Česko – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Česko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Slovensko
cz Štvrtok 05.07.2018, 14:30 • Glacier 2, St. John's (Kanada) • Majstrovstvá sveta U18
     
    Z tohoto zápasu je to ode mne vše. Již za dvacet minut ale pokračuje program zde v St. John's zápasem české reprezentace U20 proti stejně starému výběru Velké Británie. Zatím se s vámi loučím. (16:09:49)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    CZE: Jaroslav Procházka
    SVK: Patrik Richter
     
    Český tým si v závěrečné periodě udržel celkem jasnou převahu nad týmem ze sousedního státu. Ve skupině je tak i nadále neporažen. Naproti tomu Slováci si připisují druhou prohru.
     
    Konec zápasu.
     
    44:48
    O jednu z posledních slovenských rozehrávek zpoza vlastní brány se postaral Ivan Gajdoš.
     
    44:29
    Českému týmu se povedlo na malý moment uvolnil tlak před vlastní brankou. Ovšem za cenu toho, že díky zakázanému uvolnění nemohou vystřídat.
     
    44:01
    Slováci se už jen víceméně troufale pokouší o narušení čistého konta Tomáše Rechtoríka. S jejich střelou ale neměl český gólman vůbec žádný problém. Přesto musí čelit několika dalším.
     
    42:25
    Slovensko v plném počtu.
    42:25 VOTÍPKA - 5:0
     
    42:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině využívá český tým přesilovou hru! Až za modrou stál MATĚJ VOTÍPKA, když se napřáhl k prudké střele. Před ním však byla cesta zcela otevřená, tudíž jediným, kdo by mohl zasáhnout, byl gólman, ten ale na tuto střelu nevyzrál. Asistence: Jiří Vaniš
     
    42:03
    V obdobné akci Češi pokračují i nadále. Tentokrát jsou však daleko od soupeřovy branky.
     
    40:40
    Ve své další přesilové hře Češi, jisti si vysokým odstupem od svého soupeře, trochu pomaleji kombinují. I tato hra jim ale stačí k udržení se na dostřel od branky Patrika Richtera.
     
    40:26
    Vyloučení v týmu Slovensko (Sarvaš – 2 min., držení protihráče).
    39:48 BOGDÁNY - 4:0
     
    39:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují své vedení. Po vyhraném buly Martinem Rakovským. se míček přes levou stranu dostal k VOJTĚCHU BOGDÁNYMU. Ten vymáchal puk před brankovištěm a následně překonal zmateného slovenského brankáře. Asistence: Ondřej Tobiáš, Martin Rakovský.
     
    39:07
    Matyáš Malecha se pokusil využít zakrytého výhledu Richtera a překvapit ho střelou ze střední vzdálenosti. Míček však ke slovenskému brankáři ani nedoletěl, neboť jeden z jeho stínitelů oblékal slovenský dres a míček zastavil.
     
    38:48
    Celkem slibnou šanci měl na své holi Jakub Laurinc. Jeho samostatný průnik ale na modré čáře zastavil Adam Pavelka. Laurinc si následně doběhl pro míček do levého rohu. K úspěšnému pokračování akce však již nedošlo.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 22. Vaniš (Kaňák, Faltus), 29. Faltus (Šilhán), 32. Vaniš, 40. Bogdány (Tobiáš, Rakovský), 43. Votípka (Vaniš)


    Česko: Rechtorík (Novotný, Forst) – Kamenář, Janiurek, Janeček, Malecha (A), Bucek (A), Votipka, Vaniš, Novotný, Toman, Bogdány, Šilhán, Flos, Lux, Laurinc, Rakovský, Macek, Kaňák (C), Faltus, Procházka, Tobiáš
    Slovensko: Richter (Rekoš) – Bödi, Nauš, Sarvaš, Pavelka, Minko (C), Čirč, Melcher, Andraško, Deneš, Sahul, Jenčuš, Gajdoš, Lavička, Horváth, Kaščák, Rajčák, Figura (A)., Hvizdoš, Korbáš, Švajlen, Faško-Rudáš