Salzburg – Linz 3:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Rapid Viedeň 0:3 (kon.) | St. Pölten – Wolfsberger 4:3 (kon.)
koniec
SKN St. Pölten
4:3 (2:2)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Nedeľa 29.07.2018, 17:00 • NV Arena, St. Pölten • Rakúska Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den u rakouské Bundesligy. Společně se podíváme na utkání prvního kola, střetnou se SKN St. Pölten a RZ Pellets Wolfsberger AC.
     
    SKN Pölten

    Domácí vstupují do nové sezóny s cílem vyhnout se průšvihu z loňské sezóny. V té totiž skončili na posledním místě a prvoligovou příslušnost museli uhájit v baráži proti Wieneru Neustadt. Základ k udržení udělali už v prvním utkání, které venku vyhráli 2:0 a v domácí odvetě jim remíza 1:1 bohatě stačila. V přípravě na tento ročník se jim dařilo, tým sehrál pět utkání a všechna vyhrál, včetně duelu se Slováckem. Teď ještě tuto pohodu přenést do ligových zápasů...
     
    RZ Pellets Wolfsberger AC

    Hosté na tom vloni nebyli o mnoho lépe, skončili na devátém místě, což je sice neposlalo do nejisté baráže, ale výsledek to podle klubových představ zajisté nebyl. Příprava na novou sezónu byla celkem povedená, mužstvo až do závěru tohoto období neprohrávalo, ale tři zápasy zároveň skončily remízou. Důležité byly poslední dva duely, Wolfsberger nejprve vyhrál v domácím poháru nad Gurtenem 2:1, generálka na ligu už ale tak povedená nebyla a tým prohrál s Udinese 0:2. Na to je ale nyní potřeba zapomenout, je tady totiž ostrý start.
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Robert Schörgenhofer, kterému budou na pomezí asistovat Stefan Gamper a Anel Beganovic.
     
    Zápas v NV Areně začne v 17 hodin, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše, zápas za pár okamžiků začne!
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Riegler – Ingolitsch, Meisl, Drescher, Haas – Ouédraogo, Mislov, Luxbacher – Ljubicic – Gartler, Pak.
    Náhradníci: Vollnhofer – Hofbauer, Fountas, Balič, Okungbowa, Schütz, Puchegger.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Sprangler – Wernitznig, Liendl, Ritzmaier – Schmerböck, Orgill.
    Náhradníci: Dobnik – Gschweidl, Jovanović, Gölles, Rnić, Leitgeb, Steiger.

    Rozhodčí: Robert Schörgenhofer – Stefan Gamper, Anel Beganovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu se domácí dostali do velké šance a mohli skórovat. V souboji dvou sedmiček přetlačil Gartler Schmitze a gólman Kofler měl co dělat, aby následnou ránu vytěsnil na roh!
    1. Gartler v první šanci utkání
     
    2
    Nakonec z toho byly rohy dva a po druhé rozehře zakončoval Pak. Netrefil a pak se pouze mohl chytit za hlavu.
     
    3
    Rohový kop i na druhé straně, zápas nám tedy začal pěkně aktivně. U míče je nachystán Liendl.
     
    4
    Jeho centr se stáčel od branky a v pokutovém území našel Sollbauera. Ten ale nehlavičkoval přesně, takže Riegler může od vlastní brány zahájit akci St. Pöltenu.
     
    5
    Wolfsberger se v poklidu ubránil a už jde on do protiakce. Vhazuje Michael Novak.
     
    6
    Celá akce hostů vyvrcholila Orgillovou přihrávkou na levou stranu na Ritzmaiera, ten ovšem křížnou ranou Rieglerovu branku netrefil o několik metrů.
     
    7
    Domácí v pokusu o útočný výpad pravou stranou, vše ale skončilo nepřesnou uličkou do pokutového území.
     
    8
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, nyní byli v útoku hosté. Pravou stranou pospíchal Orgill, jenže si dal míč daleko od nohy a pak jen mohl pozorovat, jak mu utekl do zámezí.
     
    9
    Schmerböckovi scházel možná krok, aby se dostal k míči po celkem nenápadné Orgillově hlavičce. Takhle skončil akce mimo vápno.
     
    10
    A další akce Wolfsbergeru. Po centru z pravé strany trkl do míče Ritzmaier, branku ale přestřelil. Přesto autorovi přihrávky ukázal zdvižený palec za dobrou myšlenku.
     
    12
    Ritzmaier ve středu hřiště přehnal důraz a tělem doslova vlétl do Luxbachera. Rozhodčí zatím vše sleduje v klidu a pouze nařizuje přímý kop.
     
    14
    Výpad St. Pöltenu po levé straně byl trochu zbytečně zpomalený, hosté toho využili k vrácení se a následnému odvrácení na aut.
     
    14
    Teď už z toho byl rohový kop. Po rozehrání se v pokutovém území odehrálo několik hlavičkových soubojů a vše bylo završeno nepřesným pokusem Meisla.
     
    15
    Po hodně aktivních úvodních minutách nám tempo mírně pokleslo, stále ale sledujeme snahu obou týmů přejít do útoku. Není to žádná vyčkávaná.
     
    16
    No, a tohle bylo ze strany povedené. Opět po několika hlavičkách se míč odrazil na Schmerböckovu nohu a ten okamžitě pálil. Šlo to ale pouze do míst, kde číhal gólman Riegler.
    16. Schmerböck Rieglera nepřekvapil
     
    18
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Na druhé straně už ale udeřilo! Už Gartlerova střela volala po gólu, jenže Kofler ji ještě zvládl vyrazit na břevno. Míč se pak odrazil k KWAN-RYONG PAKOVI, který přetlačil Sollbauera a umístil míč přesně k tyči – 1:0.
    18. Kwan-Ryong PAK - 1:0
     
    20
    A Sollbauer má s Pakem velké problémy. Severokorejský útočník mu opět pláchnul a technická střela po zemi skončila těsně mimo. Bylo to ovšem s tečí, takže následuje roh.
    20. Pak v další šanci
     
    21
    Po rohovém kopu se do vzduchu pověsil Drescher a tlačil prudkou hlavičku do sítě. Kofler ale na brankové čáře předvedl vynikající zákrok!
    21. Drescher nebyl daleko od gólu
     
    22
    Roh i na druhé straně, Wolfsberger ale nedokázal vymyslete nebezpečnou akci a domácí se celkem v poklidu ubránili.
     
    24
    Máme tu menší pauzičku, na trávníku posedával domácí Ouédraogo a nechtělo se mu moc vstávat. Už je ale v pořádku a bude pokračovat.
     
    24
    Další standardka, nyní přímý kop pro hosty. Vysoký oblouček se ale St. Pöltenu podařilo ihned odvrátit.
     
    25
    Teď už to ale bude horší, neboť Ljubicicův faul byl blízko hranice vápna a Riegler si musí postavit pevnou zeď.
     
    26
    A udělal to opravdu poctivě, neboť ta zastavila prudký pokus. Následná dorážka pak šla zcela mimo.
     
    27
    Kofler se v brance Wolfsbergeru rozhodně nenudí. Nyní na brankové čáře zasahoval proti rychlé kombinaci, kdy po centru z levé strany hlavičkoval Ljubicic.
     
    28
    Další přerušení hry, hosté budou rozehrávat přímý kop, uvidíme patrně centr z pravé strany.
     
    29
    Bylo tomu skutečně tak. Po krátkém signálu přilétl do šestnáctky vysoký pas a u zadní tyče předvedl nepřesnou hlavičku Orgill.
     
    30
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky! Na levé straně domácí vymysleli centr, na který si ve vápně naběhl zcela zapomenutý RENÉ GARTLER a křížným volejem nedal gólmanovi šanci. Ten se pak mohl pouze vztekat na své obránce.
    30. René GARTLER - 2:0
     
    31
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Okamžitě ale přišla odpověď a je sníženo. Hosté potáhli levou stranou, do vápna si pak naběhl MARC ANDRE SCHMERBÖCK, obtočil se kolem Meisla a po zemi vyslal křížnou střelu. Riegler se po ni natahoval levou nohou, ale nedosáhl – 2:1.
    31. Marc Andre Schmerböck - 2:1
     
    34
    Rázem tu máme zase fotbal ve vysoké rychlosti, jakoby oba celky chtěly fanouškům ukázat, že po létě mají velký hlad po bodech.
     
    36
    Několik autových vhazování pro oba celky, nyní sledujeme mírné nepřesnosti.
     
    37
    Domácí nyní nechali malé okénko ve své obraně a Schmerböck toho ihned využil ke střele. Moc mu ale nesedla a výsledkem byl slabý pokus, se kterým neměl Riegler problémy.
     
    39
    Domácí nyní dvakrát v krátkém časovém úseku pouze odkopli míč ze své poloviny, Wolfsberger začíná přebírat iniciativu.
     
    40
    Stále stejný obrázek hry, St. Pölten pouze brání a odvrací výpady svého soupeře.
     
    41
    Proti Novakovi nyní musel zasahovat gólman Riegler, připsal si úspěšný zákrok, za který sklidil od publika poměrně slušný potlesk.
     
    42
    Wolfsberger to myslí s vyrovnáním ještě před pauzou opravdu vážně, domácí nyní odvraceli centr z levé strany na roh. Rozehraje ho Liendl.
     
    43
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    A to vyrovnání skutečně přišlo! Po rohovém kopu a hlavičce na malé vápno se snažil odkopnout domácí Ignolitsch, jenže to udělal tak nešťastně, že napálil MANFREDA GOLLNERA a od něj se míč odrazil do branky.
    43. Manfred GOLLNER - 2:2
     
    45
    Další výpad hostů v podání Orgilla po pravé straně byl zastaven čistým skluzem. Wolfsberger ale pokračuje v akci.
     
    45+1
    Kousek za vápnem napřáhl Ritzmaier, jeho odvážný pokus ale skončil nad břevnem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou velice akční první půli, diváci neměli šanci se nudit. Už od prvních minut jsme sledovali fotbal plný šancí a brzy přišly i góly. V 18. minutě předvedl důraz Kwan-Ryong Pak a dotlačil míč k tyči. A když ve 30. minutě upravil René Gartler na 2:0, tak to pro domácí vypadalo opravdu výborně. Jenže prakticky hned po rozehrání snížil Marc Andre Schmerböck a odstartoval úsek hry, ve kterém byli hosté tím lepším celkem a hnali se za vyrovnáním. Podařilo se jim to ve 43. minutě a s trochou štěstí. Ignolitschovi se nepovedlo odkopnout pryč z vápna, trefil Manfreda Gollnera a od něj šel míč do sítě. Do kabin se tak jde za stavu 2:2 a zejména hráči St. Pöltenu mají o čem přemýšlet. Hlavně tedy o tom, jak ztratili nadějný náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle se k míči dostal Orgill a ihned centroval k malému vápnu. Tam jeho spoluhráč signalizoval, že je držený, ale pokračovalo se ve hře. Nutno říci, že bez zakončení. Domácí mohli vyrazit do protiakce.
     
    47
    Je tu první žlutá karta utkání, za zákrok na unikajícího Paka ji dostal hostující Manfred Gollner.
     
    48
    Následoval přímý kop, jenže ten byl prakticky ihned ukončen hlavním sudím pro útočný faul domácích.
     
    49
    St. Pölten předvedl rychlý výpad s centrem z levé strany. Jenže přihrávka na Paka byla až příliš prudká a nezpracovatelná.
     
    50
    Hra se velice rychle přesunula k druhé brance a po obloučku z pravé strany se do míče opřel Liendl. Razance ale není všechno, přesnosti tato rána neměla ani za mák a skončila několik metrů nad břevnem.
     
    52
    Pískalo se proti domácím a následuje přímý kop z levé strany. Ten rozehraje Wernitznig.
     
    52
    Centr se mu ale vůbec nepovedl, jeho vysoký oblouček skončil přesně v rukavicích brankáře Rieglera.
     
    54
    Opět trocha nepřesností na obou stranách hřiště, po delší době si tak mohl míč při odkopu osahat i Alexander Kofler.
     
    55
    Gartler s Ingolitschem se dokázali prosadit i proti přesile obránců a mnoho nescházelo, aby se prokombinovali až do zakončení.
     
    56
    Je tu dokonce rohový kop pro modrožluté, probouzí se i publikum. To by rádo vidělo svůj tým opět ve vedení.
     
    56
    No a Luxbacherův centr od rohového praporku nebyl vůbec zlý, skákavá přihrávka se nabízela hned pro několik hráčů, jenže nikdo nebyl schopen míč zasáhnout a usměrnit jej.
     
    58
    Po několika akčnějších okamžicích se nám hra uklidnila a nyní sledujeme spíše boj o střed.
     
    59
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Hostům se podařilo dokonat obrat ve skóre. Po nedůrazné obranné hlavičce St. Pöltenu a Ritzmaierově přiklepnutí se do míče opřel z dálky CHRISTOPHER WERNITZNIG a jeho parádní pokus skončil v šibenici Rieglerovy branky! Wolfsberger vede 2:3.
    59. Christopher WERNITZNIG - 2:3
     
    61
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Issiaka Ouédraogo, přichází Taxiarchis Fountas.
     
    62
    Fotbalisté domácího týmu, ale i diváci jsou vzniklou situací hodně šokovaní a je to poznat na stylu hry i atmosféře na tribunách.
     
    63
    Na trávníku zůstal ležet čerstvý Fountas, rozhodčí ale v Orgillově zákroku faul neviděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    64
    Ne, St. Pölten je v posledních minutách hodně zakřiknutý a v kombinaci chybuje. Hosté se při výpadech dobře brání.
     
    65
    A když už se po narážečce dostal k zajímavému centru Ingolitsch, poslal následně přihrávku pouze k brankáři Koflerovi.
     
    67
    Hosté nyní nikam nepospíchají, to, že drží míč co nejdále od vlastní branky, to jim maximálně vyhovuje.
     
    68
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Robert Ljubicic, přichází Dominik Hofbauer.
     
    69
    Pískalo se. Na trávníku zůstal po souboji s Ritzmaierem domácí Ingolitsch a výsledkem je hodně zajímavá standardní situace.
     
    70
    Hofbauer napálil míč pouze do zdi, od té se ale míč odrazil na branku do protipohybu gólmana Koflera. Ten se ale zvládl přemístit a na brakové čáře zasáhnout.
     
    70
    Už se zase hraje na druhé straně, Wolfsberger vhazuje poblíž Rieglerovy branky.
     
    71
    Dlouhý nákop k brance hostů postrádal přesnost, přihrávka šla do míst, kde nebyl nikdo ve žlutomodré kombinaci.
     
    72
    Na druhé straně se už už dostával do šance Wernitznig, ale ani on nevymyslel něco, co by brankáře mohlo překonat.
     
    74
    St. Pöltenu se nedá upřít snaha stáhnout ztrátu na soupeře, finální fáze je ale momentálně opravdu slabá.
     
    74
    Ve vápně se dral do zakončení Gartler, jenže minul. Reklamoval ještě teč a tedy rohový kop, u sudího ale nepochodil.
     
    75
    Hra se nám nyní kouskuje častými přerušeními, pro hráče St. Pöltenu to rozhodně není to, co by chtěli.
     
    76
    Opět nehrajeme, neboť po souboji u brankové čáry leží na trávníku hostující Novak a je potřeba jeho ošetření. Drží se za hlavu, do které dostal nepříjemný úder.
     
    77
    Už se ale k nelibosti domácích diváků hlásí zpátky do hry a rozhodčí jej pouští na hrací plochu.
     
    78
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Michael Liendl, přichází Stefan Gölles.
     
    80
    Trochu divoká malá domů na Rieglera nadělala gólmanovi domácích trochu problémů, ale nakonec se z nich dokázal dostat a odkopl do bezpečí.
     
    81
    Riegler opět u míče a okamžitě posílá dopředu dlouhý nákop. Na útočné polovině došlo k souboji, po kterém zůstal na zemi ležet Gartler. Faul se ale nepískal.
     
    81
    Přesto se udělovala žlutá karta, za protesty ji dostal domácí Sandro Ingolitsch.
     
    82
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Roko Mislov, přichází Husein Balič.
     
    83
    Další faul, ze strany hostů to byl taktický okamžik. Byl tím zastaven rodící se protiútok.
     
    84
    Další žlutá karta pro domácí barvy, za faul na půlce ji dostal Dominik Hofbauer.
     
    84
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Marc Andre Schmerböck, přichází Bernd Gschweidl.
     
    85
    Rozhodnout mohl po rohovém kopu Gollner, naskočil si na vysoký centr, hlavičku ale poslal mimo Rieglerovu branku.
    85. Gollner hlavou neskóroval
     
    86
    Zase žlutá karta, nyní pro hostující tým. Ve výskoku se faulu dopustil Dever Orgill.
     
    87
    Riegler nyní zachránil svému týmu šanci na bod svým skvělým zákrokem.
     
    87
    Penalta pro St. Pölten! Po rychlém průniku přišel faul u brankové čáry a rozhodčí neváhal ani okamžik!
    87. Penalta pro St. Pölten
     
    88
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    A je srovnáno! Míč si na penaltový puntík postavil RENÉ GARTLER, zachoval chladnou hlavu a střelou po zemi doprostřed branky upravil na 3:3!
    88. René GARTLER - 3:3
     
    89
    René Gartler se z branky radoval takovým způsobem, až za oslavu dostal žlutou kartu.
     
    89
    Rázem je na stadionu veselo a domácí fotbalisté nemají dost. Pokouší se přejít do dalšího útoku.
     
    90
    Rozhodčí nastaví tři minuty.
     
    90+1
    Vysoký centr mířil na malé vápno, Kofler si v houfu hráčů našel prostor a míč si stáhl do náruče.
     
    90+2
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Sledujeme neuvěřitelný závěr utkání! Domácí vybojovali na vlastní polovině míč, přešli do rychlého protiútoku, na levé straně dostal a zpracoval přihrávku HUSEIN BALIČ, udělal lehký úkrok na střed a poté poslal nechytatelnou střelu na zadní tyč.
    90+2. Husein BALIČ - 4:3
     
    90+3
    Rázem musí spěchat hráči Wolfsbergeru. Ještě před chvílí měli všechny body, nyní nemají nic.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a my měli možnost sledovat strhující závěr. Přitom dlouho tomu nic nenasvědčovalo. V 59. minutě dali hosté parádní gól v podání Christophera Wernitzniga a poté si svůj těsný náskok hravě udržovali. Už to vypadalo, že si odvezou všechny body, jenže nakonec nemají nic. V 88. minutě totiž proměnil René Gartler pokutový kop a ve druhé nastavené minutě přišel poslední úder St. Pöltenu. Po rychlém brejku se míč dostal na levou stranu a Husein Balič, který byl v té době teprve deset minut na hřišti, rozhodl umístěnou křížnou střelou. St. Pölten tak vyhrál 4:3 a vstoupil do nového ročníku rakouské Bundesligy tím nejlepším možným způsobem.
    Husein Balič předvedl v nastaveném čase dokonalý Lucky Punch a St. Pölten si připsal první tři body

     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 10:14. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:18.
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji hezký zbytek neděle a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (19:18:44)

    Aleš Pur

    Góly: 18. Pak, 30. Gartler, 88. Gartler (pen.), 90+2. Balič – 31. Schmerböck, 43. Gollner, 59. Wernitznig

    Karty:   81. Ingolitsch (SPN), 84. Hofbauer (SPN), 89. Gartler (SPN) – 47. Gollner (WAC), 86. Orgill (WAC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 10:14. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:18.
    SKN St. Pölten: Riegler – Ingolitsch, Meisl, Drescher, Haas – Ouédraogo (61. Fountas), Mislov (82. Balič), Luxbacher – Ljubicic (68. Hofbauer) – Gartler, Pak.
    Náhradníci: Vollnhofer – Hofbauer, Fountas, Balič, Okungbowa, Schütz, Puchegger.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Sprangler – Wernitznig, Liendl (78. Gölles), Ritzmaier – Schmerböck (84. Gschweidl), Orgill.
    Náhradníci: Dobnik – Gschweidl, Jovanović, Gölles, Rnić, Leitgeb, Steiger.

    Rozhodca: Robert Schörgenhofer – Stefan Gamper, Anel Beganovic