Ružomberok – Žilina 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 4:0 (kon.) | Podbrezová – Trnava 1:0 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
4:0 (1:0)
FK Senica
Sobota 04.08.2018, 19:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC ViOn Zlaté Moravce a FK Senica. Zápas sa začína o 19:00.

    Cez víkend opäť pokračuje aj naša najvyššia futbalová súťaž – Fortuna liga. Na programe je jej tretie kolo a v tomto prenose zavítame do Zlatých Moraviec, kam pricestuje Senica, ktorá sa v prvom kole postarala o veľké prekvapenie.

    FC ViOn Zlaté Moravce:
    Domácim futbalistom zatiaľ nový ročník Fortuna ligy nevychádza podľa predstáv. ViOn doteraz nezaznamenal žiadny bodový zápis a so skóre 1:5 sa nachádza na poslednom mieste. V prvom zápase doma so Slovanom sa najprv ViOn ujal vedenia o jeden gól, ale následne prišli štyri presné zásahy súpera. V druhom kole cestovali Zlaté Moravce do Trnavy, kde prehrali po góle Vlaska z pokutového kopu. V domácom prostredí tak budú chcieť konečne získať prvé body v novej sezóne.

    FK Senica:
    Hostia sa v prvom kole postarali o spomínané prekvapenie, keď zdolali doma majstra z Trnavy 1:0. Následne sa presunuli do Myjavy, kde má svoj prechodný stánok nováčik zo Serede. Tu sme boli opäť svedkami prekvapenia, ale v tomto prípade už Senice nebodovala, keď podľahla Seredi 2:1. Z tohto zápasu s ViOnom by však Senica určite chcela nejaké body vyťažiť.

    Toto stretnutie tak jasného favorita nemá, je to zápas, v ktorom potrebujú oba celky bodovať. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne, snáď uvidíme veľa zaujímavých momentov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Chren (C), Banovič, Brašeň – Ľupták – Dimitrijevič., Paixao da Silva, Ďubek, Orávik – Urgela.
    Náhradníci: Krnáč – Casado, Švec, Duga, Richtárech, Zelník.

    FK Senica: Taborda – Herrera, Otrísal (C), Dias, Kotula – Zezinho, Solano, Tesija – Cuadros – Castaňeda, Azankpo.
    Náhradníci: Vorel – Nirennold, Kováč, Celis, Kučera, Martišiak.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Tomáš Somoláni, Milan Štrbo – Rastislav Jurenka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Erik Otrísal si tesne pred hranicou vlastnej šestnástky pomáhal v súboji nedovolene, a tak Zlaté Moravce môžu udrieť hneď z úvodu stretnutia po nariadnom voľnom kope.
     
    2
    Bol to napokon Ewerton, ktorý sa pokúsil priamo ohroziť bránku Senice. Taborda musel loptu vytesniť na rohový kop.
     
    3
    Zlaté Moravce dali gól!
    Peter Čögley nacentroval loptu z pravej strany ihriska presne na hlavu EWERTONA PAIXAA DA SILVU, ktorý presnou hlavičkou otvoril skóre stretnutia. Stav duelu je 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Peter Čögley.
    3. Ewerton Paixao da Silva - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    4
    Loptu má na svojej kopačke domáci gólman, ktorý ju len preposiel vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    5
    Peter Čögley sa prezentoval prudkým centrom, ktorý však našiel len hlavu Erika Otrísala, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    6
    Lopta sa nachádza v strede ihriska, kde ju majú prvýkrát pod kontrolou hosťujúci futbalisti.
     
    7
    Loptu už majú na svojich kopačkách domáci hráči, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    8
    Herrera sa pokúsil odcentrovať z pravej strany ihriska, ale bol to len slabučký pokus, ktorý končí hneď u prvého brániaceho hráča.
     
    9
    Lopta sa po sérií krátkych prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý ju okamžite preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    10
    Juraj Kotula bol v útoku veľmi aktívny, vďaka čomu dokázal pre svoj tím vybojovať výhodu v podobe rohového kopu.
     
    11
    Po rohovom kope sa domáci hráči dostali do rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol jeden z domácich hráčov. Jeho strelecký pokus dokázal Federico Taborda zneškodniť.
     
    12
    Cuedros si v súboji pomáhal rukami, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    13
    Frank Castaněda sa pokúsil prekvapiť gólmana z väčšieho uhlu, ale tento strelecký pokus smeroval nad brvno súperovej bránky.
     
    14
    Nikola Dimitrijević ostáva ležať na hracej ploche a potrebuje pomoc lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte zasiahne.
     
    15
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Nikola Dimitrijevič., prichádza José Casado.
     
    16
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, kde ju však majú pod kontrolou práve hosťujúci futbalisti.
     
    17
    Herrera si teraz nerozumel so svojím spoluhráčom v rozohrávke, a tak len odovzdal loptu súperovi.
     
    18
    Skvelo teraz zasiahol v zadných radoch Juraj Kotula, ktorý dobre načasovaným sklzom získal loptu na svoju stranu.
     
    19
    Domáci hráči si vďaka svojej útočnej snahe vybojovali výhodu v podobe rohového kopu. Nechajme sa prekvapiť, či bude úspešný.
     
    20
    Centrovaná lopta po rohovom kope dopadla len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    21
    Zlaté Moravce mohli skórovať po nariadenom voľnom kope, ale domáci futbalisti z toho nič nevyťažili. Seničania už zakladajú rýchly protiútok.
     
    22
    Hostia sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera a dokázali z toho vyťažiť rohový kop, ktorý sa rozohraje z pravej strany ihriska.
     
    23
    Už to vyzeralo tak, že sa Azankpo dostane do dobrej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt hlavného rozhodcu. Vo vzdušnom súboji si pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    24
    Zatiaľ sledujeme len priemerné divadlo bez nejakých vážnejších príležitostí. Dúfajme, že sa to čoskoro zmení a dočkáme sa ďalšieho presného zásahu.
     
    25
    Budeme sledovať ďalší rohový kop v podaní domáceho celku po tom, čo jeden z brániacich hráčov Senice hral na istotu a loptu radšej poslal až za bránkovú čiaru.
     
    26
    Centrovaný pokus po rohovom kope síce prepadol v šestnástke súpera, ale k lopte sa nedostal nikto z prítomných hráčov na ihrisku.
     
    27
    Hlavný arbiter prerušil hru, aby sa hráči mohli rýchlo občerstviť pri svojich striedačkách.
     
    28
    Hra po krátkom prerušení pokračuje ďalej. Loptu majú na svojich kopačkách Záhoráci, ktorí na vlastnej polovici vyčkávajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    29
    Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku. Bol to Ewerton, kto sa s loptou dostal až do šestnástky súpera, ale jeho strelecký pokus dokázal zblokovať Erik Otrísal.
     
    30
    V posledných minútach majú loptu na kopačkách častejšie hostia, ktorí si hľadajú na polovici súpera lepšiu streleckú pozíciu.
     
    31
    Peter Orávik poslal do pokutového územia prudký center, ktorý v poslednom momente dokázal zachytiť Naren Solano dobre načasovaným sklzom.
     
    32
    Tešija sa snažil prihrávať na voľného Juraja Kotulu, ale jeho prihrávka bola zblokovaná. Loptu už majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti.
     
    33
    Sledovali sme šikovnú akciu Zlatých Moraviec, po ktorej bude nasledovať ďalší rohový kop.
     
    34
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde sa k nej dostal Ľubomír Urgela, ktorého strela smerovala mimo bránky.
     
    35
    Jeden z domácich hráčov skúsil svoje strelecké šťastie takmer z polovice ihriska. Bol to len taký malý pozdrav pre Federica Tabordu, ktorý si na svoje konto pripíše jednoduchý zákrok.
     
    36
    Seničania sa opäť usadili na polovici súpera, kde sa im však vôbec nedarí nájsť recept na súperovú defenzívu. Tá dnes funguje výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    37
    Frank Castaněda si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    38
    Ewerton presnou prihrávkou našiel úplne voľného Petra Orávika, ktorý napriahol z väčšej vzdialenosti a rozvlnil bočnú sieť.
     
    39
    Frank Castaňeda si nedokázal spracovať šikovnú prihrávku svojho spoluhráča. Pri lopte sú už domáci hráči, ktorí zakladajú rýchly protiútok.
     
    40
    Cuedros sa rútil individuálnym spôsobom smerom k pokutovému územiu. K strele sa však nedostal, pretože bol v súboji faulovaný. FK Senica získava voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    41
    K realizácií voľného kopu sa postavil Marko Tešija, ktorého centrovaný pokus skončil len v rukaviciach Adriána Chovana.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Patrik Banovič (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    42
    Po nedovolenom zákroku Patrika Banoviča mohli Záhoráci skórovať po nariadnom voľnom kope. Centrovanú loptu si zo vzduchu pohodlne stiahol Adrián Chovan.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Urgela (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    44
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 45% – 55%.
     
    45
    Tomáš Ďubek si zbehol k odrazenej lopte a okamžite ju preposlal späť do šestnástky Senice. Jeho center dokázal zachytiť Erik Otrísal.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca v prvom polčase nadstavil ešte dve minúty navyše.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Désiré Ségbé Azankpo (FK Senica).
     
    45+2
    Prvý polčas sa dohráva na polovici Zlatých Moraviec, kde si loptu domáci hráči medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok.
     
    45+3
    Žltú kartu dostáva Branislav Ľupták (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, v ktorom sme toho veľa nevideli. Mali sme možnosť vidieť len jeden presný zásah Ewertona v 3. minúte. Domáci futbalisti sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia prevažne po rýchlych kontrách a naopak hostia sa snažia hrať kombinačný futbal, ale recept na domácu defenzívu zatiaľ nenašli. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Peter Orávik presnou prihrávkou našiel voľného spoluhráča, ktorý strielal z prvej. Federico Taborda sa prezentoval fantastickým zákrokom, po ktorom ostáva stav stretnutia nezmenený. Zlaté Moravce budú zahrávať rohový kop.
     
    48
    Centrovaná lopta po rohovom kope si našla cestu len k najlepšie postavenému obrancovi, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    49
    Herrera sa pokúsil o individuálny prienik. Po súboji sa ocitol na hracej ploche, ale hlavný arbiter sa nerozhodol prerušiť hru.
     
    50
    Azankpo sa snažil nájsť Franka Castaňedu, ale vybral si zlý smer, a tak len loptu poslušne odovzdal súperovi.
     
    51
    Ewerton sa rútil do superšance. Federico Taborda musel vybehnúť a ísť na zem. Ten trafil len nohy Ewertona, ktorý tento súboj neustál. Nasledovať bude pokutový kop v prospech domáceho tímu.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Federico Taborda (FK Senica).
     
    52
    Zlaté Moravce dali gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je PETER ORÁVIK, ktorý s prehľadom poslal loptu presne do protipohybu gólmana. Stav stretnutia je 2:0!
    52. Peter ORÁVIK - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    54
    Lopta sa nachádza na polovici Senice, kde domáci hráči nepríjemne napádajú každú rozohrávku súpera.
     
    55
    Azankpo si zbehol nahranicu šestnástky, kde mu jeho spoluhráč poslal prudkú loptu. Tú si však nedokázal spracovať, a tak Senica o loptu prišla.
     
    56
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Diego Cuadros, prichádza Victor Nirennold.
     
    57
    Zezinho si v stredovom kruhu pomáhal nedovoleným spôsobom, čo si hlavný arbiter všimol a okamžite reagoval.
     
    58
    Tomáš Ďubek presnou prihrávkou našiel voľného Ewertona, ktorý však v kľúčovom momente stratil stabilitu.
     
    58
    Zlaté Moravce dali gól!
    Jakub Brašeň si zbehol na prihrávku svojho spoluhráča. Ten sa neulakomil a loptu ešte preposlal lepšie postavenému TOMÁŠOVI ĎUBEKOVI, ktorý strelou z prvej nedal Federicovi Tabordovi žiadnu šancu. Stav stretnutia je 3:0 Asistenciu si na svoje konto pripíše Jakub Brašeň.
    58. Tomáš ĎUBEK - 3:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    60
    Ľubomír Urgela si zbehol do pokutového územia, kde sa snažil reagovať na dlhý kros svojho spoluhráča. Ako prvý bol pri lopte Federico Taborda, ktorý ju schoval vo svojom náručí.
     
    61
    Martin Chren si vo vlastnej šestnástke v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, a tak bude aj FK Senica zahrávať pokutový kop.
     
    62
    Frank Castaňeda nepremenil pokutový kop. Jeho strelecký pokus z bieleho bodu bol veľmi slabučký. Adrián Chovan správne vystihol smer strely a loptu pohodlne zachytil.
     
    63
    Pri lopte sú hráči Senice, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska v snahe niečo ešte so zápasom urobiť.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Erik Otrísal (FK Senica).
     
    65
    Hra je prerušená. Po zákroku Erika Otrísala ostáva ležať na trávniku jeden z domácich hráčov, ktorý potrebuje opateru tímu lekárov.
     
    66
    Zdá sa, že tým hráčom je Ewerton, ktorý bude pravdepodobne nútený nedobrovoľne striedať.
     
    67
    Patrik Banovič vyskúšal svoju pravačku. Jeho tvrdý projektil bol ešte tečovaný jedným z brániacich hráčov. Lopta smeruje za bránkovú čiaru, a tak nasleduje rohový kop.
     
    68
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ľubomír Urgela, prichádza Denis Duga.
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Naren Solano, prichádza Richard Celis.
     
    70
    Futbalisti domáceho celku budú mať výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    71
    Sledovali sme nevydarenú rozohrávku domácich, po ktorej lopta smerovala za bránkovú čiaru. Nasleduje odkop od bránky Senice.
     
    72
    Hlavný arbiter opäť prerušil hru. Počas tohto prerušenia sa môžu všetci hráči spoločne s rozhodcami rýchlo občerstviť.
     
    73
    Hra po krátkom prerušení pokračuje ďalej. Pri lopte sú Záhoráci, ktorým sa podarilo usadiť na polovici súpera.
     
    74
    Lopta smeruje za postrannú čiaru. Chystá sa striedanie na domácej lavičke.
     
    75
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ewerton Paixao da Silva, prichádza Jakub Švec.
     
    76
    Jakub Švec vyskúšal zakončiť z väčšej vzdialenosti aj keď mohol voliť prihrávku na úplne voľného spoluhráča. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    77
    Erik Otrísal bol teraz nepríjemne atakovaný na vlastnej polovici ihriska, ale nakoniec si poradil a loptu nestratil.
     
    78
    Adrián Chovan teraz troška podcenil centrovanú loptu, keď loptu len tak pohľadil a nezachytil. Bude z toho napokon rohový kop v prospech Senice.
     
    79
    Po rohovom kope sa do dobrej príležitosti dostal Marko Tešija, ktorého strelecký pokus dokázal Adrián Chovan zachytiť.
     
    80
    Azankpo sa ocitol zoči-voči gólmanovi, ktorého sa v sklze snažil prekonať. Adrián Chovan sa lopty dotkol, vďaka čomu zabránil skórovaniu. To bola šanca!
     
    81
    Azankpo to skúšal znovu, tentoraz pálil z otočky, ale Adriána Chovana neprekvapil. Ten si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    82
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tomáš Ďubek vyslal nadýchaný center dovnútra šestnástky, kde sa objavil PETER ČÖGLEY, ktorý nádhernou hlavičkou skóroval po odraze od tyčky. Stav stretnutia je 4:0 Asistenciu si na svoje konto pripíše Tomáš Ďubek.
    82. Peter ČÖGLEY - 4:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    84
    Lopta sa nachádza na polovici Zlatých Moraviec, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    85
    Pri lopte sa už nachádzajú Záhoráci, ktorí sa aspoň kozmeticky snažia upraviť nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh stretnutia.
     
    86
    Juraj Kotula sa teraz prezentoval taktickým faulom, po ktorom Peter Orávik nemohol pokračovať vo svojej ceste dopredu.
     
    87
    Aktuálny pomer streleckých pokusov na oboch stranách je: 14:5.
     
    88
    Hostia sa dostali do prečíslenia traja proti dvom. Loptu mal na kopačke Azankpo, ktorý volil priame ohrozenie. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný a lopta smeruje na rohový kop.
     
    89
    Centrovaná lopta po rohovom kope bola príliš pretiahnutá, a tak nenašla nikoho na hracej ploche. Zlaté Moravce budú zahrávať outové vhadzovanie.
     
    90
    Peter Orávik bol v súboji faulovaný, a tak v závere druhého polčasu budú ešte Zlaté Moravce zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje ešte jednu minútu navyše.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:4.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:12.
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom ostanú všetky tri body v Zlatých Moravciach, po tom čo deklasovali hosťujúcu Senicu 4:0. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:57:50)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 3. Paixao da Silva (Čögley), 52. Orávik (pen.), 58. Ďubek (Brašeň), 82. Čögley (Ďubek)

    Karty:   41. Banovič (ZMO), 43. Urgela (ZMO), 45+3. Ľupták (ZMO) – 45+1. Azankpo (SEN), 51. Taborda (SEN), 64. Otrísal (SEN)

    Nepremenená penalta: 62. Castaňeda (SEN), brankár Chovan zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Chren (C), Banovič, Brašeň – Ľupták – Dimitrijevič. (15. Casado), Paixao da Silva (75. Švec), Ďubek, Orávik – Urgela (68. Duga).
    Náhradníci: Krnáč – Casado, Švec, Duga, Richtárech, Zelník.

    FK Senica: Taborda – Herrera, Otrísal (C), Dias, Kotula – Zezinho, Solano (68. Celis), Tesija – Cuadros (56. Nirennold) – Castaňeda, Azankpo.
    Náhradníci: Vorel – Nirennold, Kováč, Celis, Kučera, Martišiak.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Tomáš Somoláni, Milan Štrbo – Rastislav Jurenka