Sturm Graz – Hartberg 3:2 (kon.) | Rheindorf Altach – Mattersburg 2:3 (kon.)
koniec
SK Sturm Graz
3:2 (2:1)
TSV Hartberg
cz Sobota 28.07.2018, 17:00 • Merkur Arena, Graz • Rakúska Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sturm Graz v nádherném a dramatickém zápase porazil nováčka z Hartbergu, který prožil skvělý vstup do prvního i druhého poločasu, po sympatickém výkonu ale nakonec prohrál. Vše odstartoval v sedmé minutě vlastní gól Tassose Avlonitise. Sturm ale rychle zápas otočil, když se během šesti minut prosadili v polovině prvního poločasu Lukas Spendlhofer a Mark Pink. Hosté po přestávce tedy prohrávali, hned po ní ale bleskově vyrovnali zásluhou Daria Tadiće. Hartberg poté sahal po vítězství, jenže domácí podržel brankář Jörg Siebenhandl a osm minut před koncem rozhodl Philipp Hosiner. Výsledek. Sturm Graz 3 Hartberg 2. (18:57:51)

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ivan Ljubic v blízkosti středového kruhu tělem sestřelil jednoho z protihráčů a viděl žlutou kartu.
    90+5. Sturm Graz nedokázal využít přečíslení tři na jednoho!
     
    90+5
    Sturm Graz vyrazil do protiútoku tři na jednoho a měl obrovskou šanci rozhodnout, jenže následnou střelu napálil pouze do brankáře!
     
    90+4
    Emeka Eze předvedl úchvatný sprint a poté, co se mu na pravé straně šestnáctky vrhl ve skluzu jeden z protihráčů pod nohy, vybojoval pro Graz další rohový kop.
     
    90+4
    Fotbalisté Sturmu Graz vybojovali další rohový kop a po následné kombinaci se pokusili poslat do šestnáctky kolmou přihrávku, jenže míč zamířil do ofsajdu.
     
    90+3
    A další cenné sekundy uběhnou z časomíry, jelikož Peter Zulj v blízkosti rohového praporku vybojoval rohový kop.
     
    90+2
    Sturm Graz v blízkosti pravého rohového praporku vybojoval standardní situaci a Peter Zulj s její rozehrávkou pochopitelně nespěchá. Domácí šetří čas.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Rajko Rep, přichází Jürgen Heil.
     
    90
    O tom, že dnešní utkání bylo velice atraktivní kromě gólů svědčí i počet střel. Sturm Graz vstřelil tři góly z celkového počtu 18 střel, zatímco Hartberg vstřelil dvě branky ze 14 střel celkem a ze tří střel na bránu!
     
    89
    Sturm Graz přenechal iniciativu svému soupeři a vypadá to, že závěr už se bude snažit jen dohrát.
     
    88
    V prvním poločase jsme byli svědky tří gólů, po přestávce zatím dvou, a to ještě není konec. Asi málokdo čekal, že dnešní utkání bude tak atraktivní a nabídne pět gólů.
     
    87
    Pro Hartbert je inkasovaný gól těžkou ranou vzhledem k tomu, že v úvodu druhého poločasu byl výrazně lepší a nebyl daleko od toho, aby zápas otočil.
     
    86
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Youba Diarra, přichází Christoph Kröpfl.
     
    84
    Hartberg rozhodně neskládá zbraně a ještě se pokusí vyrovnat. U postranní čáry je připraven Christoph Kröpfl, který za pár okamžiků přijde na hřiště.
    82. Philipp HOSINER - 3:2
     
    82
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Youba Diarra v souboji dvou hráčů s číslem 26 po autovém vhazování v blízkosti vlastní brány trestuhodně přišel o míč a Tobias Koch krásnou kolmou přihrávkou vysunul útočníka PHILIPPA HOSINERA, který si míč uprostřed šestnáctky rychle zpracoval a technickou přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Graz vede 3:2!
     
    81
    Rajko Rep se pokusil rozhodnout, když si v blízkosti šestnáctky na ose hřiště navedl míč na silnější pravou nohu a vypálil. Jeho tvrdá rána ale zamířila vysoko nad bránu.
     
    80
    Stefan Hierländer na levém křídle podstoupil ostrý hlavičkový souboj, po kterém viděl žlutou kartu.
     
    79
    Tobias Koch z pravé strany poslal do šestnáctky nebezpečný přízemní centr, který ve skluzu tečoval Philipp Hosiner, a míč se ze vzduchu snášel pod břevno. Zároveň ale také doprostřed brány, takže Rene Swete si připsal snadný zákrok.
     
    78
    Na obou stranách je vidět hodně nepřesností, na druhou stranu ale také náboj, díky němuž je zápas atraktivní.
     
    77
    Hraje v závěru zápasu hodně kouskována a oba týmy už nemají příliš času na to, aby rozhodly.
     
    75
    Sturm Graz se dostal k prudké střele zpoza šestnáctky, která nad zemí zhruba o metr a půl minula pravou tyč brány. Rene Swete poté hodně seřval své spoluhráče, že pustili snadno soupeře do zakončení.
     
    74
    Zakaria Sanogo utrpěl zranění na pravé noze, těžko ovšem soudit, zda je o nějaké drobné zranění nebo vážný problém. Jedno je jisté, hostující útočník dnes dohrál.
     
    73
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Zakaria Sanogo, přichází Christian Ilić.
     
    72
    Zakaria Sanogo zůstal ležet na hrací ploše a ihned po jeho ošetření udělal rozhodčí přestávku na pití. Hostující útočník je za postranní čárou a kvůli zranění dohrál. Hostující lavička už připravuje střídání.
     
    69
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Markus Pink, přichází Emeka Eze.
     
    68
    Sandi Lovric od levé postranní čáry krásně pronikl do šestnáctky, zradilo ho ale zakončení, protože jeho rána z úhlu zamířila vysoko nad bránu Hartbergu.
     
    66
    Sturm Graz si dokázal poradit s dalším centrem z rohového kopu a tentokrát bezpečně míč odvrátil.
     
    65
    Hráči Hartbergu začali nepříjemně kousat a po odvráceném centru z rohového kopu se hosté dostali k pohotové přízemní střele zpoza šestnáctky, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, Jörg Siebenhandl ji ale fantastickým zákrokem vytáhl na rohový kop! Velká šance.
    63. Stefan Hierländer si málem vstřelil po malé domů vlastňák!
     
    63
    Philipp Siegl z vlastní poloviny hřiště poslal směrem do šestnáctky soupeře dlouhý diagonální pas a Stefan Hierländer měl obrovské štěstí, že hlavou minul při pokusu zahrát malou domů levou tyč vlastní brány! Mohlo to být 2:3.
     
    62
    Hartberg se zatím na nováčka prezentuje velice sympatickým dojmem a případný bod by byl rozhodně zasloužený.
     
    60
    Domácí se hodně čílili poté, co jim na levém křídle po rychlém protiútoku nebyl odpískán faul. Hra pokračovala dále a Hartberg mohl udeřit, kdyby ovšem lépe rozehrál.
     
    59
    Florian Flecker se u levého praporku velmi vehementně snažil vybojovat míč a povalil na zem Tobiase Kocha.
     
    58
    Jörg Siebenhandl se po malé domů pokusil o kličku a při následném odkopu trefil napadajícího protihráče. Naštěstí pro domácí vše dobře dopadlo a Hartberg pouze vhazoval.
     
    57
    Hosté měli výhodu rohového kopu, jenže centr z pravé strany hřiště zamířil do rukavic Jörga Siebenhandla, který ovládl vzdušný prostor v malém pokutovém území.
     
    56
    Florian Flecker napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele pravačkou, která byla tečována a minula vzdálenější pravý horní roh brány domácího Sturmu.
     
    55
    Zpět k dění na hřišti. Sturm Graz se mohl vrátit zpět do vedení, když si na pravé straně šestnáctky jeden z jeho hráčů nabíhal na prudkou kolmou přihrávku, pas byl ale příliš prudký a jako první u něj byl vybíhající Rene Swete.
     
    54
    Abych dokončil myšlenku, poprvé se v poháru potkaly oba týmy v roce 2012 a Hartberg zvládl čtvrtfinále lépe, když po prodloužení zvítězil 4:2. O tři roky později ale svému soupeři podlehl v úvodu poháru vysoko 0:6. Hartberg svého soupeře porazil jedinkrát.
     
    53
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Raphael Obermair, přichází Philipp Huspek.
     
    52
    Oba týmy se střetly celkem osmkrát. Dvakrát v ligovém poháru a šestkrát během přátelských utkání.
     
    50
    Sturm Graz prožil špatný vstup do utkání a ani začátek druhého poločasu mu vůbec nevyšel. Nováček z Hartbergu zatím v prvním vzájemném ligovém zápase nepříjemně kouše.
     
    49
    Ve středu hřiště došlo k dalšímu nepříjemnému centru, rozhodčí se ale pro kartu nerozhodl a rychle se hrálo.
     
    48
    Hartberg vyrovnávací gól hodně nakopl a do šestnáctky domácího týmu tentokrát přilétl nebezpečný centr z levé strany hřiště, Sturm Graz ho ovšem tentokrát odvrátil.
    47. Dario TADIĆ - 2:2
     
    47
    Hartberg právě vstřelil branku!
    Tobias Kainz si na pravém křídle krásně narazil míč s Zakariou Sanogem a poté si ho prohodil mezi nohama jednoho z protihráčů do běhu. Hostující obránce poté pronikl do šestnáctky a na vzdálenější levou tyč poslal parádní přízemní centr, na který si naběhl DARIO TADIĆ a z blízkosti skóroval do prázdné brány – 2:2!
     
    46
    Filipe Ferreira v závěru prvního poločasu vyfasoval žlutou kartu a o přestávce ho nahradil Tobias Koch. Těžko říci, zda jde o taktickou změnu nebo vynucené střídání.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Filipe Ferreira, přichází Tobias Koch.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Zakaria Sanogo hýřil od úvodního hvizdu pohybem, a přestože se nedokázal sám prosadit, v sedmé minutě utkání si po jeho centru vstřelil vlastní gól Tassos Avlonitis. Hartberg prožil skvělý vstup do utkání, jenže hráči Sturmu Graz rychle zvedli hlavy a v rozmezí pouhých šesti minut se jim podařilo vyrovnat, když se prosadili Lukas Spendlhofer a z dorážky Markus Pink. Skóre po poločase. Sturm Graz 2 Hartberg 1.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Filipe Ferreira musel po odvráceném centru ze standardní situace hasit nebezpečí a po ostrém skluzu u půlící čáry viděl v závěru prvního poločasu žlutou kartu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45
    Zakaria Sanogo si na pravém křídle skvěle pokryl míč tělem a Dario Maresic ho zezadu stáhl k zemi. Následovala standardní situace a Dario Tadić do šestnáctky poslal nebezpečný centr, který bez teče mířil ke vzdálenější levé tyči, Jörg Siebenhandl byl ale pozorný a míč vkleče bezpečně lapil do rukavic.
     
    45
    Filipe Ferreira se pokusil na pravém křídle rozvinout útok dlouhou kolmou přihrávkou, jenže žádný z jeho spoluhráčů na ni nedosáhl, a tak se kopalo od brány.
     
    44
    Hartberg nevěděl, co s míčem, a tak ho vysokým obloukem poslal z polovině hřiště do šestnáctky soupeře, kde ho v pohodě stáhl ze vzduchu Jörg Siebenhandl.
     
    42
    Sandi Lovric zadrobil s míčem v blízkosti šestnáctky a po zvednutí hlavy napřáhl k prudké střele pravačkou, která o značný kus minula přední bránu Hartbergu.
    40. Domácí Sturm Graz o sobě dal po delší odmlce opět vědět
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a domácí se konečně dostali po dlouhém diagonálním pasu do šestnáctky soupeře, kde si jeden z hráčů Sturmu Graz krásně zpracoval míč ze vzduchu směrem ke středu hřiště na levačku a napřáhl k přízemní střele, která těsnila minula vzdálenější levou tyč brány Reneho Swetea!
     
    39
    Sturm Graz po špatném vstupu do utkání dokázal během pouhých šesti minut zápas otočit, vedoucím stavem ale jako by se nechal uchlácholit a směrem vpřed je neškodný.
     
    38
    S blížícím se závěrem prvního poločasu přibývá faulů a jeden z nich pomohl potrestat po rozehrání standardní situace a odraženém míči Florian Flecker, jeho pohotová střela z voleje ovšem zamířila vysoko nad.
     
    37
    Zakaria Sanogo patří na straně Hartbergu mezi nejlepší hráče a nyní se na pravé straně šestnáctky dostal k další střele. Tentokrát byl jeho pokus o poznání prudší, ovšem na úkor přesnosti, když o pořádný kus minul přední pravý horní roh brány.
     
    36
    Po autovém vhazování přilétl do šestnáctky dobrý centr, jenže domácí dokázali míč uprostřed šestnáctky odhlavičkovat do bezpečí. Sturm Graz se dokázal ubránit.
     
    35
    Florian Flecker na levém křídle vytěžil z minima maximum, když ve ztraceném souboji nastřelil míč do Lukase Spendlhofera a vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
    32. Podívejte se! V Merkur Areně panuje fantastická atmosféra
     
    32
    Rozhodčí za horkého letního počasí přerušil hru, aby se oba týmy mohly dojít občerstvit ke střídačkám a na chvíli se vydechnout. Fanoušci Sturmu Graz mezitím v hledišti poskakují jako jeden muž. V Merkur Areně panuje fantastická atmosféra a obrat domácích hodně pomohl.
     
    30
    Zakaria Sanogo je skvěle technicky vybaveným fotbalistou, což nyní ukázal, když se na pravém křídle pokusil proniknout mezi dvěma protihráči drze do šestnáctky. Po pádu a drobném kontaktu s Dariem Maresicem se ale faul nepískal.
     
    29
    Youba Diarra udělal nyní velkou chybu, když zbytečným faulem zastavil slibně rozvíjející se útok jednoho ze svých spoluhráčů. Byl to drobný faul, ale rozhodčímu neunikl.
     
    28
    Hosté na levé straně hřiště s mírnou prodlevou rozehráli rohový kop nakrátko a do šestnáctky přišel centr, po kterém jeden z hráčů Hartbergu fauloval.
     
    26
    Hartberg se pokusil rychle odpovědět střelou ze střední vzdálenosti, která o pořádný kus minula domácí bránu.
    25. Markus PINK - 2:1
     
    25
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Dario Maresic z levé strany hřiště poslal do šestnáctky parádní míč, který si na vzdálenější pravé tyči zpracoval zády k bráně Peter Zulj do vzduchu, poté si ho přehodil přes hlavu a z otočky napřáhl k pohotovému voleji! Rene Swete sice míč skvěle vyrazil, proti následné dorážce MARKUSE PINKA už byl ale bezmocný!
     
    23
    Zakaria Sanogo si naběhl na pravém křídle na další pěkný míč doběhu a z ostrého úhlu se snažil napřáhnout ke střele, pokus mu ale příliš nesedl a Jörg Siebenhandl si na bližší tyči připsal snadný zákrok.
     
    22
    Peter Zulj byl zřejmě hráčem, který se postavil k exekuci standardní situace a do šestnáctky poslal vysoký centr, po němž došlo k nepříjemnému střetu dvou hráčů.
     
    21
    Sandi Lovric se snažil uniknout na levém křídle, kde byl rychle zastaven jedním z hostujících protihráčů. Ovšem za rámcem pravidel, takže bude následovat standardní situace.
    19. Lukas SPENDLHOFER - 1:1
     
    19
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Obránce LUKAS SPENDLHOFER dokonale využil na vzdálenější levé tyči odraženého míče po centru z rohového kopu z pravé strany a přízemní střelou nekompromisně rozvlnil síť!
     
    18
    Peter Zulj si sice na levé straně šestnáctky dokázal zpracovat těžký míč, jeho prudká přízemní střela z úhlu ale byla sražena na rohový kop, po jehož rozehrání se bude kopat další.
     
    15
    Domácí neotáleli a ihned po rohovém kopu míč znovu poslali do ohně, kde jeden z hráčů Sturmu Graz skóroval. Nikdo se ale neradoval, protože praporek pomezního vystřelil rychle nahoru. Pískal se ofsajd.
     
    14
    Sturm Graz na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a Hartberg se alespoň na chvíli dokázal ubránit, když centr uprostřed pokutového území odvrátil hlavou do bezpečí.
    13. Peter Zulj nebyl daleko od toho, aby vyrovnal skóre duelu
     
    13
    Peter Zulj rozehrál volný přímý kop a jeho střela, která byla přizvednuta hostující zdí, těsně minula přední pravý horní roh brány Hartbergu!
     
    12
    Hartberg zastavil útok Sturmu Graz nedovoleným způsobem a domácí mají šanci vyrovnat z volného přímého kopu.
    11. Útočník Zakaria Sanogo a jeho nádherná individuální akce
     
    11
    Zakaria Sanogo si udělal na pravém křídle kužely ze tří nebo dokonce čtyř hráčů Sturmu Graz a poté poslal na osu hřiště přihrávku, po které napřáhl k přízemní střele bez přípravy Youba Diarra. Jeho pokus ale neměl potřebnou razanci a brankář Jörg Siebenhandl byl včas na zemi.
     
    9
    Sturm Graz inkasoval nepříjemný úder hned z kraje utkání a rychle se snažil odpovědět, jenže přízemní střela jednoho z domácích hráčů z levé strany šestnáctky skončila vedle přední tyče.
    7. Tassos AVLONITIS - 0:1
     
    7
    Hartberg právě vstřelil branku!
    Zakaria Sanogo si na pravém křídle naběhl na krásný a velice dlouhý diagonální pas z levé strany hřiště, kde v blízkosti šestnáctky zamotal hlavu stínícímu Filipemu Ferreirovi a poslal před bránu nízký centr, který si vpádu hlavou srazil do vlastní brány TASSOS AVLONITIS! Je to 0:1!
     
    5
    Domácí se hned vzápětí odhodlali k další střele, pokus zpoza šestnáctky ale zamířil pouze do rukavic pozorného Reneho Swetea.
    4. Philipp Hosiner nedokázal propálit brankáře Hartbergu!
     
    4
    Philipp Hosiner se krásně uvolnil v pokutovém území, když si zasekl míč proti dvěma protihráčům doprava a poté napřáhl k prudké střele, kterou vybíhající Rene Swete vyrazil!
     
    3
    Hartberg měl výhodu standardní situace, ze které do pokutového území domácího týmu přilétl nebezpečný centr. Hostům se na vzdálenější pravé tyči sice podařilo vrátit míč před bránu, zakončení ale nepřišlo a Sturm Graz míč odvrátil do bezpečí.
     
    1
    Raphael Obermair fauloval na pravé straně obranné poloviny svého týmu hostujícího kapitána Siegfrieda Rasswaldera a po necelých šedesáti sekundách viděl žlutou kartu.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Rene Eisner dal právě pokyn k rozehrání zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté Hartbergu, kteří okamžitě nakopli míč dopředu, jejich dlouhý pas ale nic kloudného nepřinesl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Obermair, Spendlhofer, Avlonitis, Maresic, F. Ferreira – Zulj, Lovric, Hierländer – Hosiner, Pink.
    Náhradníci: Schützenauer – Schrammel, Lackner, Grozurek, Huspek, Koch, Eze.

    TSV Hartberg: Swete – Kainz, Huber, Siegl, Rasswalder (C) – Ljubic – Sanogo, Diarra, Rep, Flecker – Tadić.
    Náhradníci: Faist – Kröpfl, Ilić, Blauensteiner, Mann, Heil, Rotter.

    Rozhodčí: Rene Eisner. Asistenti: Robert Steinacher, Gerald Bauernfeind. Čtvrtý rozhodčí: Thomas Fröhlacher.

     
    Nový ročník rakouské Bundesligy 2018/19 odstartoval v pátek večer zápasem mezi Austrií a Innsbruckem, v němž domácí zvítězili 2:1, a v sobotu vstoupí do nové sezóny další týmy. Jedním z nich je Sturm Graz, který v Merkur Areně vyzve nováčka z Hartbergu. Oba týmy se střetly dvakrát v ligovém poháru a sehrály několik přátelských utkání, v lize se ovšem potkají poprvé.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 19. Spendlhofer, 25. Pink, 82. Hosiner – 7. Avlonitis (vla.), 47. Tadić

    Karty:   1. Obermair (STG), 45+2. F. Ferreira (STG), 80. Hierländer (STG) – 90+5. Ljubic (HBG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:21.
    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Obermair (53. Huspek), Spendlhofer, Avlonitis, Maresic, F. Ferreira (46. Koch) – Zulj, Lovric, Hierländer – Hosiner, Pink (69. Eze).
    Náhradníci: Schützenauer – Schrammel, Lackner, Grozurek, Huspek, Koch, Eze.

    TSV Hartberg: Swete – Kainz, Huber, Siegl, Rasswalder (C) – Ljubic – Sanogo (73. Ilić), Diarra (86. Kröpfl), Rep (90. Heil), Flecker – Tadić.
    Náhradníci: Faist – Kröpfl, Ilić, Blauensteiner, Mann, Heil, Rotter.

    Rozhodca: Rene Eisner. Asistenti: Robert Steinacher, Gerald Bauernfeind. Čtvrtý rozhodčí: Thomas Fröhlacher