Lisabon – Setúbal 2:1 (kon.) | Nacional – Moreirense 1:2 (kon.) | Rio Ave – Marítimo 3:1 (kon.)
Belenenses – Porto 2:3 (kon.) | Santa Clara – Braga 3:3 (kon.)
koniec
CD Santa Clara
3:3 (0:3)
Sporting Braga
cz Nedeľa 19.08.2018, 21:30 • Estádio de São Miguel, Ponta Delgada • Primeira Liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Věřím, že pokud jste si vybrali portugalský fotbal ke sledování, že se vám podívaná líbila stejně jako mě. Ovšem pro tentokrát už je to opravdu všechno, přeji vám tedy příjemný zbytek nedělního dne. (23:27:03)
     
    Krásné utkání je minulostí! Oba poločasy měly každý jinou tvář, ale pojďme od samotného začátku. Do duelu lépe nastoupili domácí hráči, kteří ale měli žalostné zakončení, a tak se své šance dočkala Braga. Ta potrestala dvě chyby v obraně soupeře a následně přidala také třetí gól. Ovšem co se dělo ve druhé pětačtyřicetiminutovce bylo vskutku unikátní. Santa Clara nesložila zbraně, podařilo se jí vyrovnat a možná mohla i zvítězit. Ovšem suma sumárum je remízový stav asi zaslouženým výsledkem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nejprve přišel faul hostujícího útočníka, který hlavní sudí neodpískal. Ovšem zákrok na Dyega Sousu už rozhodčí za hranicí pravidel viděl. to pobouřilo diváky i domácího trenéra.
     
    90+1
    Utkání dospělo do nastaveného času a nyní se spíše hraje u středové čáry. Ani jeden z týmů nechce udělat chybu, ovšem Braga bude rozehrávat volný kop. Jenže pas do vápna si obránci pohlídali a celou akci uklidnil brankář Marco Pereira.
     
    89
    Po prvním rohovém kopu se zpoza vápna prodral k zakončení Bruno Lamas, ale jeho pokus byl sražený na další roh. Jenže tentokrát hlavní sudí správně viděl útočný faul.
     
    88
    Fernando Andrade si obhodil soupeře a poté se dostal do vápna, kde jej o míč obral Bruno Viana. Domácí útočník žádá penaltu, ale bude se muset spokojit s rohovým kopem.
     
    87
    Jdeme do závěrečných minut, podaří se některému z celků převážit misku vah na svou stranu? Nebo si soupeři rozdělí body. Tak nebo tak nás čeká zajímavá koncovka.
     
    85
    Dlouhé autové vhazování si nejprve pohlídal jeden ze stoperů, ale následně se k hlavičce prodral Accioly. Ovšem míč skončil v náruči hostujícího brankáře. Matheus se pokusil o rychlé rozehrání, ale do koncovky se Braga neprobojovala.
     
    83
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Esgaio, přichází Murilo.
     
    82
    Po pádu jednoho z domácích hráčů si fanoušci i samotný hráč žádají pokutový kop. Jenže hlavní rozhodčí byl velmi blízko a ukazuje, že se má pokračovat ve hře.
    81. Fernando Andrade protáhl hostujícího brankáře
     
    81
    K rozehrání standardní situace se postavil Fernando Andrade, který tvrdou ránu směřoval k levé tyči. Ovšem Matheus vytáhl nádherný zákrok a drží pro Bragu remízový stav.
     
    80
    K vidění je další faul Bragy, jehož se dopustil Bruno Viana! Hostující hráč dává soupeři velmi velkou naději ke skórování, jelikož faul se udál uprostřed hrací plochy a asi šest metrů od šestnáctky.
     
    79
    K rozehrání se postavil Usáma Rašíd, jehož přetažený centr se snažil před branku vrátit spoluhráč. Ovšem pas byl příliš dlouhý, a tak se míč již nacházel mimo hrací plochu.
     
    78
    Santa Clara vybojovala u levé postranní čáry faul a chystá se tak další centr do šestnáctky Bragy. Ovšem ještě před rozehráním hlavní sudí hru přerušuje a upozorňuje hráče obou celků.
     
    76
    Očekával bych po z mrtví stání větší aktivitu domácího celku. Ovšem fakt je takový, že o další branku se více pokouší Braga. Jenže finální řešení útočných akcí hostujícího celku je žalostné.
     
    75
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Zé Manuel, přichází Anderson Carvalho.
     
    74
    Jenže po vhazování došlo mezi domácími hráči k dalšímu nedorozumění, a tak se bude odkopávat od branky Bragy. Režie nám nabídla pohled na domácí střídačku, kde se chystá další personální změna.
     
    73
    Tak, pár změn na trávníku máme za s sebou a pojďme se věnovat další fotbalové jízdě. Po zbytečné ztrátě Bragy se domácí ženou do útoku. Jenže centr z levé strany odvrátila obrana za autovou čáru.
     
    72
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Fransérgio, přichází Xadas.
     
    71
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Thiago Santana, přichází Alfredo Stephens.
     
    70
    Technický pokus zpoza vápna zamířil jen doprostřed branky, kde byl pozorný Marco Pereira. Hra se přerušuje, jelikož jeden z domácích leží na zeleném pažitu.
     
    69
    Braga se nyní snaží otupit tlak soupeře přihrávkami na vlastní polovině. Po pár vteřinách se vydala do útoku, ale celou akci zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    67
    Jestliže v první poločase byli opařeni domácí borci, tak teď je to soupeř. Ztratit tříbrankové vedení se nestává každé kolo. Santa Clara cítí šanci na přidání dalšího gólu, ale uvidíme, jak Braga v následujících minutách zareaguje.
    65. Fábio CARDOSO - 3:3
     
    65
    Santa Clara právě vstřelila branku!
    Taktická chyba hostujícího trenéra! Před rohovým kopem se přeci nestřídá a najednou je stav znovu vyrovnaný. Na centr od rohového praporku si na první tyči naskočil FÁBIO CARDOSO, jenž hlavou uklidil míč bližšího horního rohu brány.
     
    64
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Joao Palhinha.
     
    63
    Hráči hostujícího celku musejí začít opět hrát, jinak by o vedení mohli velmi rychlo přijít. vypadá to i na reakci ze strany trenéra, jenž přichystal střídání.
    61. Zé MANUEL - 2:3
     
    61
    Santa Clara právě vstřelila branku!
    Ohlalá! Čeká nás zajímavá zápletka, když Santa Clara snižuje na rozdíl jediného gólu. Thiago Santana sice chtěl vystřelit, ale kopl do země a míč pomalu mířil za obranu, kam si naběhl ZÉ MANUEL. Jeho pokus ve skluzu se od levé tyče odrazil do branky.
     
    58
    Po inkasované brance se Braga maličko zatáhla a další brankové příležitosti zatím nepřibývají. Po zisku míče se jeden z hostů unáhlil a vrátil balon na kopačky soupeře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Thiago Santana (CD Santa Clara), jenž v souboji hodně pracoval rukama a nakonec udeřil soupeře přímo do obličeje.
     
    55
    Jen to tak v ochozech zahučelo, když metr za šestnáctkou se snažil o kličku Fernando Andrade. Jenže jeho klička směřovala pouze do tří hráčů ve žlutých dresech a navíc se domácí hráč dopustil faulu.
     
    54
    Hra se opět přesunula před druhou z branek, kde se hráči dostali do šestnáctky. V ohroženém prostoru předvedl riskantní skluz Accioly, ale daroval soupeři pouze rohový kop.
     
    53
    Oba útočníci domácího celku byli opět v akci! Thiago Santana hledal v šestnáctce Denise Pinedu, což se mu povedlo. Ovšem hlavička druhého jmenovaného dostala obrácenou faleš a skončila mimo prostor tří tyčí.
     
    52
    Kdo si v neděli večer vybral portugalský fotbal, určitě neprohloupil. Sledujeme totiž výbornou podívanou a žádný fanoušek se nemůže nudit.
     
    51
    Fanoušci domácího celku si každou kombinaci Santa Clary užívají! Další mohl předvést Thiago Santana, ale jeho kolmá přihrávka do vápna byla příliš dlouhá a skončila v rukavicích Matheuse.
     
    50
    Centr od rohového praporku se sice kroutil směrem k brance, ale byl příliš dlouhý, a tak se bude pouze odkopávat od branky domácího mužstva.
     
    49
    A je znovu o co hrát! Ovšem Braga si chce vzít tříbrankové vedení zpátky, jenže pokus zpoza hranice šestnáctky skončil vedle. Z následujícího útoku vytěžili hosté rohový kop.
    47. Thiago SANTANA - 1:3
     
    47
    Santa Clara právě vstřelila branku!
    Tak to je vstup do druhé půle ve velkém stylu a utkání opět získává na dramatičnosti! Patrick Vieira se dostal k centru z pravé strany a našel přesně THIAGA SANTANU. ten do míče trkl hlavou a koriguje stav zápasu. Autor branky na oslavu gólu schoval míč pod dres na oslavu potomka.
     
    46
    Hlavní rozhodčí odpískal další dějství dnešního zápasu. Vypadá to, že kromě jedné změny v prvním poločase, se ani jeden z trenéru k dalšímu zásahu do sestavy neodhodlal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a spokojenější jdou do kabin hosté. Ovšem v do úvodního gólu byli aktivnější domácí hráči, kteří doplatili na razanci a přesnost v zakončení. Poté si vzala slovo Braga, která doslova třemi brankami zničila obranu Santa Clary. Pro tu je průběžný výsledek hodně krutý, ale dvě hrubky předvedla obrana v čele s brankářem Marcem Pereirou sama. Uvidíme, co si pro nás obě týmy připraví v následujícím poločase.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát pouze dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Ricardo Esgaio (SC Braga), jenž loktem zasáhl soupeře. Rozhodčí v závěru poločasu rozehrál slušný mariáš.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Zé Manuel (CD Santa Clara), který je tak prvním potrestaným hráčem na domácí straně.
     
    43
    Opravdu krutý výsledek pro domácí tým, ale utkání ještě stále není u konce. Do vypršení prvního poločasu zbývají dvě minuty plus nastavení a Santa Clara by si po předešlém průběhu zasloužila skórovat.
    40. Dyego SOUSA - 0:3
     
    40
    Braga právě vstřelila branku!
    Tak to už opravdu nezasloužená demolice domácího celku! Pohybem si o míč řekl DYEGO SOUSA, který jej dostal na levou stranu pokutového území a následně zakončil milimetrově přesně, když míč od pravé tyče poslal za brankovou čáru. To byl opravdu nádherný gól hostujícího útočníka.
     
    38
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Pedro Pacheco, přichází Fernando Andrade.
     
    37
    Už se opět hraje! Santa Clara se pokusila o dlouhý pas, který skončil mimo hrací plochu, a tak se bude odkopávat pouze od branky hostujícího mužstva.
     
    35
    Hlavní rozhodčí hru přerušuje, čehož využívají ostatní hráči, kteří se běží občerstvit. Po krátkém ošetření se bude pokračovat i s Matheusem v brance, jenž bude v pořádku.
     
    34
    Domácí fotbalisté se probojovali k rozehrání standardní situace. Míč mířil na zadní tyč, kde šel do souboje brankář Matheus, jenž po ataku tvrdě dopadl na zelený pažit.
     
    31
    Rázem do té doby bezzubá Braga vede od dvě branky a může hrát v klidu. Domácí se sice snaží o rychlou odpověď, ale zatím to vypadá, že jsou hodně opařeni vývojem zápasu.
    29. Wilson Eduardo (BRG)
     
    29
    Braga právě vstřelila branku!
    Další chyba domácí obrany znamená druhý gól pro Bragu! João Lucas se nedomluvil s brankářem, kdo za míčem půjde, čehož využil WILSON EDUARDO. Hostující ofenzivní hráč chyby využil, když přeloboval v té době už bezmocného Marca Pereiru.
     
    28
    Jeden z hostujících hráčů pronikal po pravé straně do šestnáctky, ale přihrávku na nabíhajícího spoluhráče nedostal. Výborně totiž zapracoval Fábio Cardoso.
     
    27
    Po krátké pauze na občerstvení se opět hraje. Braga drží míč na kopačkách a snaží se najít recept na domácí obranu podruhé. Hráči ve žlutých dresech se probojovali až k šestnáctce, ale ke střelbě se neodhodlali.
    24. Pablo SANTOS - 0:1
     
    24
    Braga právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je tu první branka utkání a trochu překvapivě se o ni postarala Braga! Na centr od rohového praporku si na malém vápně naskočil PABLO SANTOS, jenž hlavou využil chyby vybíhajícího brankáře. Marco Pereira je pro úvodním gólem hodně podepsán, protože nestihl vyběhnout, a tak souboj s hostujícím obráncem prohrál.
     
    22
    Přihrávka podél levé postranní čáry končí v zámezí, a tak se bude pouze odkopávat od hostující branky. Před míč si dal totiž výborně tělo Diogo Figueiras, který tak zastavil pronikajícího Joãoa Lucase.
     
    21
    Napadání Bragy bylo vysunuto poměrně vysoko, a tak Santa Clara zvolila přihrávku zpátky. Ovšem po pár vteřinách byl k vidění pas na levou stranu, a tak sledujeme další kombinaci hráčů v červených dresech.
     
    20
    Uplynulo dvacet minut a musíme konstatovat, že i když na první velkou šanci stále čekáme, tak sledujeme velmi zajímavou podívanou. Trochu překvapivě jsou mírně aktivnější domácí borci, ale stav zůstává bezbrankový.
     
    19
    Hra se velmi rychle přesypala před druhou z branek, kde se hráči v červených dresech probojovali až do šestnáctky. Jenže pro centr z levé strany si bez větších potíží došel Matheus.
     
    18
    Braga se zatím nemůže usadit na polovině soupeře a nic na tom nezmění ani dlouhý pas Joaoa Novaise. Míč z jeho kopačky totiž skončil až u domácího gólmana.
     
    16
    Po rychlém rozehrání a kličce na pravé straně se uvolnil Thiago Santana. Ovšem jeho pokus mířil na přední tyč, kde prudký pokus vyrazil brankář. Následný centr byl sice odvrácen, jenže přesto se Santa Clara dočkala zakončení. Ovšem i tentokrát stihl zareagovat Matheus.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Joao Novais (SC Braga), jelikož pozdě dostoupil soupeře a musel jej atakovat nedovoleně. Rozhodčí v tomto okamžiku neměl na výběr a poprvé někoho z hráčů trestá.
     
    14
    Mimo zelený pažit planou emoce, jelikož další zákrok na domácího hráče nebyl potrestán.
     
    13
    V posledních vteřinách se hra trochu uklidnila, jelikož hostující obránci kombinují mezi sebou. Ovšem opět přišel rychlý přístup Santa Clary, která se okamžitě vydala do protiútoku.
     
    12
    Ochozy se poprvé rozčilují a podle opakovaného záběru správně. Kousek za šestnáctkou hostujícího celku byl sestřelen Thiago Santana, ale hlavní rozhodčí ukazoval, aby se hrálo dál. Ovšem Braga po přechodu půlící čáry o balon přišla.
     
    11
    Ještě jsme se nedostali k tomu, jaký celek v čem hraje. Santa Clara pro druhé střetnutí portugalské nejvyšší soutěže zvolila červenou sadu dresů, naopak Braga se oblékla do žlutých trikotů.
     
    10
    Zatím sledujeme více než vyrovnané utkání, které se přelévá ze strany na stranu. Očekávaný nápor Bragy se zatím nekoná i proto, že domácí často hru kouskují.
     
    9
    Už to vypadalo, že João Lucas odcentruje, ale musel si pomoci přihrávkou zpátky. Centr přišel až o pár chvil později, kdy se následně k zakončení dostal Denis Pineda. Jeho pokus postrádal razanci a také přesnost, jelikož míč letě doprostřed brány.
     
    7
    Zmatky v domácí obraně! Přihrávka na nabíhajícího Dyega Sousu byla příliš dlouhá,a tak místo zakončení přišla skákavá přihrávka do malého vápna, kde se nemohl domluvit obránce s Marcem Pereirou. Na konec to oba aktéři vyřešili dříve, než se do tohoto prostoru dostal další z útočníků Bragy.
     
    6
    Dlouhá přihrávka mířila na rozběhnutého Denise Pinedu, jenž se po kličce prodral do vápna. Jenže jeho pokus byl odvrácen na rohový kop. Ovšem následující centr od praporku zamířil přímo na brankáře čtvrtého celku tabulky.
     
    4
    Hlavní rozhodčí po čtvrtém faulu přistupuje k domácímu hráči a upozorňuje ho, že příště vytáhne žlutou kartu z kapsičky. Po rozehrání standardní situace byl míč odvrácen za vápno. Ovšem slabý pokus Bragy končí v rukavicích Marca Pereiry.
     
    3
    Domácí mužstvo získalo balon, který letěl na druhou stranu hrací plochy, kde výborně zapracoval Diogo Figueiras. Ovšem z útoku soupeře nebude nic, jelikož jej přerušil Zé Manuel.
     
    2
    Santa Clara zatím hraje vzadu hodně tvrdě a přerušuje další akci na půlce hrací plochy. Pozdě do souboje dostoupil Fábio Cardoso, jemuž je pískán faul.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Rui Oliveira zahájil dnešní utkání, které rozehrálo hostující mužstvo. Dlouhý nákop zastavil na pravé straně Patrick Vieira.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, Accioly, Cardoso, Lucas – Zé Manuel, Rašíd, Pacheco (C), Lamas – Santana, D. Pineda.
    Náhradníci: João Lopes – Candé, Anderson Carvalho, Pantaleão, Minhoca, F. Andrade, Stephens.

    SC Braga: Matheus – Figueiras, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Esgaio, Novais, Fransérgio (C) – W. Eduardo, Dyego Sousa, R. Horta.
    Náhradníci: T. Sá – F. Martins, Xadas, Ricardo, Palhinha, Murilo, Ferrugem.

    Rozhodčí: Rui Oliveira – Paulo Vieira, Nélson Cunha.
     
    Utkání na Estádio de São Miguel začne ve 21:30, takže si na večerní čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    SC Braga

    Hosté už toho mají za sebou víc, krom úvodního kola domácí soutěže se představili i v předkole Evropské ligy, kde ovšem nestačili na Zorju Luhansk. Ta postoupila na vyšší počet vstřelených branek na soupeřově hřišti. V lize to dopadlo o něco lépe, v úvodním kole Braga přivítala Nacional a po slušné přestřelce vyhrála 4:2. Domácí Dyego Sousa v první půli dvakrát skóroval, ale Bryan Rochez zvládl dvakrát vyrovnat. Po pauze zaznamenal dva úspěchy Ricardo Horta a na tyto góly už hosté zareagovat nezvládli.
     
    CD Santa Clara

    Nováček nejvyšší portugalské soutěže nevstoupil do ročníku tím dobrým způsobem. V prvním kole totiž zajel na půdu Marítima a odjel s prázdnou, neboť u soupeře padl po výsledku 1:0. Jedinou branku tohoto utkání dali domácí až v sedmé minutě nastaveného času a navíc z pokutového kopu. Úspěšným střelcem byl Rodrigo Pinho. Santa Clara tak byla do Primeira Ligy přivítána opravdu jak se patří...
     
    Dobrý večer u dalšího utkání druhého kola portugalské Primeira Ligy. Společně budeme sledovat duel mezi týmy CD Santa Clara a SC Braga.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Michal Luxa

    Góly: 47. Santana, 61. Zé Manuel, 65. Cardoso – 24. P. Santos, 29. W. Eduardo, 40. Dyego Sousa

    Karty:   45. Zé Manuel (SCL), 56. Santana (SCL) – 15. Novais (BRG), 45. Esgaio (BRG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:8.
    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, Accioly, Cardoso, Lucas – Zé Manuel (75. Anderson Carvalho), Rašíd, Pacheco (C) (38. F. Andrade), Lamas – Santana (71. Stephens), D. Pineda.
    Náhradníci: João Lopes – Candé, Anderson Carvalho, Pantaleão, Minhoca, F. Andrade, Stephens.

    Sporting Braga: Matheus – Figueiras, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Esgaio (83. Murilo), Novais, Fransérgio (C) (72. Xadas) – W. Eduardo (64. Palhinha), Dyego Sousa, R. Horta.
    Náhradníci: T. Sá – F. Martins, Xadas, Ricardo, Palhinha, Murilo, Ferrugem.

    Rozhodca: Rui Oliveira – Paulo Vieira, Nélson Cunha