Ufa – Niederkorn 2:1 (kon.) | Jūrmala – FK Sūduva 0:1 (kon.) | Alaškert – Kluž 0:2 (kon.)
H. Haifa – Bergamo 1:4 (kon.) | Lipsko – Universitatea Craiova 3:1 (kon.) | Kutaisi – Kukësi 5:2 (kon.)
Be'er Sheva – APOEL 2:2 (kon.) | Tiraspol – Valur 1:0 (kon.) | Razgrad – Zrinjski Mostar 1:0 (kon.)
Limassol – Dinamo Brest 4:0 (kon.) | Trenčín – Feyenoord sk 4:0 (kon.) | Mariupol – Bordeaux 1:3 (kon.)
Sigma Olomouc – Almaty 2:0 (kon.) | Sturm Graz – Larnaca 0:2 (kon.) | Minsk – Zenit 4:0 (kon.)
Jagiellonia – Gent 0:1 (kon.) | CSKA Sofia – Kodaň 1:2 (kon.) | Nordsjælland – Partizan 1:2 (kon.)
Ljubljana – Helsinki 3:0 (kon.) | Besiktas – Linz 1:0 (kon.) | Olympiakos – Luzern 4:0 (kon.)
Arnhem – Bazilej 0:1 (kon.) | Genk – Lech Poznań 2:0 (kon.) | Başakşehir – Burnley 0:0 (kon.)
Zorja Luhansk – Braga 1:1 (kon.) | New Saints – Midtjylland 0:2 (kon.) | Cork City – Rosenborg 0:2 (kon.)
Spartak Subotica – Brøndby 0:2 (kon.) | Rangers – Maribor 3:1 (kon.) | Hajduk Split – FCSB 0:0 (kon.)
Hibernian – Molde 0:0 (kon.) | Sarpsborg – Rijeka 1:1 (kon.) | Légia Varšava – Dudelange 1:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Rapid Viedeň sk 2:1 (kon.) | Sevilla – Žalgiris Vilnius 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
3:1 (1:0)
CS Universitatea Craiova
cz Štvrtok 09.08.2018, 18:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu třetí předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi RB Lipsko a Universitatea Craiova.
     
    RB Lipsko

    Fotbalisté Lipska se v uplynulé sezóně umístili na šesté pozici své domácí soutěže, která jim zaručila právě kvalifikace Evropské ligy. Německý celek dokonce mohl sahat po skupinové fázi Ligy mistrů, avšak manko na třetí Hoffenheim nakonec bylo pouze dvoubodové. Lipsko se tradičně opíralo o velice produktivní útok, který patřil k těm nejlepším v soutěži. Na druhé straně na tom nebyla ideálně defenzíva, která byla pro změnu jednou z nejhorších v Bundeslize. Lipsko se do skupinové fáze Evropské ligy probíjí od druhého předkola, ve kterém narazilo na švédský Hacken, který nakonec věhlasnějšímu soupeři podlehl 4:0, následná odveta poté přinesla remízu 1:1.
     
    Universitatea Craiova

    Rumunská Craiova se v minulém ročníku prezentovala velice povedenými výkony. Základní část domácí soutěže přinesla třetí pozici, následná skupina o titul byla pouhá formalita, neboť Craiova skutečně zůstala na třetím místě. Rumunský celek měl třetí nejlepší ofenzívu soutěže, velký podíl na tom měl Brazilec Gustavo, jenž v lize vsítil jedenáct branek. Craiova se v minulé sezóně rovněž v Evropě dostala do třetího předkola, ve kterém nestačila na milánský AC. Hostující tým dnešního utkání už poznal začátek letošní ligové fáze, po třech odehraných zápasech má na kontě pouhé dva body.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Mvogo – Klostermann, Konaté, Orban (C), Pintos – Kampl, Ilsanker, Demme, Bruma – Augustin, Cunha
    Náhradníci: Muller – Forsberg, Mukiele, Poulsen, Sabitzer, Stierlin, Werner

    Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelić, Ferreira, Briceag – Martić, Mateiu, Cicaldau – Mitrita (C), Bancu, Mihaila
    Náhradníci: Popescu – Popa, Markovici, Gardos, Fedele, Burlacu, Baicu

    Rozhodčí: Gil – Sapela, Borkowski (všichni Polsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostalo také Lipsko, které okamžitě začalo kombinovat v oblasti středového kruhu. Míč má na kopačce Demme.
     
    4
    Posléze to německý celek zkusil přes pravé křídlo, kde si ale Kampl nevěřil na individuální průnik kolem obránce Briceaga.
     
    5
    I posléze se ke kulatému nesmyslu dostal záložník Demme, který zkoušel kolmicí najít Ilsankera. Míč ale skončil za brankovou čárou.
     
    6
    Donkor se daleko s míčem nedostal, na druhé straně si útočným faulem pomohl Cunha, který v souboji s Donkorem použil ruce.
     
    7
    Craiova se na malý moment zdržela v blízkosti pokutového území, Bancu ale narazil do Konatého. Lipsko se řítí na druhou stranu.
     
    8
    Obrovská šance domácích! Nejdříve z úhlu napálil rukavice Bruma, posléze před odkrytou bránou trestuhodně selhal Augustin.
    8. Velká šance domácích.
     
    9
    A znovu! Tentokráte se do velké šance dostával Bruma, který sice nepřekonal brankáře, i tak se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    10
    Orban nejprve naznačil dalekonosný pas, posléze se ale raději rozhodl spolupracovat s vedle stojícím Konatém. Craiova se pokouší napadat.
     
    11
    Velice nebezpečnou nabídku cpal před branku Kampl. Jeho centr nebyl vůbec špatný, odskok míče ale Augustina hodně zaskočil.
     
    12
    Na hrací ploše zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Naloženo dostal také rychlonohý Kampl, který evidentně schytal úder do hlavy.
     
    13
    Stále se nehraje. Tentokráte na zemi zůstal ležet hostující Mateiu, který si vyžádal péči lékařského personálu. Vypadá to na méně závažnější problém.
     
    14
    Až nyní se míč dostal zpět do hry, rumunský celek dokázal vybojovat autové vhazování. Toho se ujme pravý bek Donkor.
     
    15
    Cicaldau se snažil obejít Ilsankera, což mu ale nevyšlo. Naopak s obranným zákrokem přispěchal Kelić, který to zvládl bez žluté karty.
     
    16
    Mitrita se pokoušel zaskočit dezorientovaného Pintose, který ale hravě zkontroloval dopad míče za postranní čáru.
     
    17
    Naopak se do velice pohotového zakončení dostal Bruma, kterému ale rána z úhlu nesedla. Pigliacelli nemusel vůbec zasahovat.
     
    18
    Augustin si naložil pořádné sousto, avšak nakonec vybojoval standardní situaci. Nedovolený zákrok totiž vytasil Mateiu.
     
    19
    K oné rozehrávce se postavil Kampl, který to zkoušel přímo na branku. Technický obstřel minul levý roh zhruba o metr.
     
    20
    Lipsko zahrávalo další standardní situaci. Opět jsme se dočkali zakončení, hlavičkující Orban ale zamířil hodně vedle brány.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, první branku jsme se stále nedočkali. I tak platí, že Lipsko má výraznou územní převahu.
     
    22
    Aktivní napadání Briceaga donutilo Klostermanna ke zpětné přihrávce na Mvoga. Domácí brankář poslal míč k levé autové čáře.
     
    23
    Augustin nejprve naznačil střelu, následně se pokoušel nezištnou kolmicí vysunout Cunhu, s čímž ale počítal pozorný Ferreira.
     
    24
    Německý celek obstaral další rohový kop, tentokráte z levé strany. Kamplova exekuce měla ideální výšku, nakonec ale zakročil Mihaila.
     
    25
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Až nyní jsme se dočkali úvodní branky dnešního utkání! Další z řady rohových kopů tentokráte zamířil na hlavu IBRAHIMY KONATÉHO, jehož nikterak důrazná hlavička se otřela o břevno, aby posléze skončila v síti.
    25. KONATÉ - 1:0
     
    26
    Střídání v týmu Universitatea Craiova: ze hřiště odchází Valentin Mihaila, přichází Raoul Petre Baicu.
     
    26
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut. Nutno podotknou, že Lipsko vede zcela zaslouženě.
     
    27
    Rozdíl ve skóre mohl být daleko větší. Tentokráte se za obranou ocitl Kampl, jehož střílená přihrávka ale nenašla Brumu.
     
    28
    Kampl je v úvodu utkání hodně vidět, nyní rozehrával další rohový kop. Tento slovinský záložník si pro změnu vybral rukavice brankáře.
     
    29
    Klostermannova přihrávka na Augustina byla příliš čitelná, hravě jí tak přečetl Briceag, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Willi Orban (RB Lipsko).
     
    34
    Obrázek hry se nikterak nemění. Lipsko sice nechává hrát svého protivníka, Craiova se ale nemůže dostat na dostřel Mvogovi.
     
    35
    Navíc Martićovi uskočil míč tak daleko od kopačky, že nakonec zasáhl nohu soupeře. Volný kop pro favorita celého dvojzápasu.
     
    36
    Demme si pro spolupráci vybral Pintose, který měl kolem sebe smečku protihráčů. Proto zvolil zpětnou přihrávku pod sebe na Ilsankera.
     
    37
    Orbanovi se podařilo milimetrovým pasem najít Cunhu, který si balón zpracoval zády k brance a posléze ho poslal vedle stojícímu Augustinovi.
     
    38
    Universitatea Craiova je stále směrem dopředu naprosto bezradná. Mitrita se sice řítil za kolmicí, v souboji ho ale čistě odstavil Orban.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Po delší době přišel faul od domácích, provinil se Cunha, který při snaze zachytit míč fauloval Keliće. Hosté okamžitě rozehráli.
     
    41
    Mohlo být zle! Domácí obrana totiž zaspala a sám na bránu se mohl řítit Mitrita. Včas ale vyběhl Mvogo, který stačil zažehnat rodící se nebezpečí.
     
    42
    Pigliacelli se pokoušel svým nákopem najít Mitritu, kterého ale ve vzduchu dokázal předskočit Orban, jenž navíc založil protiakci.
     
    43
    Bancu tak moc chtěl získat kulatý nesmysl, místo něj ale trefil pouze stojnou nohu Kampla. Lipsko s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    45
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Lipsko se ještě snaží vstřelit druhou branku, stále ale naráží na pozornou obranu soupeře.
     
    45+2
    Nyní to po levém křídle zkoušel Bruma, kterému se ale nepovedla souhra s Demmem. Pigliacelli bude rozehrávat od své svatyně.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem jednostrannou záležitost. Lipsko potvrzuje roli velkého favorita tohoto dvojzápasu, avšak zatím vede pouze 1:0. Nutno dodat, že rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší, avšak domácí hráči několikrát selhali v zakončení. Na druhé straně toho Craiova moc nepředvedla, Mvogo se v brance hodně nudí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se Bruma dostal do dobré pozice na centr, i tak ale nedokázal obstřelit kopačku Ferreiry.
     
    49
    Vzápětí to velice prudkou nabídkou zkoušel Pintos, který rovněž nepropasíroval míč na místo určení. Craiova se může dostat na druhou stranu.
     
    50
    S Baicuem se vzorně vrátil Orban, který raději poslal míč daleko na tribunu. K rozehrávce autového vhazování se staví Donkor.
     
    51
    První zákrok pro Mvoga. Rázem se na malém vápně zjevil Bancu, kterému se ale nepodařilo ideálně trefit míč, který tak skončil v rukavicích brankáře.
     
    52
    Rychlonohý Donkor ukázal své přednosti, následně ale zbytečně odevzdal míč soupeři. Tato akce si žádala citlivější řešení.
     
    53
    Craiova konečně začala trochu hrát. Rumunský celek se snaží dlouhou dobu držet míč, což mu zatím celkem vychází.
     
    54
    Následně se Kampl skvěle zorientoval v přehuštěném prostoru, načež přesunul míč na pravo. Klostermann se ale k centru nedostal.
     
    55
    Aktivní Kampl si vyzkoušel i další rozehrávku rohového kopu, tentokráte našel pouze hlavu Donkora, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    56
    Lipsko začíná svírat svého soupeře. Na pořadu dne byl další roh, míč se sice stáčel do malého vápna, tam ale bez váhání zasáhl Martić.
     
    57
    Avšak poté následovala střela, která nebyla vůbec špatná. Z velké dálky to zkoušel Demme, jenž ale vypálil pouze doprostřed branky.
     
    58
    Tohle volalo po brance! Na Klostermannův centr si v tísni dokázal naskočit Augustin, jehož hlavičku k zemi dokázal brankář vyrazit.
    58. Pigliacelli a jeho další zákrok.
     
    59
    Posléze se míč snášel za záda Ferreiry, včas ale z branky vystartoval Pigliacelli, který stačil zasáhnout před rychlonohým Augustinem.
     
    60
    Lipsko se opět usadilo v blízkosti pokutového území. Kampl sice našel prostor, ve kterém se nacházel Augustin, druhý jmenovaný se ale ocitl v ofsajdu.
     
    61
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orbán, přichází Emil Forsberg.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Bruma, přichází Marcel Sabitzer.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále sledujeme celkem jednoznačnou podívanou. Craiova se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    64
    Sabitzer se přesunul ke středu hrací plochy, kde se mu sice podařilo vyměnit míč s Augustinem. Následně ale zasáhl Mateiu.
     
    65
    Uvidíme další standardní situaci, faulem si totiž pomohl Ferreira, který zcela evidentně skopl k zemi Kampla. Očekávat se dá rozehrávka centrem.
     
    66
    Ten se vůbec nepovedl, posléze se ale Pigliacelli musel činit. Cunha totiž napřáhl z dvaceti metrů, proti jehož ráně vystrčil rukavice právě hostující brankář.
     
    67
    Obrana rumunského celku se nejeví zrovna přesvědčivým dojmem. Nyní to dalším střeleckým pokusem zkoušel Cunha, který ani tentokráte netrefil branku.
     
    68
    Universitatea se na malý moment dostala s míčem na útočnou polovinu, kousek od vlastní šestnáctky raději zahrál za cenu autu Konaté.
     
    69
    Budeme svědky dalšího rohového kopu. Craiova začíná být čím dál více pasivnější, Lipsko to ale nedokáže potrestat.
     
    70
    Neskutečný zákrok Pigliacelliho! Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Konaté, který ale zblízka napálil pouze brankáře.
     
    71
    Německý celek to opět zkoušel pomocí rohového kopu, tentokráte si ale Craiova pohlídala Konatého. Vhazovat tak bude Pintos.
     
    72
    Střídající Forsberg dlouho vymýšlel, co vlastně udělá s míčem. Nakonec si vybral kopačku hned prvního protihráče.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Craiova se drží v nadějné pozici do odvety, Lipsko by chtělo přidat minimálně jednu branku.
     
    74
    Zdá se, že tlak domácího mužstva je pryč. Najednou se soupeř drží s míčem na kopačkách, Lipsko marně napadá dlouhou rozehrávku.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Jean-Kevin Augustin, přichází Yussuf Poulsen.
     
    76
    Sabitzer to zkusil velice prudkou přihrávku k hranici pokutového území, kde se ale střídajícímu Poulsenovi nepodařilo zpracovat míč.
     
    77
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale domácím hráčům vyšlo na jedničku! Na dalekonosný pas nedokázal zareagovat Ferreira, kterému se míč nepodařilo trefit. Ke kulatému nesmyslu se tak dostal Poulsen, který našel před brankou zcela osamoceného MATHEUSE SANTOSE CUNHU, jehož práce byla už velmi snadná.
    77. CUNHA - 2:0
     
    78
    O pár vteřinek později se hra přesunula k pravé postranní čáře, odkud to Klostermann zkusil vyřešit centrem. I tentokráte zasáhla obrana.
     
    79
    Střídání v týmu Universitatea Craiova: ze hřiště odchází Tiago Ferreira, přichází Matteo Fedele.
     
    80
    A další pohotový zákrok Pigliacelliho! Střelou levačkou to zkusil Demme, jehož ránu dokázal hostující brankář vyrazit nad branku.
     
    81
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale obrana rumunského celku dokázala odvrátit. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    82
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Lipsko se konečně dočkalo druhé branky, což pro soupeře nevěstí nic dobrého do odvety.
     
    83
    Kamplovo přenesení hry našlo Klostermanna, který se z první pokoušel najít Ilsankera. Střela posledně jmenovaného byla zablokována na roh.
     
    85
    Střídání v týmu Universitatea Craiova: ze hřiště odchází Alexandru Ionut Mitrita, přichází Andrei Burlacu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Renato Kelić (Universitatea Craiova).
     
    87
    Ještě nutno zmínit, že celé utkání doprovází velice silný déšť. To pro hráče není nic příjemného. Rozhodně to neprospívá ani atraktivitě utkání.
     
    87
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v hostující síti! Německý celek zahrával další standardní situaci, ke které se postavil Forsberg. Jeho rána nejprve orazítkovala tyč, následně byl s dorážkou do prázdné brány připravený YUSSUF POULSEN.
    87. POULSEN - 3:0
     
    88
    Nyní to s hostujícím mužstvem nevypadá zrovna optimisticky. V tuto chvíli prohrává už o tři branky, což není dobrá výchozí pozice do odvety.
     
    89
    Naopak si Lipsko přichystalo další nadějný protiútok, který ale Sabitzer nevyřešil dvakrát nejlépe. Centr totiž pouze prolétl šestnáctkou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Craiova se snaží dohrát tento zápas s míčem na kopačkách. To se sice daří, cestička k Mvogovi je ale příliš dlouhá.
     
    90+2
    Z druhé vlny se rozhodl podpořit útok Pintos, který ale odražený míč napálil vedle brány. Pigliacelli si určitě oddychl.
     
    90+4
    Tým Universitatea Craiova právě vstřelil branku! Hodně důležitá branka pro hostující celek! Mitrita dokázal centrovaným balónem najít IVANA MARTIĆE, který placírkou z první nedal brankáři sebemenší šanci. Zároveň jsme sledovali poslední akci dnešního zápasu.
    90+4. MARTIĆ - 3:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lipsko nakonec potvrdilo roli jasného favorita a svého soupeře dokázalo porazit přesvědčivě 3:1. Německý celek měl celé utkání výraznou územní převahu, několik dalších tutovek dokázal pokrýt brankáře Pigliacelli. Na druhé straně se Craiova nedostala k ničemu vážnějšímu, avšak z poslední akce zápasu dokázala vykřesat kontaktní branku. Lipsko si tak odváží do odvety nadějnou pozici, naopak Craiova bude mít hodně práce.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:8. (21:18:06)

    David Suchý

    Góly: 25. Konaté, 77. Cunha, 87. Poulsen – 90+4. Martić

    Karty:   30. Orban (RBL) – 86. Kelić (CRI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:8.
    RB Lipsko: Mvogo – Klostermann, Konaté, Orban (C) (61. Forsberg, Pintos – Kampl, Ilsanker, Demme, Bruma (62. Sabitzer) – Augustin (75. Poulsen), Cunha
    Náhradníci: Muller – Forsberg, Mukiele, Poulsen, Sabitzer, Stierlin, Werner

    CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelić, Ferreira (79. Fedele), Briceag – Martić, Mateiu, Cicaldau – Mitrita (C) (85. Burlacu), Bancu, Mihaila (34. Baicu)
    Náhradníci: Popescu – Popa, Markovici, Gardos, Fedele, Burlacu, Baicu

    Rozhodca: Gil – Sapela, Borkowski (všichni Polsko)
    Štvrtok 16.08.2018
    Universitatea Craiova - Lipsko 1:1

    Góly: 85. Baicu – 39. Sabitzer

    Karty:   23. Mitrita (CRI), 31. Baicu (CRI), 70. Bancu (CRI), 90+3. Cicaldau (CRI) – 19. Sabitzer (RBL), 23. Demme (RBL), 74. Saracchi (RBL), 90+1. Augustin (RBL)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 22:13.