Petržalka – Žilina B 2:1 (kon.) | Trebišov – Inter Bratislava 2:1 (kon.)
koniec
FC Petržalka
2:1 (1:1)
MŠK Žilina B
Nedeľa 29.07.2018, 10:30 • Štadión FC Petržalka • MONACObet liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose zo zápasu druhého kola druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku. V tomto Onlajne sa zameriame na súboj Petržalky s rezervou Žiliny.

    Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    MŠK Žilina B

    Rezerva šošonov sa minulú sezónu umiestnila na solídnej piatej pozícii, iba tri body za bronzovým Popradom. Ako tomu už u "béčkových" tímov býva zvykom, sú plne závislé od hlavného mužstva. Inak tomu nebolo pri MŠK ani v letnej príprave, keď zverenci Norberta Guľu odohrali iba dve stretnutia. Proti Třincu prehrali 1:3 a v súboji so zlínskou rezervou remizovali 3:3.

    Samozrejme, väčšina hráčov v lete odohrala duely za A-tím, o pohybe v kádri preto ťažko nejako diskutovať. Celok spod Dubňa tak bude tvoriť mix dorastencov a futbalistov, ktorí sa budú musieť dostať do zápasového rytmu, prípadne nebudú dostavať príležitosti pod vedením Jaroslava Kentoša vo Fortuna lige.
     
    FC Petržalka

    Víťaz III. ligy skupiny Bratislava si v príprave neviedol vôbec zle, vzhľadom na výsledky sa dá očakávať boj o vrchné priečky. Tréner mužstva Balázs Borbély už doskúšal hráčov, ktorí boli v klube na skúškach, káder sa tak finalizuje, hoci v hre sú ešte dve posily.

    Petržalka odohrala prvý prípravný duel proti Skalici, v Petrovej Vsi sa zrodila remíza 1:1. Nasledovali triumfy nad Senicou 3:0, nad Znojmom 3:1, maďarské Mosonmagyaróvári TE podľahlo Petržalke 1:4, rovnako dopadlo aj Györ ETO FC po prehre 2:3. Ani v generálke na ligu Petržalka neprehrala, súboj s FC Karabakh Vienna bol ukončený remízou 1:1.

    Manažér Andrej Kalina ozrejmil na tlačovej konferencii pohyb v kádri: „Z treťoligového kádra odišlo deväť hráčov, konkrétne brankár Daniel Kastl, ďalej Valentin Majerčák, Dávid Marko, Marko Vizváry, Ivan Minčič, Lukáš Hutta, Jakub Hrnčár, Dávid Kondrlík a Tino Miguez.

    Do tejto chvíle prišlo sedem nových hráčov. Brankár Frederik Valach (Slovan Bratislava), pravý obranca Samuel Ďurek (FC Nitra), ďalej Martin Vician (FC Baník Ostrava), Jakub Nemec (Rakúsko), Martin Privrel (FC Rohožník), Alex Iván (FC 1904 DAC Dunajská Streda) a Erik Prekop (AS Trenčín).“
     
    Oba celky v prvom kole nezaváhali. "Béčko" Žiliny si v domácej prestrelke poradilo s Bardejovom 6:4, zatiaľ čo Petržalka na východe republiky zvíťazila 2:1. Nováčik si poradil s Lokomotívou Košice.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Sopúch, Nemec, Kavoň, Piroska (C), Vician, Gašparovič, Turčák, Prekop
    Náhradníci: Sokol – Lády, Horvát, Hečko, Iván, Maco, Čerňanský

    MŠK Žilina B: Petráš – Moško, Sluka, Kopas, Gamboš, Klec (C), Gerebenits, Suľa, Polievka, Tevzadze, Chríbik
    Náhradníci: Leško – Krela, Ďuriš, Kovaľ, Majdan, Rusnák, Dybala

    Rozhodca: Igor Kozák – Peter Mihalík, Simeon Vass.
     
    Pred úvodným výkopom si obe mužstvá uctia pamiatku Juraja Halenára, ktorý nás navždy opustil minulý mesiac.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkopu sa ujali hostia zo Žiliny, veľmi rýchlo ale stratili loptu.
     
    2
    Gašparovič s Piroskom vpredu bez nápadu, MŠK už rozbieha akciu po pravom krídle.
     
    3
    Gerebenits pri bránkovej čiare nepretlačil obrancu FC, Valach bude rozohrávať nakrátko.
     
    4
    Samuel Petráš musel iba boxovať prudký center z pravej strany. Do zakončenia sa tlačili ako Turčák, tak i Prekop.
     
    5
    Škoda teraz odskoku lopty od kopačky Gašparoviča, respektíve Pirosku. Nováčik druhej ligy jasne aktívnejší, rezerva šošonov sa musí mať na pozore.
     
    6
    Hosťujúci gólman bez zbytočnej chyby a pod napádaním Gašparoviča rozohral na Suľu.
     
    7
    Petržalka dala gól!
    Lahodná akcia v podaní nováčika! Zisk lopty v strede poľa, rýchla výmena lopty pred šestnástkou a presný center Gašparoviča na zadnú žrď! Tam už bol v nábehu BORIS TURČÁK, ktorý hlavou triafa do čierneho.
    7. Boris TURČÁK - 1:0
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    9
    A razom mohlo byť 2:0. Juraj Piroska prehadzoval oblúčikom na Prekopa, tomu však skrížil plány jeden zo stopérov Žiliny. Nováčik ukazuje, že nebude v národnej súťaži len do počtu.
     
    10
    Róbert Polievka s koncovkou spoza šestnástky. Pokus o lob skončil na bránkovej sieti, Frederik Valach situáciu kontroloval.
     
    11
    Ako sa s týmto vysporiada MŠK? Žlto-zelení kombinujú s loptou na polovici súpera.
     
    12
    Peter Chríbik so zakončením z veľkej vzdialenosti. Takéto koncovky však domácim starosti robiť nemôžu.
     
    13
    Faul šošonov hlboko v poli, voľný kop rozohrá Juraj Piroska.
     
    14
    Bratislavský celok v útoku zlyhal z dôvodu útočného priestupku.
     
    15
    Do rozohrávky sa musí po niekoľký raz zapojiť aj brankár Petráš.
     
    16
    Dlhý nákop na útočníka MŠK, jeden z postranných arbitrov odmával ofsajd.
     
    17
    Krásny volej v podaní skvelého Gašparoviča! Prihrával Ďurek, pohotovo zakročil Petráš. Dorážka Prekopa už presný zásah priniesť nemohla.
    17. Gašparovič (FCP), Petráš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    18
    Rohový kop pre šošonov odvrátený, hostia zostávajú pri lopte.
     
    19
    Ďalekonosná rana Gruzínca Tevzadzeho, Valach trajektóriu strely sledoval s pokojom. O pár sekúnd bude rozohrávať od vlastnej svätyne.
     
    20
    Boris Turčák si nerozumel so svojím útočným parťákom. Dvadsať minút za nami, v platnosti skóre 1:0 od siedmej minúty.
     
    21
    Adam Kopas kopol rohový kop na prednú tyč, kde sa do súboja dostalo viacero futbalistov. Guľatý nezmysel sa odrazil pred Valacha, ktorý rýchlymi reflexami zabránil akejkoľvek dorážke súpera.
     
    23
    Gašparovič si naskakoval na center Ďureka, slovenský "Luka Modrić", ale nemal výškovú prevahu a hlavičkový stret prehral.
     
    24
    Krátka občerstvovacia prestávka, uvidíme, komu viac pomôže. Pri lopte budú po pokračovaní duelu hostia zo Žiliny.
     
    25
    Nemec dokázal zľava odcentrovať, do vzduchu skákal Erik Prekop. Hlavičkové zakončenie skončilo azda dva metre vedľa ľavej tyče Petrášovej brány.
     
    26
    Suľa si prihrávku z opačného krídla nestihol spracovať, vhadzovanie pre Petržalku.
     
    27
    Toto bolo naozaj veľmi zlé zakončenie ľavačkou od Turčáka. Toho si všimol Piroska, strelec úvodného gólu osamotený v pokutovom území triafa iba ochranné pletivo za bránou súpera...
     
    28
    Aktívny Gašparovič získal proti dvojici stopérov MŠK loptu a vďaka podpore spoluhráčov z druhej vlny môže nováčik zostať pri lopte.
     
    29
    Potom však prišiel rýchly brejk s koncovkou Polievku. Útočník Žiliny si hruďou loptu posunul do behu, no jeho strela míňa aj vybiehajúceho Valacha, aj pravú žrď jeho brány.
     
    30
    Vlnu nevôle vyvolalo rozhodnutie Igora Kozáka, ktorý prisúdil autové vhadzovanie rezerve šošonov.
     
    31
    Polhodina stretnutia uplynula ako voda, už dlhšie však čakáme na nejaké zakončenie do priestoru brány.
     
    31
    Akoby som to zakríkol. Roland Gerebenits získal guľatý nezmysel zhruba tridsať metrov od svätyne Petržalky. Prešiel s ním až pred Valacha, kde sklzom posiela loptu na roh Privrel.
     
    32
    Valach si pripísal úspešný zákrok po rohovom kope, hoci zakončenie súpera z hranice veľkého vápna mierilo iba do miest, kde sa nachádzal petržalský gólman.
     
    32
    MŠK Žilina B dáva gól! Chyby v obrane nováčika sa kopili, až boli potrestané! Róbert Polievka po zlyhaní spred pár minút naservíroval loptu naľavo, kam už šprintoval BRANISLAV SLUKA. Sluka si loptu spracoval a vypálil presne k tyči. Valach bol na túto ranu prikrátky, je vyrovnané.
    32. Branislav SLUKA - 1:1
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    34
    Ofsajd MŠK ukončuje atak, nálada na tribúnach výrazne poklesla. Návšteva je to ale utešená, za starý bratislavský most prišlo niekoľko stovák ľudí.
     
    36
    Erik Prekop si zbehol za obranu a rútil sa sám na brankára! Útočník Petržalky si v rozhodujúcom momente loptu prikopol prisilno, čo využil Samuel Petráš na zneutralizovanie tejto príležitosti!
    36. Prekop (FCP), Petráš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    37
    Suľa zvládol napádanie Gašparoviča a kľučkou na os ihriska vyviezol loptu od postrannej čiary.
     
    38
    Center Sluku po získanej lopte do otvorenej obrany. Prízemný nákop na hranicu malého vápna odvrátený. Hralo sa ďalej, avšak iba do chvíle, kým nebol nedovolene poslaný na zem obranca domácich Ďurek.
     
    39
    Šošoni sa spoliehajú na rýchle útoky po zisku lopty. Inak tomu nebolo ani teraz, stopéri nováčika si ale dali pozor.
     
    40
    Michal Klec vymanévroval s loptou na hranici šestnástky, vylepšil si streleckú pozíciu a krížnou strelou len o niekoľko centimetrov míňa žrď Valachovej svätyne.
    40. Klec (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    41
    Domáci reagovali preťaženým centrom na zadnú žrď z pravej strany, Petráš už rozohráva nakrátko.
     
    42
    Lukáš Gašparovič obdržal pokyny od trénerského tímu Petržalky. Šikovný záložník si mal pri poslednej akcii radšej vypýtať faul alebo roh. Aspoň tak to prezentujú domáci tréneri.
     
    43
    Zrazený center Suľu, tretí roh pre hosťujúce MŠK, rozohrá ho Kopas.
     
    43
    Nákop síce Petržalka odvrátila, no lopta sa dostala spätne ku Kopasovi. Ten ponúkol presný center cez celú šírku šestnástky, no jeden z útočníkov šošonov loptu netriafa ideálne...
     
    44
    Gašparovič s presným centrom na hlavu Prekopa, ten v páde trafil loptu hlavou, no guľatý nezmysel skončil nad brvnom Petráša.
     
    45
    Toto bolo maximálne zlyhanie v podaní Pirosku! Kapitán nováčika mohol ťažiť z práce Turčáka, ktorý si obhodil obranu Petržalky a z posledných síl trafil nohy Petráša. Odrazená lopta sa dostala za pokutové územie, odkiaľ bežiaci Piroska prestreľuje ako prázdnu bránu, tak aj ochranné pletivo za ňou!
    45. Turčák (FCP), Piroska (FCP), Petráš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta, no pri nej to určite nezostane. V šestnástke MŠK zostáva ležať Boris Turčák, ktorý si privodil menšie zranenie po súboji s Petrášom.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo prinieslo pekný futbal s množstvom šancí na oboch stranách, aj preto je remíza asi spravodlivým výsledkom pred odchodom do kabín. Bohatú návštevu v Petržalke rozjasal Turčák, po polhodine hry ale kontroval prízemnou strelou k žrdi Sluka.

    Druhý polčas sa začne približne o 11:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po zmene strán zatiaľ bezo zmien. Ihneď po šiestich sekundách chcel nachytať Petráša "na hruškách" Piroska, no 31-ročný hráč vôbec netrafil priestor troch žrdí.
     
    47
    Cez celé pokutové územie preletel nákop z pravej strany. Nikto naň nereagoval, bude sa vhadzovať.
     
    48
    Úplne zbytočný faul Adama Kopasa, ktorý stiahol na zem Turčáka. Loptu mal pritom pod kontrolou kolega Kopasa z obrany. Igor Kozák za tento zákrok vyťahuje z vrecka aj žltú kartu.
     
    49
    Znovu pri lopte Turčák. Jeho dlhý center hľadal niekoho z bielo-čiernych, no guľatý nezmysel skončil až za bránkovou čiarou.
     
    50
    Martin Vician vyskúšal koncovku z voleja po hlavičke Mošku. Samuel Petráš si už zbiera loptu a rozohráva.
     
    51
    Centre Ďureka sú po zmene strán nepresné. Aj teraz rozohral Petráš nakrátko, o niekoľko momentov sa už na trávniku ocitol faulovaný Klec.
     
    52
    Domáci si pýtali faul na Pirosku, rozhodcovská trojica mlčí. Sledujeme opatrný úvod druhého polčasu.
     
    53
    Dnes to Piroskovi pri kontrách nejde. Naskytla sa možnosť dvaja na jedného, Piroska prihral spoluhráčovi v tandeme, no ten mu pas s presnosťou centimetra neopätoval. Kapitán Petržalky bol zahnaný do kúta, ale aj odtiaľ sa ostrieľaný borec vynašiel. Kľučkou na Gamboša si zlepšil pozíciu a tiež vypýtal faul. Druhá žltá karta pre MŠK v krátkom časovom slede.
    53. Nevydarená kontra Pirosku a následná žltá karta Gamboša
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    54
    Štandardka rozohraná, Gašparovič signálom našiel Kavoňa, ktorý spoza šestnástky triafa iba brániaceho hráča.
     
    55
    Šošoni mohli prvý raz vyhrávať, to by však Polievka musel dopraviť loptu zo siedmich metrov do siete! Valach sa už nestíhal presúvať po súboji s Klecom.
    55. Polievka (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    56
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Sluka, prichádza Ďuriš.
     
    57
    Žilinčania čoraz častejšie faulujú, vo vzduchu tak visia ďalšie žlté karty.
     
    58
    Igor Kozák ukončil štandardku Petržalky, keď si jeden z domácich futbalistov pomáhal v súboji pred bránou rukami.
     
    59
    A ani do tretice Juraj Piroska neskóruje! Zahadzovanie šancí pokračuje, kapitán Petržalky bol síce z uhla, no napriek tomu dokázal Petráša riadne natiahuť.
    59. Piroska (FCP), Petráš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    60
    Jeden z domácich hráčov musel byť ošetrovaný, ale všetko je v poriadku a pokračujeme ďalej bez vynúteného striedania.
     
    61
    Dlhý nákop petržalských obrancov končí až v náručí Petráša. Možnosť na pokojnú rozohrávku pre hosťujúce MŠK.
     
    62
    Gambošov ďalekonosný pokus nečakane zaplával, až napokon skončil na brvne Valachovej brány! Nuž, nováčik môže byť rád, že neprehráva.
    62. Gamboš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    63
    Žltú kartu dostáva Suľa (MŠK Žilina B).
     
    63
    Štandardka pre domáce FC sa končí iba zákrokom Petráša, ktorý jednoznačne chytá loptu do rukavíc.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje 1 335 divákov.
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Gerebenits, prichádza Rusnák.
     
    67
    Petržalka tlačí viac a viac. Tentokrát sa bojovalo na hranici šestnástky, tesne mimo nej už došlo k nedovolenému priestupku.
     
    68
    Skrátený rohový kop zahral na prednú tyč Gašparovič, Petráš reflexívne vyrazil. Pred bránou strhla trma-vrma, ktorá sa po nepodarenom odkope končí ďalším faulom pred šestnástkou.
    68. Gašparovič (FCP)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    69
    Exekútorom priameho kopu bol Martin Vician. Dobre zahraný kop, Petráš loptu pre istotu vyráža iba na roh.
    69. Vician (FCP), Petráš (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    70
    Nováčik má za sebou silné minúty, počas ktorých ale nedokázal skórovať. Uvidíme, či to náhodou petržalských hráčov a divákov nebude mrzieť.
     
    71
    Občerstvovacia prestávka musí byť aj v druhom polčase. Hrá sa prakticky na obed, keď slnko najviac "pečie".
     
    73
    Po minútovej pauze môžeme pokračovať, pred nami záverečných dvadsať minút stretnutia.
     
    74
    Tevzadze neúspešný v súboji s Ďurekom, domáci budú prvý raz striedať, na trávnik by mal prísť Lády.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Turčák, prichádza Lády.
     
    75
    Na ihrisku tak už nemáme ani jedného zo strelcov dnešných gólov. Po dvadsiatich minútach od odchodu Sluku dohral aj Turčák.
     
    76
    Gašparovič sa neskoro dostával na zadnú tyč po centri Prekopa, bude z toho aspoň rohový kop.
     
    77
    Znovu to bol signál. Rozohrávka nakrátko nepomýlila Kopasa, vhadzovať budú šošoni.
     
    78
    Bola nariadená penalta v prospech Petržalky! Po zakončení Ládyho Petráš iba vyboxoval loptu pred seba. Za ňou sa hnal Lukáš Gašparovič, ktorý bol potiahnutý za dres. Igor Kozák už ukazuje na značku bieleho bodu.
    78. Faul na Gašparoviča ocenený penaltovým verdiktom.
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    79
    Petržalka dala gól!
    Zodpovednosť na seba vzal ERIK PREKOP, ktorý poslal Samuela Petráša do zlej strany a zakončením k tyči posiela nováčika druhý raz do vedenia!
    79. Erik PREKOP - 2:1
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Gamboš, prichádza Krela.
     
    80
    Hra je prerušená, na zemi zostáva ležať Prekop, domáci budú striedať.
     
    81
    A bol to práve Prekop, kto šiel z hracej plochy dole. Na niečo vyše desať minút prichádza 18-ročný Bruno Čerňanský.
     
    82
    Mladík v drese Petržalky si okamžite vypýtal faul, domácim sa darí držať loptu ďaleko od Valacha, ktorý už dlho nemal žiadnu robotu.
     
    83
    Poskytnutá výhoda sa mení na voľný kop. Rusnák vybojoval štandardku zo zaujímavej pozície.
     
    84
    Center sa hosťom vôbec nevydaril, zblokoval ho Piroska, avšak len na nohu Krelu. Ľavačka čerstvého futbalistu hostí bola príliš nepresná.
     
    85
    Petržalka prekvapivo nezdržiavala. František Lády odcentroval z pravej strany, cez niekoľkých hráčov. Samuel Petráš loptu nemal pod kontrolou, dôrazný bol aj Juraj Piroska. Domáci kapitán za tento zákrok a za zbytočné reči vidí aj žltú kartu.
    85. Žltá karta pre Pirosku.
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    86
    Posledná päťminútovka riadnej hracej doby sa začala. Určite sa aj prinadstavia aspoň tri minútky, šanca pre šošonov na body stále žije.
     
    87
    Momentálne sa hrá ďaleko od Frederika Valacha, nováčik má navyše k dispozícii ešte jedno striedanie.
     
    88
    Róbert Polievka sa zvíja na zemi v bolestiach, hostia spod Dubňa už striedať nemôžu. Nebude to ani na žltú kartu z pohľadu petržalského hráča.
     
    89
    Vysoký center z pravého krídla kryje Valach bez najmenších problémov.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Gašparovič, prichádza Hečko.
     
    90
    Podľa môjho predpokladu sa nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    No a toto mal byť gól! Matúš Rusnák v obrovskej príležitosti po chybe Viciana maximálne zaváhal a v šanci loptu triafa priam tragicky!
    90+1. Rusnák (ZIN)
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    90+2
    Patrik Kavoň zatiahol za ručnú brzdu dobrých desať metrov pred vlastnou šestnástkou. Hráč s číslom 23 na svojom drese je druhým potrestaným hráčom Petržalky.
     
    90+3
    Nepodarený nákop na Moška, šošoni navyše faulujú na hranici veľkého vápna.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Kto by to bol povedal, že po dvoch kolách bude na čele tabuľky nováčik z Petržalky? Po triumfe na východe republiky v Košiciach prichádza aj domáca výhra proti rezerve Žiliny. Góly domácich strelili Turčák a Prekop z pokutového kopu, šošoni reagovali iba zásahom Sluku.

    Množstvo príležitostí spálili Piroska, Polievka, ale aj spomínaný gólový Prekop. Fantastické stretnutie sledovalo 1 335 divákov, čo je zároveň návšteva kola.
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko, druhé kolo druhej ligy uzavrie o 17:30 duel Trebišova s Interom Bratislava.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (12:24:32)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Petržalka. Viac informácií tu.

    Góly: 7. Turčák, 79. Prekop (pen.) – 32. Sluka

    Karty:   85. Piroska (FCP), 90+2. Kavoň (FCP) – 48. Kopas (ZIN), 53. Gamboš (ZIN), 63. Suľa (ZIN)


    FC Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Sopúch, Nemec, Kavoň, Piroska (C), Vician, Gašparovič (90. Hečko), Turčák (75. Lády), Prekop (81. Čerňanský)
    Náhradníci: Sokol – Lády, Horvát, Hečko, Iván, Maco, Čerňanský

    MŠK Žilina B: Petráš – Moško, Sluka (56. Ďuriš), Kopas, Gamboš (79. Krela), Klec (C), Gerebenits (66. Rusnák), Suľa, Polievka, Tevzadze, Chríbik
    Náhradníci: Leško – Krela, Ďuriš, Kovaľ, Majdan, Rusnák, Dybala

    Rozhodca: Igor Kozák – Peter Mihalík, Simeon Vass

    Diváci: 1 335