Žrebovanie skupinovej fázy Európskej ligy sk (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie skupinovej fázy Európskej ligy

Piatok 31.08.2018, 13:00Žrebovanie súťaží
     
    Žreb skupinovej fázy Európskej ligy máme úspešne za sebou. Moderátor Darren Tulett poďakoval všetkým zúčastneným za to, že prišli do Grimaldi Forum v Monaku a poprial im veľa úspechov v nasledujúcej sezóne. Svojich súperov spoznal aj slovenský majster Spartak Trnava. Predstaví sa v skupine D, kde bude čeliť Anderlechtu Brusel, Fenerbahce Istanbul a tiež Dinamu Záhreb. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa. (13:47:54)
    Slovenský majster Spartak Trnava si zahrá v skupine D.

     
    L
    Posledným mužstvom dnešného žrebu je maďarský Videoton. Ten skompletizoval skupinu L, kde sú okrem neho londýnska Chelsea, PAOK Solún a tiež bieloruský klub BATE Borisov.
     
    I/K
    Vyžrebovaný bol tím s najnižším koeficientom Sarpsborg 08. Počítačový systém ich posúva do skupiny I. Následne spoznal svojich súperov aj český Jablonec, ktorého čakajú cesty do Východnej Európy.
     
    H/J
    Cyperský futbal má v Európskej lige až dvojnásobné zastúpenie. Apollon Limassol ide do skupiny H, kde si zahrá aj s vlaňajším finalistom z Marseille. Turecký Akhisar Belediyespor putuje do skupiny J.
     
    E/F
    Ukrajinská Vorskla Poltava ide do E-čka, kde sa bude konfrontovať aj s londýnskym Arsenalom. Smolu na žreb mal luxemburský tím F91 Dudelange, ktorého takisto čaká náročná skupina F.
     
    Sk. D
    Dlho očakávaný moment je tu. Spartak Trnava si zahrá v skupine D, kde jej budú robiť spoločnosť Anderlecht Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamo Záhreb. V City aréne si tak v pozícii súpera zahrá aj Martin Škrtel.
     
    Sk. G
    Škótsky Glasgow Rangers si zahrá v skupine G. Mužstvo okolo nového trénera Stevena Gerrarda tak čakajú zaujímavé súboje s Villarrealom, Rapidom Viedeň a moskovským Spartakom.
     
    B/C
    Rosenborg BK je záverečným tímom skupiny B. Po nórskom mužstve bola vyžrebovaná Slavia Praha, ktorá si v skupine C zahrá so Zenitom Petrohrad, FC Kodaň a tiež francúzsky Girondins de Bordeaux.
     
    Sk. A
    Premožiteľ slovenského tímu AS Trenčín, teda AEK Larnaka skompletizuje skupinu A. Teoreticky tak futbalisti od hradu Matúša Čáka prišli o zápasy s Bayerom Leverkusen, Ludogoretsom Razgrad a FC Zürich.
     
    L
    BATE Borisov je posledným vyžrebovaným tímom z tretieho koša. Bieloruský tím tak čakajú konfrontácie v skupine L, kde bola vyžrebovaná londýnska Chelsea a PAOK Solún.
     
    I/K
    Švédske Malmö FF ide do skupiny I, ktorá nevyzerá príliš atraktívne. Jeho súpermi sú Besiktas Istanbul a Genk. Francúzske Stade Rennes sa predstaví v skupine s označením K.
     
    J/F
    Ďalším belgickým mužstvom na scéne Európskej ligy je Standard Liége, ktorý smeruje do skupiny J. Real Betis sa pre zmenu dostáva do náročnej F-skupiny s milánskym AC či Olympiakosom.
     
    D/E
    Dinamo Záhreb nemalo žiadne obmedzenie, a tak vzhľadom na postupnosť smeruje do skupiny D. Podobne na tom bol aj FK Karabach, ktorý si zahrá s Arsenalom a Sportingom Lisabon.
     
    C/H
    Girondins de Bordeaux s novým trénerom Thierrym Henrym si zahrá v skupine C, kde ho čakajú Zenit Petrohrad a FC Kodaň. Víťaz nemeckého pohára Eintracht Frankfurt zase smeruje do skupiny H.
     
    A/G
    Švajčiarsky FC Zürich ide do A-čka, kde mu bude robiť spoločnosť aj nemecký Bayer Leverkusen. Spartak Moskva kvôli mnohým obmedzeniam smeruje až do skupiny G.
     
    Sk. B
    Ako prvým tímom z tretieho výkonnostného koša bolo vytiahnuté nemecké Lipsko. To malo obrovské problémy s postupom cez ukrajinskú Zorju Luhansk, ale napokon to ustalo. Smeruje do skupiny B.
     
    Sk. L
    PAOK Solún je posledným vyžrebovaným tímom z druhého koša. Bývalé pôsobisko slovenského futbalistu Róberta Maka smeruje do skupiny L, kde si zahrá aj na londýnskom Stamford Bridge.

    Miroslav Kováčik

    Skupinová časť Európskej ligy UEFA:
    Skupina A: Bayer Leverkusen, Ludogorets Razgrad, FC Zürich, AEK Larnaka.
    Skupina B: Red Bull Salzburg, Celtic FC, RB Lipsko, Rosenborg BK.
    Skupina C: Zenit Petrohrad, FC Kodaň, Girondins de Bordeaux, Slavia Praha.
    Skupina D: Anderlecht Brusel, Fenerbahce Istanbul, Dinamo Záhreb, Spartak Trnava.

    Skupina E: Arsenal Londýn, Sporting Lisabon, FK Karabach, Vorskla Poltava.
    Skupina F: Olympiakos, AC Miláno, Real Betis, F91 Dudelange.
    Skupina G: Villarreal CF, Rapid Viedeň, Spartak Moskva, Rangers.
    Skupina H: Lazio Rím, Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt, Apollon Limassol.

    Skupina I: Besiktas Istanbul, Genk, Malmö FF, Sarpsborg 08.
    Skupina J: FC Sevilla, FK Krasnodar, Standard Liége, Akhisar Belediyespor.
    Skupina K: Dynamo Kyjev, FC Astana, Stade Rennes, FK Jablonec.
    Skupina L: FC Chelsea, PAOK Solún, BATE Borisov, Videoton FC.

    Rozdelenie jednotlivých košov:
    1. kôš: FC Sevilla, Arsenal Londýn, FC Chelsea, Zenit Petrohrad, Bayer Leverkusen, Dynamo Kyjev, Besiktas Istanbul, Red Bull Salzburg, Olympiakos, Villarreal CF, Anderlecht Brusel, Lazio Rím.

    2. kôš: Sporting Lisabon, Ludogorets Razgrad, FC Kodaň, Olympique Marseille, Celtic FC, PAOK Solún, AC Miláno, Genk, Fenerbahce Istanbul, FK Krasnodar, FC Astana, Rapid Viedeň.

    3. kôš: Real Betis, FK Karabach, BATE Borisov, Dinamo Záhreb, RB Lipsko, Eintracht Frankfurt, Malmö FF, Spartak Moskva, Standard Liége, FC Zürich, Girondins de Bordeaux, Stade Rennes.

    4. kôš: Apollon Limassol, Rosenborg BK, Vorskla Poltava, Slavia Praha, Akhisar Belediyespor, FK Jablonec, AEK Larnaka, Videoton FC, Rangers, F91 Dudelange, Spartak Trnava, Sarpsborg 08.