Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Irán
0:1 (0:0)
Španielsko
Streda 20.06.2018, 20:00 • Kazaň Aréna • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu aj Omid Ebrahimi. Ten v súboji dvoch hráčov s číslom deväť fauloval Rodriga. Španielsko tak má loptu vo svojej moci a ešte bude zahrávať priamy kop.
     
    89
    Prvýkrát si na turnaji zahrá aj Rodrigo, ktorý mal veľmi dobrú sezónu vo farbách Valencie. Miesto mu prepúšťa Diego Costa, ktorý je autorom šťastného, no mimoriadne dôležitého gólu.
     
    86
    Posledné striedanie iránskeho mužstva. Kartovo potrestaný Vahid Amiri odchádza z ihriska. Na jeho miesto prichádza Sámán Ghoddos, ktorý pôsobí vo farbách švédskeho Östersundu.
    82. Mahdí Taremí (IRN)
     
    82
    Irán mohol vyrovnať skóre dnešného duelu v Kazani. Vahid Amiri sa presadil po ľavej strane cez Gerarda Piquého, presným centrom našiel Mehdiho Taremiho, ale ten z dobrej pozície hlavičkoval nad bránu Davida de Geu.
     
    79
    Druhé striedanie na strane favorita zápasu. Tentokrát je to výmena klubových spoluhráčov z Realu Madrid. Lucas Vázquez odchádza na lavičku náhradníkov a na ihrisko vybieha Marco Asensio.
     
    78
    Prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Vahid Amiri. Ten dostáva kartový trest po faule na Daniela Carvajala, a tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    74
    Druhé striedanie na strane iránskeho mužstva. Karim Ansarifard má pre dnešok odpracované a záverečnú štvrťhodinu bude sledovať len z lavičky. Na jeho miesto prichádza Alireza Jahanbakhsh.
     
    71
    Avizované striedanie španielskeho celku je realitou. Z hracej plochy odchádza na lavičku náhradníkov Andrés Iniesta a na jeho miesto prichádza záložník Atlética Madrid Koke.
     
    70
    Španieli zahrali po rohovom kope parádny signál, po ktorom strieľal zo siedmich metrov Sergio Ramos. Následne lopta tancovala na bránkovej čiare, ale Gerard Piqué ju nepretlačil za ňu cez ležiaceho Saeida Ezatolahiho.
     
    69
    Prvé striedanie dnešného zápasu je núteného charakteru. Iránsky kapitán Ehsan Hajsafi odchádza z ihriska pre zdravotné problémy a na jeho miesto prichádza Milad Mohammadi.
     
    63
    Je tomu skutočne tak. Gól Iránu po konzultácii s videorozhodcami neplatí. Opakované závbery dokonca ukázali, že v postavení mimo hru boli hneď dvaja hráči ázijského účastníka 21. majstrovstiev sveta v Rusku.
    62. Sajjed Ezatolahí (IRN)
     
    62
    Iránski futbalisti sa po priamom kope tešili z gólu, ale ten zrejme platiť nebude. Aspoň tak ukazuje hlavný rozhodca Andrés Cunha. Saeid Ezatolahi prekonal Davida de Geu strelou medzi nohy, ale zrejme bol predtým v ofsajde.
    54. Diego Costa (ESP) - 0:1
     
    54
    Španielsko dalo gól!
    Favorit zápasu sa dostáva do zaslúženého vedenia. Andrés Iniesta posunul loptu do šestnástky na DIEGA COSTU, ktorý sa s ňou otáčal medzi dvoma hráčmi súpera. Ramin Rezaeian ju chcel odkopnúť, ale nastrelil hráča Atlética Madrid, ktorý ju so šťastím nasmeroval k pravej žrdi brány Alirezu Beiranvandu.
    50. Sergio Busquets (ESP)
     
    50
    Alireza Beiranvand predviedol krásny brankársky zákrok. Z hranice možno 20 metrov technicky vystrelil Sergio Busquets. Iránsky gólman jeho strelu vyrazil a následne zažehnal črtajúcu sa dorážku Lucasa Vázqueza.
    30. David Silva (ESP)
     
    30
    Španieli sa dostali do prvej šance. Po centri Andrésa Iniestu z ľavej strany sa lopta v šestnástke všelijako poodrážala. Napokon sa po hlavičkách Gerarda Piquého a Sergia Ramosa dostal k zakončeniu chrbtom k bráne David Silva, ale mieril nad iránsku bránu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 54. D. Costa

    Karty:   78. Amirí (IRN), 90+2. Ebrahimí (IRN)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:14.
    Irán: Baíranvánd – Rezaeian, Hosejní, Púralígandží, Hadžsáfí (C) (69. Mohammadí) – Ebrahimí, Ezatolahí – Ansárífárd (74. Džahánbachš), Taremí, Amirí (86. Ghoddos) – Azmún.
    Náhradníci: Mazáherí, Abadzáde – Torabí, Češmí, Mohammadí, Shojaei, Chanzáde, Ghoddos, Montazerí, Ghúčanedžhád, Džahánbachš, Dadžagá.

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta (71. Koke) – D. Silva, Isco, L. Vázquez (79. Asensio) – D. Costa (89. Rodrigo).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Reina – Nacho Fernández, Saúl Ñíguez, Koke, Rodrigo, Th. Alcântara, Odriozola Arzallus, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio.

    Rozhodca: Andrés Cunha (URU) – Nicolás Taran (URU), Mauricio Espinosa (URU) – Julio Bascunan (CHI)