Manchester United – Liverpool 1:4 (kon.) | Bayern – Manchester City 2:3 (kon.) | Barcelona – Tottenham 2:2 (5:3 po pen.)
koniec po penal. (5:3)
FC Barcelona
2:2 (2:0)
Tottenham Hotspur
cz Nedeľa 29.07.2018, 05:05 • Rose Bowl, Pasadena • International Champions Cup • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:05.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! International Champions Cup je pochopitelně na programu i v letošní sezóně, i v tomto ročníku uvidíme velké množství kvalitních zápasů, které obstarají největší fotbalové velkokluby. My se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi FC Barcelona a Tottenham Hotspur.
     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony prožili velice zajímavou sezónu. Podařilo se jim sice vyhrát svojí domácí soutěž a pohár, jenomže v Lize mistrů jim to vůbec nevyšlo. Katalánci si odvezli do odvetného čtvrtfinále proti AS Řím velice nadějný náskok 4:1, avšak na hřiště soupeře prohráli 3:0, díky čemuž se pakovali z milionářské soutěže. Vedení španělského klubu nechce ponechat nic náhodě ani pro nadcházející sezónu, ihned začalo shánět několik nových tváří. Tou první byl Brazilec Arthur, po němž následoval příchod obránce Lengleta. Aby toho nebylo málo, tak se Barcelona převedla ještě jedním zajímavým příchodem, a sice do Katalánska přišel Malcom, jenž na poslední chvíli upřednostnil nabídku španělského celku.
     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham rovněž neprožil vůbec špatnou sezónu, v Premier League to stačilo na třetí pozici, která zaručuje skupinovou fázi Ligy mistrů. Kohouti dohromady nasbírali sedmasedmdesát bodů, avšak na mistrovský Manchester City jim scházelo propastných třiadvacet. Tottenhamu se hodně dařilo také v Lize mistrů, ve které ovládl svojí skupinu, kde se například nacházel Real Madrid, či Borussia Dortmund. Anglický celek ale posléze narazil na italského mistra Juventus, který postup vybojoval v koncovce druhého zápasu. Tottenham je toto přestupové období nebývale neaktivní, neboť ještě nepřivedl žádného věhlasného hráče.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Cillessen – Miranda, Lenglet, Marlon, Semedo – Roberto (C), Gómes, Suárez, Rafinha – Arthur, Munir
    Náhradníci: ter Stegen, Ezquieta – Mingueza, Ruiz, Pérez, Puig, Malcom, Collado, Monchu, Brandariz, Tabla, Palencia, Alcácer, Digne, Cucurella, Cuenca

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Davies, Carter-Vickers, Walker-Peters – Son, Sissoko, Amos, Eriksen (C) – Lucas, Llorente
    Náhradníci: Vorm – Sánchez, N´Koudou, Whiteman, Georgiou, Skipp, Marsh, Eyoma.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Tottenham, který bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Úvodní nákop měl vepředu najít Sona, do dráhy letu míče se ale postavil Miranda, který tuto nabídku zablokoval do zámezí.
     
    4
    Semedo se vydal po pravém křídle, avšal daleko se s míčem nedostal. Naopak bude vhazovat soupeř, konkrétněji to bude Walker-Peters.
     
    5
    Denis si navedl míč na pravačku a posléze se snažil vysunout Gómese. Tento záměr ale velmi dobře přečetl Carter-Vickers.
     
    6
    Nyní byl v souboji jeden na jednoho úspěšnější Aurier, který za sebe nepustil Denise. Posléze si na kličku troufl Lucas.
     
    7
    Davies si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až na kopačku Gazzanigy. Brankář Tottenhamu pro změnu rozehrál do strany.
     
    8
    Miranda si chtěl na levém křídle narazit s Denisem, zpětnou přihrávku ale přečetl Aurier, který nechal balón proskákat do zámezí.
     
    9
    Úvodní střelecký pokus dnešního zápasu obstaral Munir, který ale nevyužil špatné rozehrávky soupeře. Střela putovala vysoko nad.
     
    10
    Davies se podíval vpřed a ihned poté hledal naběhnuvšího Lucase. Toho důrazným způsobem odstavil od míče Lenglet.
     
    11
    Barcelona to zkoušela podél autové čáry, Gomes si sice narazil s Denisem, avšak následně se nedostal kolem důratzného Cartera-Vickerse.
     
    12
    Katalánci se ve dvojici řítili do nadějné příležitosti, sám na sebe to vzal Denis, který poslal míč snad dvacet metrů nad.
     
    13
    Lenglet si všiml naběhnuvšího Munira, na kterého okamžitě cpal přihrávku. Výborně ale vystoupil Carter-Vickers, jenž zamezil této nabídce.
     
    14
    Aurierovi se podařila spolupráce se Sissoko, střílená nabídka se ale nedostala na místo určení. Hrát s míčem tak může Cillessen.
     
    15
    Kohoti vzorně napadali rozehrávku soupeře, který se s míčem vrátil až k vlastní šestnáctce. Posléze ale putovalo přenesení hry na Munira.
     
    15
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Robert poslal fantastickou kolmici na zadní tyč, kde číhal Rafinha, který ještě vracel míč před branku na MUNIRA, jenž už měl snadnou práci.
    15. MUNIR - 1:0
     
    16
    Poprvé se výrazně zapojil do kombinace také Son, který si ale neporozuměl s Amosem. Úvodní minuty jsou plné nepřesností.
     
    17
    Zřejmě zasloužená branka. Barcelona má i nadále optickou převahu, naopak Tottenham toho směrem dopředu moc neukázal.
     
    18
    Do kombinace se zapojil také brankář Gazzaniga, který si před inkasovanou brankou na kulatý nesmysl příliš nesáhl.
     
    19
    Anglický celek to zkusil rychlou kombinací ve středu hrací plochy, Eriksenovi ale uskočil míč od kopačky, čehož využil Marlon.
     
    20
    Llorente tak dlouho zpracovával Munira, až mu byl nakonec odpískán faul. Barcelona bude rozehrávat kousek od velkého vápna.
     
    21
    Tottenham zahrával úvodní rohový kop tohoto utkání, po kterém se ke kontru dostal soupeře. Arthur našel Semeda, který ale nepropálil Daviese.
     
    22
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Carles Pérez Sayol.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jednu branku. Od té doby jsme zatím žádnou velkou šanci neviděli.
     
    24
    Aurier měl na centr z pravé stran hodně času, nakonec ho ale poslal kolem urostlého Llorenteho. Cillessen tak stále nemusel zasahovat.
     
    25
    Jen nutno ještě dodat, že si Denis Suárez určitě nevybral ideální moment pro zranění. Tento záložník totiž musel samovolně opustit hrací plochu.
     
    26
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Ricardo Puig.
     
    27
    Tottenham se ale stále nemůže dostat do žádné kloudnější příležitosti. Anglický celek se nyní musel vrátit až na vlastní polovinu.
     
    28
    Svůj první kontakt s míčem za sebou má Pérez, který si raději vybral na jistotu Lengleta. Letní posila ze Sevilla našla volného Munira.
     
    29
    To nebylo vůbec špatné. Semedo obdržel přihrávku na pravou stranu, odkud překvapivě vypálil. Tvrdá rána letěla kousek vedle tyče.
     
    29
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tu vedení o dvě branky, prosadila se letní posila z Brazílie! ARTHUR dostal přihrávku kousek za vápno, odkud nekompromisně napálil vzdálenější šibenici. Gazzaniga byl zcela bez šance.
    29. ARTHUR - 2:0
     
    31
    Na opačné straně měl Tottenham k dispozici standardku z velice dobré vzdálenosti. K míči se postavil Eriksen, který pořádně protáhl Cillessena.
     
    32
    Zároveň se jednalo o první vážnější práci pro nizozemského brankáře. Anglický celek bude ještě vhazovat od pravé autové čáry.
     
    33
    Sonova prostrkávačka našela v dobrém postavení Auriera, který se ale příliš unáhlil. Navíc prudkou nabídku poslal do náruče Cillessena.
     
    35
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Georges-Kevin N'Koudou.
     
    36
    Miranda si troufl na riskantní průnik podél postranní čáry, nakonec byl zastaven čistým zákrokem. Postaral se o to Davies.
     
    37
    Tottenham se stále nemůže prokombinovat k opačné šestnáctce. Barcelona skvěle přehušťuje prostor ve středu hrací plochy.
     
    38
    Nyní se těžiště hry přesunulo na pravou stranu, kde se nacházel aktivní Aurier. Hráči španělského celku se ale stačili vzorně vrátit za balón.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Roberto doslova přiletěl pod nohy Amose, který si hlasitým výkřikem řekl o faul. Hlavní sudí si ale faulu nevšiml a může se tak pokračovat ve hře.
     
    41
    Kohouti se dostali k dalšímu rohovému kopu, který i tentokráte skončil u Cillessena. Nizozemský brankář div nenastartoval do úniku Munira.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního dějství. Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dvě branky. O obě trefy se postarali hráči Barcelony, kteří byly směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Tottenham toho moc nepředvedl, jeho největší šance pramenila z přímého kopu, kdy Eriksen pořádně protáhl Cillessena. Rovněž jsme viděli hned tři střídání, minimálně u poloviny z nich za to mohla drobná zranění.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Oliver Skipp.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Luke Amos, přichází Davinson Sánchez.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nelson Semedo, přichází Sergi Palencia.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází Munir.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Monchu Monchu.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Clement Lenglet, přichází Jorge Cuenca.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Marlon, přichází Oscar Mingueza.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Juan Miranda, přichází Marc Cucurella.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Roberto, přichází Alex Collado.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Malcom.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Barcelony. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Na hrací ploše je velká řada nových tváří. Vypadá to, že Barcelona vystřídala téměř kompletní jedenáctku. Na trávníku je také další letní posila Malcom.
     
    49
    Lucas se na malý moment dostal za záda Péreze, posléze ho o míč obral další bránící protihráč. Tottenham ale pokračuje v držení míče.
     
    50
    Palencia se dostával do velice nadějné příležitosti, nakonec to bude pouze rohový kop pro Barcelonu. Ten obstará Malcom.
     
    51
    Tento talentovaný Brazilec kroutil míč směrem od branky, nakonec se k němu žádný ze spoluhráčů nedostal.
     
    52
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Gazzaniga, kterému se ale odkop příliš nezdařil. Jeho nabídka mířila daleko ven z hřiště.
     
    53
    Katalánci se moc nikam neženou, naopak v poklidě kombinují v blízkosti pokutového území. Nyní se ale dočkáme standardky.
     
    54
    A mohlo být sníženo! Znovu se k rozehrávce postavil Eriksen, který tentokráte orazítkoval tyč. Cillessen měl nyní velké štěstí.
     
    55
    U středového kruhu se nejlépe zorientoval Pérez, který navíc roztáhl hru k levé postranní čáře, kde se nacházel volný Cucurella.
     
    56
    Nyní se do zakončení mohl dostat Son, kousek za šestnáctkou ho ale dokázal zastavit Cucurella. Tottenham ale konečně začal hrát.
     
    57
    Cillessen si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec se mu jí nepodařilo dostat na Palenciu. Autového vhazování se ujme soupeř.
     
    58
    Nakonec z toho byl rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Eriksen přeci jenom odcentroval, avšak pouze na kopačku Ruize.
     
    59
    Davies nezištnou přihrávkou uvolnil Eriksena, který posléze ještě hledal lépe postaveného Lucase. Třetí jmenovaný ale vůbec nevystřelil.
     
    60
    Tottenham se opět nastěhoval na útočnou polovinu, kde se ale Lucas nedokázal proháčkovat kolem Palencii. Vhazovat bude Barcelona.
     
    61
    Po krátké době další zakončení. Son si dlouho naváděl míč na levačku, až nakonec vypálil, avšak pouze doprostřed branky.
     
    62
    Sánchez si pro spolupráci vybral Gazzanigu, který ani tentokráte nedokázal přesně odkopnout. Jeho pas směřoval nad hlavu Walkera-Peterse.
     
    62
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Michel Vorm, přichází Paulo Gazzaniga.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Anthony Georgiou.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas jednoznačně patří Tottenhamu, který zatím mladíky soupeře přehrává.
     
    64
    Georgiou se okamžitě po svém příchodu na hrací plochy zapojil do napadání, Malcom se raději rozhodl kombinovat s Colladem.
     
    65
    Také Cillessenovi se vůbec nepovedl odkop, který rovněž zaplul do zámezí. Utkání je stále plné nepřesností, což se ale dalo očekávat.
     
    66
    Nedovoleným zákrokem byl zastaven Malcom, který ihned po pádu na trávník vstal. Barcelonští si ale míče moc dlouho neužili.
     
    67
    Kohouti rozehráli narychlo standardku, která vyvolala před Cillessenem menší zmatek. Míč se přesto odrazil do rukavic brankáře.
     
    68
    Až nyní se Katalánci přiblížili k brance soupeře. Malcom to zkusil individuálně, jeho ostrý projektil z úhlu nadělal Vormovi nečekané problémy.
     
    69
    Logicky následoval rohový kop, po kterém jsme se rovněž dočkali zakončení. Obstaral ho Monchu, jenž ale přestřelil svatyni.
    Lenglet dnes zažil premiéru v dresu Barcelony.

     
    69
    Žlutou kartu dostává Monchu Monchu (FC Barcelona).
     
    70
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Carles Perez Sayol, přichází Jean Yves Ballou Tabla.
     
    71
    Eriksen obstaral i další rozehrávku volného kopu, tentokráte to bylo s tečí protihráče. Následovat bude další rohový kop pro Spurs.
     
    73
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, je tu kontaktní branka! Do pokutového území přiletěl velice nebezpečný centr, po kterém Eriksen trefil pouze nohu protihráče. Míč se ale odrazil k volnému HEUNG-MIN SONOVi, který už našel cestičku do brány.
    73. SON - 2:1
     
    74
    Jedno je jisté, koncovka tohoto zápasu bude hodně napínavá. Kohouti se totiž dočkali kýžené branky, nyní potřebují ještě jednu.
     
    75
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Aurierův centr nadělal obraně Barcelony nečekané problémy, následně Sonova patička našla před brankou GEORGESE-KEVINA N'KOUDOUA, který dokázal zasunout míč do odkryté brány.
    75. N'KOUDOU - 2:2
     
    76
    Tottenham je rázem při chuti. Nyní rozehrál rohový kop nakrátko, nakonec ale nevyšla spolupráce mezi Skippem a Sonem.
     
    77
    Zatím nevýrazný Malcom chtěl pláchnout po pravém křídle, cestičku vpřed mu ale zastavil Davies, který navíc vybojoval aut.
     
    78
    Sánchez přenesl těžiště hry na pravou stranu, kde byl prostor příliš přehuštěný. Anglický celek to tak bude zkoušet po druhé straně.
     
    79
    O autové vhazování se postaral Aurier, který ale posléze nenašel volného Eriksena. Do kombinace Barcelony se zapojil také Cillessen.
     
    80
    Jednalo se o dalekonosný odkop na Collada, který souboj s důrazným Carterem-Vickersem prohrál. I tak se Blaugranas dostanou k autu.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Barcelona se snaží udržet nerozhodný výsledek, což ale Tottenham nechce akceptovat.
     
    82
    Malcom se kousek za vápnem skácel k zemi, o faul se ale nejednalo. K míči se tak dostal Collado, jenž vypálil doprostřed branky.
     
    83
    Georgiou vyslal vynikající přihrávku na Eriksena, který ale z velké blízkosti trefil pouze Cillessena. Další rohový kop pro Tottenham.
     
    84
    Jednalo se už o pátý rohový kop, po kterém se k hlavičce dostal Sánchez. Zakončení tohoto Kolumbijce směřovalo nad branku.
     
    85
    Směrem dopředu to zkoušel Palencia, jeho práce s míčem měla krátkého trvání. Momentálně s ním pracuje výběr Tottenhamu.
     
    86
    Sánchez dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec to zkusil přihrávkou na Sona, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky.
     
    87
    Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel Eriksen, jehož rána prosvištěla vysoko nad brankou. Cillessen nemusel zasahovat.
     
    88
    Ballou se poprvé po svém příchodu na trávník předvedl. Tento talentovaný Kanaďan zamotal hlavu protihráči, posléze ale vystřelil do boční sítě.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    90+1
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut nerozhodlo o vítězi tohoto zápasu, následovat budou pokutové kopy. Bude se střílet klasických pět penalt.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    1:0
    Palencia si vybral levý horní roh, naopak Vorm se vydal na opačnou stranu.
     
    1. séria
    1:1
    Sonovi se vyrovnání průběžného stavu povedlo, zamířil po zemi k tyči.
     
    2. séria
    2:1
    Za Barcelonu se prosazuje Ruiz, který nedal brankáři šanci.
     
    2. séria
    2:2
    Davies to zkusil na jistotu doprostřed branky, Cillessen se vydal ze svého pohledu na pravou stranu.
     
    3. séria
    3:2
    Monchu si počínal hodně zkušeně, střelu poslal nad padajícího Vorma.
     
    3. séria
    3:2
    První neúspěšným střelcem je Georgiou, kterého fantasticky vychytal Cillessen.
     
    4. séria
    4:2
    Puig měl velké štěstí, Vorm jeho střelu málem zneškodnil.
     
    4. séria
    4:3
    Kolumbijský obránce Sánchez nekompromisně zacílil pod břevno, Barcelona může rozhodnout.
     
    5. séria
    5:3
    Je tomu skutečně tak, Malcom si vybral pravý spodní roh.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barcelona sice prohospodařila dvoubrankové vedení, avšak nakonec se z vítězství přeci jenom raduje. Katalánský celek zvládl pokutové kopy, které zvládlo všech pět borců. Tottenham se sice ve druhém poločase výrazně zvedl, avšak celou dobu hrát proti mladíkům soupeře. Katalánci tak vstupují do tohoto amerického turné úspěšně, Tottenham si po výhře připisuje první prohru.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8. (07:11:42)

    David Suchý

    Góly: 15. Munir (Rafinha), 29. Arthur (Rafinha) – 73. Son, 75. N'Koudou

    Karty:   69. Monchu (BAR)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Palencia (BAR)
    1:1   Son (TOT)
    2. séria:
    2:1   Ruiz (BAR)
    2:2   Davies (TOT)
    3. séria:
    3:2   Monchu (BAR)
    3:2   Georgiou (TOT)
    4. séria:
    4:2   Puig (BAR)
    4:3   Sánchez (TOT)
    5. séria:
    5:3   Malcom (BAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
    FC Barcelona: Cillessen – Miranda (46. Cucurella), Lenglet (46. Cuenca), Marlon (46. Mingueza), Semedo (46. Palencia) – Roberto (C) (46. Collado), Gomes (26. Puig), Suárez (22. Pérez) (70. Ballou), Rafinha (46. Malcom) – Arthur (46. Monchu), Munir (46. Ruiz)
    Náhradníci: ter Stegen, Ezquieta – Mingueza, Ruiz, Pérez, Puig, Malcom, Collado, Monchu, Brandariz, Tabla, Palencia, Alcácer, Digne, Cucurella, Cuenca

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga (62. Vorm) – Aurier, Davies, Carter-Vickers, Walker-Peters – Son, Sissoko (35. N'Koudou), Amos (46. Sánchez), Eriksen (C) – Lucas (62. Georgiou), Llorente (46. Skipp)
    Náhradníci: Vorm – Sánchez, N´Koudou, Whiteman, Georgiou, Skipp, Marsh, Eyoma