne stal aj víťazom nedeľňajších pretekov. V roku 2017 tomu tak nebolo, keďže už v prvej zákrute sme videli veľkú haváriu, v ktorej bol okrem iných zainteresovaný aj Sebastian Vettel. Zaujímavosťou je, že včera Lewis Hamilton prekonal vtedajšie najlepšie kvalifikačné kolo Nemca o viac než tri sekundy. Brit bude favoritom, ale Ferrari s Red Bullom rozhodne neskladajú zbrane. „Štart bude veľmi dôležitý a všetci vieme, že tieto hypermäkké pneumatiky sa rýchlo opotrebovávajú. Bude fascinujúce vidieť rôzne stratégie, ktoré sa v pretekoch môžu objaviť," povedal šéf rakúskej stajne Christian Horner.
     
    VÝSLEDKY SOBOTŇAJŠEJ KVALIFIKÁCIE:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:36,015 min.
    2. Max Verstappen (Red Bull) +0,319
    3. Sebastian Vettel (Ferrari) +0,613
    4. Valtteri Bottas (Mercedes) +0,687
    5. Kimi Räikkönen (Ferrari) +0,779
    6. Daniel Ricciardo (Red Bull) +0,981
    7. Sergio Pérez (Force India) +1,970
    8. Romain Grosjean (Haas) +2,305
    9. Esteban Ocon (Force India) +2,350
    10. Nico Hülkenberg (Renault) +2,573

    11. Fernando Alonso (McLaren) 1:38,641
    12. Carlos Sainz (Renault) 1:38,716
    13. Charles Leclerc (Sauber) 1:38,747
    14. Marcus Ericsson (Sauber) 1:39,453
    15. Pierre Gasly (Toro Rosso) 1:39,691

    16. Kevin Magnussen (Haas) 1:39,644
    17. Brendon Hartley (Toro Rosso) 1:39,809
    18. Stoffel Vandoorne (McLaren) 1:39,864
    19. Sergej Sirotkin (Williams) 1:41,263
    20. Lance Stroll (Williams) 1:41,334.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná v 14:10.

    Miroslav Kováčik

    Výsledky dnešných pretekov:
    1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:51:11 hod.
    2. Max Verstappen (Red Bull) +8,961
    3. Sebastian Vettel (Ferrari) +39,945
    4. Valtteri Bottas (Mercedes) +51,930
    5. Kimi Räikkönen (Ferrari) +53,001
    6. Daniel Ricciardo (Red Bull) +53,982
    7. Fernando Alonso (McLaren) 1:43,011
    8. Carlos Sainz (Renault) +1 kolo
    9. Charles Leclerc (Sauber)
    10. Nico Hülkenberg (Renault)
    11. Marcus Ericsson (Sauber)
    12. Stoffel Vandoorne (McLaren)
    13. Pierre Gasly (Toro Rosso)
    14. Lance Stroll (Williams)
    15. Romain Grosjean (Haas)
    16. Sergio Pérez (Force India)
    17. Brendon Hartley (Toro Rosso)
    18. Kevin Magnussen (Haas) +2 kolá
    19. Sergej Sirotkin (Williams)

    Nedokončil: Esteban Ocon (Force India)