Skalica – Lipany 3:0 (kon.) | KFC Komárno – Petržalka 2:0 (kon.) | Šamorín – Bardejov 2:2 (kon.)
Inter Bratislava – L. Mikuláš 1:3 (kon.) | Poprad – Prešov 1:3 (kon.)
koniec
FK Poprad
1:3 (1:1)
FC Tatran Prešov
Sobota 04.08.2018, 19:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 3. kola našej druhej najvyššej futbalovej súťaže, v ktorom FK Poprad o 19:00 privíta v NTC Poprad 1. FC Tatran Prešov. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti odštartovali nový ročník 2. ligy na domácom štadióne. Pod Tatrami privítali nováčika z Dubnice, ktorý sa snažil hrať s Popradom vyrovnanú partiu a vcelku sa mu to aj darilo. Popradčania však napokon po góloch Hrica a Masla zvíťazili 2:1. Pred týždňom cestovali Podtatranci do Banskej Bystrice, kde sa stretli s ďalším druholigovým navrátilcom. Poprad sa proti Dukle dostal do vedenia už v 2. minúte, ale po vlastnom góle Masla bolo vyrovnané. Bystričania vzali zápas do svojich rúk a vyhrávali v 78. minúte už 3:1 a mysleli si, že tri body už majú vo vrecku. Horváth však nečakane v 84. minúte znížil a jeden bod pre Poprad napokon zariadil Šesták z pokutového kopu v 87. minúte. Poprad má teda zatiaľ na konte štyri body a so skóre 5:4 je na 5. mieste.

    1. FC Tatran Prešov
    Tatran Prešov nevstúpil do druhej ligy vôbec dobre. V úvodnom vystúpení prehral vo svojom prechodnom pôsobisku v Stropkove nad Lipanami 0:1 po vlastnom góle Hošeka. Minulý týždeň sa „koňare“ znovu predstavili doma v Stropkove, no prvé tri body sa im proti silnej Skalici nepodarilo získať. Zápas sa napokon skončil bezgólovou remízou 0:0, a tak sú Prešovčania stále na samom začiatku a v Poprade sa budú naplno pokúšať získať prvé tri body. S jedným bodom a skóre 0:1 sa nachádzajú na 14. pozícii.

    Tieto dva tímy sa naposledy stretli v osemfinálovom pohárovom zápase v sezóne 2016/2017. Popradčania vtedy poslali preč zo Slovnaft Cup-u Prešovčanov po víťazstve 0:3.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – P. Maslo, Hric, Palša (C), Kica, Pajer, Streňo, Šesták, Zošák, Kukoľ, Horváth
    Náhradníci: Knurovský, Gallovič, Zekucia, Maťaš, Kopúnek, Holiš, Jančo

    1. FC Tatran Prešov: Lukáč – Petko, Luberda (C), Micovčák, Kraľovič, Dzurík, Strachan, Hošek, Keresteš, Maník, Micherda
    Náhradníci: Vinclér, Šimko, Špilár, Leško, Grejták, Dziak

    Rozhodca: Smolák – Weiss, Čajka.
     
    Oba tímy už nastupujú na ihrisko. Popradčania sa predvedú v tmavomodrých dresoch a Prešovčania v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia majú k dispozícii domáci futbalisti, ktorí začínajú útočiť z nášho pohľadu sprava doľava. O prvý nákop sa pokúšal Hric, ale Kukoľ bol v ofsajde.
     
    2
    Zošák sa snažil po ľavej strane individuálne presadiť proti Luberdovi. Kapitán Tatrana však domácemu hráčovi nedal príležitosť.
     
    3
    Od začiatku sa hrá veľmi aktívne z oboch strán. Kukoľ sa chcel vydať prudko dopredu, no jeho akciu v strede poľa zastavil Keresteš.
     
    4
    Na opačnej strane sa zasa chcel presadiť krajný obranca Micherda, ktorý sa vysunul po pravom krídle a prešiel až k bránkovej čiare, no následne tam o loptu prišiel.
     
    5
    Palšov nákop chcel Horváth predĺžiť hlavičkou Streňovi, ktorý sa ukazoval pri krajnej čiare. Napokon však lopta na neho cez Micovčáka neprešla a Poprad má aspoň aut.
     
    6
    Michal Kraľovič sa kľučkou snažil presadiť cez Kicu. Popradský obranca ho odstavil nedovoleným spôsobom a Prešov má k dispozícii štandardku zo zaujímavej pozície.
     
    7
    Erik Micovčák to skúsil priamou strelou na bránu. Loptu chcel zatočiť popri múre k ľavej žrdi. Napokon to však bol nepresný projektil.
     
    8
    Maslo si nabehol do vnútra pokutového územia, vypýtal si loptu. Cez protihráča sa však nakoniec nepresadil, padol na zem a hosťujúca obrana si mohla vydýchnuť.
     
    9
    Zošák z ľavej strany hľadal centrom vo vápne Šestáka alebo Horvátha. Napokon to bol nepresný center a dopredu sa snažia ísť naopak hostia.
     
    10
    Malec musel vybehnúť až na hranicu pokutového územia, keďže Kraľovič sa vyhol ofsajdovej pozícii.
     
    10
    Prešov dal gól!
    Tatran strieľa úvodný gól zápasu a dostáva sa do vedenia! Micherda poslal z pravej strany ideálny center pred bránku, kde bol postavený PETR HOŠEK a ten presnou hlavičkou k žrdi otvoril skóre!
     
    12
    Popradčania nie veľmi dobre zahrali rohový kop. Lopta na Horvátha bola veľmi nízka a nedokázal si ju ideálne spracovať.
     
    13
    Erik Streňo nedovoleným spôsobom atakoval Micherdu a za svoj zákrok dostáva žltú kartu.
     
    14
    Adam Pajer to urobil veľmi rozumne. Napádal Micovčáka, ktorý pod tlakom prišiel sám o loptu a nakoniec sa jej už nezmocnil pred bránkovou čiarou.
     
    15
    Kica z ľavej strany poslal prudký center do pokutového územia, na ktorý čakal najmä Šesták. Loptu však ľavačkou netrafil dobre, a tak Lukáča ani neohrozil.
     
    17
    Dlhý Kraľovičov center z pravej strany nenašiel nikoho v pokutovom území, a tak Prešovčania domácu bránku neohrozili.
     
    18
    Popradčania sú zatiaľ dosť nepresní v stredovej fáze ihriska. Teraz napríklad dal Streňo veľmi zlú prihrávku Pajerovi, ktorá bola absolútne nepresná.
     
    19
    Naopak, z ľavej strany to individuálne skúšal Vladimír Kukoľ, ktorý si vypracoval aj streleckú pozíciu, no jeho prízemná strela bola tečovaná.
     
    21
    Hošek dokázal z pravej strany prihrať Kraľovičovi až na hranicu malého vápna. Kraľovič však bol tiesnený a vystreliť už nedokázal.
     
    22
    Tak toto bola ďalšia šanca pre hostí. Hošek potiahol akciu po pravom krídle, zasekol si Palšu a posunul ideálne do šance Máriovi Strachanovi, ktorý strieľal z prvej, no Malecovi výrazne pomohol Hric, ktorý strelu zablokoval.
     
    24
    Kukoľ si narazil loptu s Horváthom. Popradčania sa snažili vytvoriť si streleckú príležitosť, no stroskotali. Budú mať aspoň rohový kop.
     
    25
    Hlavičkovať sa snažili Šesták s Palšom, ale Prešovčania sa pozične postavili veľmi dobre a domácim zabránili pokračovať v akcii.
     
    27
    Streňo poslal šikovný center do vápna, ktorý si napokon spracoval až Kukoľ. Bol otočený chrbtom k bráne a skúšal to nožničkami, no veľmi mu to nevyšlo.
     
    28
    Streňo chcel vysunúť po ľavej strane Zošáka, ktorý sa aj k lopte dostal, no potom ju cez Luberdu presunúť nedokázal.
     
    29
    Kukoľov center zo štandardky našiel v pokutovom území hlavičku Adama Pajera, no tá bola nepresná. Poprad má v týchto fázach zápasu navrch, no Prešovčania sa odolne bránia.
     
    31
    Kraľovič sa chcel indiviudálne presadiť proti Kicovi, no nepodarilo sa mu to. Do súboja prišiel aj Streňo, a to už bola pre prešovského hráča vcelku neriešiteľná situácia.
     
    32
    Micovčákov mäkký center dorazil na hlavičku Hošeka, ktorý aj dokázal zakončiť, ale Malec zakončil s veľkým prehľadom.
     
    34
    Popradčania kombinačne pekne zvládli situáciu po rohovom kope, Kukoľ posunul Zošákovi a ten posielal krátky center. Prešovčania sa napokon ubránili.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Strachan (1. FC Tatran Prešov).
     
    35
    Stano Šesták zahrával štandardku po Strachanovom faule. Rozhodol sa pre priamu strelu na bránu, ktorá skončila napokon na hornej sieti brány.
     
    37
    Kukoľ sa dostal do súboja s Micherdom. Bol faulovaný a rozhodca pre istotu privolal aj ošetrovateľov domáceho tímu.
     
    39
    Usporiadatelia napokon Kukoľa nakladajú na nosidlá a vôbec to s ním nevyzerá dobre. Je tu vynútené striedanie, namiesto Kukoľa prichádza Viktor Maťaš.
     
    40
    Maťaš si spracoval prihrávku na pravej strane. Následne sa chcel sám presadiť, no loptu si posunul až príliš dopredu a už ju nestihol dobehnúť.
     
    42
    Erik Streňo sa v strede poľa zbavil až troch hráčov a okamžite presúval dopredu na Šestáka, ktorý si chcel vypracovať streleckú pozíciu, ale napokon sa mu to nepodarilo.
     
    43
    Žltú kartu následne dostáva domáci Lukáš Horváth za protesty.
     
    44
    Zošák zakrútil loptu pred bránku. V šestnástke boli pripravení Horváth so Šestákom, ale bola to pre nich nakoniec veľmi dlhá lopta.
     
    45
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Ani Maťašovi veľmi nevyšiel prudký dlhý center. Lopta preletela ponad pokutové územie a skončila mimo ihriska.
     
    45+1
    Tak v samom závere prvého polčasu tu ešte budeme mať poriadne vzrušenie! Šesták sa v šestnástke už naťahoval za loptou a fauloval ho Micherda. Rozhodca nariadil pokutový kop!
     
    45+2
    Poprad dal gól!
    STANISLAV ŠESTÁK premenil penaltu absolútne rutinérsky. Napálil to k pravej žrdi a Lukáč sa už nestihol natiahnuť za loptou.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli vcelku zaujímavé dianie. Prešovčanom sa v 10. minúte podarilo ísť do vedenia zásluhou Hošeka, no potom bola hra najmä v domácej réžii. Popradu sa nedarilo dať gól, až v nadstavenom čase premenil penaltu Šesták.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Strany sa vymenili a výkop v druhom polčase mali k dispozícii hostia. Pri lopte sú však už momentálne Popradčania.
     
    47
    Hošek sa dostal na hranicu šestnástky a loptu odovzdal Filipovi Maníkovi, ktorý to skúšal priamou strelou na bránku, ale loptu nasmeroval iba do domáceho hráča.
     
    49
    Streňo posunul loptu Zošákovi, ktorý už chcel rozbehnúť akciu, ale bol faulovaný, a tak si môžu domáci v pokoji postaviť pozíciu na štandardku.
     
    50
    Kica úplne čisto odobral loptu Kraľovičovi a pokračoval dopredu. Streňo sa napokon cez Micherdu k prihrávke nedostal.
     
    52
    Horváth si trochu nerozumel so Zošákom. Myšlienku mal síce dobrú, no Zošák sa do medzery medzi dvoma protihráčmi už nedostal.
     
    53
    Erik Micovčák preveril brankára Maleca peknou obaľovačkou z ľavej strany. Zatočená lopta napokon skončila v náručí domáceho brankára.
     
    55
    Šesták pekne po pravej strane vysunul Maťaša, ktorý stihol ešte presunúť loptu do šestnástky, no zmocnil sa jej rukami brankár Lukáč.
     
    57
    Horváth sa už snažil presadiť v pokutovom území súpera, ale napokon mu v tom v poslednej chvíli zabránil Maník.
     
    59
    Maslo posielal dlhú loptu po pravej strane pre Maťaša. Bol to však naozaj neúspešný pokus, ktorý si Prešovčania ukontrolovali.
     
    61
    Šesták sa dostal do súboja s Micovčákom, ktorý napokon za svoj zákrok dostáva aj žltú kartu.
     
    62
    Zošák rozohrával následnú štandardku. Lopta smerovala priamo na bránku a radšej ju priamo do rúk chytil brankár Lukáč.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Dávid Gallovič.
     
    64
    Maslo na pravej strane síce dobre vybojoval loptu, no potom mu vôbec nevyšiel center, ktorý bol veľmi nepresný.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Kamil Zekucia.
     
    66
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mário Strachan, prichádza Adrián Leško.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 590 divákov.
     
    67
    Horváth sa v súboji cez Luberdu nepresadil. Lopta dorazila napokon až k Lukáčovi, ktorý sa snaží rozohrať novú akciu.
     
    68
    Zekucia atakoval v súboji Petka a hlavný rozhodca tento zákrok odpískal.
     
    70
    Tak toto bola veľká smola, ktorú mal Šesták! Maslo perfektnou prudkou prihrávkou našiel vo vápne Zekuciu, ktorý iba posunul bývalému reprezentantovi do šance a Šesták trafil brvno.
     
    72
    Kraľovič neustál súboj s domácim hráčom a vypýtal si faul. Tatran bude zahrávať štandardku z dobrej pozície.
     
    73
    Prešov dal gól!
    Hostia sa dostávajú v zápase po druhýkrát do vedenia! Perfektný center Keresteša dopadol na hlavičku PETRA HOŠEKA, ktorý nechytateľne zakončil k opačnej žrdi.
     
    74
    Maslo vhadzoval dlhý aut na Horvátha, ktorý chcel zakončovať z hlavičky, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    76
    Petko chcel vysunúť prihrávkou po ľavom krídle Hošeka, no napokon sa ten nedostal k lopte.
     
    77
    Zekucia si spracoval loptu, no cez Petka sa ďaleko nedostal. Prešovčania sa naďalej bránia úspešne.
     
    79
    Zekuciov center z pravej strany dorazil na hlavičku Petra Masla, ale jeho prudké zakončenie letelo nad bránku.
     
    80
    Zekucia si spracoval dlhý center od Kicu a potom sa mu v pokutovom území ukazoval Gallovič. Táto spolupráca už však úspešná nebola.
     
    81
    Domáci zahrávali rohový kop, no prešovskú defenzívu sa im vôbec nepodarilo prekvapiť. Rozohrávať bude brankár Lukáč.
     
    81
    Prešov dal gól!
    Prešov strieľa tretí gól v zápase a pravdepodobne si zabezpečuje tri body! Popradčania si nepokryli v šestnástke PETRA HOŠEKA, ktorý pohodlnou strelou rozvlnil sieť a zavŕšil svoj hetrik v tomto zápase!
     
    84
    Hricov jemný center na hranicu šestnástky hostí neprekvapil, Horváthovi sa nepodarilo presadiť sa.
     
    85
    Hošek bol zasiahnutý v strede poľa a chvíľu mu ešte trvalo, kým sa postavil na nohy. Nasleduje striedanie hostí, práve namiesto Hošeka prichádza Patrik Dziak.
     
    86
    Michal Kraľovič vyštartoval s loptou po pravej strane a tvrdou strelou ohrozil Maleca. Popradský brankár si poriadne vyprášil rukavice.
     
    87
    Zošák centrom do šestnástky našiel Zekuciu, ktorý promptne hlavičkoval. Lopta letela pekne, no dopadla napokon na hornú sieť.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Micovčák, prichádza Oliver Špilár.
     
    89
    Oliver Špilár pred chvíľou prišiel na ihrisko a už aj narobil rozruch. Vyslal spoza vápna peknú prudkú strelu, ktorú však Malec končekmi prstov vyrazil.
     
    90
    Rozhodcovia sa rozhodli nadstaviť dve minúty.
     
    90+1
    Kamil Zekucia si pripravil peknú strelu z vnútra šestnástky. Pálil ľavačkou a zamestnal brankára Lukáča.
     
    90+2
    Gallovič posunul loptu na ľavú stranu Kicovi, ktorý tvrdo ľavačkou z half-voleja vypálil a Lukáč musel poriadne nadskočiť, aby strelu vyrazil.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa snažili Popradčania strhnúť zápas na svoju stranu. Účelnejší futbal však predviedli hostia. Hrdinom Tatrana v dnešnom zápase je určite Petr Hošek, ktorý sa presadil v 73. minúte a napokon pridal aj tretí gól v 81. minúte a svojim hetrikom zariadil víťazstvo svojho tímu v tomto zápase.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:50:47)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 45+2. Šesták (pen.) – 10. Hošek, 73. Hošek, 81. Hošek

    Karty:   13. Streňo (PPD), 43. Horváth (PPD) – 34. Strachan (PRE), 61. Micovčák (PRE)


    FK Poprad: Malec – P. Maslo, Hric, Palša (C), Kica, Pajer, Streňo, Šesták, Zošák, Kukoľ, Horváth
    Náhradníci: Knurovský, Gallovič, Zekucia, Maťaš, Kopúnek, Holiš, Jančo

    FC Tatran Prešov: Lukáč – Petko, Luberda (C), Micovčák, Kraľovič, Dzurík, Strachan, Hošek, Keresteš, Maník, Micherda
    Náhradníci: Vinclér, Šimko, Špilár, Leško, Grejták, Dziak

    Rozhodca: Smolák – Weiss, Čajka

    Diváci: 1 590