Arsenal – Paríž 5:1 (kon.) | Benfica – Juventus 1:1 (2:4 po pen.) | Chelsea – Inter 1:1 (5:4 po pen.)
Manchester United – Liverpool 1:4 (kon.)
koniec po penal. (2:4)
Benfica Lisabon
1:1 (0:0)
Juventus Turín
cz Sobota 28.07.2018, 19:05 • Red Bull Arena, Harrison, New Jersey (USA) • International Champions Cup • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:05.
     
    Mezinárodní International Champions Cup hraný mimo evropský kontinent směle pokračuje! V sobotu večer budeme svědky zajímavé bitvy mezi Benficou Lisabon a Juventusem FC!
     
    Pro portugalskou Benficu bude souboj s italským soupeřem na turnaji druhým v pořadí. Tým z Lisabonu bude zajisté chtít navázat na první výsledek, kdy dokázal držet krok s Dortmundem a nakonec ho porazil po penaltách 3:2. Pro německou Borussii to byla jediná ztráta na celém turnaji, Benfica se tak může v případě dnešního vítězství přiblížit čelu osmnáctičlenné skupiny.
     
    Stará dáma je na tom v tabulce ještě o něco lépe. Mužstvo, které v současné době žije především z příchodu slavného Cristiana Ronalda, si v prvním utkání za mořem vyšláplo na Bayern Mnichov, kterého po dvou gólech Favilliho porazilo 2:0. Český záložník Roman Macek v dresu Juventusu naskočil na závěrečných dvacet minut.
     
    Bitva mezi Benficou a Juventusem se odehraje v americkém New Jersey v Red Bull Areně s kapacitou přesně 25 tisíc fanoušků.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Almeida, Conti, Jardel, Grimaldo – Pizzi, Fejsa, Fernandes – Salvio, Ferreyra, Cervi
    Náhradníci: Svilar, Varela – Castillo, Luisao, Dias, Ebuehi, Felix, Lema, Lopez, Jonas, Parks, Ribeiro, Samaris, Seferovic, Semedo, Silva, Živkovič

    Juventus FC: Szczesny – Cancelo, Caldara, Chiellini, Beruatto – Khedira, Pjanič, Marchisio – Bernardeschii, Favilli, Pereira
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio, Del Favero – Alex Sandro, Barzagli, Beltrame, Benatia, Can, Clemenza, De Sciglio, Di Pardo, Fagioli, Fernandes, Kastanos, Macek, Rugani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní minuta přinesla kombinační fotbal portugalského mužstva, které se ale ze své poloviny příliš daleko nedokázalo dostat.
     
    2
    Favilli pěkně prohnal obránce Lisabonu, když se hnal za balonem nesmírně rychle. Zadáci Juventusu situaci zvládli na jedničku.
     
    4
    Nyní je na tahu stará dáma, která si užívá kombinaci na útočné polovině. Centr Caldary za obranu soupeře skončil neúspěchem, italský celek to musí zkusit znovu.
     
    5
    Grimaldo v souboji obral o míč na levé straně Cancela, z čehož pramenil rychlý protiútok Lisabonu. Následuje úvodní roh dnešního večera.
     
    6
    Úvodní centr od rohového praporku nebezpečí Juventusu nepřinesl, o několik sekund později si Benfica standardní situaci zopakuje znovu, tentokrát z druhé strany.
     
    7
    Cancelo dnes bude s Grimadlem svádět velké množství soubojů, k dalšímu došlo v pokutovém území Juventusu. Zadák italského týmu svého protivníka přetlačil a čistým způsobem ho odklidil až do zámezí.
     
    9
    V polovině deváté minuty jsme zaznamenali první střelecký pokus, na svědomí ho měla Benfica. Jmenovitě Ferreyra, který si chytře zpracoval dlouhý nákop za obranu, přes bránícího hráče ale nedokáže vyslat prudší ránu a nevýrazný pokus v poklidu zaplul do náruče Szczesnyho.
     
    10
    Na druhé straně se blýskalo mnohem více! Pohledná akce skončila přihrávkou do šestnáctky na volného Marchisia, který z voleje zhruba o metr přestřelil břevno branky Lisabonu velmi prudkou ranou!
    10. Marchisio na malém vápně napálil míč zhruba metr nad Szczesnyho bránu
     
    11
    Na branku Juventusu se hnal rychlý protiútok, veškeré naděje na úvodní branku ztroskotaly na nepřesnosti ve finální fázi.
     
    12
    Zatím sledujeme vyrovnanou partii, na vyloženou příležitost ale čekáme. Více na balonu jsou hráči z Portugalska.
     
    15
    První čtvrthodinka hry je za námi, čeká nás volný přímý kop lisabonského týmu. Všichni hlavičkáři se stěhuje před Szczesneho.
     
    16
    Zajímavý centr dopadl až na zadní tyč, kde ho na vlastní branku trochu nešťastně poslal Sami Khedira. Szczesny byl u své pravé tyče včas a zabránil tím první gólové radosti. Skóre se nemění, hra pokračuje.
     
    17
    Favilli ve středu hřiště zvedl nohu příliš vysoko, akce Juventusu je tím pádem považována za ukončenou.
     
    18
    Útočný faul zaznamenal také Ferreyra, který si v hlavičkovém souboji s Caldarou pomohl rukama. Ze země pošle balon do hry brankář Juventusu.
     
    19
    A i v následující minutě je v hlavní roli útočník Facundo Ferreyra. Hráč, který do Lisabonu přestoupil z Doněcku, mohl z úhlu postupovat sám na gólmana, jeho elán ale zastavil signalizovaný ofsajd.
     
    20
    Chiellini nepřesnou přihrávkou na Beruatta narušil kombinaci Juventusu, s útočnou odpovědí spěchá kupředu naopak Benfica.
     
    23
    Máme za sebou doposud největší příležitost v utkání! Nedůslednost ve středu hřiště znamenala rychlou kombinaci na rozběhnutého Fernandese. Lisabonský záložník dokázal prchnout Chiellinimu, zakončení po zemi k tyči mu ale hrubě nevyšlo. Míč nakonec skončil úplně mimo branku Szczesnyho.
    23. Fernandes chybu v rozehrávce Juventusu nepotrestal, jeho střela šla hodně mimo
     
    24
    Na opačné straně je na pořadu dne první rohový kop z dílny Juventusu.
     
    25
    Salvio se s míčem dral do pokutového území z pravé strany, nakonec se mu míč do šestnáctky procpat nepodařilo.
     
    26
    Hra je přerušena kvůli zákroku na Ferreyru, který za doprovodu lékařů opouští hřiště. Zatím to ale nevypadá, že by mělo dojít k předčasnému střídání.
     
    26
    Přesně tak, Ferreyra se již u postranní čáry hlásí o návrat do hry.
     
    27
    Benfica vymyslela útok po pravé straně velmi pohledně, úspěchu ale zamezil dobře postavený Chiellini, který z malého vápna odkopl balon na rohový kop.
     
    28
    První centr od rohového praporku nebezpečí nepřinesl, opakovaný ano. Hlavička Ferreyry však byla usměrněna mimo tři tyče italské branky.
     
    29
    V posledních minutách sledujeme hru především před brankou polského brankáře Szczesnyho, na vině je řada zbytečných chyb při rozehrávce Juventusu. Uvidíme, zda se v dohledné době dočkáme i první gólové radosti.
     
    30
    Po dalším centru musel Szczesny z branky ven, ve skrumáži si ale dokázal míč najít a odrazit ho do bezpečí.
     
    31
    Po půlhodině hry dochází k hromadnému občerstvování, v Harrisonu je dnes obrovské teplo. Za malou chvilku bude hra pokračovat.
     
    34
    Po občerstvovací pauze se stěhujeme k šestnáctce Lisabonu, Juventus zkusí zahrozit z rohu.
     
    36
    Dlouho se nehrálo, na hrací ploše znovu leží Facundo Ferreyra, který je opět ošetřován.
     
    37
    S Ferreyrou to nevypadá vůbec dobře, na scénu musí přijít i nosítka.
     
    39
    Již dobré čtyři minuty se nehraje. Za potlesku tribun je Ferreyra odvážen na nosítkách mimo hřiště, jeho pokračování v dnešním utkání je značně nepravděpodobné.
    39. Ferreyra opouští hřiště na nosítkách
     
    40
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Facunda Ferreyra, přichází Nicolas Castillo.
     
    42
    Ani dlouhé přerušení nevyhodilo Benficu z tempa, portugalský celek je aktivnější a snaží se uzmout vedení na svoji stranu.
     
    43
    Nyní se však bude muset Benfica bránit standardní situaci v podání staré dámy.
     
    44
    Nepovedený centr se ani do vápna nedostal, obránci lisabonského týmu v klidu odklidili míč do bezpečné vzdálenosti od Vlachodimose.
     
    45
    Po pravé straně velmi rychle prosvištěl Salvio, trochu naslepo zkoušel štěstí nástřelem na malé vápno a nechybělo mnoho a byl vyslyšen! Vracející se Chiellini si málem srazil balon do vlastní sítě.
     
    45
    Řádná hrací doba první půle uplynula, nastavovat se bude ještě pět minut.
     
    45+1
    Cervi faulován u postranní čáry na levé straně, v úvodu nastaveného času si volný přímý kop vyzkouší i portugalská Benfica.
     
    45+2
    Centr do vápna v podání Pizziho byl silně nepovedený, všichni aktéři jen očima zkontrolovali cestu balonu do zámezí.
     
    45+4
    Hra je kouskována řadou nedovolených zákroků, u lajny tentokrát dostal do obličeje Marchisio.
     
    45+4
    Pjaničova přihrávka našla Favilliho v ofsajdovém postavení. Juventusu to zatím v útočné fázi tolik nešlape, daleko nebezpečnější je jeho soupeř z Lisabonu.
     
    45+6
    Přesně v době, kdy uplynulo pětiminutové nastavení, byl Grimaldův centr sražen na roh. Tak ještě jedna šance pro Benficu, jak udeřit.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina branku v Harrisonu nenabídla, Benfica hraje s Juventusem bez branek. Mnohem nebezpečnější jsou hráči z Lisabonu, ti však chvíli před pauzou přišli o zraněného Ferreyru. Sestavy se nám jistě promíchají a sám jsem zvědav, co nám nabídne poločas s pořadovým číslem dvě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Cancelo, přichází De Sciglio.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Beruatto, přichází Alex Sandro.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Szczesny, přichází Perin.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Chiellini, přichází Rugani.
     
    47
    Obě mužstva poslala do druhé půle odlišné sestavy, jejich přesné znění vám doplníme během několika minut.
     
    48
    Dosavadní minuty druhého poločasu ovládá Juventus, který se snaží dostat na dostřel Vlachodimose.
     
    50
    Právě jeden ze střídajících hráčů Emre Can se dostal po centru Marchisia do zajímavé pozice, brankář Vlachodimos byl ale velmi blízko záložníkovi Juventusu a naději na zakončení rychle zneškodnil.
     
    51
    Chybu Almeidy mohl potrestat Favilli, jeho prudkou střelu z ostrého úhlu ale brankář Vlachodimos zneškodnil. Stará dáma začíná přitápět pod kotlem..
     
    53
    Benfica vůbec nezachytila nástup do druhého poločasu a nyní byla blízko tomu, aby musela dotahovat! Sám na brankáře postupoval Emre Can, nakonec se pokusil o přehození Vlachodimose, který ale jeho lehký lob přečetl a skvělým zákrokem udržel skóre nerozhodné!
     
    55
    Po zákroku Alexe Sandra přijde standardka na opačné straně.
     
    56
    Přímá střela donutila jít Perina na zem, italský gólman byl ale u své levé tyče včas.
     
    58
    Tým z Turína se snaží otevřít střelecký účet dnešního duelu, Benficu uzamkl na její polovině a hledá skulinky v pevné defenzívě.
     
    59
    Dobrou práci předvedl na straně lisabonského týmu střídající Semedo, který nabídl šanci pro Fernandese. Jeho rána ze vzduchu ale mířila příliš vysoko.
     
    60
    Hodinu hry zakončil ranou z velké dálky vysoko nad Bernardeschii.
     
    61
    Připraveno je hned šestinásobné střídání Juventusu, u postranní čáry je nyní výrazně rušno.
     
    64
    Šlapák na Fernandese přinese standardní situaci červeno-bílých. Dočkáme se po více jak hodině hry změny skóre?
     
    65
    Benfica právě vstřelila branku!
    Dočkali a to naprosto neuvěřitelným způsobem! Svoji kopací techniku ukázal ALEJANDRO GRIMALDO, který nechytatelnou ranou přestřelil zeď a umístil míč naprosto milimetrově pod břevno branky bezmocného Perina – 1:0!
    65. GRIMALDO - 1:0
     
    66
    Také Benfica poslala po vstřelení gólu do hry řadu čerstvých hráčů a jejím úkolem bude ve zbytku duelu uhájit vedení. Proti rozjetému Juventusu to ale nebude jednoduché.
     
    68
    A právě turínští fotbalisté dostanou šanci na vyrovnání z rohového kopu.
     
    70
    Řada ostrých soubojů u postranní čáry nebyla odpískána, na branku Vlachodimose se valí další útok staré dámy.
     
    72
    Na hrací ploše se již protočilo velké množství hráčů, v tuto chvíli se po trávníku prohání následujících dvaadvacet fotbalistů.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Almeida (67. Ebuehi), Conti, Jardel (46. Dias), Grimaldo – Pizzi (46. Semedo), Fejsa (67. Parks), Fernandes – Salvio (67. Silva), Ferreyra (40. Castillo) (67. Jonas), Cervi (67. Felix)

    Juventus FC: Szczesny (46. Perin) – Cancelo (62. Fagioli), Caldara (62. Barzagli), Chiellini (46. Rugani), Beruatto (46. Alex Sandro) – Khedira (63. Benatia), Pjanič (46. Can), Marchisio – Bernardeschii, Favilli (62. Beltrame), Pereira (46. De Sciglio)
     
    73
    Vrátíme se zpět do hry, Benfica se drží na míči a postupnou kombinací nikam nespěchá.
     
    75
    Tak to bude zajímavá. Jasná hra vysokou nohou v podání Jonase přinese standardní situaci takřka z hranice pokutového území. Co s tím Juventus vymyslí? Míč si vzal Bernardeschii.
     
    76
    Přesný centr našel ve vápně Benatiu, který ostrou hlavičkou napálil břevno!
     
    77
    Znovu přišel čas na občerstvení a nabrání potřebných sil na závěrečnou patnáctiminutovku.
     
    79
    Benatia si počínal nedovoleně, po jeho šlapáku se hra obrací znovu na polovinu Juventusu.
     
    82
    Po krátkém ošetřování budeme znovu pokračovat, Juventus vyráží do útoku se snahou o srovnání stavu.
     
    83
    V posledních minutách jsme viděli první žlutou kartu dnešního zápasu, dostal jí Keaton Parks.
     
    84
    Emre Can mohl vyrovnat a přiblížit zápas penaltám, ani tentokrát se mu ale Vlachodimose překonat nepodařilo.
     
    84
    Juventus právě vstřelil branku!
    V dnešním zápase mnoho branek nevidíme, když ale přijdou, tak jsou ukázkové. Z rohu pokutového území napřáhl po samostatném průniku k prudké, ale přesné ráně LUCA CLEMENZA. Míč se otřel o břevno a skončil za zády brankáře Vlachodimose – 1:1!
    84. CLEMENZA - 1:1
     
    85
    Na druhé straně si na pěkný centr naskakoval Jonas, k míči mu nakonec chybělo jen několik čísel.
     
    86
    Šance pro Benficu přijde z další standardky, Grimaldo znovu v pozoru.
     
    87
    Tentokrát se zakončení tolik nevydařilo, rána Grimalda byla sražena na rohový kop.
     
    88
    Následný centr na přední tyč bleskurychle odklidil do bezpečí Benatia. Vše se schyluje k závěrečným pokutovým kopům.
     
    90
    Tak přece jen to mohlo být jinak! Vlachodimos fantastickým zákrokem vytáhl mimo tři tyče hlavičku Benatii v poslední minutě řádné hrací doby!
     
    90+1
    Hrát se bude ještě pět minut navíc, stejně jako v prvním poločase.
     
    90+2
    Na hrací plochu byla vhozena dýmovnice, to nám již tak dlouhý dnešní zápas ještě protáhne.
     
    90+4
    Juventus obléhá pokutové území soupeře a vyslouží si ještě jeden rohový kop.
     
    90+5
    Z rohu se nezadařilo, další zmařená akce přichází po pískaném ofsajdu.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhá půlka přinesla dvě branky, rozhodnutí ale nikoliv. O vítězi tak rozhodnou až pokutové kopy!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    1:0
    Parks proměňuje.
    PARKS
     
    1. séria
    1:1
    Fagioli proměňuje.
    FAGIOLI
     
    2. séria
    1:1
    Jonas neproměňuje.
    JONAS
     
    2. séria
    1:2
    Can proměňuje.
    CAN
     
    3. séria
    2:2
    Samaris proměňuje.
    SAMARIS
     
    3. séria
    2:3
    Beltrame proměňuje.
    BELTRAME
     
    4. séria
    2:3
    Felix neproměňuje.
    FELIX
     
    4. séria
    2:4
    Alex SANDRO proměňuje.
    Alex SANDRO
     
    Konec zápasu.
     
    Na penalty byl šťastnější italský tým, který si tak připisuje další vítězství. To je pro zatím vše, dnešní program ale ještě nekončí. Loučí se s vámi Petr Dejnožka. (21:12:48)

    Petr Dejnožka

    Góly: 65. Grimaldo – 84. Clemenza

    Karty:   83. Parks (BNF)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Parks (BNF)
    1:1   Fagioli (JUV)
    2. séria:
    1:1   Jonas (BNF)
    1:2   Can (JUV)
    3. séria:
    2:2   Samaris (BNF)
    2:3   Beltrame (JUV)
    4. séria:
    2:3   Felix (BNF)
    2:4   Alex Sandro (JUV)


    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Almeida (67. Ebuehi), Conti, Jardel (46. Dias), Grimaldo – Pizzi (46. Semedo), Fejsa (67. Parks), Fernandes (82. Samaris) – Salvio (67. Silva), Ferreyra (40. Castillo) (67. Jonas), Cervi (67. Felix)
    Náhradníci: Svilar, Varela – Castillo, Luisao, Dias, Ebuehi, Felix, Lema, Lopez, Jonas, Parks, Ribeiro, Samaris, Seferovic, Semedo, Silva, Živkovič

    Juventus Turín: Szczesny (46. Perin) – Cancelo (62. Fagioli), Caldara (62. Barzagli), Chiellini (46. Rugani), Beruatto (46. Alex Sandro) – Khedira (63. Benatia), Pjanič (46. Can), Marchisio – Bernardeschii (72. Clemenza), Favilli (62. Beltrame), Pereira (46. De Sciglio
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio, Del Favero – Alex Sandro, Barzagli, Beltrame, Benatia, Can, Clemenza, De Sciglio, Di Pardo, Fagioli, Fernandes, Kastanos, Macek, Rugani