Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Espanyol – Valencia 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Girona – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 26.08.2018, 22:15Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.
     
    FC Sevilla

    Andalúzsky tím má v tejto sezóne za sebou už sedem súťažných duelov. V španielskom Superpohári prehral s FC Barcelona 1:2, v predkolách Európskej ligy zatiaľ Sevilla víťazí. 4:0 a 3:1 zdolala maďarský Újpest, 1:0 a 5:0 zas litovský Žalgiris Vilnius. V poslednom predkole ju čaká odveta s českým Olomoucom, prvý zápas Sevilla vyhrala 1:0 a taktiež presvedčivo vstúpil aj do ligy. Výhrou 4:1 na pôde Raya, hetrik strelil André Silva. Počas leta aj v tomto tíme prišlo k zaujímavým zmenám. Posilami sa stal Tomáš Vaclík (Basel), Ibrahim Amadou (Lille), Joris Gnagnon (Rennes), Sergi Gómez (Celta Vigo), Aleix Vidal (Barcelona) a André Silva (AC Miláno). Hosťovanie Roqueho Mesu zo Swansea sa zmenilo na prestup. Von z tímu sa zas natrvalo porúčali Steven N'Zonzi (AS Rím), Joaquín Correa (Lazio), Clément Lenglet (Barcelona), David Soria (Getafe) a Guido Pizarro (Tigres). Hosťovať vo Fulhame bude brankár Sergio Rico.

    Villarreal CF

    "Žltá ponorka" minulý ročník ukončila na piatom mieste, klub sa teda automaticky dostal do základnej skupiny Európskej ligy, kde bude chcieť získať nejaký úspech. V minulej sezóne totiž Villarreal vypadol v šetnásťfinále s Lyonom. Mužstvo zo severu Španielska však nemalo dobrý štart do La Ligy, keďže doma nestačilo na Real Sociedad San Sebastián a prehralo 1:2. O gól sa postaral Gerard Moreno, dvanásť miliónová posila z Espanyolu. Okrem neho dorazili aj Miguel Layún (Porto), Ramiro Funes Mori (Everton), Santi Cazorla (Arsenal), Karl Toko Ekambi (Angers) a hosťovanie Carlosa Baccu sa zmenilo na trvalý transfer. Odišli Samuel Castillejo, Adrián Marín, Antonio Rukavina či Rodrigo Hernández. Hosťovať budú Denis Čeryšev, Rúben Semedo, Roberto Soriano alebo Enes Ünal.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Roque, Banega, Escudero – Sarabia, André Silva, F. Vázquez.
    Náhradníci: Soriano – Ben Yedder, Muriel, Aleix Vidal, Arana, Gnagnon, Gonalons.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros, Cáseres, Fornals – Cazorla – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, J. Costa, Layún, Morlanes, Raba..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia obstarali hráči Sevilly, ktorí okamžite prešli smerom dopredu, ale až po výkope brankára Vaclíka. Defenzíva Villarrealu loptu získala.
     
    2
    Kombinácia hostí neviedla k ničomu, vhadzovať tak mohol Escudero, ale po jeho rozohrávke sa k lopte dostali opäť futbalisti v žltých dresoch.
     
    3
    Prechod Sevilly do šestnástky priniesol síce strelu, ale André Silva napálil loptu iba do hráčov stojacich pred ním.
     
    4
    Villarreal sa veľmi ťažko dostáva z vlastnej polovice ihriska, hráči domáceho celku aktívne napádajú už takmer pri šestnástke hostí.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    6
    Zatiaľ sa pohybujeme takmer výlučne medzi šestnástkami. Úvod stretnutia je však celkom rýchly, len lopty do jedného a ani druhého vápna nejdú.
     
    7
    Sevilla získala rohový kop, ktorý bol rozohraný na hranicu veľkého vápna. Roque Mesa a ani Franco Vázquez hráčov pred sebou neprepálili.
    7. Roque (SEV)
     
    8
    Po ďalšom rohu znova pálil Roque Mesa, tentoraz oveľa lepšie, avšak brankár Sergio Asenjo predviedol výborný zákrok.
     
    9
    Sevilla drží loptu v strede poľa, momentálne naráža na dobre postavených hráčov súpera. Zdá sa ale, že štandardky môžu byť nebezpečné.
     
    10
    Jesús Navas na krídle nevymyslel nič, loptu vrátil smerom dozadu. Hráči Sevilly otočili hru na ľavú stranu.
     
    11
    Domáci hráči zvierajú súpera pri jeho šestnástke, nie je to ale žiadny veľký nápor, iba kombinácia.
     
    12
    Escudero si nabehol k malému vápnu súpera, jeho zakončenie však nebolo dobré, pretože od zeme sa lopta odrazila priamo do Asenja.
     
    13
    Jesús Navas naviezol loptu po pravej strane, jeho center do vápna ale odvrátila pozorná defenzíva Villarrealu.
     
    15
    Štvrťhodina hry za nami, stále sa zápas ako keby rozbieha, no je dosť možné, že to je aj náročnými podmienkami, keďže v Sevilly je 35 stupňov.
     
    16
    Pablo Sarabia centroval do šestnástky súpera, jeho pas nenašiel žiadneho zo spoluhráčov.
     
    17
    Sergio Escudero vyskúšal šťastie spoza veľkého vápna, no tento pokus nebol dôrazný a obrancovia Villarrealu ho zastavili.
     
    18
    Alfonso Pedraza neskoro prišiel do súboja, odniesol si to tvrdým zákrokom Jesús Navas, ale španielsky kapitán domácich je v poriadku.
     
    19
    André Silva sa mohol zapísať so streleckej listiny po štvrtýkrát v tejto sezóne, lenže strela Portugalčana z vnútra šestnástky išla tesne vedľa.
     
    20
    Ďalší faul na hráča domáceho celku, ktorý je zatiaľ aktívnejší. Po rozohrávke na krátko center pred Asenja neprišiel, ale Sevilla ostáva na lopte.
     
    21
    Ofenzívny faul zastavil akciu domáceho celku, previnil sa ofenzívny Talian Franco Vázquez.
     
    22
    Mario Gaspar sa vybral na ofenzívny výlet, loptu však stratil. Po pravej strane to skúsili aj domáci, Jesús Navas nedostal center do vápna, nakoniec získal priamy kop.
     
    23
    Éver Banega vystrelil priamo z priameho kopu, trafil iba dobre postavený múr. Získal aspoň rohový kop.
     
    24
    Po dlhom centri sa na druhej strane šestnástky pokúsil o volej obranca Sergio Escudero, trafil iba hráčov súpera pred ním.
     
    25
    Jesús Navas sa dostal k centru na krídle, lenže lopta mu nesadla ideálna. Nasmeroval ju iba vysoko nad priestor troch žrdí.
     
    26
    Villarreal dnes smerom dopredu neukázal ešte nič a zdá sa, že to tak bude aj pokračovať, pretože prechodová fáza škrípe.
     
    27
    Karl Toko Ekambi získava rohový kop pre hostí. Tak možno z tohto by mohlo prvýkrát zapršať aj pred Vaclíkom. Nakoniec nie, po signály prišil ofsajd.
     
    28
    Santiago Cáseres získal loptu v strede poľa, no iba na chvíľu. Následne prišla aj strata domácich, Villarreal kombinuje vpredu. Pablo Fornals to skúsil pomedzi nohu súpera, Tomáš Vaclík zasiahol.
     
    29
    Pablo Fornals strieľal opäť, tentoraz nasmeroval pokus iba do hráčov v poli stojacich pred ním a teda Tomáš Vaclík zasahovať nemusel.
     
    30
    Polhodina hry je za nami, na gól stále čakáme, ale futbal sledujeme pomerne dobrý. Sevilla má viac z hry.
     
    31
    Hra je prerušená, pretože kvôli výrazne vysokým teplotám hlavný rozhodca nariadil pauzu na občerstvenie.
     
    32
    Pauza trvá pomerne dlho. Pravdepodobne sa to potom odzrkadlí aj v nadstavenom čase.
     
    33
    Až teraz sa začalo hrať, prestávka mala cez dve minúty. Gerard Moreno je dnes neviditeľný. Teraz dostal loptu, nespracoval ju.
     
    34
    Jesús Navas sa na krídle dostal k lopte, okamžite o ňu aj prišiel, pretože ho výborne dohral Manu Trigueros.
     
    35
    Desať minút do konca prvého polčasu, respektíve riadneho hracieho času v ňom. Malo by sa však výrazne nadstavovať. Gól sme ešte nevideli.
     
    36
    Franco Vázquez fauluje v strede poľa, Villarreal sa odtiaľ bude snažiť dostať loptu čo najbližšie k šestnástke Vaclíka.
     
    37
    André Silva dostal loptu do šestnástky súpera, ešte ju posúval po ľavej ruke, kde bol Sergio Escudero, no pred ním prišiel odkop.
     
    38
    Santi Cazorla strieľal z diaľky, jeho pokus bol zablokovaný. Takéto náznaky však hostia potrebujú.
     
    39
    Karl Toko Ekambi sa po otočke dostal do zakončenia medzi tri žrde, slabá strela ale nebola ničím, čo by Tomáš Vaclík nezvládol.
     
    40
    Gerard Moreno poslal loptu do šestnástky Sevilly, kde si zbehol Karl Toko Ekambi a aj keď bol z uhlu, tak vystrelil pod brvno. Tomáš Vaclík zasiahol veľmi dobre.
     
    41
    André Silva sa dostával za dlhým pasom za obranu súpera, v poslednej chvíli tam ale pribehol obranca Álvaro González a poslal loptu preč.
     
    42
    Villarreal upokojil hru na vlastnej polovici, postupnou kombináciou sa snaží dostať na útočnú časť ihriska.
     
    43
    Karl Toko Ekambi sa veľmi pekne pred šestnástkou vyhol jednému zo súperov a potom poslal ďalšiu prudkú strelu. Tomáš Vaclík vyrazil pred seba, odkopol Gabriel Mercado.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Gabriel Mercado (FC Sevilla).
     
    45
    Santi Cazorla centroval z priameho kopu na hranicu malého vápna, loptu dostal do bezpečia Dán Simon Kjaer.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Éver Banega poslal zľava prudký center do malého vápna, v ktorom stopér Álvaro González prihral hruďou na svojho brankára Sergia Asenja.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas gól nepriniesol, futbal to však nebol úplne márny. Viac z hry mal domáci tím zo Sevilly. Druhý polčas sa začne o 23:21.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci by radi kopali penalta, pretože sa zdalo, že ruku v šestnástke mal Alfonso Pedraza. Hlavný rozhodca a ani jeho asistent, nesignalizovali nič.
     
    47
    Sevilla to skúšala po pravej strane, z čoho nebolo nič, a tak to zobral na seba André Silva. Spoza vápna mieril nad.
     
    48
    Jesús Navas sa sprava dostal k šestnástke a vzápätí aj k centru, no našiel iba Sergia Asenja.
     
    49
    Tomáš Vaclík vyrazil prudkú strelu alebo center z krídla až za šestnástku, odkiaľ vystrelil Santi Cazorla vysoko nad bránu Sevilly.
     
    50
    Domáci hráči sa snažili prejsť do rýchlej kontry, no výborne zareagoval brankár Víctor Ruiz a všetko v sklze zastavil.
     
    51
    Alfonso Pedraza prihrával do šestnástky, kde si mal loptu nájsť Karl Toko Ekambi. Nakoniec bol pred päťkou pri nej prvý Gerard Moreno, v poslednej chvíli zrazil dobrý pokus Simon Kjaer.
     
    52
    Akcia troch proti trom v podaní hostí nedopadla gólovo. Pablo Fornals sa síce krásne uvoľnil do šestnástky, lenže obetavý Simon Kjaer znova zakončenie zrazil.
     
    53
    André Silva rýchlo prebehol cez ihrisko až k vápnu súpera, odkiaľ poslal zaujímavý oblúčik pod brvno. Bránu tesne minul.
     
    55
    Sevilla sa snaží naďalej niečo vymýšľať a dostane k tomu priamy kop, vhodný na center, ktorý si vypýtal Roque Mesa.
     
    56
    Víctor Ruiz zastavil center smerujúci do šestnástky Villarrealu, odkopom ale našiel iba futbalistov súpera.
     
    57
    Pablo Sarabia dostal pas do malého vápna súpera, no hlavička mu nesadla najlepšie a preto bránu neohrozil.
     
    58
    Franco Vázquez si na krídle neporadil so spracovaním lopty. Tá mu ušla za autovú čiaru.
     
    59
    Santi Cazorla rozohral veľmi zle, no šanca z toho nebola, pretože André Silva bol pred šestnástkou zrazený.
     
    60
    Pablo Sarabia vystrelil spred veľkého vápna, trafil obrancu súpera, ktorým bol Alfonso Pedraza, no do hrude a nie ruky, ako chcú domáci.
     
    61
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Jaume Costa.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Carlos Bacca.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Maxime Gonalons.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Aleix Vidal.
     
    65
    Domáci hráči síce kombinujú na polovici súpera, ale zatiaľ to nevedie vôbec k ničomu. Villarreal výborne bráni.
     
    66
    Teraz je to Villarreal, kto sa snaží kombinovať a dostať tak súpera pod tlak. Ani jemu to ale nejde podľa predstáv.
     
    67
    Manu Trigueros nebezpečne fauloval, respektívne nechtiac narazil do Jesúsa Navasa, ale je to posúdené ako faul. Kapitán Sevilly ostal otrasený, bude v poriadku.
    67. Carlos Bacca (VLR)
     
    68
    Tomáš Vaclík hrdinom Sevilly, pretože po rýchlom prechode hostí dopredu strieľal z ideálnej pozície Carlos Bacca, no český brankár skvele zasiahol.
     
    69
    Z následného rohového kopu Villarreal nevyťažil nič, získal však ešte jeden. Ani z druhého neprišlo nič zaujímavé.
     
    70
    Dvadsať minút do konca zápasu, respektíve riadneho hracieho času. Na presný zásah stále čakáme. Dočkáme sa ho vôbec?
     
    71
    Domáci získali priamy kop, no center Pabla Sarabiu hostia poslali okamžite do bezpečia. Pokus založiť kontru nevyšiel.
     
    72
    Boj o loptu pred vápnom hostí skončil ziskom pre Sevillu. Následne Jesús Navas nasadil jasle Pedrazovi, následný center už neprešiel.
     
    73
    Mario Gaspar posielal zaujímavý pas do šestnástky súpera, kam už bežal Carlos Bacca, avšak hru skvele čítal brankár Tomáš Vaclík.
     
    74
    Jesús Navas si naviezol loptu sprava do vápna súpera, poslal strelu ľavačkou, ale trafil iba Andrého Silvu.
     
    75
    Gabriel Mercado sa snažil vystreliť z diaľky. Videl voľný priestor, no lopta ho neposlúchla a poslal ju iba hráčom súpera.
     
    76
    Dlho sa hrá bez prerušenia. Villarreal má nachystané striedanie, do hry príde Daniel Raba.
     
    77
    Alfonso Pedraza mal na krídle dosť času, center si ale nedokázal pripraviť, pretože ho zablokoval Gabriel Mercado.
     
    78
    Aj v druhom polčase príde pauza na občerstvenie, ďalšie dve minúty sa preto hrať nebude.
     
    79
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Daniel Raba.
     
    80
    Vstúpili sme do poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času. Všetko speje k bezgólovej remíze, ale stať sa ešte môže hocičo.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    82
    Sergio Escudero vyskočil veľmi vysoko, prepadol cez hráča súpera a to nesmierne nebezpečne. Z prvého pohľadu to vyzeralo, že si zlomil obe nohy, no až tak vážne to hádam nebude. Zdá sa však, že skúsený obranca dohral.
     
    83
    Escudero je v opatere lekárov, na hracej ploche sú aj nosidlá. Nevyzerá to dobre. Pablo Sarabia dostal prechádzajúcu žltú kartu práve za to, že avizoval u rozhodcu faul na Escudera.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sergio Escudero, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    85
    Villarreal to skúsil po ľavej strane, tam o loptu prišiel Gerard Moreno. Dopredu tak môže ísť Sevilla.
     
    86
    André Silva získal priamy kop, ideálny na center, po tom, čo ho fauloval stopér Víctor Ruiz.
     
    87
    Roque Mesa nekopol zlý center, pretože bol dosť prudký, ale predsa len by zniesol, keby bol kus vyšší. Takto si s ním defenzíva hostí poradila.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF).
     
    89
    André Silva sa z ničoho nič ocitol úplne osamotený pred brankárom súpera a mohol sa stať hrdinom, lenže lopta ho neposlúchla najlepšie a španielsky brankár tak ostal neprekonaný.
     
    90
    Ďalšia obrovská šanca na rozhodnutie. Wissam Ben Yedder sa dostal s loptou až pred malé vápno, loptu poslal len do žrde.
    90. André Silva (SEV)
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Simon Kjaer (FC Sevilla).
     
    90+3
    Gerard Moreno je v závere obeťou ďalšieho zákroku nedovoleného typu, ale opäť to je mimo priestoru, odkiaľ by hrozilo priame nebezpečenstvo.
     
    90+5
    Gerard Moreno sa dostal s loptou do šestnástky súpera, kde sa mu však nepodarilo prihrať ani vystreliť.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    V poslednom kole nedeľného programu druhého kola v španielskej La Lige sme gól nevideli. Sevilla bola lepšia, hlavne v závere mohla rozhodnúť, ale to sa nestalo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:13:02)

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   44. Mercado (SEV), 81. Sarabia (SEV), 90+2. Kjaer (SEV) – 5. M. Gaspar (VLR), 88. J. Costa (VLR)


    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Roque, Banega (64. Aleix Vidal), Escudero (84. Ben Yedder) – Sarabia, André Silva, F. Vázquez (63. Gonalons).
    Náhradníci: Soriano – Ben Yedder, Muriel, Aleix Vidal, Arana, Gnagnon, Gonalons.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Trigueros, Cáseres, Fornals (62. Bacca) – Cazorla (79. Raba) – G. Moreno, Toko Ekambi (61. J. Costa).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, J. Costa, Layún, Morlanes, Raba.