Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference HK Mountfield (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Sparta Praha

cz Utorok 11.09.2018, 12:35Tlačové konferencie
     
    Dobrý den, společně budeme sledovat úterní tiskovou konferenci hokejové Sparty před pátečním startem nové sezony Tipsport extraligy. Tisková konference začne ve 12:30!
     
    Tiskové konference se zúčastní nový německý trenér Uwe Krupp, jeho asistent Jaroslav Nedvěd a hráče zastoupí útočníci Petr Vrána, Lukáš Pech a letní posila defenzivy – kanadský zadák Jeremie Blain.
     
    Úvodní slovo si vzal Petr Bříza, který uvítal tři významné zástupce hlavních partnerů – společnosti BILLA ČR, společnosti Mastercard a nováčka partnerského portfolia pojišťovny Merkur.
     
    Tři zástupci přišli do sálu mezi novináře v nových dresech a třetí, červenou retro variantou, ve které Sparta v rámci oslav 115 let od založení klubu odehraje celkem šest domácích zápasů proti tradičním soupeřům.
     
    Klub nadále pokračuje v tradičních speciálních zápasech. Už desátý ročník oslaví akce "Sparta vzdává hold", do které Sparta zasáhne ve speciální edici dresu, jež bude oficiálně představena v prosinci.
     
    Už tradičně přichází představení nového Patrona sezony. Tím se pro nový ročník Tipsport extraligy stává bývalý sparťanský útočník Lubomír Pěnička!
     
    Sparta bude často k vidění také na televizních obrazovkách. Už teď je potvrzených 14 přenosů na O2TV Sport, z nichž deset bude odvysíláno z domácí O2 areny. O 13 přenosů stojí ČT Sport.
     
    Novým kapitánem Sparty se stává útočník Petr Vrána!
     
    Petr Vrána: Přišlo pár kluků, kteří zapadli skvěle. Letos bylo od prvního tréninku bylo vidět nasazení a obrovská chuť. Projevilo se to i na výsledcích a šatna má charakter. Víme, že vloni to nebylo podle našich představ, ale věříme, že naší hrou a výsledky dotáhneme na tribuny více fanoušků a posuneme Spartu tam, kam patří.
     
    Nový trenér Uwe Krupp uvítal všechny přítomné českým "Dobrý den" a anglicky se pustil do hodnocení.
     
    Německý trenér následně zopakoval slova svého svěřence, pochválil tým za přípravu a nasazení při tréninku i v zápasech. I on věří, že se to projeví v nové extraligové sezoně.
     
    Petr Bříza: Chtěl bych poděkovat fanouškům, že nás v minulé sezoně drželi v takovém průměrném počtu (8 708 diváků na domácí zápas) a věříme, že se nám podaří číslo navýšit. Můžu fanoušky ujistit, že jsme si přes léto udělali své domácí úkoly a jsme připraveni.
     
    Zástupce společnosti BILLA ČR si pochvaluje spolupráci se Spartou. Známá společnost je významným partnerem zejména na mládežnické úrovni, kde zastřešuje Letní hokejovou školu HC Sparta Praha a pořádá letní dorostenecký turnaj BILLA Cup, na němž sparťanští dorostenci před nedávnem vybojovali stříbrné medaile.
     
    Jaroslaw Szczypka zároveň popřál, by se Spartě zvýšila návštěvnost a hráčům drželo zdraví, aby mohli dosáhnout, co nejlepších výsledků.
     
    Slovo dostávají i další zástupci, tentokrát mluví generální ředitel rakouské pojišťovny Merkur, která vstoupila na český trh a podle slov Geralda Koglera hledala vhodný subjekt, se kterým by mohla spojit své jméno, a tím se stala právě pražská Sparta.
     
    Miroslav Lukeš ze společnosti Mastercard přiznává, že ho naplňují optimismem výsledky přípravy, osoba trenéra Uweho Kruppa a fanouškovská základna, proto věří, že Sparta dojde až k titulu.
     
    Fanoušci se mohou těšit na další novinky. V minulosti mohli vyhrát třeba trénink s týmem, nebo další zajímavé zážitky, ale novinkou je speciální sektor, kam se fanoušci dostanou za běžnou cenu vstupenky fast-track vchodem a k dispozici jim bude i občerstvení. V každém domácím zápase je navíc možné vyhrát permanentku pro dvě osoby na deset sezon.
     
    Tím oficiální část tiskové konference končí!
     
    Děkuji za vaší pozornost, hezký den. (12:53:54)

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference HC Sparta Praha
    Petr Bříza - předseda představenstva a majitel klubu
    Uwe Krupp - hlavní trenér
    Jaroslav Nedvěd - asistent trenéra
    Petr Vrána - útočník "A" týmu
    Lukáš Pech - útočník "A" týmu
    Jeremie Blain - obránce "A" týmu
    Gerald Kogler - generální ředitel pojišťovny Merkur
    Miroslav Lukeš - generální ředitel společnosti Mastercard pro ČR/SK
    Jaroslaw Szczypka - generální ředitel BILLA ČR