Rusko – Saudská Arábia 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:0 (2:0)
Saudská Arábia
Štvrtok 14.06.2018, 17:00 • Lužniki (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
    90+4. Alexandr Golovin (RUS) - 5:0
     
    90+4
    Rusko dalo gól!

    Na tento zápas nebude Saudská Arábia spomínať v najlepšom! Prepisuje sa nám tak história, pretože otvárací zápas svetového šampionátu končí víťazstvom Ruska 5:0! Domáca reprezentácia získala ešte priamy kop z tesnej blízkosti súperovej brány, k jeho realizácii sa postavil ALEXANDR GOLOVIN a krásnou strelu prekonáva Majúfa, ktorý nemal žiadnu šancu na zákrok.
    90+2. Denis Čeryšev (RUS) - 4:0
     
    90+2
    Rusko dalo gól!

    Domáca reprezentácia pridáva v nadstavenom čase ešte jeden gól! Rusko sa dostalo na svojej polovici k lopte a tak nasledoval rýchly protiútok zo strany domácich. K lopte sa pred pokutovým územím dostal
    DENIS ČERYŠEV, ktorý krásnou strelou pridáva svoj druhý gól v tomto zápase a je tak hrdinom svojho tímu – 4:0!
    71. Arťom Dzjuba (RUS) - 3:0
     
    71
    Rusko dalo gól!

    A je definitívne rozhodnuté o osude tohto zápasu! Tréner domácej reprezentácie mal opäť šťastnú ruku pri striedaní. Rusko získalo pred pokutovým územím autové vhazdovanie, po ktorom sa lopta dostala k ARŤOMOVI DZJUBOVI a ten po krátkom pobyte na ihrisku zvyšuje náskok svojho tímu na 3:0!
    43. Denis Čeryšev (RUS) - 2:0
     
    43
    Rusko dalo gól!

    Domáca reprezentácia sa dostáva do vedenia 2:0! Veľké stretnutie to tak je pre DENISA ČERYŠEVA, ktorý naskočil do zápasu v 24. minúte ako striedajúci hráč a teraz posiela svoj tím do vedenia o dva góly. Rusko z vlastnej polovice založilo útočnú akciu po pravej strane, Zobnin potiahol loptu až pred pokutové územie, kde presnou prihrávkou našiel Čeryševa a ten vo veľkej šanci nezaváhal a posilňuje tak šance Ruska na plný bodový zápis z toho zápasu.
    12. Jurij Gazinskij (RUS) - 1:0
     
    12
    Rusko dalo gól!

    Je tu otvárací gól 21. Majstrovstiev sveta vo futbale! Domáca reprezentácia zahrávala rohový kop, od rohovej zástavky centroval opäť Žirkov. Obrana súpera dokázala loptu odvrátiť preč z pokutového územia, ale následne prišiel ďalší center od Golovina, na ktorý si najvyššie vyskočil JURIJ GAZINSKIJ a dostáva Rusko do vedenia 1:0!

    Miroslav Revaj

    Góly: 12. Gazinskij, 43. Čeryšev, 71. Dzjuba, 90+2. Čeryšev, 90+4. Golovin

    Karty:   88. Golovin (RUS) – 90+3. Džasím (KSA)


    Rusko: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Žirkov – Gazinskij, Zobnin – Samedov (64. Kuzjajev), Dzagojev (24. Čeryšev), Golovin – Smolov (70. Dzjuba).
    Náhradníci: Luňov, V. Gabulov – Semjonov, Čeryšev, Kuzjajev, Kudrjašov, Granat, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, Jerochin, Dzjuba, Smolnikov.

    Saudská Arábia: Majúf – Braík, Os. Havsáví (C), Om. Havsáví, Šahrání – Davsárí, Utajf (64. Muválad), Faradž, Džasím, Šahrí (72. Bahabrí) – Šáhlaví (84. Asírí).
    Náhradníci: Musáilim, Uvaís – Harbí, Buláihí, Bahabrí, Chaíbrí, Kanú, Chaibárí, Mudžahví, Muválad, Asírí, M. Havsáví.

    Rozhodca: Nestor Pitana (Argentína) – Emerson De Carvalho (Brazília), Juan Pablo Belatti (Argentína)