Amsterdam – Emmen 5:0 (kon.) | Graafschap – Groningen 0:1 (kon.) | Breda – Excelsior 0:2 (kon.)
Zwolle – Eindhoven 1:2 (kon.)
koniec
PEC Zwolle
1:2 (0:1)
PSV Eindhoven
cz Sobota 25.08.2018, 20:45 • MAC³PARK Stadion, • Holandská Eredivisie • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8. (22:43:59)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas třetího kola mezi PSV Eindhoven a Zwolle končí 2:1 ve prospěch hostujícího celku.

    PSV ihned po rozehrávce hrubě zaspalo. Po úniku Namliho a zákroku v pokutovém území Hoeta se pískal pokutový kop. Ve třetí minutě mohl domácí poslat do vedení Mike van Duinen, ale jeho střelu k levé tyči dokázal Zoet vyrazit!! Hostující celek se postupně rozjížděl, až těsně před koncem poločasu dokázal vstřelit úvodní branku. Na Lozanův centr si skvěle naskočil Luuk De Jong a hlavou umístil balon za bezmocného Van der Harta. Druhá půle začala pro domácí ideální, rychle po příchodu ze šaten srovnal krok parádní střelou ze střední vzdálenosti Vito van Crooij. Zwolle mačkalo soupeře téměř celou druhou půli, ale v nastaveném času přišla ojedinělá šance PSV a tu využil Luuk De Jong, který přidal dnešní druhou branku a zařídil pro Eindhoven tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Luuk de Jong - 1:2
     
    90+3
    PSV právě vstřelilo branku!
    Krutý konec zápasu pro domácí. Zwolle celý druhý poločas mačkalo soupeře, ale v nastaveném čase dostává druhou rozhodující branku. LUUK DE JONG se dostal před obránce, dokázal se probojovat k míči a z blízkosti už neměl problém ho dostat do sítě.
     
    90+2
    Viergever zahrál rukou ve středu pole a připravil tak domácí o solidní šanci. Hlavní rozhodčí ukazuje obránci PSV žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Před Van der Hartem bylo ještě pořádně rušno. Hendrix napálil míč do před sebou stojícího obránce. Následně se balon ale odrazil jen k brankáři Zwolle.
     
    89
    Hosté už nemají potřebné síly na odpovědi směrem dopředu. Malen sice udržel proti dvojici napadajících hráčů míč, ale následně De Jong už byl potažen za dres.
     
    88
    Eindhovenu se daří kouskovat hru. Tentokrát byl faulován na útočné polovině Luuk De Jong. Autor vyrovnávací branky navíc přidal i povedený centr do vápna, kde však zasáhl Van den Berg.
     
    87
    Rozehrávky z místa přestupku se ujal Mike Van Duinen. Van Duinen zakroutil míč do šestnáctky, ale tam si s míčem poradil jen Schwaab.
     
    86
    Zwolle ždímá svého soupeře. Teze se uvedl na trávníku faulem u pokutového území a domácí budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    85
    PSV stále pomýšlí i na plný bodový zisk, ale hostující výpady končí povětšinou ještě před půlící lajnou podobně jako teď ten Hendrixův.
     
    84
    Tlak Zwolle stoupá. Po narážečce s Namli pálil ze stoje Van Duinen. Jeho střela však skončila vysoko nad brankou Zoeta.
     
    83
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Gustavo Hamer.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Dante Rigo, přichází Donyell Malen.
     
    81
    Po přistrčení Riga pálil z třiceti metrů Jorrit Hendrix, ale jeho pokus zamířil jen vysoko nad domácí branku. Mickey Van den Hart mohl být zcela v klidu.
     
    80
    PSV se snaží dostat alespoň na útočnou polovinu. Mauro Junior přihrál přesně na levou stranu, kde zklidnil hru Dante Rigo.
     
    79
    Van Crooij utekl po levém kraji, dokázal se ještě zkoncentrovat na centr, ale v šestnáctce ho nedokázal Namli ani Dekker zasáhnout.
     
    78
    Domácí pokračují v nastaveném trendu a mačkají soupeře u jeho vápna. Obránci PSV ale odolávají náporu Van Duinena a dalších.
     
    77
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Jordan Teze.
     
    76
    Hned ve čtyřech se domácí hnali do otevřené obrany. Namli ještě hledal přihrávkou po trávníku Van Crooije, ale míč dokázal skluzem odvrátit Angelino.
     
    75
    Domácí navíc prováhali nabídnutou šanci nepřesností při rozehrávce. Akce ale ještě pokračovala, ale ani z druhého pokusu se Zwolle do vápna neprobojovalo.
     
    74
    Dumfries už byl jednou nohou v šatně. Po přidržení soupeře byl odpískán faul, ale hlavní rozhodčí ho neposoudil za žlutou kartu.
     
    73
    Po dlouhé době se také PSV dostalo na útočnou polovinu. Nic nebezpečného ale tým z Eindhovenu nepředvedl. Van der Hart si mohl alespoň sáhnout na balon.
     
    72
    Po pohledné kombinace se míč dostal k Namlimu, který z prvního doteku hledal branku, ale míč mu nesedl na kopačku, tak jak by si přál a střela přeletěla břevno o dobré dva metry.
     
    71
    Po Namliho rána se balon otřel o brankovou konstrukci. Jeroen Zoet marně plachtil za míčem, ale naštěstí pro PSV ho podrželo břevno.
     
    70
    Van Crooij se prodral do vápna, poté ještě zkoušel přihrávat pod sebe, ale Dekker byl na hranici šestnáctky obsazen.
     
    69
    Zian Flemming ihned po svém příchodu na trávník pořádně provětral hostující obranu. Následoval rohový kop, který skončil jen na bránícím Hendrixovi.
     
    68
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Mauro Júnior.
     
    67
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Denis Genreau, přichází Zian Flemming.
     
    66
    Další průnik Van Duinena končí ještě před vápnem. Schwaab se stačil s útočníkem soupeře vrátit, lehce ho vytlačil z ideální pozice a poté mu sebral čistě balon.
     
    65
    Po vyrovnávací brance se tempo zápasu zklidnilo. Domácí už nejdou tak hladově do šestnáctky, naopak PSV se začalo více soustředit na bránění.
     
    64
    Už už to vypadalo, že by se Namli mohl hnát sám na branku, ale útočník Zwolle si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    62
    Steven Bergwijn si šel pro pokutový kop, ale Lachman mu stačil čistě odebrat balon. Hlavní rozhodčí byl v ideální vzdálenosti a penaltu neodpískal.
     
    61
    Domácím se daří tlačit soupeře. Po dlouhém centru vracel míč před branku PSV Namli. Jeho pokus byl ale přetažený a skončil mimo hru.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu nerozhodný. PSV šlo sice do vedení zásluhou De Jonga, ale ve druhé půli stačil na domácí srovnat krok vyvedenou střelou Van Crooij.
     
    59
    Domácí nebyli daleko od dalšího ohrožení Zoetovy branky. Namli se však před vápnem srazil s Dekkerem a míč skončil za brankovou lajnou mimo tři tyče.
     
    58
    PSV se vůbec nemůže dostat k balonu. Ve druhé polovině jasně ovládají hru domácí. Teď navíc musel faulovat za žlutou kartu Dumfries.
     
    57
    Po několika odrazech ve středu pole se míč dostal k Pereirovi. Ten z druhého doteku posílal balon do ohně před Van der Harta, ale domácí brankář byl připraven.
     
    55
    Domácí rozehrávali rohový kop, ale po centr se dostal míč až k Van der Hartovi. Domácí gólman přispěchal s dlouhým pasem, ale balon už do vápna nevrátil.
     
    54
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Bram van Polen, přichází Kenneth Paal.
    53. Lozanův pád na promáčeném trávníku
     
    53
    V prvním poločase připravil Hirving Lozano centrem branku pro De Jonga. Nyní si při přípravě centru odkopl balon a poté před domácím kotlem upadl bez kontaktu na trávník.
     
    52
    Po vyrovnávací brance dostává zápas další náboj. PSV mělo první poločas pod kontrolou, ale teď musí znovu zapnout výkon na plné otáčky.
     
    51
    Zwolle navíc pokračuje v aktivní hře. Z krkolomné pozice to nyní zkoušel přes hlavu Van Duinen, ale jeho pokus neměl potřebnou přesnost ani razanci.
    49. Vito van Crooij - 1:1
     
    49
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Zwolle brzy pro rozehrání druhého poločasu srovnává krok. VITO VAN CROOIJ předvedl fantastickou individuální akci! Z levého kraje se sám prodral až k ose trávníku, odmítl dva obránce a střelou z dobrých pětadvaceti metrů umístil míč k levé tyči.
     
    48
    Jorrit Hendrix upaloval s míčem po pravém kraji, ale ještě před vápnem ho čistě odzbrojil domácí Lachman. Protiútok na druhé straně byl ukončen také ještě před zakončením.
     
    47
    Domácí celek rozehrál druhou polovinu ze středového kruhu. Podobně jako v první půli se rychle vydal do útoku, ale PSV nezaspalo a s klidem míč odvrátilo do bezpečí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a s ní i celý první poločas. Spokojeněji odchází do šaten rozhodně fotbalisté Eindhovenu, kteří vedou na půdě Zwolle 1:0.

    PSV ihned po rozehrávce hrubě zaspalo. Po úniku Namliho a zákroku v pokutovém území Hoeta se pískal pokutový kop. Ve třetí minutě mohl domácí poslat do vedení Mike van Duinen, ale jeho střelu k levé tyči dokázal Zoet vyrazit!! Hostující celek se postupně rozjížděl, až těsně před koncem poločasu dokázal vstřelit úvodní branku. Na Lozanův centr si skvěle naskočil Luuk De Jong a hlavou umístil balon za bezmocného Van der Harta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    PSV kontroluje hru a už chce dohrát první dějství s míčem u kopaček. Dante Rigo však zaváhal a dal ještě šanci domácím. Tu ale prováhal mizernou střelou Van Crooij.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u míče domácí Leemans, který z druhého doteku poslal nepříjemný pas do vápna, ale tak nikdo jeho myšlenku nepochopil a balon jen proletěl bez doteku.
    42. Luuk de Jong - 0:1
     
    42
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV jde těsně před koncem prvního poločasu do vedení! Po parádním centru Hirvinga Lozana se vyšplhal nejvýše v pokutovém území LUUK DE JONG, který umístil svou hlavičku mimo dosah Van der Harta.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ehizibue si vykoledoval žlutou kartu po tom, co zcela zbytečně dohrál ve středu pole Pereiru.
     
    40
    Po rozehrávce od rohového praporku sice sebral míč ze vzduchu Van der Hart, ale ještě před tím dostal pořádný úder v souboji s De Jongem Van Polen.
     
    39
    Stále čekáme na první branku zápasu. PSV sice drží více míč pod kontrolou, ale další příležitosti k ohrožení Van der Harta nepřicházejí.
     
    37
    Domácím se podařilo vykombinovat střed trávníku, poté se k centru dostal Ehizibue, ale jeho přizdvižený pokus poslal do středu branky Namli. Zoet tak nemusel dělat žádný pohyb.
     
    36
    Z nenápadného centru se vyklubala pořádná šance. Po pase na zadní tyč se dostal ke střele v pádu Lozano. Hostující útočník trefil pokusem z nouze břevno!
     
    35
    Hendrix byl až příliš agresivní v souboji s Genereauem. Následná rozehrávka domácím ale vůbec nevyšla a míč skončil jen na kopačkách Schwaaba.
     
    33
    Ve Zwolle se pořádně rozpršelo. Hráčům na trávníku to ale příliš nevadí. Van der Hart odkopl míč až přes půlící lajnu, ale tam si nikdo z domácích netroufl jít do hlavičkového souboje se Schwaabem.
     
    32
    Už už to vypadalo na pořádný problém pro Van der Harta. Ehizibue mu dal nepřesnou malou domů a před De Jongem musel domácí brankář odkopnout míč na tribunu.
     
    31
    Po Leemansově centr se před Zoetem převaloval míč, ale nakonec skončil v rukavicích hostujícího brankáře. Namli nebyl daleko velké šance, ale míč se k němu neodrazil.
     
    30
    I po půlhodině hry je stav stále bezbrankový. Domácí sice měli hned v úvodu možnost pokutového kopu, ale Van Duinen byl vychytán Zoetem.
     
    29
    Také Jeroen Zoet musel být v pozoru. Po odraženém centru se balon dostal přesně proti noze Ricku Dekkerovi, který ale nezamířil dělovkou přesně mezi tři tyče.
     
    28
    PSV se přesunulo s míčem pod kontrolou do blízkosti vápna domácího celku, ale Hendrixova nabídka pro De Jonga byla sražena.
     
    27
    Po rozehrávce rohového kopu byla před Zoetem pořádná mela. Nakonec ale zasáhl míč hlavou jen hostující obránce Schwaab.
     
    26
    Ani jeden z týmů se nemůže na delší dobu udržet na útočné polovině. Po nákopu Van den Berga se dostal až do pokutového území Van Duinen, ale jeho rána byla zblokována.
     
    25
    Naopak na druhou stranu pádil s míčem u nohy Lozano. Útočník PSV se však už dostal do velkého úhlu a jeho následná střela zamířila jen do boční sítě.
     
    24
    Domácím se daří rozmělnit tlak Eindhovenu. Dlouhým nákopem se dostali hráči Zwolle na útočnou polovinu, ale k dalšímu postupu směrem dopředu se už nedostali.
     
    23
    Zwolle se snaží získat míč na útočné polovině, ale zatím napadáním hosty příliš nezatlačilo. PSV se snadno dostalo znovu do vápna, ale Rigova pobídka nikoho v šestnáctce nenašla.
     
    22
    Lehkou teč ale hlavní rozhodčí neviděl a tak se pokračovalo ve hře rozehrávkou od branku domácího celku.
     
    21
    Po více než dvaceti minutách hry se dostali hosté znovu velmi lehce do vápna. Z přihrávce Pereiry mohl pálit Lozano, ale jeho pokus byl tečován nad branku.
     
    19
    Zwolle po vynikajícím začátku ztrácí dech. Více ze hry mají hosté, ale ti se nemohou dostat do vedení ani z velké šance.
    18. Denzel Dumfries zazdil stoprocentní šanci
     
    18
    Tlak Eindhovenu pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Po parádní hlavičce vytáhl snad ještě lepší zákrok Van der Hart. Z metru poté nepochopitelně přestřelil branku domácího celku Dumfries.
     
    17
    Po faulu na Lozana rozehráli hosté volný přímý kop z velmi nadějné pozice. Právě Hirving Lozano se postavil k rozehrávce, ale ve vápně selhal při zakončení De Jong.
     
    16
    PSV mělo potíže s rozehrávkou, ale z pohledu Zwolle chyboval při napadání Vito van Crooij, který zatáhl rozehrávajícího soupeře za dres.
     
    15
    Po dalším obranném skluzu Ehizibuea rozehráli hosté autové vhazování. Po lehkém přistrčení cpal míč do vápna Angelino, ale jeho přízemní pokus nikoho z hostů nenašel.
     
    13
    Po několika nepřesnostech ve středu trávníku přišel na řadu dlouhý pas Leemanse. Záložník Zwolle chtěl najít Namliho, ale toho měl pod kontrolou také bránící Angelino.
     
    12
    Centr z rohového kopu si ale stáhl do rukavic domácí brankář. Zwolle se s přehledem ubránilo a už znovu myslí na útočení.
     
    11
    Po pohledném průniku do vápna skončila kombinace hostujícího celku na těsném bráněném Lozanovi. PSV však bude pokračovat rohovým kopem.
     
    10
    Hirving Lozano rozehrával rohový kop Eindhovenu na zadní tyč. Bergwijn se drží za hlavu, po souboji s Lachmanem, ale penalta se na druhé straně pískat nebude.
     
    9
    PSV se dostává do tempa. Angelino zkoušel projít po levém kraji, ale do cesty se mu postavil Darryl Lachman. Hosté to budou muset zkusil jinudy.
     
    8
    Ehizibue pořádně přitvrdil v souboji s Rogem. Hostující záložník se však velmi rychle sebral ze země a hra může bleskově pokračovat.
     
    7
    Hostující celek se nejspíše už oklepal z úvodního tlaku soupeře. Po přihrávce Riga mohl jít do útoku De Jong, ale těsně před ním ukopl míč do bezpečí Lachman.
     
    6
    Také PSV se po delším čase nastěhovalo do vápna. Po rohovém kopu ale přišla hlavička bez razance a Van der Hart neměl příliš práce.
     
    4
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Po nákopu Geureaua našel míč kopačku Namliho. Ten však tentokrát do vápna neprošel.
    3. Neproměněná penalta
     
    3
    Míč si na značku pokutového kopu připravil Mike van Duinen, ale jeho střelu k levé tyči dokázal Zoet skvěle vyrazit. Stav tak je stále bezbrankový.
    2. Penaltový zákrok
     
    2
    Penalta pro Zwolle! Namili si výborně postrčil míč a Zoet ho musel faulovat!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lachman, S. van den Berg, van Polen – Leemans, Dekker, Genreau – Namli, van Duinen, V. van Crooij.
    Náhradníci: Hauptmeijer – Elbers, Flemming, Hamer, Ligeon, Ondaan, van den Belt, Paal, Bouy.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Hendrix, Pereiro, Rigo – Lozano, L. de Jong, Bergwijn.
    Náhradníci: Room, van Osch – Mauro Júnior, Gakpo, Isimat-Mirin, Malen, Ramselaar, Sadílek, Teze.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra.
     
    Poslední vzájemné utkání

    3. 2. 2018 – PSV Eindhoven – PEC Zwolle 4:0

    Branky: 45+3. de Jong, 65. de Jong, 72. de Jong, 78. Brenet

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel (C) (70. Mauro Júnior), Hendrix, Ramselaar – Bergwijn (77. Gudmundsson), de Jong (82. Malen), Lozano

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Marcellis (C), Sandler, Freire – Bakker – Dekker (30. Ondaan, 43. Hauptmeijer), Marinus (73. Menig) – Namli, Nijland, Mokhtar
     
    PSV Eindhoven

    PSV se pokusí obhájit ligové prvenství z jara, a získat tak pětadvacátý titul v bohaté klubové historii. Zatím je Eindhoven, jemuž se přes léto podařilo udržet všechny opory včetně loni osmnáctigólového Hirvinga Lozana, stoprocentní. Právě mexický talent jednou trefou přispěl k výhře nad Utrechtem, který si v rámci prvního kola nového ročníku Eredivisie odvezl z Philips Stadion čtyřgólový příděl. Minulý víkend se svěřenci trenéra van Bommela, bývalého vynikajícího záložníka, překvapivě nadřeli proti jednomu z nováčků, o porážce Fortuny Sittard rozhodl až v devadesáté minutě Dante Rigo. Zároveň jsou Boeren jednou nohou v základní skupině Ligy mistrů, v úterý totiž zvládli přestřelku v Borisově, kde zvítězili 3:2, a připravili si tak dobrou pozici pro příští týden se hrající odvetu.
     
    PEC Zwolle

    Loňská sezona pro ně dopadla zklamáním, fotbalisté Zwolle totiž základní část zakončili na devátém místě, boj o účast v předkole Evropské lize jim navíc unikla o pouhopouhé dva body. Během letní přestávky Blauwvingers přišli o dva velké talenty, Philippe Sandler zamířil do Manchesteru City, novozélandského záložníka Ryana Thomase si vyhlédl právě Eindhoven. V novém ročníku zatím svěřenci trenéra van 't Schipa čekají na premiérový bodový zisk, navíc se jim ještě nepodařilo dát branku ze hry. Do tabulky střelců se zapsal pouze Mike van Duinen, jenž proti Heerenveenu proměnil dva pokutové kopy, Zwolle ovšem prohrálo 2:3. Minulý víkend parta okolo kapitána van Polema nestačila na Utrecht a dnes ji čeká neoblíbený soupeř, kterého naposledy porazila v září roku 2014.
     
    Příjemný sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu kompletní třetí kolo, dnes se bude hrát na třech stadionech. My se v tomto online přenosu zaměříme na atraktivní souboj, v němž PEC Zwolle přivítá favorizovaný PSV Eindhoven. Úvodní výkop je naplánován na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Góly: 49. V. van Crooij – 42. L. de Jong, 90+3. L. de Jong

    Karty:   41. Ehizibue (ZWO) – 58. Dumfries (PSV), 90+2. Viergever (PSV)

    Nepremenená penalta: 3. van Duinen (ZWO), brankár Zoet zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.
    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lachman, S. van den Berg, van Polen (54. Paal) – Leemans, Dekker (83. Hamer), Genreau (67. Flemming) – Namli, van Duinen, V. van Crooij.
    Náhradníci: Hauptmeijer – Elbers, Flemming, Hamer, Ligeon, Ondaan, van den Belt, Paal, Bouy.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries (77. Teze), Schwaab, Viergever, Angeliño – Hendrix, Pereiro (68. Mauro Júnior), Rigo (82. Malen) – Lozano, L. de Jong, Bergwijn.
    Náhradníci: Room, van Osch – Mauro Júnior, Gakpo, Isimat-Mirin, Malen, Ramselaar, Sadílek, Teze.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra