Čína – Nemecko 0:2 (kon.) | Haiti – Nigéria 0:1 (kon.) | Španielsko – Japonsko 1:0 (kon.)
USA – Paraguaj 6:0 (kon.)
koniec
USA
6:0 (3:0)
Paraguaj
cz Štvrtok 09.08.2018, 19:30 • Stade Guy-Piriou, Concarneau • MS U20 ženy • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký čtvrteční podvečer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes pokračuje dalšími zápasy ve skupinách Mistrovství světa žen do dvaceti let a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy USA a Paraguaye.
     
    USA

    Američanky zatím ve skupině C sehrály jedno utkání, ve kterém padly těsně 0:1 s Japonskem. Jsou tak zatím třetí bez zisku jediného bodu. Rozhodně by dnes měly vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na postup do vyřazovacích bojů. S Japonkami to bylo dlouho vyrovnané, ale v šestasedmdesáté minutě se trefily Japonky a dostaly se do vedení, které uhájily až do konce zápasu. Hráčky USA už určitě daly zapomenout na první neúspěch na právě probíhajícím šampionátu a na dnešní utkání se tak dobře připravily, aby byly úspěšné. Uvidíme, jak se jim dnes povede.
     
    Paraguay

    Také fotbalistky Paraguaye jsou dosud bez bodů. Ve svém prvním vystoupení nestačily na Španělky. Ty v průběhu druhého poločasu vedly 2:0, ovšem Paraguayky se dokázaly prosadit a snížily na rozdíl jediného gólu. Jejich soupeřky ale kontrolovaly hru a dalšími dvěma přesnými zásahy pohřbily poslední naděje Paraguayek na úspěch v tomto duelu. Nakonec tedy braly výhru 4:1. Dnes tak půjde o souboj dvou týmů, které si nepřipsaly ani bod.
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných utkání, tak oba celky se spolu neutkaly. Bude to tak pro ně jedna velká premiéra a uvidíme, kdo z ní vzejde lépe nebo zda zápas skončí dělbou bodů.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Ivoryová – Sanchezová, McKeownová, Girmaová, Smithová, Demelová, Villacortaová, Pickettová, Hiattová (C), Howellová, Gilroyová
    Náhradníci: McGlynnová, Andersonová – Morseová, Hockingová, Spaanstraová, Pintová, Rodriguezová, Torresová, Kimová, Foxová

    Paraguay: Ortizová – Veccaová, Alonsová, Fretesová, Minová, Godoyová (C), Sandovalová, Martinezová J., Villasantiová, Sanchezová J., Bogarinová
    Náhradníci: Salasová, Francová – Ojedaová, Gonzalezová, Chamorrová, Avilaová, Martinezová G., Bareirová, Aguileraová, Sosaová

    Rozhodčí: Qin – Cui, Fang (všichni Čína).
     
    Dozněly hymny obou zemí a za malý okamžik tak bude moci utkání začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postaraly fotbalistky Paraguaye a už se pokouší s míčem na svých kopačkách projí na polovinu USA.
     
    1
    Jenže v hlavičkovém souboji se uprostřed hrací plochy nešťastně zranila Fabiola Sandovalová a bude potřeba ošetření. Nyní je už za postranní čárou.
     
    2
    A Sandovalová je už na hrací ploše a poté se sama dostala ke střele, která skončila jen těsně vedle branky Spojených států amerických.
     
    3
    Paraguayské hráčky stále drží míč na svých kopačkách a znovu operují před americkou brankou.
     
    3
    Tentokráte se ke střele nedostaly a následuje tak jen odkop od americké branky, který provede Laurel Ivoryová.
     
    4
    Ovšem její spoluhráčky se dále než k půlící čáře nedostaly a znovu tak budou čelit útoku hráček paraguayského týmu.
     
    5
    Ty vybojovaly autové vhazování a zůstanou tak na americké polovině. Tam už si poté míč rovnala Sandovalová, která ho ovšem poslal jen vysoko nad branku Ivoryové.
     
    5
    Savannah Demelová se otočila v pokutovém území a naslepo vystřelila. Trefila však pouze obránkyni Paraguaye, která byla na svém místě připravena.
     
    7
    Následně pak se zrodila akce také na druhé straně, ale také to bylo bez gólového efektu. Míč si tak přebírají Američanky a míří zpět před paraguayskou branku.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Howellová (USA).
     
    9
    Paraguayky zahrávaly volný přímý kop a po něm svou střelu poslaly jen vedle americké branky. Následuje tak další odkop Ivoryové.
     
    10
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal, oba celky hrají spíše opatrně, nikdo nechce udělat chybu.
     
    11
    Z levé strany vyslala střelu Girmanová, ale bylo to znovu jen vedle tyče paraguayské branky. Nyní jsou tak u míče zase právě Paraguayky.
     
    12
    Po dalším volném přímém kopu letěl míč z kopačky americké hráčky na branku Paraguaye, ovšem Ortizová si dokázala vyskočit a lapila balon do rukavic.
     
    13
    Američanky vybojovaly rohový kop, který zahrála Sanchezová, ale žádná z jejích spoluhráček nedokázala v pokutovém území naskočit na centrovaný míč.
     
    15
    Američanky právě vstřelily branku!
    Američanky se ujímají vedení. Krásnou individuální akci předvedla SOPHIA SMITHOVÁ, která prošla takřka z půlky hřiště až na levou stranu pokutového území, kde střelou z úhlu dokázala překvapit Ortizovou – 1:0.
    15. Sophia SMITHOVÁ - 1:0
     
    16
    Najednou hra nabrala na tempu a okamžitě po inkasovaném gólu střílela Sandovalová, která poslala balon jen těsně vedle Ivoryové branky.
     
    18
    Tara McKeownová se dobře postavila na pravé straně malého vápna, tam poté dostala i přihrávku. Jenže svou střelu příliš zbrkle uspěchala a poslala míč jen nad břevno paraguayské branky.
     
    19
    Centr Ashley Sanchezové chtěla hlavou sklepnout mezi tři tyče nabíhající Sophia Smithová, ovšem dobrý obranný zákrok proti ní předvedla jedna z Paraguayek.
     
    21
    Na druhé straně pak střílela Godoyová, ale také Američanky dokázaly tuto akci zastavit.
     
    22
    Isabel Ortizová chytila vleže do rukavic střelu Smithové, která je hodně aktivní. Druhá jmenovaná však druhý přesný zásah nepřidala.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Girmaová (USA).
     
    24
    Volný přímý kop Paraguayky nedokázaly přetavit ve vyrovnávací branku a hned se zrodila akce také na druhé straně. Američanky byly ve své střele málo důrazné.
     
    25
    Dvě hráčky se nyní nechtěně srazily a odnesla to jedna z Paraguyaek, která musela být odnesena na nosítkách. Uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    27
    A následně došlo k faulu na straně Paraguaye a Američanky budou zahrávat volný přímý kop.
     
    28
    Ten zahrály nakrátko, po náznaku akce pak vybojovaly další standardní situaci v podobě rohového kopu, z této akce se ale střela nezrodila.
     
    30
    Ve třicáté minutě utkání je stále stav 1:0 pro Američanky, které své těsné vedení zatím úspěšně brání. A také jsou i u míče, takže pokračují směrem k paraguayské brance.
     
    31
    Tak nakonec Godoyová nemůže kvůli zranění pokračovat ve hře a paraguayská lavička musela sáhnout k nucenému střídání. Godoyovou tedy nahrazuje Gonzalezová.
     
    32
    Američanky se nyní radovaly z branky, ale bylo to předčasné. Vystavily se totiž ofsajdové pasti a to postranní sudí neuniklo.
     
    33
    Agilní Ashley Sanchezová poslala míč na nabíhající Savannah Demelovou, která se napřahovala ke střele. Stopku ji však vystavila obránkyně Paraguaye.
     
    35
    Natalia Villasantiová se dostala ke střele z hranice velkého vápna a její rána byla sražena mimo tři tyče Ivoryovou, která vyboxovala balon do bezpečí.
     
    36
    Sophia Smithová vyslala z pravé strany přízemní centr, který mohla pouze sklepnout do protipohybu brankářky Ortizové její spoluhráčka, ovšem na poslední chvíli balon minula.
     
    38
    Gilroyová převzala přihrávku od Smithové a ve velké šanci, kde před ní byl kousek odkryté branky Paraguaye, poslala míč jen vedle pravé tyče z pohledu Ortizové.
    38. Gilroyová střílela jen vedle branky.
     
    39
    Američanky právě vstřelily branku!
    A je to o dvě branky. Sophia Smithová pálila na branku Paraguaye, její střelu vyrazila Ortizová pouze před sebe a na dorážku SAVANNAH DEMELOVÉ už byla krátká – 2:0. Míč skončil za jejími zády dnes už podruhé.
    39. Savannah DEMELOVÁ - 2:0
     
    40
    Američanky si tak vypracovaly v závěru prvního poločasu slibný náskok. Ten se pokusí za každou cenu udržet i do konce této části hry.
     
    42
    Ashley Sanchezová dostala další dobrou přihrávku od Smithové a její střela z pravé strany skončila jen vedle levé tyče.
     
    44
    První půle se už jenom dohrává. Američanky se příliš nikam neženou, snaží se svůj slibný náskok držet. Jejich soupeřky se zatím nedostaly ke střele.
     
    44
    Američanky právě vstřelily branku!
    Tak nakonec se ještě Američanky dokázaly prosadit potřetí a nyní už mají opravdu luxusní náskok. SAVANNAH DEMELOVÁ sklepla mezi tři tyče přízemní pas od Smithové a Ortizová tak byla bez šance – 3:0.
    44. Savannah DEMELOVÁ - 3:0
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    45+2
    Ashley Sanchezová střílela na branku Paraguaye a Isabel Ortizová předvedla další přesný zákrok a podržela svůj tým. Hráčky USA jsou nyní hodně aktivní a hrozí častěji před její brankou.
     
    45+3
    Na druhé straně se pokusila o střelu Sandovalová, její pokus ale zamířil mimo tři tyče.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Dlouho se nic nedělo, až v patnácté minutě poslala Američanky do vedení krásnou akcí Sophia Smithová. A v závěru poločasu se dvakrát dokázala prosadit Savannah Demelová a její tým tak má před druhým poločasem parádní náskok. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:35.
     
    Střely na branku: 6 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Američanky právě vstřelily branku!
    Tak to je vstup do druhého poločasu jako hrom. Američanky zvyšují už na čtyřbrankový náskok a s Paraguaykami to tak nevypadá vůbec dobře. ASHLEY SANCHEZOVÁ se ocitla v těsné blízkosti Ortizové a svou střelou, kterou umístila k protější tyči, jí nedala vůbec žádnou šanci – 4:0.
    46. Ashley SANCHEZOVÁ - 4:0
     
    48
    Američanky se dopustily faulu a volný přímý kop měly Paraguayky. Ovšem branku USA příliš neohrozily.
     
    49
    Ashley Sanchezová se dostávala do úniku po levé straně, ale byl jí odmáván ofsajd.
     
    50
    Dvě na brankářku uháněly dvě Američanky, první z nich chtěla centrovat na levou stranu, kde byla úplně volná její spoluhráčka, jenže Ortizová měla dobrý postřeh a sebrala míč přímo z kopačky soupeřky.
     
    50
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Minová, přichází Aguileraová.
     
    51
    Další závar před paraguayskou brankou, nyní pálila Smithová, ale její rána skončila pouze na obraně paraguayského celku.
     
    53
    Další únik Američanek hasila obrana Paraguaye a zakopla míč za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro USA.
     
    53
    Před brankou Ortizové pak bylo příliš rušno, nicméně žádná ze střel za její záda tentokráte nepronikla.
     
    54
    Z velké dálky střílela Tara McKeownová, míč proletěl i přes obranu soupeřek a dostal se až před branku Ortizové, která vleže dokázala balon pokrýt.
     
    55
    Další nepřesnost v rozehrávce hráček Paraguaye a ty tak před americkou brankou nepředvedly vůbec nic. USA tak otáčí hru zase na opačnou stranu.
     
    57
    Tam chvíli operovaly před bránou Ortizové, ale střela Smithové zamířila jen mimo tři tyče.
     
    58
    Paraguayky znovu zastavily průnikovou přihrávku Američanek a ty se tak nedostaly na jejich polovinu. Následně si pak převzaly míč a míří před branku Ivoryové.
     
    59
    Vybojovaly rohový kop, po kterém se dostal míč do pokutového území, ale následná střela jedné z hráček Paraguaye skončila jen vysoko nad americkou brankou.
     
    60
    Tara McKeownová na druhé straně střílela po zemi, ale ani její pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    61
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Gilroyová, přichází Pintová.
     
    61
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Ashley Sanchezová, přichází Kimová.
     
    62
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Jessica Sanchezová, přichází Chamorrová.
     
    63
    Američanky právě vstřelily branku!
    Američanky znovu navyšují svůj náskok, který je v tuto chvíli pětibrankový. SOPHIA SMITHOVÁ si naběhla před velké vápno, proti ní vyběhla Ortizová, aby snížila střelecký úhel, ovšem první jmenovaná ji dokázala prostřelit a míč tak doputoval za její záda – 5:0.
    63. Sophia SMITHOVÁ - 5:0
     
    65
    Agilní Smithová útočila na hattrick, její pokus však skončil jen vedle tyče paraguayské branky.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Aguileraová (Paraguay).
     
    67
    Ortizová byla pod další palbou střel a dokázala vše ustát. Nyní odkopla míč od své branky a do útoku tak posílá své spoluhráčky.
     
    68
    Američanky jsou neustále při chuti a opět se snažily ohrozit branku Paraguaye. Tentokráte si však obrana dokázala poradit a nedopustila další branku ve vlastní síti.
     
    69
    Sophia Smithová byla opět blízko hattricku, její střelu zblízka však zastavila Ortizová, která tak mezi třemi tyčemi vykouzlila další pohledný zákrok.
     
    71
    Nyní se také do akce dostaly hráčky Paraguaye, před velkým vápnem střílela Aguileraová, jenže čestného úspěchu nedosáhla.
     
    73
    A další střela Američanek, která letěla k brankové čáře, kde ji ovšem stihla vykopnout obránkyně Paraguaye.
     
    73
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Smithová, přichází Hockingová.
     
    74
    Smithová byla vystřídána a na hattrick tak už nedosáhne. Nemusí ji to ale mrzet, její tým má bezpečný náskok a při odchodu na lavičku sklidila velký aplaus.
     
    76
    Dlouhý nákop z půlky hřiště zachytila Fretesová a nepustila tak Američanky do další akce.
     
    77
    Po pěkné kombinaci uvnitř pokutového území střílela Howellová, míč se však odrazil od kopačky obránkyně Paraguaye a skončil mimo ohrožení Ortizové.
     
    78
    Američanky právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla pro hráčky USA opravdová lahůdka. SAVANNAH DEMELOVÁ dostala do pokutového území přízemní pas a před ní pak už zívala jen odkrytá branka. Neměla tak složitou úlohu a nekompromisně rozvlnila síť – 6:0. Zároveň tak zkompletovala svůj hattrick.
    78. Savannah DEMELOVÁ - 6:0
     
    80
    Další akce Američanek a do zákroku musela jít opět Ortizová, tentokráte uspěla.
     
    82
    Paraguayky by se už nejraději viděly v kabině. Po inkasovaném "kanáru" jim příliš do zpěvu není. Nyní chtěly docílit alespoň čestného úspěchu, jejich střela ale byla nepřesná.
     
    84
    Zápas se už v podstatě jenom dohrává. Američanky o svůj šestigólový náskok nepřijdou, Paraguayka naopak vědí, že se zápasem jen těžko něco ještě udělají.
     
    86
    Dlouhý nákop před americkou branku skončil u brankářky Ivoryové, která balon odkopne daleko od svého zařízení.
     
    86
    Ani z této velké šance Paraguayek není čestný úspěch. Jessica Martinezová zahrála volný přímý kop a jen díky včasnému zákroku Ivoryové, která konečky prstů vyškrábla míč nad břevno, není gól. Ivoryová tak uhájila své čisté konto.
    86. Jessica Martinezová nebyla daleko od čestného gólu.
     
    88
    Paraguayky i nyní zahrozily před americkou brankou, ale střela Martinezové skončila mimo tři tyče.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Savannah Demelová se snažila vysunout skrz obranu soupeřek, ovšem sama věděla, že se vystavila ofsajdové pasti a to postranní sudí neuniklo.
     
    90+2
    A ani tentokráte to nevyšlo, Demelová znovu byla příliš rychlá a následně pak o balon i přišla.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Američanky doslova deklasovaly Paraguayky poměrem 6:0, připisují si první výhru na šampionátu a posouvají se na zatím druhé místo. O tom, zda postoupí ze skupiny, rozhodně až poslední kolo ve skupině. Tohle ale byla důležitá výhra a česká trenérka Klimková, jenž působí u amerického týmu, tak může být jenom spokojená. Hattrickem se blýskla Savannah Demelová, dva góly zaznamenala Sophia Smithová a jednou se mezi tři tyče trefila Ashley Sanchezová.
     
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:9.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:27:21)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 15. Smithová, 39. Demelová, 44. Demelová, 46. Sanchezová, 63. Smithová, 78. Demelová

    Karty:   8. Howellová (USA), 23. Girmaová (USA) – 65. Aguileraová (PAR)


    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:9.
    USA: Ivoryová – Sanchezová (61. Kimová), McKeownová, Girmaová, Smithová (73. Hockingová), Demelová, Villacortaová, Pickettová, Hiattová (C), Howellová, Gilroyová (61. Pintová)
    Náhradníci: McGlynnová, Andersonová – Morseová, Hockingová, Spaanstraová, Pintová, Rodriguezová, Torresová, Kimová, Foxová

    Paraguaj: Ortizová – Veccaová, Alonsová, Fretesová, Minová (50. Aguileraová), Godoyová (C) (31. Gonzalezová), Sandovalová, Martinezová J., Villasantiová, Sanchezová J. (62. Chamorrová), Bogarinová
    Náhradníci: Salasová, Francová – Ojedaová, Gonzalezová, Chamorrová, Avilaová, Martinezová G., Bareirová, Aguileraová, Sosaová

    Rozhodca: Qin – Cui, Fang (všichni Čína)

    Diváci: 2 117