Brugge – Anderlecht 2:1 (kon.) | Gent – Lokeren 2:1 (kon.) | Genk – Waasland-Beveren 3:2 (kon.)
koniec
KRC Genk
3:2 (1:0)
Waasland-Beveren
cz Nedeľa 26.08.2018, 20:00 • Luminus Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Genk po úžasném a dramatickém druhém poločase zápasu slaví zisk tří bodů, jenže místo, aby si pro ně dokráčel suverénně, tak se k nim doslova protrápil. Domácí sice vedli po přestávce zásluhou gólu Edona Zhegrova a po přestávce zahrávali dvě penalty, když Paul Keita dvakrát zahrál v pokutovém území rukou. Genk ale ani jednu penaltu neproměnil a okamžitě po nich přišel trest, o který se postaral Nana Ampomah, a dvěma góly otočil vývoj duelu na stranu Waaslandu-Beverenu. Genk ovšem dva inkasované góly po dvou neproměněných penaltách nepoložily a podařilo se mu zápas vyhrát. Na druhý inkasovaný gól totiž rychle odpověděl Mbwana Samatta a další střídající hráč Leandro Trossard minutu před koncem dovršil obrat a vykoupil se poté, co neproměnil druhou penaltu. Konečný výsledek. KRC Genk 3 Waasland-Beveren 2. (21:55:37)
    Poslední gól Leandra Trossarda na 3:2 byl označen jako vlastní
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Waasland-Beveren už po dvou inkasovaných úderech nemá sílu a vypadá to, že Genk si výhru pohlídá.
     
    90+3
    Genk už se v závěru zápasu snaží takticky držet míč a pečlivě bránit, aby o nabyté vedení znovu nepřišel.
     
    90+1
    Ruslan Malinovskyj v blízkosti půlící čáry zatáhl na levé straně hřiště za záchranou brzdu, za kterou byl potrestán okamžitě žlutou kartou.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.
    89. Maximiliano CAUFRIEZ - 3:2
     
    89
    Genk právě vstřelil branku!
    Střídající Leandro Paintsilsice před druhým gólem hostí neproměnil penaltu, nyní si ale napravil reputaci, když si na levé straně parádně narazil míč s Alejandrem Pozuelem a téměř z nulového úhlu zamířil ke vzdálenější pravé tyči s přispěním teče MAXIMILIANA CAUFRIEZE! Neskutečné drama vrcholí a Genk po skvělém obratu vede v závěru atraktivního duelu 3:2!
     
    86
    Joseph Paintsil si na vzdálenější pravé tyči podruhé v zápase naběhl na přetažený centr z levého křídla, po zpracování míče ale vypálil s přispěním teče znovu nad hostující bránu!
     
    84
    Hosté mohli pokračovat v pokusu o druhý obrat v zápase po rozehrání rohového kopu, příležitost ale nepřišla.
     
    83
    Waasland-Beveren na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky rozehrál volný přímý kop a střela z ostrého úhlu mířila nebezpečně do bližšího horního rohu brány, Danny Vukovic ale volejbalovým zákrokem vyrazil míč nad bránu!
     
    82
    Aleksandar Boljević fauloval před střídačkami a za ostrý faul viděl žlutou kartu.
     
    80
    A další šance Genku po přetaženém centru, který tentokrát přišel ze hry z levého křídla, jeden z domácích hráčů ale na vzdálenější tyči pálil vysoko nad.
    78. Mbwana SAMATTA - 2:2
     
    78
    Genk právě vstřelil branku!
    MBWANA SAMATTA si na vzdálenější levé tyči naběhl na přetažený centr z rohového kopu a hlavou z blízkosti rychle vyrovnal na 2:2!
     
    78
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Denzel Jubitana, přichází Joachim Van Damme.
     
    75
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bryan Heynen, přichází Ruslan Malinovskyj.
    74. Nana AMPOMAH - 1:2
     
    74
    Waasland právě vstřelil branku!
    V Luminus Areně se dějí neskutečné věci! Po první neproměněné penaltě Genku přišlo vyrovnání ze strany hostů na 1:1 a po druhém zahozeném pokutovém kopu dokonce obrat, o který se druhým gólem v zápase postaral NANA AMPOMAH, když si naběhl v šestnáctce na krátkou kolmou přihrávku a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Hosté vedou.
     
    72
    Omlouvám se, že jsem se na chvíli odmlčel, ale poslední okamžiky byly opět hodně dramatické.
    69. Genk ve druhém poločase neproměnil ani druhou penaltu!
     
    69
    Střídající Leandro Trossard se postavil k rozehrání penalty, jenže stejně jako Alejandro Pozuelo krátce po přestávce ji nedokázal proměnit! Domácí hráč sice mířil přízemní střelou k levé tyči, ale jeho pokus nebyl dostatečně umístěný, čehož Davy Roef využil a míč vyrazil!
    68. Paul Keita podruhé v zápase zahrál v šestnáctce rukou!
     
    68
    Paul Keita podruhé v zápase zahrál v pokutovém území po centru Genku rukou. Žluta karta a penalta!

     
    66
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Edon Zhegrova, přichází Leandro Trossard.
    66. Nana AMPOMAH - 1:1
     
    66
    Waasland právě vstřelil branku!
    Aleksandar Boljević z pravého křídla poslal do šestnáctky neskutečný centr, po kterém míč zaplaval ve vzduchu a na vzdálenější levé tyči pohodlně skóroval z blízkosti NANA AMPOMAH! Waasland-Beveren přečkal infarktový moment, když čelil penaltě, a podařilo se mu vyrovnat!
     
    65
    Před střídáním na straně hostů Genk napřáhl v blízkosti hranice šestnáctky k technické střele, která minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    65
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Raffidine Abdullah, přichází Beni Badibanga.
     
    64
    Waasland-Beveren připravuje druhé střídání a u postranní čáry už je zřejmě připravený Joachim Van Damme, který za pár okamžiků přijde na hřiště.
     
    63
    Genk už mohl vést minimálně o tři branky, kdyby po přestávce nezahodil penaltu a před chvílí další šanci.
     
    61
    Joseph Paintsil si nádherně zaběhl za obranu na pravé straně šestnáctky na kolmou přihrávku a okamžitě pravačkou napřáhl k přízemní střele, kterou vybíhající Davy Roef vyrazil na roh!

     
    59
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Zinho Gano, přichází Mbwana Samatta.
     
    59
    Hra byla obnovena a hned vzápětí fauloval ve středovém kruhu Milan Massop, který taktéž viděl kartu. Hlavní rozhodčí v rychlém sledu trestal.
     
    57
    Zinho Gano viděl za faul v blízkosti středového kruhu žlutou kartu a hra byla na chvíli přerušena, jeden z hostujících hráčů totiž zůstal ležet na hrací ploše.
     
    56
    Paul Keita dokázal v blízkosti vlastní šestnáctky udržet na zádech napadajícího Josepha Paintsila a navíc se ho zbavil povedenou přešlapovačkou, po níž rozehrál.
     
    55
    Zinho Gano chtěl na levé straně šestnáctky zrychlit hru, narážečka se mu ale nepovedla a omluvil se jednomu ze svých spoluhráčů, pro něhož byla jeho přihrávka prudká.
     
    53
    Raffidine Abdullah viděl žlutou kartu a s největší pravděpodobností ji dostal za zbytečné protesty.
     
    52
    Alejandro Pozuelo neproměňuje pokutový kop, jeho střela se totiž od pravé tyče odrazila mimo!
     
    51
    Penalta platí! Paul Keita si chtěl sice zpracovat míč hrudí, nakonec si ale pomohl bicepsem.
     
    50
    Rozhodčí se rozhodl na pokyn přezkoumat video a mám takový pocit, že penalta bude odvolána.
     
    49
    Také Genk měl vzápětí výhodu rohového kopu, ke kterému se postavil Bryan Heynen, a po jeho centru Paul Keita nešťastně zahrál v pokutovém území rukou! Rozhodčí ukázal na pokutový kop!
     
    48
    Hosté byli za svou snahu odměněni rohovým kopem a po odvráceném centru napřáhl k jedovaté ráně zpoza šestnáctky Nana Ampomah, jehož rána zamířila vysoko nad.
     
    47
    Jur Schryvers se snažil prosadit na pravém křídle, kde mu v blízkosti rohového praporku ukopl míč na poslední chvíli vracející se Joseph Paintsil.

     
    46
    V Genku právě začal druhý poločas, do kterého Waasland-Beveren vstupuje s jednobrankovým mankem. Hosté ovšem hrají nebojácně a často pálí zpoza šestnáctky.
     
    46
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Francesco Forte, přichází Lamine Ndao.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    Ačkoliv fotbalisté Waaslandu-Beverenu nehrají špatně a na hřišti Genku velice často střílí zpoza šestnáctky, do kabin odcházejí za nepříznivého stavu poté, co se ve dvacáté minutě krásnou přízemní střelou prosadil Edon Zhegrova. Skóre po prvním poločase zápasu v Luminus Areně. KRC Genk 1 Waasland-Beveren 0.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Milan Massop byl zřejmě hráčem, který to vzal v závěru poločasu na sebe, jeho prudká přízemní střela zpoza šestnáctky ale o pořádný kus minula pravou tyč.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
    44. Vukovic využil postavení a připsal si první ostrý zákrok
     
    44
    Waasland-Beveren se málem postaral v závěru poločasu o vyrovnávací gól, když jeden z jeho hráčů na ose hřiště napřáhl k prudké střele zpoza šestnáctky a míč mířil do pravého horního rohu brány! Danny Vukovic ale předpokládal, kam střela bude směřovat, a nakonec si připsal snadný zákrok, po kterém míč udržel v rukou.
     
    43
    Joseph Paintsil se na pravé straně odvážil k průniku do šestnáctky přes dva protihráče a na hranici pokutového území skončil na zemi, o faul se ale nejednalo. Domácí fotbalista se dobře snažil míč zaseknout přes nohu, účel to ale nesplnilo.
     
    42
    Milan Massop odvedl v obraně dobrou práci, když po krásné narážečce Genku a přízemním centru odvrátil míč na rohový kop, který domácí nerozehráli dobře.
     
    41
    Hraje hodně vyrovnaná a kromě gólu Genku se zatím příliš velkého rozruchu neudálo. Domácí vedou 1:0.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Edon Zhegrova se na pravém křídle dostal k centru, který se mu hodně nepovedl a zamířil vedle vzdálenější levé tyče.
     
    39
    Joakim Maehle na pravém křídle svedl zápasnický souboj s jedním z hráčů Waaslandu-Beverenu, ani z jedné strany se ale faul nepískal a hosté mohli vhazovat.

     
    37
    Maximiliano Caufriez byl sestřel v blízkosti vlastní šestnáctky ostrým skluzem a zůstal ležet na hrací ploše. Po pár sekundách se ale vrátil zpět na nohy.
     
    36
    Joakim Maehle nádherně odcentroval z pravého křídla a na přední tyči hlavičkoval nad Zinho Gano! V hledišti stadionu to jen zahučelo.
     
    35
    Denzel Jubitana napřáhl na ose hřiště zpoza šestnáctky k přízemní střele, jenže zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Danny Vukovic.
     
    34
    Raffidine Abdullah na pravé straně útočné poloviny hostujícího týmu hodně dlouho držel jednoho z hráčů Genku, žluté kartě ovšem po domluvě s rozhodčím unikl.
     
    33
    Ze zápasu uběhla více než půlhodina a zatím jsme byli svědky jednoho gólu, o který se postaral Edon Zhegrova.
     
    32
    Waasland-Beveren začíná nepříjemně tlačit a po přízemním centru z pravého křídla zahrával rohový kop, následný centr ale Genk bez potíží odvrátil.
     
    30
    Hosté na levé straně rozehráli rohový kop hodně nebezpečně a Danny Vukovic si musel dávat velký pozor, aby ostrý centr vyboxoval do bezpečí, což se mu podařilo, a navíc byl faulován.
     
    29
    Genk se dopustil hrubé chyby v rozehrávce a byla z toho další střela zpoza šestnáctky, která byla sražena na rohový kop.
     
    28
    Jeden z hostujících hráčů v blízkosti šestnáctky dokázal přízemní střelou procedit míč mezi nohama obránce Genku a míč mířil vedle pravé tyče, Danny Vukovic ale pro jistotu po míči skočil a lapil ho do svých rukavic.
     
    26
    Zinho Gano si na levé straně šestnáctky naběhl na další dobrou přihrávku a posílal před bránu přízemní centr, který trefil prvního hráče hostujícího Waaslandu-Beverenu.
     
    24
    Bryan Heynen na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a po přetaženém centru se na vzdálenější levé tyči snažil prosadit Zinho Gano, míč si ale příliš předkopl a skončil s ním v zámezí. Odkop od brány.
     
    23
    Jeden z obránců Waaslandu-Beverenu si málem po kolmé přihrávce Genku vstřelil vlastní gól, naštěstí ale míč poslal na brankáře Davyho Roefa, který ho okamžitě urazil do bezpečí.
     
    22
    Waasland-Beveren mohl odpovědět po rozehrání standardní situace, to by ovšem jeho centr nesměl zamířit pouze do rukavic připraveného brankáře Dannyho Vukovice.
    20. Edon ZHEGROVA - 1:0
     
    20
    Genk právě vstřelil branku!
    EDON ZHEGROVA si na ose hřiště zpracoval míč a pohybem ze strany na stranu zmátl dvojici obránců, která se marně snažila vstoupit do cesty jeho přízemní střely, jenž zamířila přesně k levé tyči! Genk vede od dvacáté minuty 1:0.
     
    18
    A další náznak slibné šance. Zinho Gano si naběhl uprostřed šestnáctky na přihrávku z pravé strany a bez přípravy vypálil, jeho střela z blízkosti ale byla zablokována a na bránu hostujícího celku neprošla.
     
    16
    Edon Zhegrova byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle v blízkosti šestnáctky zamotal hlavu dvěma obráncům a do šestnáctky poslal centr, jenž na přední tyči hlavou přizvedl jeden z protihráčů. K odraženému míči se poté dostal Genk a pokusil se o pohotové zakončení na hranici šestnáctky, prudký volej byl ale zablokován.
     
    15
    Aleksandar Boljević si u pravé postranní čáry naběhl na dlouhý diagonální míč ze středu hřiště, a přestože mu skákal, dokázal ho zpracovat a o nohy Bojana Nastiće vybojovat autové vhazování. Hned vzápětí ale hosté o míč přišli.
     
    14
    Nana Ampomah se ocital na levé straně šestnáctky po krátké diagonální přihrávce ze středu hřiště ve slibné šanci, jenže po zpracování si dal míč příliš od nohy a u levé tyče se ke střele nedostal. Dobrou defenzivní práci odvedl Ibrahima Seck.
     
    13
    Waasland-Beveren zakládal útok dlouhým pasem dopředu, po kterém jeden z jeho hráčů fauloval v hlavičkovém souboji.
     
    12
    Sebastien Déwaest byl zřejmě hráčem, který ve skluzu na přední tyči po přízemním centru Waaslandu-Beverenu z levé strany hřiště odvracel míč na rohový kop. Následný centr nic nepřinesl.
     
    11
    Bryan Heynen na vzdálenější pravé tyči po dlouhém diagonálním pasu z z levé strany hřiště dokázal míč hlavou vrátit před bránu a jeden z jeho spoluhráčů už se tlačil na hranici malého pokutového území do zakončení, pomohl si ovšem rukama a pískal se faul.
     
    10
    Ibrahima Seck se na levém křídle dobře protáhl kolem Francesca Forteho, jenže jeho kolmou přihrávku poté hosté přečetli a odvrátili míč za postranní čáru.
     
    9
    Do šestnáctky Waaslandu-Beverenu z pravé strany hřiště přilétl velmi kvalitní centr, jenže před bránou nebyl žádný z hráčů Genku a míč skončil v náručí brankáře Davyho Roefa.
     
    8
    Úvod zápasu je hodně vyrovnaný a zatím čekáme na nějakou slibnou brankovou příležitost, po které by musel Danny Vukovic nebo na druhé straně Davy Roef zasahovat.
     
    7
    Fotbalisté Genku na pravém křídle vybojovali rohový kop, místo šance ale málem přišel rychlý protiútok hostujícího týmu. Francesco Forte měl ale na pravém křídle k míči příliš daleko.
     
    6
    Genk se rychle zmocnil míče a Ibrahima Seck ho na ose hřiště vyvážel, pod tlakem napadajícího Nany Ampomaha se rozhodl pro zpětnou přihrávku na Alejandra Pozuela.
     
    5
    Nana Ampomah ve středu hřiště zůstal na čtyřech poté, co podstoupil tvrdý osobní souboj. Faul se ovšem nepískal a hosté u levé postranní čáry mohli alespoň vhazovat.
     
    4
    Zinho Gano se po odvráceném přízemním centru z pravého křídla dostal na pravé straně šestnáctky k odraženému míči a okamžitě vypálil, jeho rána ovšem zamířila vysoko nad a mimo.
     
    3
    Waasland-Beveren se ihned po zisku míče vydává směrem vpřed a jeden z jeho fotbalistů nyní na ose hřiště předvedl pěknou individuální akci, zakončil ji ovšem nepřesnou přízemní střelou, která o pořádný kus minula levou tyč domácí brány.
     
    2
    Fotbalisté Genku hned od úvodního hvizdu drželi míč na svých kopačkách, dlouhá útočná akce ale k ničemu nevedla, protože Bojan Nastić na levém křídle nedosáhl na prudký pas.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Wesley Alen si seřídil hodinky a dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral Genk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Trenér Yannick Ferrera: „Hrát v Genku není nikdy snadné.“

     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Nastić – Heynen, Pozuelo (C), Seck – Zhegrova, Gano, Paintsil.
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Malinovskyj, Samatta, Piotrowski, Trossard.

    Waasland-Beveren: Roef – Massop (C), Boljević, Forte, Jubitana – Keita, Ampomah, Caufriez, Abdullah – Vukotić, Schryvers.
    Náhradníci: Debaty – Salquist, Lulič, Van Damme, Badibanga, Ndao, L. Verstraete, Foulon.

    Rozhodčí: Wesley Alen – M. Hillaert, R. Wyns. Čtvrtý rozhodčí: B. Messoten.

     
    Hlavním arbitrem bude Wesley Alen, po stranách mu budou pomáhat Mathias Hillaert a Ruben Wyns.

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    03.03.18 Waasland-Beveren – Genk 0:1
    13.12.17 Genk – Waasland-Beveren 4:3 po penaltách
    29.07.17 Genk – Waasland-Beveren 3:3

    Doufejme tedy, že poslední zápas byl jen výjimka a v neděli večer budeme svědky dalších gólových hodů.

     
    WAASLAND-BEVEREN

    Tým z Beverenu nezažívá ideální sezónu, ještě ani jednou nevyhrál, získal jen 3 body a momentálně okupuje 12. příčku s tříbodovým náskokem na pozice vedoucí do nižší soutěže. Může je však uklidňovat skutečnost, že většinu bodů získali v zápasech s papírově silnějším soupeřem. Mezi nejlepší hráče stratéga Yannicka Ferrery patří jednoznačně Srb Aleksandar Vukotič, který je nejen velmi dobrým obráncem, ale dokonce si připsal už dva střelecké zásahy a je tak nejlepším střelcem svého týmu.
     
    KRC Genk

    Bílo-modří vstoupili do sezóny jako uragán. Z devíti zápasů si připsali 8 vítězství a jednu jedinou remízu. Svěřenci Philippa Clementa si navíc díky výhře 5:2 nad dánským Brondby otevřeli cestu vedoucí do základní skupiny Evropské ligy, čeká je však ještě odveta v Dánsku, kde se může stát takřka cokoliv. I v lize si navíc vedou poměrně slušně a z 2. místa ztrácí dva body na bezchybný Anderlecht. Mezi nejlepší hráče tohoto belgického celku patří jednoznačně Ruslan Malinovsky, který dokázal loni nastřílet pět branek.
     
    Krásný večer! Vítáme Vás u on-line přenosu ze zápasu mezi KRC Genk a Waasland-Beveren. Úvodní výkop zápasu v Luminus Areně je naplánován na 20:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 20. Zhegrova, 78. Samatta, 89. Caufriez (vla.) – 66. Ampomah, 74. Ampomah

    Karty:   57. Gano (GNK), 90+1. Malinovskyj (GNK) – 53. Abdullah (WAS), 59. Massop (WAS), 68. Keita (WAS), 82. Boljević (WAS)

    Nepremenená penalta: 52. Pozuelo (GNK), mimo, 69. Trossard (GNK), brankár Roef zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:5.
    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Nastić – Heynen (75. Malinovskyj), Pozuelo (C), Seck – Zhegrova (66. Trossard), Gano (59. Samatta), Paintsil.
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Malinovskyj, Samatta, Piotrowski, Trossard.

    Waasland-Beveren: Roef – Massop (C), Boljević, Forte (46. Ndao), Jubitana (78. Van Damme) – Keita, Ampomah, Caufriez, Abdullah (65. Badibanga) – Vukotić, Schryvers.
    Náhradníci: Debaty – Salquist, Lulič, Van Damme, Badibanga, Ndao, L. Verstraete, Foulon.

    Rozhodca: Wesley Alen – M. Hillaert, R. Wyns. Čtvrtý rozhodčí: B. Messoten