Nantes – Monaco 1:3 (kon.) | Angers – Nîmes 3:4 (kon.) | Lille – Rennes 3:1 (kon.)
Montpellier – Dijon 1:2 (kon.) | Nice – Remeš 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Guingamp 2:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
3:1 (1:1)
Stade Rennes
cz Sobota 11.08.2018, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. V pátek odstartovala nový ročník francouzská Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Lille OSC a Stade Rennes FC.
     
    Lille OSC

    Domácí Lille OSC se v uplynulém ročníku umístilo na sedmnáctém místě a jeho hráči se tak vyhnuli baráži o udržení se v nejvyšší soutěži. Bylo to ale opravdu s hodně odřenýma ušima. Tuto pozici totiž uhájili s náskokem jednoho jediného bodu před Toulouse. V letošní sezóně by se rádi udrželi s daleko větším přehledem a pokusí se atakovat vyšší příčky, které by zaručily boj o fotbalovou Evropu. To je ale ještě hodně daleko.
     
    Stade Rennes FC

    To hosté ze Stade Rennes FC skončili mnohem lépe. Umístili se totiž na pátém místě a vybojovali si tak vstupenku do skupinové fáze Evropské ligy. Letos tak ve fotbalové Evropě chybět nebudou. A v dnešním duelu by rádi získali první tři body do tabulky. Nic lehkého je ale nečeká, i domácí Lille se pokusí o to samé. Čeká nás ale jistě zajímavý duel, který si nenechte rozhodně ujít a buďte u něho s námi.
     
    Vzájemná utkání

    V loňském ročníku Ligue 1 byli hráči Stade Rennes stoprocentní. Nejprve porazili Lille doma 1:0 a poté i v odvetném utkání na hřišti LOSC brali výhru, tentokráte 2:1. Domácí hráči tak mají svému soupeři určitě co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Ballo-Touré, Dabila, Soumaoro (C), Celik – Xeka, Bamba – Mothiba, Mendes, Pépé – Benzia.
    Náhradníci: Jakubech – Gabriel, Edgar Ié, Soumaré, Zekaj, El Ghazi, Ikoné.

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Gelin, Mexer, Ludovic Baal – Bourigeaud, André (C), Siliki, Sarr – Grenier – D. Sakho.
    Náhradníci: Gertmonas – Bensebaini, Da Silva, Gboho, Del Castillo, Poha, Maouassa.

    Rozhodčí: Delajod – Luzi, Boutry.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali hosté a už míří s míčem na polovinu Lille. Po pravé straně to zkusil Traoré, byl ale zastaven hráčem domácího celku.
     
    1
    Nicméně balon získali na své kopačky znovu a poté se už dostali před velké vápno, střelu na domácí branku však nevyslali.
     
    2
    Na druhé straně získal míč bez problémů český brankář ve službách Rennes Tomáš Koubek a odkopne ho tak od své branky.
     
    3
    Ludovic Baal na levé straně bojoval o míč, ten domácí hráči zakopli do zámezí a následuje tak autové vhazování pro Rennes.
     
    4
    Hráči Lille se opět dostali k balonu a hned ho vytahují na opačnou stranu. Projít přes zhuštěnou obranu Rennes se jim ovšem nepodařilo.
     
    5
    Dabila dlouho hledal spoluhráče na přihrávku, nakonec k němu zamířil jeden z hostů a prvně jmenovaný tak musel zahrát balon zpět do obrany. Domácí tak zakládají akci znovu.
     
    6
    Místo toho se pak zrodila slibná akce na hostující straně, Gelin uvolnil Traorého, druhý jmenovaný svůj pokus poslal mimo tři tyče.
     
    6
    Dlouhý nákop z kopačky Sakha skončil na obraně Lille a domácí hráči už míří do další útočné akce.
     
    7
    Tam se ale vystavili ofsajdové pasti, což postrannímu sudímu neuniklo. Ten zdvihl svůj praporek a u míče budou zase hosté z Rennes.
     
    8
    Hosté budou zahrávat autové vhazování na polovině Lille. Mají tak šanci z další akce ohrozit Maignanovu branku.
     
    8
    Nic z toho ale nebylo a Rennes ztrácí míč.
     
    9
    Nicméně znovu ho vybojovali zpět a jelikož domácí zakopli balon do zámezí, bude následovat další autové vhazování pro Rennes.
     
    9
    Sarr dostal centr na levou stranu v pokutovém území, napřáhl se svojí lapačkou. Ač měl spousty prostoru k zakončení, trefil pouze obránce domácího celku.
     
    10
    Na pozoru se musel mít Tomáš Koubek, domácí unikli před jeho branku, kde z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu Celik a Tomáš Koubek musel hasit nebezpečí vyboxováním míče na rohový kop.
     
    11
    Domácí více ožili a znovu se natlačili na polovinu hostů, kde vyšla další střela, ta ovšem byla hodně nepřesná.
     
    13
    Velká šance domácích. Celik uvolnil Dabilu a ten pálil v pokutovém území, ovšem Koubek nemusel zasahovat, pomohl mu spoluhráč dobrým obranným zákrokem.
     
    14
    Na obou stranách vznikly nyní nepřesnosti. U míče už jsou ale domácí hráči a ti už míří zpět před hostující branku.
     
    15
    Tomáš Koubek si připisuje veledůležitý zákrok. Z pravé strany kousek od něho střílel Pépé a český brankář dokázal pohotovým zákrokem střelu protihráče zastavit!
    15. Koubkův zákrok proti Pépému.
     
    17
    Na opačné straně pak šli do akce zase hosté, na levé straně se uvolnil ke střele Benjamin André, bylo to ale hodně nepřesné. Gólman Lille Maignan tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    18
    Domácí hráč Touré byl nyní napomenut za faul od hlavního sudího. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu.
     
    19
    Tomáš Koubek se opět vyznamenal a předvedl hned dva přesné zákroky za sebou. Domácí měli až moc prostoru, nebezpečí však český brankář dokázal opět uhasit!
    19. Koubek znovu v akci, tentokráte zabránil domácí akci dvěma rychlými přesnými zákroky.
     
    20
    Po sérii domácích střel se do útočné akce vydali znovu hosté, ale ti na polovině hřiště ztratili míč. Hráči Lille tak jdou do bleskového protiútoku.
     
    22
    Hosté po dobré souhře na polovině Lille vybojovali rohový kop, po němž ale branku domácích neohrozili.
     
    23
    Mothiba inkasoval nechtěný zákrok kopačkou do oblasti hlavy a bude potřeba jeho ošetření. Vypadá to ale, že bude v pořádku a je pouze otřesen.
     
    24
    Je to tak, Mothiba je na hrací ploše a už táhne akci domácího celku, jenž se tlačí zpět před branku Rennes.
     
    25
    Benzia srazil k zemi Sarra a hosté budou zahrávat volný přímý kop z dobré pozice.
     
    26
    Siliki se pak dostal ke střele a ohrozil domácí branku, nicméně nebezpečí zažehnala znovu pozorná domácí obrana. Lille po zisku míče jde do útoku.
     
    27
    Celik se dostával do akce, na pravé straně před velkým vápnem se už napřahoval ke střele, ovšem výborný zákrok v obraně předvedl proti němu Dabila, jenž tak podržel Rennes.
     
    28
    Sarr na opačné straně táhl akci po levé straně, ztratil ale rovnováhu v souboji o balon a útok hostů je tak velmi rychle u konce.
     
    29
    Autové vhazování provedou domácí, z vlastní poloviny tak mohou založit další útočnou akci a obrana v čele s Tomášem Koubkem budou muset zase dávat pozor.
     
    30
    Dlouhý nákop z kopačky Mendese byl lahůdkou pro Tomáše Koubka, který bez větších problémů ukryl balon ve své náruči.
     
    31
    Hosté se opět v útoku nedokázali prosadit a ani na domácí branku nevyslali žádnou nebezpečnou střelu. Domácí tak mohou opět uniknout.
     
    32
    Jonathan Bamba uvnitř pokutového území bojoval o míč, ten poté na poslední chvíli zakopl do bezpečí Jérémy Gelin. Bylo to za zadní čáru a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    33
    Po něm před brankou Rennes zahrozili, ale Koubek za pomoci obrany dokázal akci Lille zastavit.
     
    33
    Edson Mexer chtěl uvolnit nabíhajícího Sarra, ale jeho pas byl příliš rychlý. Prvně jmenovaný se tak na něj vůbec nedostal.
     
    34
    Nicméně hosté sebrali domácím balon a hned se vydali zase zpátky, Benjamin André však své zakončení nezvládl podle jeho představ.
     
    35
    Držení míče je zatím v jasné režii pro domácí Lille – 61% – 39%. Zatím to však gólově využít nedokázali. Hosté se snaží, ale jejich koncovka je zatím velmi slabá.
     
    36
    Z levé strany budou domácí zahrávat další volný přímý kop po faulu hostů na Bambu. Tohle může být dobrá příležitost pro Lille.
     
    38
    Domácí ho zahráli nakrátko a poté vznikla před Koubkovou brankou velká skrumáž, ve které se hosté ale nejlépe zorientovali a hned odkopli balon pryč od vlastní branky.
     
    39
    Další rohový kop zahrají hosté. Předtím ale ještě Celik se Sarrem vyslechli domluvu hlavního sudího po předchozím pošťuchování.
     
    40
    Z této standardní situace opět nezapršelo a do akce na druhé straně míří znovu hráči Lille.
     
    41
    Po střele Mothiby šel do akce znovu Tomáš Koubek, jenž vytasil další přesný zákrok. Nyní odkopne balon daleko od své branky a pošle spoluhráče do útoku.
     
    41
    Hosté už se zase nadechovali k útočné akci, sami se ale vyautovali a ztrácejí tak balon.
     
    42
    Pépé už si chystal míč na svou pravačku, poté se ale ukopl a také jeho šance zůstala bez gólového efektu.
     
    43
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou po celou dobu prvního poločasu aktivnějším týmem, skóre ale otevírají hosté. Po chybě v rozehrávce domácích se do akce hnali hráči Rennes a Siliki pak našel na levé straně volného CLÉMENTA GRENIERA, jenž z levé strany vymetl protější místo u protější tyče – 0:1. Asistence: James Lea Siliki.
    43. Clément GRENIER - 0:1
     
    45
    Lille právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci v závěru prvního poločasu. Během necelých dvou minut je vyrovnáno a začíná se zase znovu od začátku. LEBOGANG MOTHIBA se dostal na balon a ten tváří v tvář Koubkovi poslal dělovkou za jeho záda – 1:1. Asistence: Zeki Celik.
    45. Lebogang MOTHIBA - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Celou dobu byli lepším týmem domácí, kteří několikrát zahrozili před hostující brankou. Ovšem Koubek dokázal střely pokrýt. Ve třiačtyřicáté minutě ale udeřili hosté. Clément Grenier prostřelil Maignana a poslal svůj tým do vedení. Jenomže domácí bleskově srovnali, když se zblízka trefil Lebogang Mothiba. Čeká nás tak zajímavý druhý poločas, který začne přibližně ve 21:05.
     
    Střely na branku: 3 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí pokračují na začátku druhého poločasu dalším útokem, na pravé straně se uvolnil Pépé, ale nakonec se ke střele nedostal.
     
    47
    Hosté se pak hnali do rychlého protiútoku, Sarr byl ale také nepřesný.
     
    47
    Nyní ale byli v další obrovské šanci domácí a Tomáš Koubek hasil nebezpečí, když pohotově chytil střelu z pravé strany!
    47. Koubkův další přesný zákrok.
     
    48
    Benzia padl k zemi, zřejmě si přivodil svalové zranění a bude potřeba jeho ošetření.
     
    49
    Už je ale na nohou a zatím to vypadá, že bude moci pokračovat zpátky ve hře.
     
    50
    Hamari Traoré nabíhal na přihrávku od Andrého, prvně jmenovaný však jen orazítkoval záda obránce Soumaora.
     
    51
    Na hranici pokutového území byl čistě zastaven Ismaïla Sarr a poté se dožadoval u sudího minimálně volného přímého kopu. Sudí však byl opačného názoru, o faul se nejednalo.
     
    52
    André vystřelil na levé straně pokutového území, míč se jen prokutálel kolem domácího brankoviště. Nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl.
     
    54
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí nyní do puntíku rozebrali obranu hostů, Yassine Benzia přenechal míč nabíhajícímu NICOLASOVI PÉPÉMU a ten se dokázal před Koubkem prosadit, když míč umístil k jeho pravé tyči – 2:1. Lille tak otáčí průběh utkání na svou stranu. Asistence: Yassine Benzia.
    54. Nicolas PÉPÉ - 2:1
     
    56
    Ismaïla Sarr si nyní došel pro faul a hosté tak budou zahrávat další volný přímý kop. Je to ale z hodně velké dálky.
     
    57
    Ten hráči Rennes zahráli na krátko, poté se dostali na polovinu Lille, ale jejich akce končí jen sražením míče na rohový kop.
     
    58
    Ale ani z této standardní situace se hosté prosadit nedokázali. Ztrácejí míč a u něho tak jsou zase hráči Lille, jenž míří na opačnou stranu.
     
    59
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Diafra Sakho, přichází Romain Del Castillo.
     
    60
    Domácí nepouštějí hosty k ničemu a sami se nyní dokázali dostat k další střele. Xeka ale trefil pouze obránce hostů.
     
    61
    Hosté vybojovali autové vhazování a po něm se mohou dostat na polovinu Lille.
     
    62
    Mike Maignan nyní v pohodě sebral míč po střele Jérémyho Gelina a následně pak ho odkopl od své branky.
     
    63
    Del Castillo vyslal střelu, která proletěla až k brance Lille, na míč ale Mike Maignan v pohodě dosáhl a dostal ho do své moci.
     
    64
    Dva hráči se nyní nešťastně srazili a odnesl to Nicolas Pépé, který se s bolestivou grimasou chytá za kotník. Už míří za postranní čáru a bude ošetřen.
     
    65
    A už je zpět ve hře a zapojuje se do hry. Z levé strany mu nevyšla střela na hostující branku. K míči se tak dostali zase hráči Rennes a jdou do další útočné akce.
     
    66
    Xeka se uvolnil na levé straně, ovšem jeho zakončení zamířilo jen vysoko nad branku Rennes. Následuje tak odkop od ní, který provede Tomáš Koubek.
     
    67
    Po další nepřesné akci hostů jdou do rychlého protiútoku domácí hráči a je tu nebezpečí zase před brankou Tomáše Koubka.
     
    68
    Lille právě vstřelilo branku!
    No a obrana Rennes opět nechala pořádně otevřená vrata a domácí z toho těží. JONATHAN BAMBA si zasekl míč v pokutovém území a poté ho přízemní střelou dopravil k bližší tyči – 3:1. Lille tak má už velmi slušný náskok. Pro hosty to už bude hodně těžké ztrátu dohnat. Asistence: Nicolas Pépé.
    68. Jonathan BAMBA - 3:1
     
    70
    Dvacet minut do konce utkání a domácí si vypracovali už velmi slušný náskok. Hosté se určitě pokusí se zápasem něco udělat, ale vzhledem ke hře, kterou zatím předvádějí, je to spíše utopie.
     
    71
    Navíc domácí hráči hrají nadále velmi útočně a i nyní zahrozili před Koubkem. Pépému nevyšel krok, jinak by Tomáše Koubka asi pořádně ohrozil.
     
    72
    Hráči Lille zůstanou stále u míče, nyní vybojovali autové vhazování.
     
    73
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází James Lea Siliki, přichází Denis-Will Poha.
     
    74
    Del Castillo se pokusil o zakončení před Maignanem, ten si dokázal poradit a hned po zákroku odkopl míč daleko od své branky.
     
    75
    Hostům nejde vůbec nic, dělají opět chyby v obraně a Tomáš Koubek čelil dalšímu útoku Lille. Nutno podotknout, že jeho spoluhráči mu situaci pořádně komplikují.
     
    76
    Pépé vyslal z pravé strany nadýchaný centr do pokutového území, tam ho ale do bezpečí odvrátila obrana Rennes. Hosté tak po delší době míří do útočné akce.
     
    77
    Nicolas Pépé je stále hodně aktivní, před malou chvílí si rovnal balon v pokutovém území, uvolnil však nabíhajícího Mothibu, ten ale svou střelu poslal jen vysoko nad hostující bránu.
     
    78
    Hostům začíná velmi rychle ubíhat čas. Domácí kontrolují hru, velmi dobře brání a sami se ještě dostávají do nebezpečných akcí. Zatím to tedy vypadá, že k prvním třem bodům tak mají nejblíže právě fotbalisté Lille.
     
    79
    Adama Soumaoro jistil unikajícího Traorého, který se hnal před domácí branku. To se mu povedlo, míč mu sebral a poslal ho hned do bezpečí.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí hráči jsou u míče a snaží se zase o kombinaci před brankou Tomáše Koubka.
     
    81
    A Koubek se musel znovu ohánět ve svém brankovišti, střela Pépého nakonec šla mimo tři tyče. Tomáš Koubek ale už poněkolikáté zvyšuje hlas na své spoluhráče a není se vůbec co divit.
     
    81
    Navíc hosté faulovali a Lille bude zahrávat další nebezpečný volný přímý kop.
     
    82
    Ten zahrál Yassine Benzia a svou střelou orazítkoval pravou tyč z pohledu Tomáše Koubka! Další obrovská domácí šance. Hosty tak tyčka zachránila od úplné pohromy.
    82. Benzia orazítkoval tyč hostující branky.
     
    82
    Bamba nechal míč Pépému a druhý jmenovaný ještě celou akci vyšperkoval na nabíhajícího Benziu, ten míč posílá jen do obrany hostujícího celku.
     
    83
    A další pokus domácích, v němž byl Mothiba. Ten prověřil jen pozornost hostující obrany, která tentokráte uspěla.
     
    84
    Sarr s Traorém si vyměnili míč, ovšem poté se sami hosté vytlačili na vlastní polovinu a akci tak musejí zakládat zase od začátku. Domácím to rozhodně nevadí.
     
    85
    Mike Maignan sebral bez problémů míč do rukavic po propagační střele Traorého a hned na to balon odkopl daleko od svého zařízení.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Zeki Celik, přichází Edgar Ié.
     
    87
    Domácí fotbalisté se už zaměřují spíše na obranu svého nadějného výsledku a hostům se jen těžko prochází před jejich branku.
     
    88
    Dabila to přehnal s tvrdostí a zezadu podkopl Sarra. Dostává za to žlutou kartu a hosté budou zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    89
    Benjamin Bourigeaud to zkusil sám a míč poslal jen do náruče Mikeho Maignana. Ten má k dispozici další odkop od své branky.
     
    90
    Mothiba se hnal do zakončení v pokutovém území, kde se dopustil útočného faulu a hosté tak budou pro následující chvíle u balonu.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Nanitamo Jonathan Ikoné.
     
    90+2
    Del Castillo centroval míč do pokutového území, který obrana Lille odvrátila až na polovinu hřiště. Hosté tak musí další akci zakládat znovu.
     
    90+2
    Ještě je tu rohový kop, který odehrají hosté a mají tak jednu z posledních šancí dostat se ještě na dostřel domácímu týmu.
     
    90+3
    Po něm se nic nestalo, ovšem domácí znovu zakopli míč za zadní čáru a hosté si tak rohový kop zopakovali znovu. Opět ale bez efektu a následuje jen odkop od domácí branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Arton Zekaj.
     
    90+4
    Ještě jsou domácí u míče a jdou do úplně poslední akce zápasu. Bamba střelou z levé strany poslal míč jen do obrany hostů a je tu už opravdu konec.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí byli po celou dobu lepším týmem a ve druhém poločase se brzy dostali do vedení, když se trefil Nicolas Pépé. Hráči Lille si chvílemi s hosty dělali co chtěli, předváděli parádní útočnou podívanou a v osmašedesáté minutě to korunovali třetí brankou, kterou vsítil Jonathan Bamba. Hosté už nedokázali na danou situaci zareagovat a v utkání tak nezískali ani bod. Zatímco hráči Lille mají po prvním duelu nové sezóny hned plný počet bodů.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:52:41)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 45. Mothiba (Celik), 54. Pépé (Benzia), 68. Bamba (Pépé) – 43. Grenier (Siliki)

    Karty:   88. Dabila (LIL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    Lille OSC: Maignan – Ballo-Touré, Dabila, Soumaoro (C), Celik (86. Edgar Ié) – Xeka, Bamba – Mothiba (90+3. Zekaj), Mendes, Pépé – Benzia (90+1. Ikoné).
    Náhradníci: Jakubech – Gabriel, Edgar Ié, Soumaré, Zekaj, El Ghazi, Ikoné.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Gelin, Mexer, Ludovic Baal – Bourigeaud, André (C), Siliki (73. Poha), Sarr – Grenier – D. Sakho (59. Del Castillo).
    Náhradníci: Gertmonas – Bensebaini, Da Silva, Gboho, Del Castillo, Poha, Maouassa.

    Rozhodca: Delajod – Luzi, Boutry

    Diváci: 25 708