Osvienčim – Orlová 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Opava 2:1 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HK Opava
cz Piatok 17.08.2018, 18:00 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z druhého utkání Slezského poháru v Opavě, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a HK Opava. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Kříž, Kopic, Pražák – Přidal, Třetina (C), Veverka – Michálek, Milfait, Beneš – Chlubna, Voříšek, Holenda – Kozlík, Ludvík, Beran

    HK Opava: Daňa (Wanecki) – Tichý, Slavík, Šindelář, Bijota, Chalupa, Vilinskij, Kažimír – Wolf, Černý, Herman – Zelenkov, Malina, Peterka – Spratek, Hendrych, Jánošík – Pělucha, Štindl, Rousek.
     
    Hokejisté Havlíčkova Brodu už jsou na ledě, v dnešním utkání obléknou bílou variantu dresů. Opavští, na které se teprve čeká, budou hrát v červených dresech.
     
    Na modrých čarách už jsou nastoupena obě mužstva, na opavském zimním stadionu právě dozněla česká hymna. Pořadatelé turnaje ještě vítají fanoušky i mužstva, který přijala pozvánku, aby se zúčastnila Slezského poháru.
     
    Pořadatelé poděkovali sponzorům, kteří se podílí na chodu opavského klubu. Zmínili například novou rolbu. Také pogratulovali Havlíčkovu Brodu k 90. výročí založení klubu. Teď už je ovšem konec oficialitám, soupeři se shlukli kolem svých branek a zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Havlíčkobrodští vyhráli buly a David Vala nahodil puk do útočné třetiny. Tam jej sice získali hokejisté Opavy, Bruslaři jej ale dokázali rychle vybojovat zpět.
     
    00:50
    Úvodní dvacetiminutovka začala tlakem Havlíčkova Brodu, který přerušil až zákrok Matyáše Dani.
     
    01:22
    Střela Jana Milfaita byla zablokována a při pokusu o rychlý protiútok podrazil soupeře Kryštof Kulhánek (HBR), který už putuje na trestnou lavici.
     
    02:04
    Opavští zatím marně dobývají havlíčkobrodskou třetinu. Mužstvo z Vysočiny se dvakrát osvobodilo dlouhým vyhozením, teď svého soupeře nepouští za modrou čáru.
     
    02:51
    Tomáš Rousek zavezl puk do útoku středem hřiště a Čeněk Novák musel krotit jeho střelu vyrážečkou. O malou chvíli později vystřelil z levé strany Petr Wolf, ale brankáře nepřekonal.
     
    04:04
    Bruslaři jsou kompletní a hned vyrazili do útoku. David Michálek byl ale před bránou bráněn natěsno a jeho bekhendové zakončení tak Matyáše Daňu neohrozilo. Opavští se ovšem zbavují puku jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:49
    Po buly se ujali kotouče hráči Slezanu, mají ale problémy s napadáním Havlíčkova Brodu. Hráči v červeném se nemohou dostat ven z vlastního pásma.
     
    05:40
    Patrik Přidal měl dostatek prostoru na levém kruhu, připravil si kotouč na forhend, jeho svižná rána zápěstím ovšem těsně minula vzdálenější tyč.
     
    06:27
    Bruslaři drží soupeře v jeho pásmu, do šancí se ale příliš nedostávají. Když Opava získá kotouč, tak jej zase rychle ztratí a nápor Havlíčkova Brodu pokračuje.
     
    07:15
    Opavští se konečně dokázali dostat přes střední pásmo. V útočné třetině ale narazili na blok bránících Bruslařů a kotouč po odrazu skončil na havlíčkobrodské střídačce.
     
    07:46
    Na pravém křídle se nabízel rozjetý Filip Jánošík, ten ale dlouhou přihrávku nedokázal zpracovat. Přesto se Slezan drží v útočném pásmu a Čeněk Novák musel předvést už dva zákroky.
     
    08:26
    Havlíčkův Brod mířil do přečíslení tří na dvou, jenže poslední přihrávka na Patrika Přidala byla nepřesná a z nadějné akce tak nic nebylo.
     
    09:34
    Filip Beneš motal hlavy opavské obraně, pak se podíval, kde má spoluhráče, našel ale jenom nastavenou hůl Bohumila Hermana.
     
    10:00
    Kryštof Kulhánek byl sám mezi kruhy, jeho rána ale mezi tři tyče nezamířila. Následně ještě urostlý bek pálil od modré čáry, našel ovšem pouze připravenou náruč Matyáše Dani.
     
    10:16
    Puku se po buly ujali opavští hokejisté a vyrazili rychle dopředu. Jenže jeden z útočníků byl rychlejší než kotouč a píská se ofsajd.
     
    10:42
    Dva dobré defenzivní zákroky teď předvedl Vojtěch Pražák. Nejprve zastavil postup Opavy po pravém křídle, následně zablokoval ránu Josefa Tichého od modré čáry.
     
    11:32
    Na jedné straně v dobré pozici minul bránu David Kozlík, na druhé pak bylo hodně rušno v havlíčkobrodském brankovišti. Čeněk Novák ležel na zádech ve snaze zalehnout kotouč, ten ale pod kontrolou neměl! Opavští jej ale nedokázali dopravit za brankovou čáru.
     
    13:04
    Vojtěch Holenda přihrál z levé strany mezi kruhy, odkud bez přípravy vystřelil Jan Milfait. Rána mu ale nevyšla podle představ a opavský gólman v klidu zakročil.
     
    14:06
    Vojtěch Veverka aktivním pohybem zastavil Opavu na její modré čáře, spoluhráči jej ale nepodpořili a puk se vrací na hole Slezanu.
     
    14:17
    Přesilovou hru si zahrají také hokejisté z Vysočiny po vyloučení Jiřího Šindeláře (OPA). Ten se provinil podražením.
     
    14:51
    David Michálek před opavským brankářem tečoval kotouč, ten jej trefil do betonu. Matyáš Daňa se dobře zorientoval a nechal přerušit hru.
     
    15:17
    Matyáš Daňa je pod palbou. Nejprve maskou vyrazil ránu Filipa Beneše z mezikruží, následně si poradil i s bombou Jana Milfaita z levé strany.
     
    15:39
    Martin Nepokoj nahazoval kotouč od modré čáry, jeho pokus ale letěl příliš vysoko a žádný z jeho spoluhráčů jej tak nedokázal tečovat. Matyáš Daňa si tak připsal jeden ze snadnějších zákroků.
     
    16:17
    V závěru početní převahy napřahoval na modré čáře David Vala, jenže trefil jenom brusle prvního bránícího hráče, div z toho nebyl rychlý protiútok.
     
    16:54
    Bruslaři propadli před vlastní modrou čárou, jenže Bohumilu Hermanovi chyběla na pravém křídle rychlost, a tak se mužstvo z Vysočiny stihlo včas zformovat zpátky do defenzivy.
     
    17:46
    Gleb Zelenkov prokázal šikovné ruce, do zakončení se ale nedostal. Poté si příliš agresivně při bránění počínal David Kozlík (HBR), který je potrestán dvěma minutami za napadení.
     
    18:46
    Minuta z přesilové hry Opavy je pryč a Slezan se až teď usadil v útočném pásmu. Do teď je Bruslaři drželi v bezpečné vzdálenosti od Čeňka Nováka.
     
    19:15
    Patrik Přidal bojuje, jako by se jednalo o rozhodující utkání finále play off. Dvakrát po sobě obětavě padl do rány soupeře od modré čáry, díky čemuž Čeněk Novák nemusí zasahovat.
     
    19:50
    Gleb Zelenkov dostal dostatek prostoru na pravém kruhu, aby se pokusil vystřelit zápěstím. Jeho rána ale neměla potřebnou razanci a skončila v lapačce havlíčkobrodského brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na zimním stadionu v Opavě jsme sledovali bezbrankovou první třetinu, v níž byli o něco aktivnější hráči Havlíčkova Brodu, kteří si ale nevypracovali úplně vyloženou šanci. Blíž gólu tak byli opavští hokejisté, když Čeněk Novák vleže neměl kotouč vůbec pod kontrolou, ani z tohoto mráčku ovšem nezapršelo. Druhá perioda začne přibližně v 18:47.
     
    Havlíčkův Brod do druhé periody nastoupí bez Lukáše Berana. Ten odcházel po prví třetině do kabiny v péči lékařů a podle posledních informací bude převezen do nemocnice na podrobnější vyšetření.
     
    Obě mužstva jsou již připravena, ledová plocha ale připomíná spíš koupaliště. Kvůli velkým kalužím vody se start druhého dějství o chvilku opozdí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hřiště je stále plné vody, hra ale už začala. Daniel Slavík napřáhl k ráně od modré čáry, kterou lapil Čeněk Novák do rukavice.
     
    20:36
    Podobná šance byla k vidění i na druhé straně. Kryštof Kulhánek nahodil puk od modré čáry a Matyáš Daňa jej vyrazil betony.
     
    21:34
    Vojtěch Holenda (HBR) při snaze vystřelit trefil holí protihráče do obličeje a odpyká si tak menší trest za hru vysokou holí.
     
    22:17
    Opava se dostala do přečíslení dvou na jednoho. Jakub Hendrych vzal situaci na sebe a z levé strany vyslal prudký projektil, který brankář Havlíčkova Brodu vyrazil betony do rohu kluziště.
     
    23:03
    Čeněk Novák dvakrát úspěšně zasáhl proti střelám Přemysla Bijoty. Nejprve vyrazil jeho ránu od modré čáry, následně lapil jeho pokus z levého kruhu.
     
    23:27
    Vadim Vilinskij nahodil puk od modré čáry. Gólman Bruslařů je schoval do lapačky a raději jej podržel, aby se hra přerušila.
     
    24:20
    David Michálek přebral kotouč po Tomáši Semrádovi, objel opavskou klec a přihrál do pravého kruhu Filipu Benešovi. Jeho ránu z mírného úhlu Matyáš Daňa chytil.
     
    24:31
    Filip Beneš měl puk na holi a mohl zakončit za rozhozeného brankáře, byl ale zády k bráně a bekhendem trefil jen Daňovy betony.
     
    24:59
    Po srážce sedmadvacítek zůstávají na ledě ležet aktivní Filip Beneš a Jakub Hendrych (OPA). Ten míří na trestnou lavici za faul kolenem.
     
    25:25
    Martin Nepokoj nabíjel na modré čáře Davidu Valovi, opavští hráči ovšem jejich úmysl přečetli, přihrávku zastavili a osvobodili se.
     
    26:24
    Matyáš Daňa musel jednou zakročit betonem, jinak se ale Slezan brání poměrně v poklidu. Teď dokonce operuje s pukem na útočné polovině.
     
    26:52
    Jan Milfait vedl kotouč po levém křídle, kde se stahovačkou snažil dostat za Jiřího Šindeláře, který byl ovšem pozorný a havlíčkobrodskému útočníkovi puk vypíchl.
     
    27:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Přesilová hra sice zůstala bez využití, krátce nato se ovšem Bruslaři dostávají do vedení! KRYŠTOF KULHÁNEK individuálně přešel přes polovinu hřiště, obešel obránce a sám před brankářem se prosadil po kličce do bekhendu! Asistence: Vojtěch Veverka, Jan Milfait.
     
    27:48
    Gleb Zelenkov (OPA) nevybíravě sestřelil Martina Kříže, za což je oceněn dvouminutovým trestem za nedovolené bránění.
     
    28:55
    Přesilová hra se ale Havlíčkovu Brodu ani tentokrát příliš nedaří. Po ofsajdu se hra stěhuje dokonce až před Čeňka Nováka.
     
    29:48
    Gleb Zelenkov opustil trestnou lavici a Opava je v plném počtu. Slezan se ubránil bez výraznějších problémů.
     
    30:05
    Opět se vylučuje. Potrestán je tentokrát Vojtěch Holenda (HBR), který se podruhé provinil faulem vysokou holí.
     
    30:36
    Obě mužstva mají společné, že se jim v tomto utkání nedaří přesilové hry. Místo aby se hrálo před bránou Čeňka Nováka, Tomáš Chlubna drží puk na opačné straně hřiště.
     
    31:32
    Slezan byl v ohromné šanci, Přemysl Bijota už si šteloval kotouč a mohl zakončovat do odkryté klece! Puk se mu ale namotal na hůl a opavský obránce ani nedokázal zakončit.
     
    32:39
    Lukáš Peterka se dostal s pukem na holi mezi kruhy, odkud také vystřelil, Čeněk Novák ale jeho pokus vyrazil betony do rohu kluziště.
     
    33:16
    Opavští hokejisté drží svého soupeře v sevření a na bránu léta jeden kotouč za druhým, Čeněk Novák si však počíná velmi jistě a drží opavské střelce na uzdě.
     
    33:36
    Bruslaři se budou znovu bránit ve čtyřech. Miroslav Třetina (HBR) si při bránění pomohl podražením a už míří na trestnou lavici.
     
    34:19
    Opavští jsou ze vzniklé situace možná trochu nešťastní. Další přesilová hra a místo kombinace v útočném pásmu bojují o puk na středu hřiště.
     
    34:49
    Teď už se ale Opavští usadili v útočné třetině a svírají svého soupeře do kleští. Nakonec se rozhodli zakončit z vršku levého kruhu, Čeněk Novák zakročil vyrážečkou.
     
    36:03
    Obě mužstva mají stejný počet hráčů na ledě a na Čeňka Nováka míří puky zprava i zleva. Havlíčkobrodský brankář všechny střely vyrazil betony.
     
    36:47
    Opava odrazila útok mužstva z Vysočiny, vhazovat se bude ale před Matyášem Daňou. Slezan totiž vyhodil puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    37:34
    Martin Kříž se u levého hrazení uvolnil a sám zavezl puk až do útočné třetiny. Pak jej z velkého úhlu nahodil na bránu a Matyáš Daňa raději nechal přerušit hru.
     
    37:34
    Druhá třetina je bohatá na vyloučení, za katr tentokrát míří Jiří Šindelář (OPA), který se provinil hákováním.
     
    38:29
    Tomáš Semrád chtěl najít dlouhou přihrávkou rozjetého spoluhráče na levém křídle, jeho pas ale zastavil Bohumil Herman a vrátil puk zpět do pásma Havlíčkova Brodu.
     
    39:11
    Ne. Početní převaha nebude využita ani tentokrát. Nahození Tomáše Semráda od modré čáry bylo zablokováno a Jiří Šindelář už postává u dvířek trestné lavice, aby se za malý moment zapojil do hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu poznamenala série šesti trestů, kterou si oba celky rovným dílem rozdělili mezi sebe. Přesilové hry jsou oběma mužstvům dnes spíš na obtíž. Jediná branka tak padla při rovnovážném počtu sil, když se na konci nádherného sóla radoval Kryštof Kulhánek. Třetí dvacetiminutovka začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se začátkem třetí periody vyrovnává skóre! Daniel Slavík napřáhl na modré čáře. BOHUMIL HERMAN sice mezi kruhy zakopl, v pádu ho kotouč ovšem trefil, změnil směr a zapadl za záda Čeňka Nováka! Asistence: Daniel Slavík.
     
    41:10
    Po obdržené brance sice útočili Bruslaři, Opavu ale mohl do vedení poslat Petr Wolf! Tomu ale chvilku trvalo zpracování a Čeněk Novák se proti jeho střele z pravého kruhu stačil přesunout.
     
    42:21
    Opavu vyrovnávací branka viditelně nakopla. Opavští se tlačí dopředu a Čeněk Novák se musí mít na pozoru.
     
    43:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se vrací do vedení! Patrik Přidal svedl souboj o kotouč u hrazení a puk se následně dostal k VOJTĚCHU VEVERKOVI, který byl před brankářem úplně sám. Nabídnutého prostoru využil beze zbytku, když brankáře pokořil nekompromisní ranou po ledě. Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    44:24
    Petr Wolf se na levé straně natlačil za obránce, udělal si prostor pro střelu, ta byla ale dost nepřesná a minula vzdálenější tyč.
     
    45:15
    Opava přešla do útoku po pravém křídle a před brankovištěm se po nahrávce natahoval Lukáš Černý. Kotouč mířil ale daleko před něj, z šance tak nic nebylo.
     
    45:58
    David Kozlík zblízka neuspěl a Bruslaři se dostali zpátky za vlastní bránu. Následná rozehrávka jim ale nevyšla a píská se zakázané uvolnění.
     
    46:42
    David Michálek přebral kotouč po Vojtěchu Veverkovi a uviděl, že si mezi kruhy sjíždí Luboš Voříšek, ten byl ale pokrytý.
     
    47:23
    Bruslaři se stále drželi v útočném pásmu, pak ale musel Kryštof Kulhánek za modrou čáru. Puk mu utekl zpátky do útočného pásma a píská se ofsajd. Kdyby si havlíčkobrodský bek kotouče nevšímal, Opava by přešla do přečíslení.
     
    48:40
    David Kozlík byl vepředu úplně sám a Jan Milfait o něm dobře věděl, opavská defenziva ale tuto přihrávku zastavila.
     
    49:01
    Přípravné klání oživila potyčka, která se strhla před havlíčkobrodskou střídačkou. Do sebe se pustili Martin Kříž (HBR) s Danielem Spratkem (OPA), který se loni ucházel o místo v kádru Havlíčkova Brodu. Oba jsou potrestáni dvojitým menším trestem za hrubost.
     
    49:32
    Bruslaři se rozestavili v útočném pásmu, jako by hráli přesilovou hru. Přihrávka Tomáše Semráda byla ale zablokována a puk vypadl mimo hřiště.
     
    50:01
    Lukáš Peterka nabral rychlost na pravém křídle, za havlíčkobrodského beka ale neprošel. Jeho střela tak neměla potřebnou razanci a Čeněk Novák ji vyrazil.
     
    50:27
    Jiří Kopic byl v útočném pásmu podražen. Bruslaři ale zůstávají v držení kotouče, Čeněk Novák při signalizované výhodě spěchá na střídačku.
     
    51:02
    Tak Jiří Kopic nebyl podražen, nýbrž faulován vysokou holí. Viníkem tohoto zákroku byl Bohumil Herman (OPA).
     
    51:20
    Na přesilovou hru nastoupila čtvrtá formace Bruslařů, jen zraněného Lukáše Berana nahradil Vojtěch Veverka. Havlíčkův Brod se udržel v pásmu a po krátké kombinaci zakončil z pravé strany David Kozlík do brankářovy lapačky.
     
    51:54
    Filip Jánošík pozlobil havlíčkobrodskou obranu, když se ve vlastní oslabení protáhl mezi dvojicí beků a dokázal i zakončit, Čeněk Novák musel zasahovat betony.
     
    52:45
    Bruslaři se usadili v útočné třetině a od modré čáry vystřelil Tomáš Semrád. Jeho tvrdá rána nepříjemně trefila Jana Štindla do nechráněného místa, hra je okamžitě přerušena.
     
    53:39
    David Vala dlouho vyčkával za vlastní bránou, pak chtěl vyslat dopředu Vojtěcha Holendu, puk mu ale sklouzl z hole a hrát může Opava.
     
    54:21
    Bruslaři ujeli do přečíslení dvou na jednoho, akci ale zhatila špatná přihrávka. K puku se pak ještě probojoval Vojtěch Holenda, jenž zblízka tlačil bekhendem puk pod betony Matyáše Dani, tam ale místo nebylo.
     
    55:18
    Slezan otočil hru a vytvořil se tlak, který přiměl Bruslař po vybojování puku k vyhození přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    55:48
    Opava přebírá aktivitu. Petr Wolf měl prostor na pravé straně, jeho ránu vyrazil Čeněk Novák levým betonem.
     
    56:01
    Opava může vyrovnat v přesilové hře. Jiří Kopic (HBR) si při bránění pomohl krosčekem, za což je potrestán dvěma minutami.
     
    56:38
    Slezané se po buly udrželi v pásmu a snaží se střílet ze všech pozic, Čeněk Novák musel dvakrát zasahovat. Pak se Havlíčkovu Brodu podařilo osvobodit.
     
    57:20
    Po prvním vyhození Bruslařů se Opavští nemohou dostat do útočného pásma. Jejich pokusy o rozehrávku sbírá obrana Havlíčkova Brodu už ve středním pásmu.
     
    57:55
    Tomáš Chlubna ve vlastním oslabení ujížděl dopředu, hra se k nelibosti opavských fanoušků dlouho nepřerušila. V rohu útočného pásma totiž zůstal ležet Jakub Hendrych.
     
    58:08
    Bruslaři jsou kompletní, stále se však musí bránit. Petr Chalupa vystřelil od modré čáry, jeho ránu ještě tečoval Tomáš Rousek. Čeněk Novák vyrazil puk pravým betonem.
     
    58:26
    První útočná lajna Havlíčkova Brodu se řítila do útoku, na modré čáře ji ale zastavil ofsajd. Čas Opavy na vyrovnání se krátí.
     
    58:57
    Mužstvo z Vysočiny vyhrálo buly a nastěhovalo se do pásma soupeře. Po krátké kombinaci vystřelil z levé strany Patrik Přidal, Matyáš Daňa jeho pokus udržel ve výstroji.
     
    59:29
    Matyáš Daňa už vyjel dál z brankoviště, aby mohla Opava zkusit hru v power play, v tu chvíli ale získal kotouč Jan Milfait a vyvezl jej do pásma Slezanu.
     
    Konec zápasu.
     
    Opavě se skvěle vyvedl vstup do třetího dějství, když Bohumil Herman po teči vyrovnal skóre. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho, vedení Bruslařům vrátil Vojtěch Veverka. Zápas ještě okořenila bitka Martina Kříže s Danielem Spratkem, gól už ale žádný nepadl. Mužstvo z Vysočiny si tak připsalo těsnou výhru.
     
    Tím dnešní hrací den v Opavě končí. Pokračovat budeme zítra ve 14:30 zápasem Havlíčkova Brodu s Orlovou, pro tuto chvíli je to od nás ale vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:20:47)

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 28. Kulhánek (Veverka, Milfait), 44. Veverka (Třetina, Přidal) – 41. Herman (Slavík)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Kříž, Kopic, Pražák – Přidal, Třetina (C), Veverka – Michálek, Milfait, Beneš – Chlubna, Voříšek, Holenda – Kozlík, Ludvík, Beran
    HK Opava: Daňa (Wanecki) – Tichý, Slavík, Šindelář, Bijota, Chalupa, Vilinskij, Kažimír – Wolf, Černý, Herman – Zelenkov, Malina, Peterka – Spratek, Hendrych, Jánošík – Pělucha, Štindl, Rousek