Belgicko – Kostarika 4:1 (kon.)
koniec
Belgicko
4:1 (2:1)
Kostarika
Pondelok 11.06.2018, 20:45 • King Baudouin Stadium (Brusel) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase ešte domáci pridali dva góly a jasne dominovali počas celého tohto stretnutia. Za Belgicko sa tak ešte na listinu strelcov zapísal Batshuayi a Lukaku pridal svoj druhý gól v tomto zápase, takže sa toto stretnutie končí výhrou domácej reprezentácie 4:1!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:42:45)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Už sa však nič zaujímavého nedeje, Belgicko sa stane víťazom posledného prípravného zápasu pred svetovým šampionátom v Rusku, ktorý štartuje o tri dni!
     
    90
    Tak predsa len sa ešte nadstavujú dve minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase, ale zrejme to už hlavný rozhodca nebu chcieť naťahovať.
     
    87
    Útočnú akciu sa teraz snažil rozvinúť Batshuayi, ale ocitol sa len v postavení mimo hru a tak je lopta prisúdená súperovi.
     
    86
    Domáci reprezentanti sa stiahli na svoju polovicu, zrejme tak už do konca nič zaujímavého neuvidíme, oba tímy sa už budú snažiť len dohrať toto prípravné stretnutie.
     
    85
    O malú chvíľu získali domáci ešte rohový kop, ale ani ten nič zaujímavého nepriniesol. Belgicko však ešte stále ostáva na útočnej polovici.
     
    84
    V pokutovom území hostí teraz dobre zapracoval Navas, keď včas išiel von z brány a prevzal si prihrávku súpera. Kostarika tak už kombinuje na svojej polovici.
     
    83
    Belgicko je aj v závere zápasu usadené na útočnej polovici. Sme tak ešte zvedaví, či do záverečného hvizdu príde nejaká zaujímavá situácia.
     
    82
    Pomaly tak už môžu oba celky premýšľať smerom k svetovému šampionátu. Snáď obom tímom niečo tento zápas poskytol a môžu z neho niečo vyťažiť.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času tohto prípravného zápasu ostáva necelých 10 minút, zrejme sa už nič nadstavovať nebude, nieje na to dôvod. Ale, nechajme sa prekvapiť.
     
    79
    Vedenie domácej reprezentácie sa mohlo navýšiť! Thorgan Hazard predviedol výbornú útočnú akciu, po nej sa dostal aj do zakončenia, ale v dobrej pozícii bránu hostí prestrelil.
     
    78
    Strelou z väčšej vzdialenosti to vyskúšal Witsel, ale jeho pokus bol nepresný a tak Navasa nijak neohrozil. Ten sa tak už chystá k ďalšiemu odkopu do svojej brány.
     
    77
    Domáci získali rohový kop, s ktorým však nenaložili podľa predstáv a tak je už pri lopte Kostarika. Hosťujúca reprezentácia má však opäť problém založiť útočnú akciu.
     
    76
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Borges, prichádza Azofeifa.
     
    75
    Po veľmi dlhej dobe sme videli aj útočný výpad zo strany hostí, ale kedže Smith ťahal tento útok sám bez podpory, tak nič zaujímavého nevymyslel a loptu len odovzdal súperovi.
     
    74
    Belgicko presúva svoju kombináciu na vlastnú polovicu, do hry sa tak dostáva aj brankár Courtois. Ten dnes nemal takmer žiadnu robotu, ale ako prvý musel vyberať loptu zo svojej siete.
     
    73
    Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli, ale pri lopte je aj naďalej častejšie Belgicko. Kostarika sa tak zrejme už len snaží dohrať toto stretnutie, rýchlo naň zabudnúť a naplno sa sústrediť na svetový šampionát.

    Miroslav Revaj

    Góly: 31. Mertens, 42. Lukaku, 51. Lukaku, 64. Batshuayi – 24. Ruiz

    Karty:   45. González (CRC)


    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, E. Hazard (C)
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Batshuayi, Ciman, Dembélé, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Tielemans

    Kostarika: Navas – Gamboa, Duarte, Acosta, González, Oviedo – Bolaňos, Tejeda, Borges, Ruiz (C) – Ureňa
    Náhradníci: Pemberton, Moreira – Azofeifa, Calvo, Campbell, Colindrés, Guzmán, Matarrita, Smith, Venegas, Wallace, Waston

    Rozhodca: Ovidiu Alin Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe – Radu Marian Petrescu (všetci Rumunsko)