Prešov – Lipany 0:1 (kon.) | Skalica – B. Bystrica 2:1 (kon.) | KFC Komárno – L. Mikuláš 5:1 (kon.)
Šamorín – Trebišov 2:0 (kon.) | Inter Bratislava – Pohronie 1:1 (kon.) | Poprad – Dubnica 2:1 (kon.)
koniec
FK Poprad
2:1 (2:1)
FK Dubnica
Sobota 21.07.2018, 19:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola nového ročníka 2. ligy, v ktorom FK Poprad v Národnom tréningovom centre privíta FK Dubnica nad Váhom. Stretnutie sa začne o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti v sezóne 2017/2018 si už chceli vybojovať miestenku vo Fortuna lige, no najmä kvôli niekoľkým prehrám v jarnej časti sa napokon museli uspokojiť aj s 3. miestom. Cieľ na novú sezónu je teda jasný – byť medzi tímami, ktoré sa pobijú o víťazstvo v 2. lige a získať teda účasť v našej najvyššej futbalovej súťaži.
    V kádri FK Poprad cez leto prebehlo niekoľko zmien. Káder bielo-modrých orlov opustilo po uplynulej sezóne päť hráčov: Michal Horodník, Ján Hatok, Marko Deronja, Jakub Šašinka a Miroslav Daško. Naopak, FK Poprad posilnilo šesť nových tvárí: Kamil Zekucia (Sp. Nová Ves), Peter Maslo (Ružomberok), Joseph Lungu (Zambia), Erik Streňo, Matej Grešák (obaja Prešov), Adam Pajer (Hradec Králové). Aj s týmito posilami a novým trénerom Marekom Petrušom sa pokúsia Popradčania opäť predvádzať kvalitné výkony na druholigových trávnikoch. Počas prípravy na novú sezónu Poprad zdolal Demjatu 1:10, Podbrezovú 1:2, poľský Bruk-bet Termalica Nieciecza 2:1 , DVTK Miškolc 1:2 a FC Košice 5:0 a remízoval s Michalovcami 1:1. Popradčania sú teda pozitívne naladení na novú sezónu a pokúsia sa svojím fanúšikom ukázať svoj najlepší futbal.

    FK Dubnica
    Klub z mesta na našej najdlhšej rieke bude nováčikom medzi druholigovou elitou a jeho hlavným cieľom bude určite najmä udržanie sa v súťaži pre ďalšie sezóny a akési zastabilizovanie kádra a vybudovanie nového dôstojného štadióna pre fanúšika FK Dubnica. V kádri Dubnice nedošlo cez letnú prestávku k nejakým prevratným zmenám, vedenie si zakladá na pokračovaní budovania aktuálneho kádra, ktorý vybojoval postup z 3. ligy. Došlo k organizačnej zmene, keďže vznikol trénerský tandem Peter Jakuš – Peter Gergely, ktorí si rozdelili kompetencie v mužstve. V príprave na novú sezónu boli Dubničania konfrontovaní s rôznymi tímami. Zmerali si sily aj s už prvoligovým ŠKF Sereď, ktorému podľahli 3:0, stretli sa aj dvomi českými celkami. So Slaviou Kroměříž prehrali 4:1, s dvadsaťjednotkou FC Fastav Zlín remízovali 1:1. V príprave odohrali stretnutie aj proti MŠK Púchov, ktorý zdolali tesne 3:4.

    Srdečne vás pozývame k sledovaniu tohto on-line prenosu a prajeme pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – P. Maslo, Hric, Horváth, Kica, Gallovič (C), Medak, Kukoľ, Zošák, Zekucia, Šesták
    Náhradníci: Lipčák, Palša, Pajer, Maťaš, Kopúnek, Streňo, Holiš

    FK Dubnica: Digaňa – Beňo, Pagáč, Švec, Častulín, Suchý, Jakúbek (C), Vujošević, Buček, Mikuš, Václav
    Náhradníci: Čurik, Štefánek, Horecký, Nečas, Zahranychnyy, Cisár, Hodál

    Rozhodca: Horváth – Špivák, Mihalík.
     
    Na trávnik už prichádzajú celky oboch tímov. Popradčania sa v úvodnom druholigovom vystúpení predvedú v tradičných tmavomodrých dresoch, Dubničania obliekajú červené farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Popradu, ktorí začali okamžitým nákopom lopty na útočnú polovicu. K lopte sa teda po prvýkrát dostali aj dubnickí hráči.
     
    2
    Zekucia vybojoval loptu pred pokutovým územím a snažil sa ju posunúť na ľavú stranu Dujemu Medakovi, ktorý však už bol na túto prihrávku prikrátky.
     
    3
    Po nedovolenom zákroku od hosťujúceho hráča zahrával Kukoľ štandardku. Snažil sa prekvapiť súperov nízkou loptou, no hostia si s takýmto pokusom bez problémov poradili.
     
    4
    Kukoľ poslal tvrdú loptu do šestnástky z pravej strany, ktorú Pagáč veľmi zle zasiahol a ponúkol tak možnosť domácim. Poprad zahrával rohový kop nakrátko a následne poslal šikovný center pred bránku Medak. Skákala tam dvojica domácich, no našťastie pre Dubnicu, lopta preletela tesne vedľa a nik ju nezasiahol.
     
    6
    Kukoľ bol faulovaný v strede poľa a domáci majú možnosť ohroziť súpera zo štandardky. Zošák poslal center, ktorý však skončil na hlavičke jedného z protihráčov.
     
    7
    Poprad zatiaľ od začiatku zápasu dominuje a postupne si vytvára nové a nové príležitosti. K strele sa teraz dostal aj Duje Medak, ktorý z hranice vápna nebezpečne ohrozil Digaňu a ten musel už vyrážať na rohový kop.
     
    8
    Kukoľ poslal loptu z rohovej zástavky na hlavu Horvátha, no od neho lopta putovala iba k protihráčovi a ten ju odrazil na ďalší rohový kop. Domáci pokračujú v tlaku na hosťujúcu bránku.
     
    10
    Zekucia si pýtal loptu na ľavej strane, kde bol úplne voľný a nevšímaný obranou Dubnice. Napokon sa však domáci rozhodli potiahnuť akciu po opačnej strane.
     
    11
    Jeden z mála protiútokov súpera potiahol po pravom krídle Filip Buček, ktorý už bol s loptou v šestnástke a rozhodol sa ju krížom poslať pred bránu, ale v tých priestoroch ho nik zo spoluhráčov nečakal.
     
    13
    Zekucia posúval loptu po čiare Zošákovi, pri ktorom sa však v poslednej chvíli objavil Beňo a sklzom prihrávku pred jeho nohami vypichol.
     
    14
    Hostia si pripravili prvú štandardku v zápase, no lopta letela priamo do rúk brankárovi Knurovskému, ktorého potom ešte dodatočne atakoval Vujošević. Hneď sa mu však ospravedlnil a pokračuje sa v hre od popradského brankára.
     
    15
    Kica posunul loptu na Zošáka, ktorého však zozadu ihneď napadol aktívny Vujošević a vykonal nedovolený zákrok.
     
    17
    Vujošević sa však po súboji v strede poľa s Gallovičom ocitol na druhej strane mince a je to práve on, kto potrebuje krátke ošetrenie.
     
    19
    Tak toto bola doposiaľ najväčšia šancí hostí v tomto zápase. Kapitán Matej Jakúbek napriahol asi z 22 metrov a vypálil. Lopta napokon opečiatkovala pravú žrď!
     
    21
    Popradčania mali teraz tiež pomerne veľkú možnosť ohroziť súpera z priameho kopu. Strela Vladimíra Kukoľa "obalila" múr a mierila tesne vedľa pravej žrde.
     
    22
    Po nasledujúcom rohovom kope si na bližšiu žrď nabehol Jakub Hric, ale hlavička sa mu veľmi nedarila a Digaňu vôbec neohrozila.
    Žltú kartu za faul potom dostal Rajmund Mikuš po zákroku na Medaka.
     
    24
    Popradčania aj naďalej do veľkej miery udávajú hre tempo a diktujú priebeh. Dubničania však vďaka vcelku kompaktnej defenzíve držia súpera na dištanc.
     
    26
    Slavomír Kica nestíhal v úniku Miladina Vujoševića a v pokutovom území ho pristrčil. Hlavný rozhodca po tomto faule nariadil pokutový kop!
     
    27
    Dubnica dala gól!
    K lopte sa postavil MILADIN VUJOŠEVIĆ a takým panenkovským spôsobom premenil penaltu smerom k pravej žrdi!
     
    28
    Pre Poprad musí byť tento gól určite studenou sprchou. Takýto priebeh asi určite nečakali, keďže od začiatku sú aktívnejší. Stačil však jeden nepatrný únik a zbytočný faul a do vedenia sa dostali hostia.
     
    30
    Medak sa prezentoval svojím ďalekým autovým vhodom. Lopta dorazila k hlavičke Stanislava Šestáka, ktorý to skúsil, no loptu vo vzduchu nesprávne zasiahol.
     
    32
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti prichádzajú do piatich minút s rýchlou gólovou odpoveďou! Kukoľ poslal center zo štandardky priamo pred bránku, kde sa najlepšie zorientoval JAKUB HRIC a gólovou hlavičkou premenil túto šancu na gól.
     
    33
    Václavovi už nevyšiel center z ľavej strany. V šestnástke mal niekoľko svojich spoluhráčov, ale Dubničanom sa napokon nepodarilo preniknúť až do pokutového územia.
     
    35
    Dubnica zahrávala svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Popradčania si svoju vlastnú šestnástku ustrážili a loptu poslali preč z nebezpečenstva.
     
    36
    Gallovič si vymenil loptu so Šestákom a potom pokračoval až pred pokutové územie, odkiaľ už napriahol a chcel strieľať. Pokus však zablokoval protihráč.
     
    38
    Poprad dal gól!
    Popradčania po šiestich minútach strieľajú ďalší gól a otáčajú stav stretnutia! Opäť to bol Kukoľ, ktorý centroval z pravej strany na bližšiu žrď a hlavičkou pekne umiestnil loptu PETER MASLO.
     
    39
    Hostia zahrávali rohový kop a skúšali to signálom. Jakúbek sa uvoľnil v šestnástke, dostal prihrávku od Mikuša a chcel okamžite páliť. To sa mu, bohužiaľ, nepodarilo.
     
    41
    Popradčania mali možnosť ísť už do dvojgólového vedenia. Po rohovom kope prišla výborná lopta do takzvaného malého vápna, kde bol voľný práve Peter Maslo, no tentokrát hlavičkoval iba priamo do Digaňu!
     
    42
    Popradčania znovu obliehali súperovu šestnástku. Domáci sa dostali k trom centrom, dva z nich poslal Medak, ale napokon sa to úspešným zakončením v žiadnom z prípadov neskončilo.
     
    44
    Boj o loptu v strede poľa vyhrali domáci futbalisti. Medak naštartoval následne po ľavom krídle Zošáka. Toho si už však hostia postrážili a napokon aj Šestáka, ktorý sa uvoľňoval vo vápne.
     
    45
    Medakova pekná lopta spoza pokutového územia pekne obalila všetkých hráčov a zaplachtila k ľavej žrdi. Brankár Digaňa však mal všetko pod kontrolou.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli vcelku aktívny futbal. Útočili viac domáci, no prví inkasovali. V 27. minúte premenil penaltu Vujošević. Popradčanov to však nerozhodilo a za krátky čas otočili skóre vo svoj prospech, gólovo sa presadili Hric a Maslo.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili tímy bezo zmien, a tak pokračujú mužstvá v pôvodných zloženiach.
     
    47
    Zošák bol na vlastnej polovici jemne faulovaný Martinom Suchým. Rozhodca samozrejme poľahky fúkol do píšťalky a venoval loptu domácim hráčom.
     
    49
    Krušné chvíle pre dubnický celok. Štefan Zošák utekal sám na bránu a bol faulovaný Slavomírom Pagáčom, ktorý za svoj nedovolený zákrok dostáva priamo červenú kartu a už pomaly odchádza z ihriska.
     
    51
    Stanislav Šesták následne pálil z ponúknutej štandardky. Svoju strelu však poslal priamo do múru a následne sa už nedokázal presadiť z ďalšieho pokusu.
     
    52
    Kukoľ centroval z ďalšej štandardky pre domáci celok. Loptu poslal do vnútra pokutového územia k Šestákovi, no ten sa nepresadil.
     
    54
    Dubničania sa už v priebehu druhého polčasu budú musieť sústrediť pravdepodobne len na defenzívu. V menšom počte sa im bude jednoznačne oveľa ťažšie útočiť.
     
    55
    Tentokrát sa však Mikušovi podarilo vyviezť loptu po pravom krídle až v podstate k rohovej zástavke. Napokon hostia získavajú aj rohový kop.
     
    56
    Dubničania si vytvorili aj zaujímavú šancu! Mikuš našiel centrom pri bližšej žrdi voľného Romana Častulína, ktorý prudko hlavičkoval a Knurovského takmer prekvapil.
     
    57
    Medak sa snažil jemným ľahkým centrom uvoľniť Kamila Zekuciu, no veľmi sa mu to nepodarilo. Popradčania ešte chvíľu pokračovali v obliehaní šestnástky, no už potom loptu zachytil do rúk brankár Digaňa.
     
    60
    Šikovný Medakov center z pravej strany našiel v pokutovom území voľného Stana Šestáka, ktorý sa dostal k hlavičke, no mieril tesne vedľa.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Martin Suchý, prichádza Maroš Čurik.
     
    62
    Po Kicovom centri prišla z vnútra pokutového územia ďalšia hlavička z dielne Stanislava Šestáka, ktorá však tentokrát nemala dostatočnú presnosť a ani dôraz, aby ohrozila brankára Digaňu.
     
    63
    Častulín už nemohol rozohrávať zo stredu poľa. Šesták k nemu veľmi rýchlo dostúpil a sklzom mu loptu z kopačky jednoducho vypichol.
     
    64
    Zekuciovi veľmi nesadla strela z hranice šestnástky. Zablokoval ju protihráč, ale následne sa k streleckému zakončeniu dostal aj Duje Medak, ktorého pokus letel priamo na Digaňu.
     
    65
    Gallovičovi sa vo vápne ukazovala až štvorica jeho spoluhráčov, ale napokon im nedokázal naservírovať ideálny center, z ktorého by mohli ťažiť.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Erik Streňo.
     
    69
    Streňo vyštartoval po pravej strane. Už pri bránkovej čiare si zasekol Šveca a poslal jemnú loptu pred bránku, kde však číhali iba dubnickí futbalisti.
     
    70
    Hric adresoval prihrávku Streňovi, ktorý sa chcel individuálne dostať cez Jakúbeka, no veľmi mu to nevyšlo.
     
    71
    Popradčania skúšajú v presile stále niečo vymyslieť na súperovu obranu. Výsledok zatiaľ majú pod kontrolou, no určite im chýba aj nejaké útočné ťaženie, pýtajú si to najmä diváci, ktorých sa tu dnes zišlo 890.
     
    72
    V priebehu 72. minúty vidí žltú kartu Roman Častulín, ktorý sa nedovoleným spôsobom previnil voči Štefanovi Zošákovi.
     
    74
    Kica vhadzoval aut na útočnej polovici, ale následne dokázali Dubničania pohybom vytlačiť domácich hráčov až k stredovému kruhu.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Filip Buček, prichádza Martin Nečas.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Štefan Zošák, prichádza Adam Pajer.
     
    77
    Popradčania smerovali do rýchleho protiútoku. Erik Streňo mal loptu na kopačke a chcel si zaseknúť Šveca, no ten ho jemne zasiahol a Streňo si pýtal faul. To sa mu však veľmi nepodarilo.
     
    79
    Hostia zahrávali rohový kop. Nečas nepríjemne zatočil loptu blízko pred bránku. Tam však napokon suverénne kraľoval brankár Knurovský a nedovolil Dubničanom ohroziť jeho bránku.
     
    81
    Maslo centroval z pravej strany smerom do šestnástky, no Dubničania bez problémov odrazili tento center. Následne však Poprad po faule na Streňa získava štandardku.
     
    82
    Medak poslal zo štandardky šikovný a mäkký center na hlavičku Stanislava Šestáka, ktorý mal už dnes všemožné šance, no nepadlo mu to ani tento raz. Digaňa loptu pohodlne zachytil.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Čurik (FK Dubnica).
     
    84
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Štefan Holiš.
     
    85
    Pajer chcel centrom zrýchliť hru a posielal loptu krížom na Medaka. Ten sa vyskytol v tesnom ofsajde a nemohol už v akcii pokračovať.
     
    86
    Maslovi sa na pravej strane ukázal Holiš, ktorý chcel získať rohový kop. Marek Václav ho však umne atakoval a loptu s prehľadom získal.
     
    89
    Popradčania sa teraz až veľmi stiahli do defenzívy a nechali Dubničanom veľa priestoru. Využiť to chcel Martin Nečas, ktorý sa v šestnástke priblížil a pálil. Lopta letela tesne vedľa.
     
    90
    Ďalšia obrovská šanca pre hostí po rohovom kope. Center z ľavej strany dorazil na hlavičku Miladina Vujoševića, ktorý trafil priamo do Knurovského. Popradský brankár týmto zákrokom zachránil Popradu tri body!
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú len jednu minútu.
     
    90+1
    Pajer získal loptu v strede poľa a presunul ju na ľavú stranu k Medakovi, ktorý získal nejaké sekundy, no cez dvojicu protihráčov sa už nepresadil.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Na začiatku druhého polčasu inkasoval hráč Dubnice červenú kartu, a to bol viacmenej najdôležitejší moment druhého polčasu. Dubničania si už potom nedokázali vytvoriť šance a Popradčania si ich síce vytvárali, no nepremieňali. Poprad si teda pripisuje prvú výhru a získava tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:46:24)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Dubnica. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Hric, 38. P. Maslo – 27. Vujošević (pen.)

    Karty:   26. Kica (PPD) – 22. Mikuš (DUB), 72. Častulín (DUB), 83. Čurik (DUB)   49. Pagáč (DUB)


    FK Poprad: Knurovský – P. Maslo, Hric, Horváth, Kica, Gallovič (C), Medak, Kukoľ, Zošák, Zekucia, Šesták
    Náhradníci: Lipčák, Palša, Pajer, Maťaš, Kopúnek, Streňo, Holiš

    FK Dubnica: Digaňa – Beňo, Pagáč, Švec, Častulín, Suchý, Jakúbek (C), Vujošević, Buček, Mikuš, Václav
    Náhradníci: Čurik, Štefánek, Horecký, Nečas, Zahranychnyy, Cisár, Hodál

    Rozhodca: Horváth – Špivák, Mihalík

    Diváci: 890