Crystal Palace – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Pondelok 20.08.2018, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool sa dnes nadrel podstatne viac než v prvom kole, ale do tabuľky si pripisuje ďalšie tri body. V Selhurst Parku zdolal domácich futbalistov Crystalu Palace 2:0. V prvom polčase premenil penaltu James Milner a v samotnom závere sa zapísal do streleckej listiny Sadio Mané. Hostia dohrávali zápas v početnej prevahe, keďže po faule na Mohameda Salaha bol vylúčený Aaron Wan-Bissaka. Egypťan síce neskóroval, no dá sa povedať, že má asistenciu na oboch góloch. The Reds sú tak naďalej stopercentní a potvrdiť to budú chcieť aj v sobotu, keď doma privítajú Brighton. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:57:35)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Jürgen Klopp využíva aj svoje posledné striedanie v dnešnom stretnutí. Roberto Firmino smeruje na lavičku náhradníkov a na niekoľko sekúnd sa na ihrisko dostane aj anglický útočník Daniel Sturridge.
    90+3. Sadio Mané (LIV) - 0:2
     
    90+3
    Liverpool dal gól! Je rozhodnuté! Virgil van Dijk vyhral ďalší hlavičkový súboj, následne Mohamed Salah posunul loptu na SADIA MANÉHO, ktorý išiel prakticky sám na bránu. Tiesnený Patrickom van Aanholtom obišiel aj brankára a upratal loptu do opustenej brány.
     
    90+2
    Tentokrát Adam Lallana zbytočne fauloval a domáci mali k dispozícii priamy kop. Najvyššie však po centri z pravej strany vyskočil Virgil van Dijk a poslal loptu na ďalší rohový kop mužstva z Londýna.
     
    90+1
    Max Meyer sa nedokázal presadiť proti presile súperových hráčov. Veľmi dobrú prácu odviedol či už striedajúci Adam Lallana alebo tiež veľmi dobre hrajúci Andrew Robertson.
     
    90
    Roberto Firmino zostáva ležať na trávniku mimo hracej plochy. Zrejme ho v závere duelu trápia kŕče. Každopádne, riadny hrací čas sa pomaly naplnil a rozhodca Michael Oliver pridáva ešte štyri minúty.
     
    89
    Trent Alexander-Arnold centrom z pravej strany našiel v šestnástke Roberta Firmina. Tomu však duel vôbec nevychádza. James Tomkins ho čistým spôsobom odzbrojil a zmaril jeho gólovú šancu.
     
    88
    Wilfried Zaha sa nedokázal presadiť a je z toho poriadne frustrovaný. Teraz môže byť rád, že si nevykoledoval kartový trest. Nasledovať bude odkop brazílskeho gólmana Alissona.
     
    87
    Roberto Firmino strieľal spoza šestnástky, no pomerne nepresne. Následne sme svedkami druhého striedania na strane hostí. Adam Lallana prichádza na ihrisku namiesto Nabyho Keïtu.
     
    86
    Liverpool teraz hrá takticky veľmi dobre. Drží loptu na svojich kopačkách, príliš sa dopredu nehrnie, no za daného stavu mu to určite stačí. Je veľmi blízko k druhému víťazstvu s čistým kontom za sebou.
     
    85
    Wilfried Zaha sa presadil cez ľavú stranu, kde opäť nedôrazne bránil Trent Alexander-Arnold. Následne poslal prízemný center do šestnástky a Liverpool mal šťastie, že sa do koncovky nedostal Alexander Sörloth.
    84. Mohamed Salah (LIV)
     
    84
    Mohamed Salah hlavičkoval po centri Nabyho Keïtu, ale Wayne Hennessey reflexívnym zákrokom vytesnil loptu na rohový kop. Ten zahral Trent Alexander-Arnold, ale v šestnástke nenašiel nikoho v sivom drese.
     
    83
    Posledné striedanie v tíme Crystal Palace. Ofenzívu prichádza vystužiť Max Meyer. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Jeff Schlupp, ktorý tak nenadviaže na presný zásah zo súboja proti Fulhamu.
     
    81
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop. James McArthur, ktorého dnes nie je prakticky vidieť, spadol v šestnástke po súboji s Georginiom Wijnaldumom, no Holanďan zahral čisto.
     
    80
    Andrew Robertson bol veľmi aktívny na ľavej strane. Jeho center smeroval do nebezpečného priestoru, no Mamadou Sakho šikovne sklepol hruďou loptu pre brankára Wayna Hennesseyho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45. Milner (pen.), 90+3. Mané

    Karty:   42. van Aanholt (CRP) – 52. Alexander-Arnold (LIV)   75. Wan-Bissaka (CRP)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:13.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, M. Sakho, Tomkins, van Aanholt – Townsend (79. J. Ward), McArthur, Milivojević (C), Schlupp (83. Meyer) – Zaha, Ch. Benteke (71. Sörloth).
    Náhradníci: Guaita – J. Ward, Kelly, Kouyaté, Meyer, Sörloth, J. Ayew.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta (87. Lallana), Milner (C) (67. Henderson), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (90+4. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Matip, Henderson, Lallana, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodca: Michael Oliver – Simon Bennett, Scott Ledger – Chris Kavanagh