Francúzsko – Argentína 4:3 (kon.) | Uruguaj – Portugalsko 2:1 (kon.)
koniec
Uruguaj
2:1 (1:0)
Portugalsko
Sobota 30.06.2018, 20:00 • Olimpijskij stadion Fišt, Soči • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ronaldo dostáva za protesty žltú karu. Uruguaj ide rozohrávať zo svojej polovice, nadstavený čas sa ešte predĺži.
     
    90+3
    Na druhej strane mal rozhodnutie na kopačke Rodríguez! Z pravej strany vyslal center pred bránu súpera Suárez, ale prvému menovanému chýbal krok či dva, aby loptu zachytil.
     
    90+2
    Laxalt predviedol v pokutovom území výborný obranný zákrok, ktorým odvrátil nebezpečný center. Keby sa mu to nepodarilo, hneď dvaja Portugalci by mohli v tesnej blízkosti strieľať na bránu!
     
    84
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Mário, prichádza Manuel Fernandes.
     
    81
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Nahitan Nández, prichádza Carlos Sánchez.
     
    74
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Edinson Cavani, prichádza Cristhian Stuani.
     
    73
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza André Silva.
    70. Bernardo Silva (POR)
     
    70
    Muslera teraz poriadne zdvihol tlak Uruguaju! Najprv mu nevyšiel ľahký zákrok a potom mu lopta vypadla pred Bernardom Silvom, ten však nedokázal skórovať do odkrytej časti brány.
     
    65
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Adrien Silva, prichádza Ricardo Quaresma.
     
    63
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Rodrigo Bentancur, prichádza Cristian Rodríguez.
    62. Edinson Cavani (URU) - 2:1
     
    62
    Uruguaj dal gól!
    Juhoamerické mužstvo znova vyhráva o jeden gól! Celé to začalo až pri brankárovi Muslerovi, ktorého dlhý nákop od brány nedokázali Portugalci zachytiť, lopta sa dostala k Suárezovi, ktorý presnou prihrávkou na druhej strane našiel EDINSONA CAVANIHO a ten krásnym obstrelom prekonáva Patrícia a posiela Uruguaj do vedenia 2:1!
    55. Pepe (POR) - 1:1
     
    55
    Portugalsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Portugalci rozohrali rohový kop nakrátko, následne sme boli svedkami centrovanej lopty pred bránu Uruguaja a tam sa hlavou presadil zle pokrytý PEPE a vyrovnáva stav zápasu na 1:1! V tomto prípade môžme hovoriť o zlyhaní uruguajskej obrany, ktorá v strede brány nechala Pepeho a ten ako prvý prekonáva Musleru na svetovom šampionáte v Rusku.
    22. Luis Suárez (URU)
     
    22
    Patrício zachránil svoj tím od druhého inkasovaného gólu! Suaréz to vymyslel šikovne, jeho strela spoza obranného múru smerovala presne k tyčke, ale portugalský brankár sa však natiahol a loptu vyráža do bezpečia!
     
    10
    Veľa nechýbalo a po rohovom kope mohlo byť vyrovnané! Fonte si dobre vyskočil na vysoký center, ale jeho pokus tesne míňa priestor Muslerovej brány.
    7. Edinson Cavani (URU) - 1:0
     
    7
    Uruguaj dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Uruguaju založil rýchly protiútok, hru na druhú stranu preniesol skvelým centrom Pereira, lopta sa dostal k Suarézovi, ktorý predviedol takisto krásny strieľaný center pred bránu súpera a tam sa gólovou hlavičkou presadzuje EDINSON CAVANI, ktorý dostáva Uruguaj do vedenia 1:0!

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Cavani, 62. Cavani – 55. Pepe

    Karty:   90+4. Ronaldo (POR)


    Uruguaj: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani).
    Náhradníci: Campaña, Silva – Varela, C. Sánchez, C. Rodríguez, De Arrascaeta, Stuani, G. Silva, Maxi Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Mário (84. Manuel Fernandes) – Guedes (73. André Silva), Ronaldo (C).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Alves, Manuel Fernandes, Moutinho, André Silva, Rúben Dias, B. Fernandes, G. Martins, Rui, Quaresma, Soares.

    Rozhodca: Ramos – Torrentera, Hernández (všetci Mexiko).